Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

#Sparpodden

#Sparpodden

#sparpodden - en podd om sparande och investeringar! Nytt avsnitt varje onsdag med programledaren Alexander Gustafsson. Ställ dina frågor till oss under #sparpodden i sociala medier.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

nordnet.se/sparpodden

Avsnitt

Investera i råvaror för att kunna köpa fler aktier - med Anna Svahn - Sparpodden 348

När passar råvaror i en portfölj? Hur funkar mjuka och hårda råvaror, och när är det dags för ädelmetaller? Veckans gäst i sparpodden är investerarprofilen Anna Svahn som hjälper till att reda ut lite frågor och funderingar kring råvaror. Vi pratar realräntan och guldpriset, konsekvenser och fördelar med att printa mer pengar och varför guld och bitcoin kan användas för att köpa fler aktier! Lyssna in.
2020-07-08
Länk till avsnitt

Volatiliteten som räknas, med Calle Björkegren - Sparpodden 347

Vad är egentligen volatilitet och hur kan du använda det till din fördel? Veckans podd gästas av Calle Björkegren, en sann optionsnörd. Vi delar smarta tips på hur man som aktieinvesterare kan förbereda sig i ett osäkert börsklimat. Vi pratar Rule of 16, Sannolikhetslära, Hedgestrategier och mycket mer! Lyssna in.
2020-07-01
Länk till avsnitt

Framtidsutsikter med Peter Malmqvist - Sparpodden 346

Den fristående analytiker och otroliga pedagogen Peter Malmqvist gästar veckans podd för att måla upp sin syn på börsen, ekonomin och framtiden. Peter har en otroligt fängslande och entusiastisk förmåga att förklara breda penseldrag och händelseförlopp som utspelar sig i vår nutid. Lyssna in för att höra Peter dela sin analys av både de utmaningar och förutsättningar som står till förfogande framöver.
2020-06-24
Länk till avsnitt

Vart är våra vinstprognoser? - Sparpodden 345

Alex och Frida resonerar kring de utebliva vinstprognoserna på börsen. Företagsledare och styrelser har sannolikt hållit en tät dialog genom krisen, men sällan har aktiemarknadens blivit lika informerad. Vi ger även några handfasta tips på hur ISK kan förbättras för sparare. ISK har varit en succé sedan start med många sparare som använder kontot, men det finns saker som behöver fixas. #FixaISK
2020-06-17
Länk till avsnitt

Livs- och investeringsprinciper - Sparpodden 344

Boken Principles - Ray Dalio, är temat för veckans podd. Den innehåller otroligt mycket praktisk vägledig och visdom. I veckans podd så plockar vi fram de allra bästa delarna. Författaren driver världens största hedgefond och boken delar med sig av vägen dit och de tidlösa lärdomarna han plockat på sig längs vägen. Alex gästas av Ludvig Rosenstan Åhman för att ta sig an detta. Hitta mer info om Principles och Ray Dalio på: https://blogg.nordnet.se/principles/
2020-06-10
Länk till avsnitt

"Kolla inte på grafen" - Carl Armfelt & Erik Sprinchorn - Sparpodden 343

Ett fullspäckat avsnitt med aktiesnack. Vi prata Embracer, EVO, 24sevenoffice, VNV Global, Pexip. Det duggar tätt med emissioner och TIN fonder är duktiga på att teckna, så vi får höra tankarna där. Hur de har navigerat i kraschen och i den kraftiga tjurrusning som varit. Hur man blir en bra människokännare. Och varför man inte ska kolla på aktiegrafen. Bra energi genom hela avsnittet, se till att lyssna in!
2020-06-03
Länk till avsnitt

Börsens vd om framtiden - Sparpodden 342

Finns det anledning att utvärdera börsens öppettider? Kommer det bli färre än de kvartalsrapporterna som kommer idag? Vad var det egentligen som hände på räntemarknaden under mars månad? Detta är några av de frågor som Alex och Frida diskuterar med Fredrik Ekström som är ny vd på Stockholmsbörsen. Många av frågorna från er lyssnare diskuterades och besvarades. Lyssna in!
2020-05-27
Länk till avsnitt

