Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Analyspodden

Analyspodden

I Analyspodden tar Dagens industris reportrar och experter pulsen på börs och marknad.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

acast.com/analyspodden

Avsnitt

"Ränteutvecklingen stoppar inte festen"

I veckans avsnitt av Analyspodden pratar Agneta Jönsson och Henrik Mittelman om banksektorn, läget i världsekonomin och varför man ska vara optimistisk trots handelsoro.

2018-08-10
Länk till avsnitt

Analyspodden: Hur ska man som privatperson agera på börsen?

I veckans avsnitt av analyspodden pratar Johanna Jansson och Ulf Petersson om nya börsrekord, handelsoro och hur ska man agera som privatperson på börsen i det nuvarande läget.

2018-08-04
Länk till avsnitt

"Brukar bli bakslag när Trump förhandlar"

I veckans avsnitt av Analyspodden diskuterar Agnetha Jönsson och Ulf Petersson risken för ett bakslag i förhandlingarna mellan USA och EU om nya tullavgifter. Även duellen mellan Ericson och Nokia avhandlas samt om det inte är dags att sälja av sitt innehav i Avanza.

2018-07-27
Länk till avsnitt

"Man letar affärer bland bankerna"

Di:s experter Agneta Jönsson och Johan Wendel analyserar veckans rapportskörd, bankernas utveckling och Telias köp av Bonniers tv-verksamhet.

2018-07-20
Länk till avsnitt

"Ljuspunkt från JM"

Di:s experter Johanna Jeansson och Magnus Dagel analyserar fredagens rapportskörd och de senaste beskeden från Riksbanken.

2018-07-13
Länk till avsnitt

?Bostadsbranschens nya guld?

Johan Wendel och Magnus Dagel tar sig an veckans viktigaste händelser och blickar framåt.

I veckans avsnitt avhandlar att statsminister Stefan Löfven pratar Di-artiklar i sitt tal i Almedalen, den sena ?vårstädningen? i Assa Abloy och Trumps nya stora handelskrig.

2018-07-06
Länk till avsnitt

Pressat H&M, het oljeaktie och mera handelsbråk

Krisen fortsätter i H&M, men i andra sektorer ser det betydligt hetare ut. Och på handelsfronten böljar det mellan hårda bud och rena rama kriget. I studion: Di:s makroexpert Johanna Jeansson och börsreporter Anders Hägerstrand.

2018-07-06
Länk till avsnitt

"Då är fallhöjden 15?20 procent"

Di:s Johanna Jeansson och Ulf Petersson analyserar sommarbörsen och vad som styr framöver.

2018-06-21
Länk till avsnitt

Muntrare börsminer och miniskräll från Fed

Börsen visar lite bättre takter efter en seg period konstaterar Di:s börsexpert Agnetha Jönsson i veckans utgåva av Analyspodden. Men modejätten H&M kämpar i fortsatt motvind och inget i fredagens försäljningssiffror talar för en snar vändning.

Flera centralbanker har också lämnat räntebesked i veckan och amerikanska Federal Reserve skrällde genom en nyordning:

"Det blir mer spänning från Fed nästa år", slår Di:s makroreporter Felicia Åkerman fast.

2018-06-15
Länk till avsnitt

Den stora, stora händelsen

Di:s börsexperter Anders Hägerstrand och Richard Bråse diskuterar en deppig börsvecka, ett komplicerat spel i telekom- och mediebranschen och framför allt - nästa veckas siffror från stukade H&M. Hur bolaget bör hantera sin kris är något som delar experterna.

2018-06-08
Länk till avsnitt

"Dra ned på risken"

I veckans avsnitt blickar Di:s makroreporter Felicia Åkerman och Di:s börsexpert Agnetha Jönsson tillbaka på en tung börsvecka och diskuterar bland annat svensk BNP, handelskrig och hur man bäst förbereder aktieportföljen för en sommar med allt fler orosmoln vid horisonten.

