Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Analyspodden

Analyspodden

I Analyspodden tar Dagens industris reportrar och experter pulsen på börs och marknad.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

acast.com/analyspodden

Avsnitt

Börsoron här för att stanna

Oron som slagit till mot världens börser i veckan kommer sannolikt att stanna kvar en längre period, konstaterar Di:s analytiker Agnetha Jönsson och Johanna Jeansson i veckans avsnitt av Analyspodden. Det kommer också allt tydligare signaler på att konjunkturen är på väg att vända. I avsnittet diskuteras även den kommande rapportperioden som drar i gång på allvar nästa vecka, och oron i Italien.

2018-10-12
Länk till avsnitt

Bankfrossa och sviktande konjunktur

Baltiska penningtvättsrykten sätter press på hela banksektorn och USA drar åt snaran kring Danske Bank, konstaterar Di:s börsexpert Ulf Petersson. Och i världskonjunkturen ser det roliga ut att vara över för den här gången enligt Di:s makroexpert Viktor Munkhammar. Dessutom: Vinstvarningar, en rapportsmocka och beskedet som möjligen, möjligen skulle få marknaden att bry sig om eftervalskaoset i riksdagen.

2018-10-05
Länk till avsnitt

Italiensk smocka och rallyrepris i H&M

Di:s Felicia Åkerman och Johan Wendel om veckans stora händelser: italiensk budgetsmocka, våldsamt H&M-rally, odramatiskt Fed-besked och en jätteorder som får Saab att lyfta.

2018-09-28
Länk till avsnitt

H&M-rally och bankelände

H&M rusade vilt på börsen efter oväntat starka försäljningssiffror i veckan. Ett tecken på hur hatad aktien har blivit efter flera år av besvikelser enligt Di:s börsexpert Richard Bråse.

?Alla har vänt H&M ryggen, det är familjen Persson som ligger och köper, annars är det inte så många som gör det?, säger han i Di:s

En annan stor händelse i veckan var Danske Banks rapport om den enorma penningtvättshärva som banken varit delaktig i. Richard Bråse räknar med att det blir en både långdragen och dyr historia när USA ger sig in och bötfäller ? vilket han räknar med blir fallet.

?Jag tror att boten kommer att bli mycket, mycket stor.?

Världens börser har samtidigt tickat på uppåt, trots en del skakiga konjunktursignaler. Den amerikanska tioårsräntan har klättrat över 3-procentsnivån samtidigt som avståndet till de korta räntorna ändå krymper vilket ger en illavarslande ?flackning? av avkastningskurvan.

?När USA inte längre gynnas av skattesänkningarna som Donald Trump genomfört i år, då tappar den ekonomin lite fart, vi har Kina som har lånat lite för mycket och där man försöker bromsa kredittillväxten, och så har vi lite politiskt stök?, säger Di:s makroexpert Johanna Jeansson.

?Det är lätt att se de här orosmolnen.?

2018-09-21
Länk till avsnitt

Tio år sedan Lehman-kraschen

I veckans avsnitt av Analyspodden diskuterar Di:s analytiker Johanna Jeansson och Johan Wendel vad som hänt sedan Lehman-kraschen. De analyserar även motvinden för spelbolagen och budet på Cinnober.

2018-09-14
Länk till avsnitt

Tecknen som oroar

Tillväxtmarknaderna skakar och de amerikanska techbolagen tar stryk på börsen. Är det de första tecknen på att riskaptiten minskar och att räntehöjningarna i framför allt USA nu börjar ta ut sin rätt? Di:s makroexpert Johanna Jeansson och Di:s börsexpert Ulf Petersson tolkar marknadens kanariefåglar.

2018-09-07
Länk till avsnitt

"En klar varningssignal"

Börserna visar styrka och klättrade tio dagar i sträck innan det blev dags för en liten nedgång. Men värderingarna börjar bli utmanande varnar Di:s experter Agnetha Jönsson och Ulf Petersson. Samtidigt saknas den sista pusselbiten för att det ska vara läge att lämna aktiemarknaden.