Att undvika mentala fällor - Börspsykologi - Sparpodden 341

Det finns många mentala fällor som kan vara väl värda att hålla koll på som investerare. Att vara medveten minskar risken att du landar i fällorna eller åtminstone minimerar dess negativa påverkan. Veckans gäst är Cristofer Andersson som skrivit boken Börspsykologi. Vi diskuterar våra egna mentala fällor som vi brukar gå på och hjälper varandra komma till nya insikter om varför vi agerar som vi gör. Dessutom kommer du få höra vad romarrikets fall kan erbjuda för lärdomar för hur aktier med kraftiga expansionsplaner. Lyssna in!
2020-05-20
Länk till avsnitt

"Finns det något alternativ?" - Sparpodden 340

Börsen går som tåget samtidigt som ekonomin halkar ner i en 3-årig lågkonjunktur. Veckas podd gästas av Peter Benson från Affärsvärlden. Antingen är börsen så långsiktig att den redan nu prisar in en värld efter allt detta, eller så är det kort och gott slut på alternativa investeringar och köpa dippen funkar fortfarande. I Affärsvärlden portföljen har de fortfarande 25% kassa och Peter ger sin syn på varför. Lyssna in.
2020-05-13
Länk till avsnitt

"Lärdomen från att köpa Swedbank i finanskrisen" - Sparpodden 339

Är börsens uppgång senaste månaden befogad eller obefogad? Veckans podd gästas av Christoffer och Carl-Henrik från Aktiespararna för att höra deras tankar kring återhämtningen. Vi pratar värderingar på börsen. Varför en kris sällan kommer ensam. Vilka aktier och sektorer dom tycker är intressanta. Dessutom för den som passar på att köpa under nedgången kan hitta mycket lärdomar från Swedbank-aktien under finanskrisen.
2020-05-06
Länk till avsnitt

Coronarea i rapportsäsongen - Sparpodden 338

Alex och Frida ger en reflektion från rapportsäsongen och vilka vägledningar vi har fått framåt. Defensiva aktierna sticker ut och klarar sig bättre, men håller det länge till. De utslagna fastighetsbolagen, finns det någon återhämtning i sikte. Bankerna bör se lite medvind efter oförändrad ränta och en signalering om att vi inte ska ner på negativ reporänta igen. Detta och mycket mer hittar du i veckans avsnitt - Lyssna in!
2020-04-29
Länk till avsnitt

The Most Important Thing - Sparpodden 337

En bok som har inspirerat och påverkar många av de bästa investerarna - The Most Important Thing av Howard Marks. Alex gästas av Ludvig Rosenstam Åhman, två boknördar som delar med sig av de viktigaste insikterna från boken. Vi pratar om hur man hanterar risk på rätt sätt. Hur man identifierar värde och varför det är så viktigt för framgångsrika investeringar. Kort och gott så kommer här de viktigaste medskicken från boken och hur du kan använda detta för att få bättre resultat på börsen. Vi testar detta nya koncept och tar gärna emot feedback och önskemål på fler böcker att analysera.
2020-04-22
Länk till avsnitt

Vikten av att håll sin strategi - Ylwa Häggström - Sparpodden 336

I tider då det stormar är det viktigt att hålla fast vid sin strategi. Veckans gäst är Ylwa Häggström, förvaltare med mångårig erfarenhet. Hon förvaltar idag bland annat en global småbolagsfond på Öhman fonder. Genom att ha sett kriser förut går det enklare att hålla huvudet kallt och hantera denna med strategin i behåll. Vi pratar också småbolag och risk/avkastning förhållanden under stökiga tider som dessa.
2020-04-15
Länk till avsnitt

Bitcoin, det enda logiska - Christoffer De Geer - Sparpodden 335

Vad händer när centralbanker och regeringar ökar penningmängden med tusentals miljarder för att rädda ekonomin ur krisen. Christoffer de Geer arbetar med bitcoin och har själv haft stor nytta av att digitalt överföra värde från en geografisk plats till en annan. Vi diskuterar Bitcoin och vilken plats det fyller idag. Vad händer när värdet urholkas på våra kronor och kan verkligen bitcoin fylla en funktion där eller är det en naiv illusion. Veckans avsnitt bjuder på en filosofisk resa om vilken funktion pengar egentligen har. Lyssna in!
2020-04-08
Länk till avsnitt

Perspektivet från företagare - Robin Gustafsson & Olle Qvarnström - Sparpodden 334