2018-06-01
Länk till avsnitt

Makthungrig Riksbank och farligt läge i Italien

Nya storebrorsmanövrar från Riksbanken och en växande oro för Italien är några av ämnena för veckans Analyspodd. Di:s makroexpert Henrik Mitelman varnar för Italiens skyhöga statsskuld, det nya politiska läget och det faktum att landet är världens åttonde största ekonomi, kan få förödande konsekvenser.

Di:s börsexpert Magnus Dagel noterar ett starkt intresse för såväl svenska hyresbostadsfastigheter som kontor och att vakansgraderna i Stockholm nu är på nivåer som inte noterats sedan it-yrans dagar kring år 2000.

2018-05-25
Länk till avsnitt

Uppköp, kontorsdöd och gladare bomarknad

Izettle-affären, bankernas utmaningar, läget i Italien och den hårt pressade bostadsmarknaden är några av ämnena när Di:s Felicia Åkerman och

Ulf Petersson går igenom veckans händelser. Dessutom: H&M:s huvudägare Stefan Persson har fortsatt att tanka aktier för miljardbelopp i den darrande modebjässen - blir det rent av ett utköp?

2018-05-18
Länk till avsnitt

Het börs och hotfull geopolitik

Stockholmsbörsen har klättrat över alla tidigare rekord om utdelningarna räknas in, trots att konjunkturen ser lite vekare ut och att Donald Trump skärper spänningarna i det oljerika Mellanöstern genom att dra sig ur Iranavtalet. I veckans avsnitt av Analyspodden tar Di:s aktieanalytiker Johan Wendel och makroexperten Johanna Jeansson tempen på Stockholmsbörsen och vad som väntar under en högintressant sommar både på bolags- och makrofronten.

2018-05-11
Länk till avsnitt

Rapportras och extremsvag krona

Rapportperiodens slutspurt har bjudit på några riktiga lågvattenmärken. Och för att tala om lågt - kronan handlas nu kring hundraårslägsta. Det börjar mullra på både börs, valutamarknad och i den allmänna debatten konstaterar Di:s experter Ulf Petersson och Johanna Jeansson i veckans avsnitt av Di:s Analyspodden.

2018-05-04
Länk till avsnitt

En oväntad comeback

Rapporterna flödade in med högst blandat resultat i veckan. Skakigast ser det ut i bostadssektorn, konstaterar Di:s börsexperter Richard Bråse och Johan Wendel.

Samtidigt bröts floden av rapporter och centralbanksbesked av en oväntad comeback för den insideråtalade Johan Carlström i Fingerprint ? storägaren tänker greppa klubban i krisbolaget.

?De har accepterat sitt öde som ett kroniskt skandalbolag?, konstaterar Richard Bråse.

2018-04-27
Länk till avsnitt

Fyrverkeri i folkaktierna

Ericsson och Telia forsar fram på börsen efter en överraskande vändning och ett oväntat återköpsprogram. Di:s börsexpert Ulf Petersson ser möjlighet till fortsatta framgångar för folkaktierna. I veckan kom också både vårbudget som var tunn på nyheter men där finansministern räknade med att Riksbanken väntar länge med sin första räntehöjning, konstaterar Di:s makroreporter Nils Åkesson.

2018-04-20
Länk till avsnitt

Budfest, börsoro och H&M-revansch

Marknaden har gått in i ett skakigare läge med större dagliga rörelser och geopolitisk oro efter nya utspel av Donald Trump. Men för aktieägarna i forskningsbolaget Wilson Therapeutics och norska flygbolaget Norwegian har bud respektive budspekulationer fått kurserna att rusa. Di:s börsexpert Ulf Petersson och börsreporter Johan Wendel ger sin syn på börsläget och budchanserna framöver.

Även aktieägarna i H&M kan äntligen glädja sig över en revansch den senaste veckan, om än från träsknivåer, konstaterar experterna. Är det vändningen vi ser nu?

2018-04-13
Länk till avsnitt

?Då spricker Riksbankens plan?

Två vinstvarningar och ett ABB-bråk har präglat veckan på marknaden. Byggmax satte en hel sektor under press med sin varning om att det usla vädret pressat försäljningen. Och Qliro har fått problem med returer i Nelly.

I ABB jäser missnöjet bland ägarna efter aktiens kräftgång det senaste året.