Experterna diskuterar även kurskraschen i Catena Media efter storägarens utförsäljning av aktier och ger sin syn på SAS som fick luft under vingarna efter fredagens rapport.

2018-08-31
Länk till avsnitt

Styckningsglädje, börsrekord och bostadsoro

Trenden med avknoppningar håller i sig. Nu tycks ytterligare två börsjättar vara på väg att delas, konstaterar Di:s börsexpert Johan Wendel, som även ger sig i kast med de allt stökigare turerna kring elbilstillverkaren Tesla.

På bostadsmarknaden har ett visst lugn infunnit sig efter ett år av fallande priser. Men det värsta är inte över än varnar Di:s makroreporter Felicia Åkerman.

På börserna både i USA och Sverige står dock rekorden som spön i backen och marknaden tycks skaka av sig både handelsbråk och politisk turbulens.

"Men när värderingarna stiger så kan jag tänka mig att känsligheten kommer tillbaka igen", säger Felicia Åkerman som också berättar om ett "jubileum" som Riksbankens direktion nog helst vill glömma.

2018-08-24
Länk till avsnitt

Volvo till Teslapris och krona med valrabatt

Volvo Cars tycks vara på väg mot Stockholmsbörsen och prislappen är hisnande 280 miljarder kronor.

?Det blir tillsammans med Tesla det högst värderade bilbolaget?, säger Di:s börsexpert Ulf Petersson i veckans avsnitt av Analyspodden.

Di:s makroexpert Johanna Jeansson ser risker för den svenska ekonomin av det alltmer komplicerade och oförutsägbara politiska läget i Sverige.

Det kan också bidra till kronans svaghet. Enligt en genomgång som Nordea gjort har den svenska kronan handlats till 9,20 kronor mot euron på valdagen vid varje val sedan 1994. Den här gången lär det bli annorlunda - kanske till följd av ökad riskpremie.

2018-08-17
Länk till avsnitt

"Ränteutvecklingen stoppar inte festen"

I veckans avsnitt av Analyspodden pratar Agneta Jönsson och Henrik Mittelman om banksektorn, läget i världsekonomin och varför man ska vara optimistisk trots handelsoro.

2018-08-10
Länk till avsnitt

Analyspodden: Hur ska man som privatperson agera på börsen?

I veckans avsnitt av analyspodden pratar Johanna Jansson och Ulf Petersson om nya börsrekord, handelsoro och hur ska man agera som privatperson på börsen i det nuvarande läget.

2018-08-04
Länk till avsnitt

"Brukar bli bakslag när Trump förhandlar"

I veckans avsnitt av Analyspodden diskuterar Agnetha Jönsson och Ulf Petersson risken för ett bakslag i förhandlingarna mellan USA och EU om nya tullavgifter. Även duellen mellan Ericson och Nokia avhandlas samt om det inte är dags att sälja av sitt innehav i Avanza.

2018-07-27
Länk till avsnitt

"Man letar affärer bland bankerna"

Di:s experter Agneta Jönsson och Johan Wendel analyserar veckans rapportskörd, bankernas utveckling och Telias köp av Bonniers tv-verksamhet.

2018-07-20
Länk till avsnitt

"Ljuspunkt från JM"

Di:s experter Johanna Jeansson och Magnus Dagel analyserar fredagens rapportskörd och de senaste beskeden från Riksbanken.

2018-07-13
Länk till avsnitt

?Bostadsbranschens nya guld?

Johan Wendel och Magnus Dagel tar sig an veckans viktigaste händelser och blickar framåt.

I veckans avsnitt avhandlar att statsminister Stefan Löfven pratar Di-artiklar i sitt tal i Almedalen, den sena ?vårstädningen? i Assa Abloy och Trumps nya stora handelskrig.

2018-07-06
Länk till avsnitt

Pressat H&M, het oljeaktie och mera handelsbråk

Krisen fortsätter i H&M, men i andra sektorer ser det betydligt hetare ut. Och på handelsfronten böljar det mellan hårda bud och rena rama kriget. I studion: Di:s makroexpert Johanna Jeansson och börsreporter Anders Hägerstrand.