Robin och Olle driver Svensk Medalj och har både erfarenhet som företagare och investerare i såväl noterade som onoterade företag. De gästar veckans avsnitt för att dela deras syn på läget just nu. Vilka åtgärder som görs och vilka positiva aspekter vi kan se från den kris vi befinner oss i. Avsnittet spelades in 24e mars. Robin Gustafsson är tidigare vd på börsnoterade Avensia och idag aktiv i styrelsen för både Avensia, Svensk Medalj och Finwire Media. Olle är grundare av Finwire Media och arbetar idag som vd för Svensk Medalj, ett Eskilstuna baserat bolag som bl.a. är leverantörer medaljer till Nobelstiftelsen.
2020-04-01
Länk till avsnitt

Oro på kreditmarknaden - Så funkar det - Sparpodden 333

Hur fungerar egentligen företagsobligationsmarknaden och hur hänger det ihop med vad som händer i ekonomin just nu - det är ämnet för veckans podd. Alex gästas av Fredrik och Emil från Nordic Cross, två förvaltare som sitter och kollar på kreditmarknaden dagligen. Vad händer om kreditmarknaden fryser, kommer riksbankens stimulanser fungera, vad är detta egentligen för typ av investering - detta är några av frågorna som vi besvarar. Snabb ordbok: High Yield = företag med sämre kreditvärdighet Investmentgrade = Företag med bättre kreditvärdighet
2020-03-25
Länk till avsnitt

Lägesrapport - Vart ska börsen framöver - Sparpodden 332

Det är en ovanlig tid på världens börser. Det har gått snabbt och det har varit kraftfulla rörelser. Vi ger en lägesrapportering, med fokus på vart ska börsen framöver. Vilka är följdeffekterna som vi kommer stöta på i närtid. Hur kommer stödpaketen att påverka börsen både på kort och lång sikt. Vad händer med utdelningssäsongen på Stockholmsbörsen. Detta blir några av veckas diskussioner.
2020-03-18
Länk till avsnitt

En finansiell smitta - Taktisk plan för portföljen framåt - Sparpodden 331

Hur ska man förhålla sig till den smitta som nu sker på de finansiella marknaderna? Veckans podd gästas av Christoffer Ahnemark och Carl-Henrik Söderberg, båda analytiker hos Aktiespararna. Vi ger en taktiskt plan för att hantera de kraftiga kursfall vi nu ser på de globala finansmarknaderna.
2020-03-11
Länk till avsnitt

Vostok New Venture och att leta Nätverkseffekt - Sparpodden 330

Alex träffar Per Brilioth som är vd på investmentbolaget Vostok New Ventures. En snabb överblick över Vostok historien är på sin plats för att förstå VNV idag och varför det är liten exponering mot Ryssland kvar. Vi pratar onoterade bolag som jagar nätverkseffekt och går ner i några av innehaven så som Voi och Hemnet. Vi pratar även varför det är attraktivt med återköp istället för utdelning för investmentbolag med rabatt. Lyssna in!
2020-03-04
Länk till avsnitt

Lärdomar av ett börsras med Sean George - Sparpodden 329

Sean är professionell förvaltare som ägnar sin vakna tid åt både kreditmarknaden och börsen. Jag ville veta mer om hur professionella förvaltare hanterar och förhåller sig till ett kraftigt ras på börsen. Även de är människor så misstag begås, men lärdomarna är det som kommer avgöra din långsiktiga framgång. Lyssna in för att höra mer om hur Sean står och slåss på barrikaderna. Läs mer här: nordnet.se/marknaden/fondlistor/16887495-hamiltonian-gco-sub-fund
2020-02-26
Länk till avsnitt

Bygga en portfölj av investmentbolag - Sparpodden 328

För dig om gillar investmentbolag så kommer du gilla veckans avsnitt där Torbjörn Olofsson från fonden Investmentbolag+ Calculus berättar om deras strategi kring att hantera substansrabatt/premie. Vi kollar på investmentbolagens genomsnittliga rabatt, avgift och exponering mot onoterat/noterade innehav och resonerar kring varför detta har förändrats senaste 10-15 åren. För investmentbolagsnörden så är det dags att lyssna in! Här är länk till fonden: https://www.nordnet.se/marknaden/fondlistor/17156765-kvartil-investmentbolag-calculus
2020-02-19
Länk till avsnitt

Därför funkar det inte att välja bort - Sparpodden 327

Hållbara investeringar har exploderat som fenomen, men vad är det som verkligen fungerar och inte fungerar. Varför är signalvärde inte lika värdefullt som det som faktiskt skapar nettoeffekt på miljön? Hur ska man förhålla sig till miljöfrågor inom investeringar om man verkligen vill skapa en förändring? Dessa frågor besvara vi i veckans avsnitt som görs tillsammans med Joakim Sandberg som har forskat på området och är professor i både praktisk filosofi och ekonomi.
2020-02-12
Länk till avsnitt