Skälet är att ABB:s ledning och styrelse stått emot kraven på att knoppa av kraftdivisionen Power Grids. Trots att ABB:s vd Ulrich Spiesshofer hävdat att Power Grids skapar bäst värde för ägarna genom att behållas i koncernen står aktiekursen och stampar.

?Man får definitivt ha förståelse för att Christer Gardell sätter press på Ulrich Spiesshofer i det här läget. Det gäller att leverera?, konstaterar Di:s Johan Wendel.

Nils Åkesson konstaterar att Riksbankens räntebana är i fara och nästa vecka kan bli helt avgörande för hur det blir med höstens planerade räntehöjningar.

?Riksbanken har fått svettas eftersom inflationen var obekvämt låg i januari och februari?, säger han.

Nu väntar sig marknaden och Riksbanken att inflationen vänder uppåt något i mars ? men om så inte sker kan det få stora konsekvenser för Riksbankens planer på räntehöjningar som det flaggats för under 2018.

2018-04-06
Länk till avsnitt

Teknikdaller och konjunkturoro

Fallande teknikaktier, sötsura konjunktursiffror och en möjlig kinesisk agent i Sverige är några av ämnena i Analyspoddens påskspecial, med Di:s makroexpert Johanna Jeansson och börsexperten Ulf Petersson.

2018-03-29
Länk till avsnitt

?Ta på dig hjälmen när den rapporten kommer?

Handelskrig, nattsvarta profetior kring H&M och ett bolag som fått proppskåpet att brinna hos Di:s börsexpert avhandlas i veckans avsnitt av Analyspodden. Medverkande: Di:s Richard Bråse och Johan Wendel.

2018-03-23
Länk till avsnitt

Spotifys hybris och tiondelarnas tyranni

- Spotify går till börsen men vill inte riktigt gilla läget och har fått lite hybris, konstaterar Di:s reporter Johan Wendel.

- Modejättarna Inditex och H&M har mötts i en siffermatch och det var återigen spanjorerna som kom ut som segrare.

- På räntemarknaden bubblar det och minsta avvikelse från prognoser kring inflation och arbetsmarknad skakar om räntor och valutor just nu noterar Di:s makroexpert Johanna Jeansson.

2018-03-16
Länk till avsnitt

Tullar, kronskvalp och dyra e-handlare

Donald Trumps tullar har dominerat nyhetsflödet i veckan. Dåliga, men inte oväntade och egentligen inte så farliga i det här läget är experternas dom efter torsdagens besked.

Di:s makroexpert Johanna Jeansson ger också sin syn på den svenska kronan som inte varit så svag mot euron sedan finanskrisen.

Di:s börsexpert Magnus Dagel ger en skopa åt e-handlarna som han befarar kommer att ha svårt att nå en ordentlig lönsamhet ens på sikt, trots att de är strukturella vinnare när handeln flyttar från fysiska butiker till nätet.

2018-03-09
Länk till avsnitt

Trump ökar börsrisken

Med rejäla ståltullar hotar USA:s president att dra igång ett riktigt handelskrig. Börsen darrar - men är tullutspelet bara ett förhandlingstrick från Donald Trump? Di:s makroreporter Nils Åkesson utreder läget tillsammans med Di:s börsexpert Ulf Petersson.

Spotify ser lite lockande ut med nuvarande värdering konstaterar Ulf Petersson inför den stundande noteringern på New York-börsen, men reder också ut vilka faktorer som blir avgörande för att aktien ska utvecklas väl.

2018-03-02
Länk till avsnitt

Börsexpertens farväl

Di:s börsexpert Martin Blomgren lämnar tidningen ? och han gör det med stil. Den så kallade Estelle-portföljen som han förvaltat de senaste sex åren har gett kunglig avkastning och Martin Blomgren avslöjar framgångsformeln bakom succén. Dessutom berättar han om sina bästa aktieråd och även om några tips som inte riktigt utvecklades som förväntat.

Dessutom går Richard Bråse på djupet med ?en väldigt intressant marknad? och målar upp ett möjligt scenario för hur den kan utvecklas det kommande året ? och vilka börsbolag som kan förväntas driva förändringen.