2018-07-06
Länk till avsnitt

"Då är fallhöjden 15?20 procent"

Di:s Johanna Jeansson och Ulf Petersson analyserar sommarbörsen och vad som styr framöver.

2018-06-21
Länk till avsnitt

Muntrare börsminer och miniskräll från Fed

Börsen visar lite bättre takter efter en seg period konstaterar Di:s börsexpert Agnetha Jönsson i veckans utgåva av Analyspodden. Men modejätten H&M kämpar i fortsatt motvind och inget i fredagens försäljningssiffror talar för en snar vändning.

Flera centralbanker har också lämnat räntebesked i veckan och amerikanska Federal Reserve skrällde genom en nyordning:

"Det blir mer spänning från Fed nästa år", slår Di:s makroreporter Felicia Åkerman fast.

2018-06-15
Länk till avsnitt

Den stora, stora händelsen

Di:s börsexperter Anders Hägerstrand och Richard Bråse diskuterar en deppig börsvecka, ett komplicerat spel i telekom- och mediebranschen och framför allt - nästa veckas siffror från stukade H&M. Hur bolaget bör hantera sin kris är något som delar experterna.

2018-06-08
Länk till avsnitt

"Dra ned på risken"

I veckans avsnitt blickar Di:s makroreporter Felicia Åkerman och Di:s börsexpert Agnetha Jönsson tillbaka på en tung börsvecka och diskuterar bland annat svensk BNP, handelskrig och hur man bäst förbereder aktieportföljen för en sommar med allt fler orosmoln vid horisonten.

2018-06-01
Länk till avsnitt

Makthungrig Riksbank och farligt läge i Italien

Nya storebrorsmanövrar från Riksbanken och en växande oro för Italien är några av ämnena för veckans Analyspodd. Di:s makroexpert Henrik Mitelman varnar för Italiens skyhöga statsskuld, det nya politiska läget och det faktum att landet är världens åttonde största ekonomi, kan få förödande konsekvenser.

Di:s börsexpert Magnus Dagel noterar ett starkt intresse för såväl svenska hyresbostadsfastigheter som kontor och att vakansgraderna i Stockholm nu är på nivåer som inte noterats sedan it-yrans dagar kring år 2000.

2018-05-25
Länk till avsnitt

Uppköp, kontorsdöd och gladare bomarknad

Izettle-affären, bankernas utmaningar, läget i Italien och den hårt pressade bostadsmarknaden är några av ämnena när Di:s Felicia Åkerman och

Ulf Petersson går igenom veckans händelser. Dessutom: H&M:s huvudägare Stefan Persson har fortsatt att tanka aktier för miljardbelopp i den darrande modebjässen - blir det rent av ett utköp?

2018-05-18
Länk till avsnitt

Het börs och hotfull geopolitik

Stockholmsbörsen har klättrat över alla tidigare rekord om utdelningarna räknas in, trots att konjunkturen ser lite vekare ut och att Donald Trump skärper spänningarna i det oljerika Mellanöstern genom att dra sig ur Iranavtalet. I veckans avsnitt av Analyspodden tar Di:s aktieanalytiker Johan Wendel och makroexperten Johanna Jeansson tempen på Stockholmsbörsen och vad som väntar under en högintressant sommar både på bolags- och makrofronten.

2018-05-11
Länk till avsnitt

Rapportras och extremsvag krona

Rapportperiodens slutspurt har bjudit på några riktiga lågvattenmärken. Och för att tala om lågt - kronan handlas nu kring hundraårslägsta. Det börjar mullra på både börs, valutamarknad och i den allmänna debatten konstaterar Di:s experter Ulf Petersson och Johanna Jeansson i veckans avsnitt av Di:s Analyspodden.

2018-05-04
Länk till avsnitt

En oväntad comeback

Rapporterna flödade in med högst blandat resultat i veckan. Skakigast ser det ut i bostadssektorn, konstaterar Di:s börsexperter Richard Bråse och Johan Wendel.