Dags att skydda portföljen? - Optioner med Tomas Bernholm - Sparpodden 326

Efter en god börsuppgång i bagaget kan det finnas en viss anledning att skydda portföljen. Om du tror att vissa bolag kommer gå sämre kan du spekulera i nedgång, eller för den delen tjäna pengar på att aktier står still under ett tag. Du kan också öka avkastningen med en hävstång som ger begränsad risk. Gäst denna vecka är Tomas Bernholm från Nasdaq som öppnar upp världen till optioner.
2020-02-05
Länk till avsnitt

Sparpionjären Claes Hemberg - Sparpodden 325

Sparpionjären Claes Hemberg - Sparpodden 325 by Nordnet
2020-01-29
Länk till avsnitt

Bygga Fastighetsimperium med Ilija Batljan - Sparpodden 324

Ilija Batljan har sedan 2016 byggt upp ett av Sveriges största fastighetsbolag på börsen, Samhällsbyggnadsbolaget (SBB). Men vad är en samhällsfastighet och varför är det intressant att investera i skattefinansierade fastigheter? Hur ser framtiden ut för hyresmarknaden och är det lönsamt att investera i hyresfastigheter? Hur ser utsikterna ut för fastighetsbranschen nu när räntorna stiger? Lyssna in!
2020-01-22
Länk till avsnitt

Så tar du bättre beslut på börsen - Sparpodden 323

Mentala modeller och beteende vurpor är temat för veckans avsnitt. Vi går igenom vanliga fällor man kan gå på ur ett beslutsfattar perspektiv och hur man kan hantera de genom att vara uppmärksam. Alex gästas av Ludvig Rosenstam Åhman som skrivit boken 101 tankar om aktier.
2020-01-15
Länk till avsnitt

Att förbereda sig som en Trader - Med Ekka Lundin - Sparpodden 322

Hur man utvärderar sig som trader och vilka förberedelser som görs inför ett nytt år blev temat för veckans podd med tradern Ekka Lundin. Vi diskuterar likheter och skillnader med att investera på lång sikt och kortsiktig mer aktiv handel. Att vara reaktiv vs proaktiv i sin handel. Att inte ha för tydliga mål och hur man mäter framgång. Ett roligt och insiktsfullt samtal, lyssna in! 😁
2020-01-08
Länk till avsnitt

Gott nytt 20-tal med Peter Benson - Sparpodden 321

Vi välkomnar nytt börsår och decennium. Vilka stora investeringstrenderna som kommer definiera framtiden och vilken avkastning det medför är temat för veckans podd. Tillsammans med Peter Benson från Börsplus så blickar vi in i spåkulan och ger våra tankar. Gott Nytt År🍾🥳
2020-01-01
Länk till avsnitt

Ett decennium av börshändelser - Sparpodden 320

Det är på sin plats att reflektera över de gångna tio börsåren som nu tar slut. Vilka avgörande händelser har format vår nutid och vad säger det om de kommande årtiondet vi nu möter. Vi blickar tillbaka på de stora privatekonomiska och börsrelaterade händelserna i veckans podd. Läs mer på: https://blogg.nordnet.se/2010-talet/
2019-12-25
Länk till avsnitt

Tonvis av ädelmetaller med Eric Strand - Sparpodden 319

Ett spännande år för ädelmetaller går mot sitt slut, ett helt decennium av fortsatt intressant utveckling väntar runt hörnet. Jag bjöd in Eric Strand som är en nörd på ädelmetaller för att prata mer om detta. Vi reder ut frågor så som varför guld och silver stiger nu. Varför silver är Erics favorit framåt. Myntfot, guldreserver, handelsblockader, viktiga användningsområden och mycket mer. Ett helt avsnitt dedikerat ädelmetallernas värld.
2019-12-18
Länk till avsnitt

Sparpodden 318 - Ut ur ekorrhjulet

Oskar Lindberg, också känd som FarbrorFri, gästar för att prata ekonomiskt frihet. Vi hinner med att prata livsstil, budget, spartips, 7 sorters kapital och varför Halv-mazarin-metoden har gjort så stort intryck på Alex.
2019-12-11
Länk till avsnitt