2018-02-23
Länk till avsnitt

H&M lockar, Riksbanken vacklar

H&M:s kapitalmarknadsdag satte ny press på aktiekursen, men Di:s börsexpert Ulf Petersson ser potential i den pressade bjässen.

Riksbankens direktion är oenig om räntan, men en sak står klar - riktningen är uppåt, slår Di:s makroexpert Johanna Jeansson fast.

Dessutom summeras rapportfloden och du får veta vad du ska äga och undvika om inflationen tar fart.

2018-02-16
Länk till avsnitt

En sund avkylning

USA-börserna har sjunkit kraftigt i veckan och dragit med sig Stockholmsbörsen i fallet. Men Di:s experter Magnus Dagel och Ulf Petersson ser goda chanser till en vändning. Konjunkturen är stark, boksluten visar att bolagen har goda tider och utdelningarna höjs på bred front.

"Jag tycker inte att man ska sälja nu och om något köpa lite i dipparna", säger Ulf Petersson.

2018-02-09
Länk till avsnitt

Ränterally, storaffär och H&M-ras

Rapportfloden, de stigande långräntorna, MTG:s storaffär och H&M:s nya bottennoteringar analyseras i veckans avsnitt av Di:s Analyspodden.

Di:s börsexpert Ulf Petersson ser en chans till revansch i Persson-familjens modejätte och imponeras av kreativiteten hos Kinnevik som tagit taktpinnen i mediebranschen med MTG:s oväntade affär med TDC.

I Sverige tycks konjunkturen ha toppat, även om det bara betyder en lite långsammare tillväxt framöver, konstaterar Di:s makroexpert Viktor Munkhammar.

Samtidigt börjar nu räntorna på allvar vända upp från låga nivåer, i synnerhet i USA där 10-årsräntan nu ligger kring 2,8 procent, vilket är över direktavkastningen för aktier.

2018-02-02
Länk till avsnitt

Utdelningarna skiner

Rapporterna har hittills inte övertygat men det har uppvägts av att positiva utdelningsbesked charmat investerarna, konstaterar Di:s analytiker Martin Blomgren och Ulf Petersson i veckans avsnitt av Analyspodden.

Fingerprints kurskollaps, Nordeas bäring på övriga bankrapporter, dollarhotet som lurar i kulisserna och vilka bolag som blir viktigast att bevaka i nästa veckas ymniga rapportflod är andra ämnen som behandlas i podden.

2018-01-26
Länk till avsnitt

Bubblor och varningsras

Bubblande kryptovalutor, darriga bopriser och häftiga kursfall i spåren på en bunt vinstvarningar ? Di:s experter Johanna Jeansson och Johan Wendel kommenterar veckans viktigaste händelser i Analyspodden.

2018-01-19
Länk till avsnitt

Spännande storaffär och hökaktiga centralbanker

Tele 2 ser intressant ut efter storaffären med Com Hem enligt Di:s börsexpert Ulf Petersson. Han ser samgåendet som ?väldigt logiskt? och anser att kursnedgången i Tele 2 varit omotiverat stor.

På valutamarknaden har både kronan och euron stärkts efter hökaktiga tongångar från både Riksbanken och ECB. Di:s makroexpert Viktor Munkhammar konstaterar att det är en hel flotta med hangarfartyg som nu ser ut att byta kurs ? och det är förenat med vissa risker.

På börsen är det samtidigt ?risk on? efter en riktigt stark start på året, noterar Di:s börsexpert Martin Blomgren. Småbolag och högriskaktier lockar placerarna i det här klimatet. Men då kan fallet också bli djupt när det kommer vinstvarningar, som senast i lilla teknikbolaget Edgeware.

2018-01-12
Länk till avsnitt

"Vi är inne på sluttampen"

Decemberrallyt kom av sig, men året har börjat starkt på Stockholmsbörsen. Di:s börsexperter Martin Blomgren och Magnus Dagel ger sina prognoser för helåret, diskuterar de nya dystra H&M-analyser som rullat in de senaste dagarna, berättar om portföljen som ska slå index och kommenterar den amerikanska bjässens köp som verkligen hade kraften med sig.