Samtidigt bröts floden av rapporter och centralbanksbesked av en oväntad comeback för den insideråtalade Johan Carlström i Fingerprint ? storägaren tänker greppa klubban i krisbolaget.

?De har accepterat sitt öde som ett kroniskt skandalbolag?, konstaterar Richard Bråse.

2018-04-27
Länk till avsnitt

Fyrverkeri i folkaktierna

Ericsson och Telia forsar fram på börsen efter en överraskande vändning och ett oväntat återköpsprogram. Di:s börsexpert Ulf Petersson ser möjlighet till fortsatta framgångar för folkaktierna. I veckan kom också både vårbudget som var tunn på nyheter men där finansministern räknade med att Riksbanken väntar länge med sin första räntehöjning, konstaterar Di:s makroreporter Nils Åkesson.

2018-04-20
Länk till avsnitt

Budfest, börsoro och H&M-revansch

Marknaden har gått in i ett skakigare läge med större dagliga rörelser och geopolitisk oro efter nya utspel av Donald Trump. Men för aktieägarna i forskningsbolaget Wilson Therapeutics och norska flygbolaget Norwegian har bud respektive budspekulationer fått kurserna att rusa. Di:s börsexpert Ulf Petersson och börsreporter Johan Wendel ger sin syn på börsläget och budchanserna framöver.

Även aktieägarna i H&M kan äntligen glädja sig över en revansch den senaste veckan, om än från träsknivåer, konstaterar experterna. Är det vändningen vi ser nu?

2018-04-13
Länk till avsnitt

?Då spricker Riksbankens plan?

Två vinstvarningar och ett ABB-bråk har präglat veckan på marknaden. Byggmax satte en hel sektor under press med sin varning om att det usla vädret pressat försäljningen. Och Qliro har fått problem med returer i Nelly.

I ABB jäser missnöjet bland ägarna efter aktiens kräftgång det senaste året.

Skälet är att ABB:s ledning och styrelse stått emot kraven på att knoppa av kraftdivisionen Power Grids. Trots att ABB:s vd Ulrich Spiesshofer hävdat att Power Grids skapar bäst värde för ägarna genom att behållas i koncernen står aktiekursen och stampar.

?Man får definitivt ha förståelse för att Christer Gardell sätter press på Ulrich Spiesshofer i det här läget. Det gäller att leverera?, konstaterar Di:s Johan Wendel.

Nils Åkesson konstaterar att Riksbankens räntebana är i fara och nästa vecka kan bli helt avgörande för hur det blir med höstens planerade räntehöjningar.

?Riksbanken har fått svettas eftersom inflationen var obekvämt låg i januari och februari?, säger han.

Nu väntar sig marknaden och Riksbanken att inflationen vänder uppåt något i mars ? men om så inte sker kan det få stora konsekvenser för Riksbankens planer på räntehöjningar som det flaggats för under 2018.

2018-04-06
Länk till avsnitt

Teknikdaller och konjunkturoro

Fallande teknikaktier, sötsura konjunktursiffror och en möjlig kinesisk agent i Sverige är några av ämnena i Analyspoddens påskspecial, med Di:s makroexpert Johanna Jeansson och börsexperten Ulf Petersson.

2018-03-29
Länk till avsnitt

?Ta på dig hjälmen när den rapporten kommer?

Handelskrig, nattsvarta profetior kring H&M och ett bolag som fått proppskåpet att brinna hos Di:s börsexpert avhandlas i veckans avsnitt av Analyspodden. Medverkande: Di:s Richard Bråse och Johan Wendel.

2018-03-23
Länk till avsnitt

Spotifys hybris och tiondelarnas tyranni

- Spotify går till börsen men vill inte riktigt gilla läget och har fått lite hybris, konstaterar Di:s reporter Johan Wendel.

- Modejättarna Inditex och H&M har mötts i en siffermatch och det var återigen spanjorerna som kom ut som segrare.