Sparpodden 317 - Industrivärdens framtid med Helena Stjernholm

Industrivärden är en av de största och populäraste investmentbolagen. Alex möter upp Helena för att höra mer om framtidsutsikterna. Vi pratar om; Den låga antalet bolagsköp, jobba kortsiktigt med köp och sälj beroende på marknadsutsikt, återköp, substansrabatt och mycket mer nördigt investmentbolagssnack. Lyssna in!
2019-12-04
Länk till avsnitt

Sparpodden 316 - Julfynda på börsen

Finns det black friday rea på börsen också? Vi ger lite tips på hur man kan köpa aktier i julklapp, Alex jagar efter utländska investmentbolag och hur går det för e-handelsbolagen i REA-tider som dessa. Dessa blir veckans snackisar i Sparpodden.
2019-11-27
Länk till avsnitt

Sparpodden 315 - Bästa investmentbolagen framåt

Veckans podd djupdyker ner i stockholmsbörsens investmentbolag med hjälp av Marcus Fridell. Vart hittar man bäst rabatt, vilka har goda förutsättningar framåt och vilka är fällor som du bör undvika. Ett nördavsnitt för investmentbolagsälskaren! Hitta listorna på: https://blogg.nordnet.se/basta-investmentbolagen/
2019-11-20
Länk till avsnitt

Sparpodden 314 - Skog är nya guldet

Skogen är det nya guldet, eller ja vi resonerar kring skogsinvesteringar. Vi pratar klimataktier och är det verkligen relevant att prata hållbarhet och akiter?! Inte minst har det pratats om förändrade öppettider på stockholmsbörsen, hur kan öppettiderna förbättra aktiehandel pratar vi också mer om.
2019-11-13
Länk till avsnitt

Sparpodden 313 - En bättre premiepension - gäst Mikael Westberg

Premiepensionssystemet står inför förändring, Mikael Westberg som utredare av förändringen gästar. Vi diskutera upphandling, avkastning och risk, fondtorg eller förval. Pensioner berör oss alla och det fanns mycket i den föreslagna förändring som vi kunde lyfta till ytan för att fortsätta diskutera.
2019-11-06
Länk till avsnitt

Sparpodden 312 - "Rapportrökare"

Veckans sparpodden gästas av Carl-Henrik och Christoffer från Aktiespararna. Det bjuds på massa rapportsnack och lite potentiella aktier som presterat bra i rapportperioden. Vi pratar Sportamore, Scandic Hotel, Bilia. Varför stiger börsen så mycket just nu? Både all-time-high och fjorton dagar av konstant uppgång säger något om sinnesstämningen på börsen - precis detta diskuterar vi mer! Se till att lyssna in och ta del av erbjudandet på aktiespararna.se/podd349
2019-10-30
Länk till avsnitt

Sparpodden 311 - Kreativ destruktion med John Hedberg

Creades är ett investmentbolag med en koncentrerad investeringsportfölj i bolag med en affärsmodell som tillåter banbrytande kreativt nytänkande, därav namnet. John delar med sig om varför Creades är ett ?family office?, hur man jobbar med balansen mellan onoterade och noterade tillgångar, vi prata om varför substansvärdet svängt så mycket mellan rabatt och premie senaste året och om hur deras aktiva investeringsmetod fungerar. Det fanns många bra lärdomar som vi privatpersoner kan ta med oss, lyssna in!
2019-10-23
Länk till avsnitt

Sparpodden 310 - Aktierna med bäst potential

Gästas av Peter Benson från Börsplus. Vi myser oss ner i rapporter. Det blir statistik kring rapportdagen för aktier, vi kollar in de aktier där analytikerna har förändrat estimaten mest och spekulerar kring kvartalsrapporternas varande eller icke varande.
2019-10-16
Länk till avsnitt

Sparpodden 309 - Uppköpskandidater

Vi spekulerar friskt kring vilka aktier som är potentiella uppköpskandidater och framförallt vilka faktorer som göra att det ser attraktivt ut för en annat bolag att köpa upp aktien. Vi besvarar lyssnarfråga kring analystjänster och vad man ska nyttja de till och vad man inte ska göra. Vi besvarar också en debattartikel i DI som säger att vi sprider "skräckpropaganda" Detta vill du inte missa, lyssna in!
2019-10-09
Länk till avsnitt

Sparpodden 308 - Småbolagsinvesteraren Ulf Hedlundh, Svolder

Varför är utdelning så viktigt för investmentbolag ur ett skatteperspektiv? Hur påverkar Svolder själva substansrabatten eller premien? Är småbolag fortfarande attraktivt på marknaden? Detta och mycket mer kommer du få svar på i avsnittet med Ulf Hedlundh, VD på Svolder.
2019-10-02
Länk till avsnitt