2018-01-05
Länk till avsnitt

Kineserna säljer aldrig Volvo

I årets sista Analyspodden blickar Ulf Petersson och Johanna Jeansson tillbaka på året som gick och även framåt mot året som kommer. De spår hur börs, räntor och företagsaffärer utvecklar sig, och ger även några aktietips för nyåret.

2017-12-28
Länk till avsnitt

Är H&M nästa Ericsson?

Detaljhandeln pressas men Persson köper mer

Har modejätten kommit längre än marknaden ser?

För fastighetsbolagen väntar nu svårare stunder

Med stigande räntor och tappade kunder

Räcker sparpengen när bopriserna faller?

Hör om marknadens nervösa daller.

Petersson och Jeansson ger lyssnarna svar

Även kring portot får du en kommentar

2017-12-22
Länk till avsnitt

"Någonstans finns det ett jättevärde här"

H&M-krasch, Munters-smäll och ännu ett vd-byte i Ratos. En nyhetstung vecka fick ett dramatiskt slut och Di:s börsexperter Martin Blomgren och Ulf Petersson går på djupet med de viktigaste händelserna i Analyspodden.

2017-12-15
Länk till avsnitt

Bubblande bitcoin och billiga bostadsutvecklare

Efter ett mardrömsår för bostadsutvecklarna på börsen börjar vissa bolag bli väldigt billiga ? i synnerhet om kraschen uteblir, säger Di:s Johan Wendel.

I motsatt riktning går bitcoin, som de senaste veckorna rusat mot oanade höjder.

?Att det är en bubbla tycker jag att man kan säga utan att darra för mycket på manschetten?, säger Di:s makroexpert Johanna Jeansson.

Experterna kommenterar även Clas Ohlsons intåg i Mathem och pundets jojo-färd i spåren på brexitförhandlingarna.

2017-12-08
Länk till avsnitt

?Sverige går bättre än vad vi egentligen klarar av?

Konjunkturindikatorerna pekar i skyn både på hemmaplan och ute i världen. Men för svensk del spökar oron på bostadsmarknaden och i veckan spikades det utökade amorteringskravet. Di:s makroexpert Viktor Munkhammar analyserar läget i veckans avsnitt av Analyspodden.

På börsen har H&M för ovanlighetens skull visat lite styrka, bland annat som en följd av Di:s stora intervju med bolagets ordförande och huvudägare Stefan Persson. Di:s börsexpert Ulf Petersson tror att intresset inför modejättens kapitalmarknadsdag i februari blir enormt:

?De får nog hyra Globen för att få plats med alla som undrar hur det går för H&M, det är ett väldigt brett intresse?, säger han.

Han kommenterar även rusningen i mediekoncernen MTG och veckans tunga bakslag för familjen Lundin.

2017-12-01
Länk till avsnitt

"Ett gott tecken för industrikonjunkturen"

Sönder-read handel, budrykten kring Fingerprint, optimistiska kapitalmarknadsdagar och utförslöpa för kronan är några de ämnen som nagelfars i veckans avsnitt av Analyspodden med Di:s börsexpert Martin Blomgren och Di:s makroexpert Viktor Munkhammar.

2017-11-24
Länk till avsnitt

Intressant signal i bostadssektorn

Raset i börsens bostadsutvecklare har fått ett par fasighetsrävar att börja agera. Men deras bevekelsegrunder är inte helt uppenbara, enligt Di:s börsexperter Richard Bråse och Magnus Dagel i veckans avsnitt av Analyspodden.

Samtidigt fortsätter fallet för klädjätten H&M och Richard Bråse konstaterar att motvind ofta håller i sig längre än man tror och att det krävs en avgörande förändring för att aktien ska vända.

Magnus Dagel har tittat närmare på Teslas Semi Truck som har potential att utmana de traditionella lastbilstillverkarna och Richard Bråse berättar om varningsflaggan som investerare bör hålla koll på.