- På räntemarknaden bubblar det och minsta avvikelse från prognoser kring inflation och arbetsmarknad skakar om räntor och valutor just nu noterar Di:s makroexpert Johanna Jeansson.

2018-03-16
Länk till avsnitt

Tullar, kronskvalp och dyra e-handlare

Donald Trumps tullar har dominerat nyhetsflödet i veckan. Dåliga, men inte oväntade och egentligen inte så farliga i det här läget är experternas dom efter torsdagens besked.

Di:s makroexpert Johanna Jeansson ger också sin syn på den svenska kronan som inte varit så svag mot euron sedan finanskrisen.

Di:s börsexpert Magnus Dagel ger en skopa åt e-handlarna som han befarar kommer att ha svårt att nå en ordentlig lönsamhet ens på sikt, trots att de är strukturella vinnare när handeln flyttar från fysiska butiker till nätet.

2018-03-09
Länk till avsnitt

Trump ökar börsrisken

Med rejäla ståltullar hotar USA:s president att dra igång ett riktigt handelskrig. Börsen darrar - men är tullutspelet bara ett förhandlingstrick från Donald Trump? Di:s makroreporter Nils Åkesson utreder läget tillsammans med Di:s börsexpert Ulf Petersson.

Spotify ser lite lockande ut med nuvarande värdering konstaterar Ulf Petersson inför den stundande noteringern på New York-börsen, men reder också ut vilka faktorer som blir avgörande för att aktien ska utvecklas väl.

2018-03-02
Länk till avsnitt

Börsexpertens farväl

Di:s börsexpert Martin Blomgren lämnar tidningen ? och han gör det med stil. Den så kallade Estelle-portföljen som han förvaltat de senaste sex åren har gett kunglig avkastning och Martin Blomgren avslöjar framgångsformeln bakom succén. Dessutom berättar han om sina bästa aktieråd och även om några tips som inte riktigt utvecklades som förväntat.

Dessutom går Richard Bråse på djupet med ?en väldigt intressant marknad? och målar upp ett möjligt scenario för hur den kan utvecklas det kommande året ? och vilka börsbolag som kan förväntas driva förändringen.

2018-02-23
Länk till avsnitt

H&M lockar, Riksbanken vacklar

H&M:s kapitalmarknadsdag satte ny press på aktiekursen, men Di:s börsexpert Ulf Petersson ser potential i den pressade bjässen.

Riksbankens direktion är oenig om räntan, men en sak står klar - riktningen är uppåt, slår Di:s makroexpert Johanna Jeansson fast.

Dessutom summeras rapportfloden och du får veta vad du ska äga och undvika om inflationen tar fart.

2018-02-16
Länk till avsnitt

En sund avkylning

USA-börserna har sjunkit kraftigt i veckan och dragit med sig Stockholmsbörsen i fallet. Men Di:s experter Magnus Dagel och Ulf Petersson ser goda chanser till en vändning. Konjunkturen är stark, boksluten visar att bolagen har goda tider och utdelningarna höjs på bred front.

"Jag tycker inte att man ska sälja nu och om något köpa lite i dipparna", säger Ulf Petersson.

2018-02-09
Länk till avsnitt

Ränterally, storaffär och H&M-ras

Rapportfloden, de stigande långräntorna, MTG:s storaffär och H&M:s nya bottennoteringar analyseras i veckans avsnitt av Di:s Analyspodden.

Di:s börsexpert Ulf Petersson ser en chans till revansch i Persson-familjens modejätte och imponeras av kreativiteten hos Kinnevik som tagit taktpinnen i mediebranschen med MTG:s oväntade affär med TDC.

I Sverige tycks konjunkturen ha toppat, även om det bara betyder en lite långsammare tillväxt framöver, konstaterar Di:s makroexpert Viktor Munkhammar.

Samtidigt börjar nu räntorna på allvar vända upp från låga nivåer, i synnerhet i USA där 10-årsräntan nu ligger kring 2,8 procent, vilket är över direktavkastningen för aktier.