Sparpodden 307 - Flygande start och slut på börsen

Riskkapitaljätten EQT gör en flygande start på börsen, men frågan är om aktieägarna köper av rätt anledning. Det och framtiden för EQT pratar vi mer om. På tal om flygande så ger vi lite våghalsiga spartips i samband med Thomas Cook konkursen. Vem är vinnare och vem är förlorare, varför rusar tyska konkurrenterna och hur mycket intresse är det för reguljärflygen reder vi ut. Inte minst pratar vi vinstvarningar och avmattning i ekonomin, flera internationella konkurrenter har vinstvarnat och vi spekulerar lite kring vilka svenska bolag som är i farozonen.
2019-09-25
Länk till avsnitt

Sparpodden 306 - En bombmatta av utdelningar

Vi pratar Olja i veckans avsnitt, hur påverkar oljepriset både dina investeringar och din privatekonomi. Utdelningsfest sker under börshösten, fler bolag går över till flera utdelningar per år. Och hur man kan bygga en "bombmatta" av utdelningar till portföljen. Lyssna in!
2019-09-18
Länk till avsnitt

Sparpodden 305 - Investera i politiska risker

Det väntas en stor börsnotering av riskkapitalbolaget EQT. Men kommer det bli en bra investering? Det blir en uppföljning på pensionssparkontot (PSK) efter lite lyssnarfrågor och vi delar med oss av detaljfrågor. Förra veckan så uttalade finansministern att banksektorn ska beskattas mer. Hur påverkar politisk risk investeringslandskapet och vad hände med riskerna kring vinster i välfärden? Mer om detta i veckans avsnitt!
2019-09-11
Länk till avsnitt

Sparpodden 304 - Ratos VD Jonas Wiström

Har Ratos städat klart i portföljen? Hur hanterar man aktieägarnas missnöje med kursutvecklingen? Vad är tankarna om Hent, Plantagen och Aibel framåt? Veckans avsnitt gästas av Jonas Wiström, VD på investeringsföretaget Ratos för att prata om utmaningar och ambitioner framåt.
2019-09-04
Länk till avsnitt

Sparpodden 303 - En känga åt miljömärkning

Fler vill spara hållbart, men alla verktyg och märkningar är inte lämpliga för ändamålet. Vi ger en ordentlig känga åt svanen-märkta fonder och förklara bristen med betalda märkningar. Vi pratar ohutliga avgifter på kapitalförsäkringar och kommenterar börsläget samt varför dåliga nyheter är bra nyheter.
2019-08-28
Länk till avsnitt

Sparpodden 302 - Inverterad Räntekurva, eller?

I veckans avsnitt reflekterar Alex och Frida över förra veckans stora händelser på börsen. Räntekurvan på amerikanska lån började invertera och det fick börserna på fall, men varför och detta har ju redan hänt tidigare? Vi ger lite vägledning kring vad vi tror om börshösten framöver.
2019-08-21
Länk till avsnitt

Sparpodden 301 - Redovisningsnörderi med Benson

Jag bjuder in Peter Benson från Börsplus. Det händer spännande nyheter hos analystjänsten Börsplus som Peter delger mer om. Vi gottar oss i det sexiga ämnet IFRS 16, redovisningsprinciper kring leasing. Det får stor påverkan på bolag som H&M och Scandic för att nämna några vilket är bra för dig som investerare att känna till. https://blogg.nordnet.se/redovisningsnorderi-med-benson/
2019-08-14
Länk till avsnitt

Sparpodden 300 - Analytikernas favoritaktier framöver

Denna veckan gästas vi av Christoffer och Carl-Henrik som är analytiker hos Aktiespararna. Det blir ett fullproppat avsnitt om favoritaktier inför hösten och reflektioner från rapportsäsongen. Vi pratar guld, räntor, rapportmissar och massa aktier! Lyssna in.
2019-08-07
Länk till avsnitt

Sparpodden 299 - Mjuk aktiestrategi och ideellt engagemang

Veckans gäst är Henrik Johansson som är ny VD för Unga Aktiesparare. Vi pratar om ideella engagemang och varför det ger mer än det tar. Karriärtips och varför Unga Aktiesparare är en plantskola för finansbranschen. Du får dessutom tipset på hur du eller några i din närhet kan sluta röka genom aktiesparande - Lyssna in!
2019-07-31
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.