2017-11-17
Länk till avsnitt

Ericsson övertygar inte

Veckan som nu går mot sitt slut blir en av de sämre sedan sommaren, med index på minus varje dag. Men Di:s börsexpert Magnus Dagel är inte oroad.

?Det känns som en rekyl efter en stark uppgång och underliggande känns det ganska starkt inför avslutningen på året?, säger han i Analyspodden.

För Ericsson ser det dock dystert ut ? bolaget berättade på veckans kapitalmarknadsdag att man skjuter fram sina mål, även om vd Börje Ekholm försöker slå an en positiv ton kring framtiden. Det ger dock inte Magnus Dagel mycket för.

Bostadsmarknaden fortsätter att dominera dagordningen och på måndag väntas Finansinspektionens styrelse slutligt ställa sig bakom förslaget om ett skuldkvotstak. Di:s makroexpert Johanna Jeansson dömer ut idén. Samtidigt gläds hon över att skatterna hamnat i fokus efter ett olyckligt uttalande av Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling.

2017-11-10
Länk till avsnitt

"Vändningen är inte slut än"

Efter att SAS på fredagen ?varnat? för att vinsten väntas bli bättre än bolaget tidigare trott räknar Di:s börsexpert Ulf Petersson med att det snart kan bli aktuellt med bud på flygbolaget.

På temat krisbolag som vänt kom installationsbolaget Eltel med en rapport i veckan. Aktien rusade med närmare 20 procent efter att ha visat på avsevärda förbättringar - Ulf Petersson analyserar läget.

På makrofronten slog Bank of England i veckan till med en ?mjuk? räntehöjning, där det var tydligt att det inte är inledningen på någon rejäl räntehöjningstrend. Samtidigt har USA:s president Donald Trump nu utsett Jerome Powell till ny centralbankschef efter Janet Yellen - Di:s makroexpert Viktor Munkhammar ger sin syn på läget.

2017-11-03
Länk till avsnitt

Industrin lyfter - bomarknaden darrar

Rapportfloden har forsat fram och verkstadsaktierna sticker ut som vinnare, medan banker och bostadsrelaterade bolag har haft det tuffare. Di:s börsexpert Ulf Petersson analyserar läget och pekar ut sektorn han står inför en möjlig vändning.

På makrofronten har både Riksbanken och ECB presenterat räntebesked ? och redan nästa vecka väntas en märkeshändelse inom ränteområdet när Donald Trump med stor sannolikhet offentliggör vem som tar över som chef för den amerikanska centralbanken Fed efter Janet Yellen. Di:s makroexpert Viktor Munkhammar räknar med rejäla valutarörelser om den heta kandidaten John Taylor får förtroendet.

2017-10-27
Länk till avsnitt

"Det är en ny fas"

Industrin har gått från fallande volymer till problem med flaskhalsar, konstaterar Di:s börsexpert Martin Blomgren när han sammanfattar inledningen på rapportperioden. Det innebär samtidigt en bekräftelse på att konjunkturen är stark, något som fått börsen att applådera industrijättarnas rapporter.

"Det är en ny fas", konstaterar han.

På räntemarknaden syns samtidigt dystra tecken, rapporterar Di:s makroexpert Johanna Jeansson. Avkastningskurvan, som visar skillnaden mellan långa och korta räntor, har blivit flackare. Det betyder att handlarna skruvat ned förväntningarna på framtida inflation och räntor, något som kan antyda att de snarare anar en annalkande lågkonjunktur.

Men det kan finnas andra anledningar:

?Signalerna är inte lika allvarliga i dag som de har varit tidigare. Ett viktigt skäl är att centralbankerna har varit inne och stödköpt de långa statsobligationerna, då trycker de ner räntenivån på dem relativt de korta?, säger Johanna Jeansson.