2018-02-02
Länk till avsnitt

Utdelningarna skiner

Rapporterna har hittills inte övertygat men det har uppvägts av att positiva utdelningsbesked charmat investerarna, konstaterar Di:s analytiker Martin Blomgren och Ulf Petersson i veckans avsnitt av Analyspodden.

Fingerprints kurskollaps, Nordeas bäring på övriga bankrapporter, dollarhotet som lurar i kulisserna och vilka bolag som blir viktigast att bevaka i nästa veckas ymniga rapportflod är andra ämnen som behandlas i podden.

2018-01-26
Länk till avsnitt

Bubblor och varningsras

Bubblande kryptovalutor, darriga bopriser och häftiga kursfall i spåren på en bunt vinstvarningar ? Di:s experter Johanna Jeansson och Johan Wendel kommenterar veckans viktigaste händelser i Analyspodden.

2018-01-19
Länk till avsnitt

Spännande storaffär och hökaktiga centralbanker

Tele 2 ser intressant ut efter storaffären med Com Hem enligt Di:s börsexpert Ulf Petersson. Han ser samgåendet som ?väldigt logiskt? och anser att kursnedgången i Tele 2 varit omotiverat stor.

På valutamarknaden har både kronan och euron stärkts efter hökaktiga tongångar från både Riksbanken och ECB. Di:s makroexpert Viktor Munkhammar konstaterar att det är en hel flotta med hangarfartyg som nu ser ut att byta kurs ? och det är förenat med vissa risker.

På börsen är det samtidigt ?risk on? efter en riktigt stark start på året, noterar Di:s börsexpert Martin Blomgren. Småbolag och högriskaktier lockar placerarna i det här klimatet. Men då kan fallet också bli djupt när det kommer vinstvarningar, som senast i lilla teknikbolaget Edgeware.

2018-01-12
Länk till avsnitt

"Vi är inne på sluttampen"

Decemberrallyt kom av sig, men året har börjat starkt på Stockholmsbörsen. Di:s börsexperter Martin Blomgren och Magnus Dagel ger sina prognoser för helåret, diskuterar de nya dystra H&M-analyser som rullat in de senaste dagarna, berättar om portföljen som ska slå index och kommenterar den amerikanska bjässens köp som verkligen hade kraften med sig.

2018-01-05
Länk till avsnitt

Kineserna säljer aldrig Volvo

I årets sista Analyspodden blickar Ulf Petersson och Johanna Jeansson tillbaka på året som gick och även framåt mot året som kommer. De spår hur börs, räntor och företagsaffärer utvecklar sig, och ger även några aktietips för nyåret.

2017-12-28
Länk till avsnitt

Är H&M nästa Ericsson?

Detaljhandeln pressas men Persson köper mer

Har modejätten kommit längre än marknaden ser?

För fastighetsbolagen väntar nu svårare stunder

Med stigande räntor och tappade kunder

Räcker sparpengen när bopriserna faller?

Hör om marknadens nervösa daller.

Petersson och Jeansson ger lyssnarna svar

Även kring portot får du en kommentar

2017-12-22
Länk till avsnitt

"Någonstans finns det ett jättevärde här"

H&M-krasch, Munters-smäll och ännu ett vd-byte i Ratos. En nyhetstung vecka fick ett dramatiskt slut och Di:s börsexperter Martin Blomgren och Ulf Petersson går på djupet med de viktigaste händelserna i Analyspodden.

2017-12-15
Länk till avsnitt

Bubblande bitcoin och billiga bostadsutvecklare

Efter ett mardrömsår för bostadsutvecklarna på börsen börjar vissa bolag bli väldigt billiga ? i synnerhet om kraschen uteblir, säger Di:s Johan Wendel.

I motsatt riktning går bitcoin, som de senaste veckorna rusat mot oanade höjder.

?Att det är en bubbla tycker jag att man kan säga utan att darra för mycket på manschetten?, säger Di:s makroexpert Johanna Jeansson.

Experterna kommenterar även Clas Ohlsons intåg i Mathem och pundets jojo-färd i spåren på brexitförhandlingarna.

2017-12-08
Länk till avsnitt

?Sverige går bättre än vad vi egentligen klarar av?

Konjunkturindikatorerna pekar i skyn både på hemmaplan och ute i världen. Men för svensk del spökar oron på bostadsmarknaden och i veckan spikades det utökade amorteringskravet. Di:s makroexpert Viktor Munkhammar analyserar läget i veckans avsnitt av Analyspodden.

På börsen har H&M för ovanlighetens skull visat lite styrka, bland annat som en följd av Di:s stora intervju med bolagets ordförande och huvudägare Stefan Persson. Di:s börsexpert Ulf Petersson tror att intresset inför modejättens kapitalmarknadsdag i februari blir enormt:

?De får nog hyra Globen för att få plats med alla som undrar hur det går för H&M, det är ett väldigt brett intresse?, säger han.

Han kommenterar även rusningen i mediekoncernen MTG och veckans tunga bakslag för familjen Lundin.

2017-12-01
Länk till avsnitt

"Ett gott tecken för industrikonjunkturen"

Sönder-read handel, budrykten kring Fingerprint, optimistiska kapitalmarknadsdagar och utförslöpa för kronan är några de ämnen som nagelfars i veckans avsnitt av Analyspodden med Di:s börsexpert Martin Blomgren och Di:s makroexpert Viktor Munkhammar.

2017-11-24
Länk till avsnitt

Intressant signal i bostadssektorn

Raset i börsens bostadsutvecklare har fått ett par fasighetsrävar att börja agera. Men deras bevekelsegrunder är inte helt uppenbara, enligt Di:s börsexperter Richard Bråse och Magnus Dagel i veckans avsnitt av Analyspodden.

Samtidigt fortsätter fallet för klädjätten H&M och Richard Bråse konstaterar att motvind ofta håller i sig längre än man tror och att det krävs en avgörande förändring för att aktien ska vända.

Magnus Dagel har tittat närmare på Teslas Semi Truck som har potential att utmana de traditionella lastbilstillverkarna och Richard Bråse berättar om varningsflaggan som investerare bör hålla koll på.

2017-11-17
Länk till avsnitt

Ericsson övertygar inte

Veckan som nu går mot sitt slut blir en av de sämre sedan sommaren, med index på minus varje dag. Men Di:s börsexpert Magnus Dagel är inte oroad.

?Det känns som en rekyl efter en stark uppgång och underliggande känns det ganska starkt inför avslutningen på året?, säger han i Analyspodden.

För Ericsson ser det dock dystert ut ? bolaget berättade på veckans kapitalmarknadsdag att man skjuter fram sina mål, även om vd Börje Ekholm försöker slå an en positiv ton kring framtiden. Det ger dock inte Magnus Dagel mycket för.

Bostadsmarknaden fortsätter att dominera dagordningen och på måndag väntas Finansinspektionens styrelse slutligt ställa sig bakom förslaget om ett skuldkvotstak. Di:s makroexpert Johanna Jeansson dömer ut idén. Samtidigt gläds hon över att skatterna hamnat i fokus efter ett olyckligt uttalande av Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling.

2017-11-10
Länk till avsnitt

"Vändningen är inte slut än"

Efter att SAS på fredagen ?varnat? för att vinsten väntas bli bättre än bolaget tidigare trott räknar Di:s börsexpert Ulf Petersson med att det snart kan bli aktuellt med bud på flygbolaget.

På temat krisbolag som vänt kom installationsbolaget Eltel med en rapport i veckan. Aktien rusade med närmare 20 procent efter att ha visat på avsevärda förbättringar - Ulf Petersson analyserar läget.

På makrofronten slog Bank of England i veckan till med en ?mjuk? räntehöjning, där det var tydligt att det inte är inledningen på någon rejäl räntehöjningstrend. Samtidigt har USA:s president Donald Trump nu utsett Jerome Powell till ny centralbankschef efter Janet Yellen - Di:s makroexpert Viktor Munkhammar ger sin syn på läget.

2017-11-03
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.