2017-10-20
Länk till avsnitt

En utebliven överraskning är en negativ överraskning

Spänningen är på topp inför rapportperioden som drar igång nästa vecka. Di:s experter varnar för att bågen kan vara för hårt spänd efter den senaste tidens börsuppgångar. Di:s börsexperter Martin Blomgren och Richard Bråse pekar ut de mest spännande händelserna i rapportperioden, diskuterar raset för bostadsutvecklarna på börsen och analyserar läget i Ericsson som nu får Wallenbergarnas tyngsta namn som styrelseordförande.
2017-10-13
Länk till avsnitt

"Det man köper nu är eftersläntrarna"

Efter 14 dagars ihållande börsuppgång vände kurserna till slut ned på fredagen. Di:s börsexpert Ulf Petersson tror ändå att det finns lite uppsida kvar fram till årsskiftet och lockas särskilt av en bransch som för tillfället är ur mode. Di:s makroexpert Johanna Jeansson noterar att den politiska krisen i Spanien efter katalanernas folkomröstning ger en förklaring till varför europeiska aktier ska vara lägre värderade än amerikanska.
2017-10-06
Länk till avsnitt

Deppig börsyra och nygammal riksbankschef

Börsen är inne på sin tionde uppgångsdag I sträck. Men det är inget jubel på marknaden, konstaterar Di:s börsreporter Johan Wendel i veckans avsnitt av Analyspodden. Samtidigt visar statistiken över tillståndet i ekonomin att det finns skäl att glädjas. ?Konjunkturen frodas?, säger Di:s makroexpert Viktor Munkhammar. Två humörsänkare i veckan var dock fastighetsbolaget Balder och - i synnerhet - klädjätten H&M. Ett besked som dock applåderades på marknaden var att Stefan Ingves får förlängt som riksbankschef. Börsen steg och räntorna föll. Men Viktor Munkhammar är tveksam till att 17 år är en lämplig total mandatperiod för en riksbankschef.
2017-09-29
Länk till avsnitt

"Frågan är om det är som ljusast nu"

Världsekonomin växer och Volvo sätter nytt kursrekord. Men många vill dansa nära utgången när konjunkturlyftet pågått ända sedan finanskrisen. Di:s experter Johanna Jeansson och Martin Blomgren analyserar konjunkturen, börsen och de viktigaste händelserna i veckan som varit och veckan som kommer.
2017-09-22
Länk till avsnitt

Vinstvarning, bolagsklyvning och pundrally

Domen är hård efter veckans vinstvarning från konfektyrtillverkaren Cloetta, som blev en riktig stjärnsmäll för aktieägarna. Några i bolagets ledning hann påpassligt sälja före beskedet, vilket får Di:s börsexpert Magnus Dagel att reagera. Tillsammans med Di:s makroexpert Viktor Munkhammar kommenterar han även Autolivs klyvning, ett uppmärksammat ägarskifte i hisstillverkaren Alimak och pundrallyt efter den brittiska centralbankens räntebesked.
2017-09-15
Länk till avsnitt

Centralbankerna har börjat svänga om

Både ECB och Riksbanken fortsätter med massiva stimulanser. Men räntebeskeden skvallrar ändå om att ett skifte nu är på väg, enligt Di:s makroexpert Viktor Munkhammar. ?Båda centralbankerna har börjat svänga om?, säger han i veckans avsnitt av Analyspodden. Nordeas flytt och ett oroväckande hack i tillväxtkurvan för Clas Ohlson är andra ämnen som avhandlas i veckans avsnitt. I det senare fallet bekymrar sig marknaden för att det är konkurrensen från e-handeln som nu börjar sätta spår. ?Då är det klart att aktiemarknaden blir orolig. Värderingen är inte skyhög med det är ändå tillväxt som väntas av Clas Ohlson?, säger Di:s börsexpert Martin Blomgren. Han ger även sin syn på läget i spelbolaget Betsson, där vd Ulrik Bengtsson gick på dagen efter en lång karriär i bolaget.
2017-09-08
Länk till avsnitt

Di:s expert: Hösten kan bli H&M:s

Spänningen stiger inför H&M:s kapitalmarknadsdag som ska hållas under hösten. Aktien har backat tungt under sommaren, men Di:s börsexpert Ulf Petersson är optimistisk både till klädjätten och ett annat pressat storbolag. Di:s makroexpert Johanna Jeansson varnar för att regeringen kokar böckerna inför valet och avslöjar vad hon är mest nyfiken på när flera centralbanker i veckan levererar räntebesked.
2017-09-01
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.