Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Katarina Hahr möter

Katarina Hahr möter

Existentiella, intima, angelägna möten med kända personer. Ansvarig utgivare: Louise Welander

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/katarinahahrmoter

Avsnitt

ANITA WALL: Det var förolämpande att inte få ett värdigt avtack från Dramaten.

Anita Wall berättar för Katarina Hahr om det mest omoraliska hon varit med om, om på vilket sätt hon fick lämna Kungliga Dramatiska Teatern ett långt liv på scenen med många stora roller.

Jag hade ägnat hela mitt vuxna liv, jobbat varenda nyårsafton och annan dag jul. Det var som om det jag gjort inte var värt någonting. Där fanns inte lojalitet, där kan man prata om moral eller icke-moral, säger Anita Wall. Anita Wall berättar också att hon gått igenom två svåra skilsmässor. Hur svårt det var att bryta upp men att hon har lärt sig att det är viktigt att göra det innan man säger för smärtsamma saker. Hon berättar också om hur hon sent i livet mötte sin stora kärlek Lars Lind och hur det gick till när de träffades. Till sommaren 2020 fyller skådespelaren Anita Wall 80 år. Programmet är gjort våren 2020.
2020-03-19
Länk till avsnitt

SHANTI RONEY: Ordet moral kan låta lite strängt på nåt sätt, som kontroll och myndighet.

Gränslöshet är ju inte fel i vissa lägen. Jag är uppvuxen i en hippiemiljö som kan uppfattas som väldigt gränslös, berättar skådespelaren Shanti Roney till Katarina Hahr.

Shanti Roney berättar för Katarina Hahr att han tror att hans lite märkliga och udda uppväxt har gjort att han inte identifierar sig med normen och att det kanske är därför han ofta får spela outsider.   Jag är inte den som går ner i djupa depressioner. Jag har en tendens att dra mig undan, sluta mig och isolera mig. Det kan också bli att jag dricker. En hel del. För att försöka slå av topparna och lugna mig. Och slappna av, säger han. Jag är inte rädd för att må dåligt i jobbet. Man har en ju en massa försvar som man spjärnar emot.  Det kan vara jobbigt att komma över dem, och då kan det vara skönt att bli pressad. Det är jobbigt mentalt. Man reflekterar över sitt liv.  Man iakttar sina brister och försvar. Det kan vara kul med det destruktiva i arbetet. Programmet är gjort 2020.
2020-03-12
Länk till avsnitt

JACOB MÜHLRAD: En av mina värsta känslor kring ångest är när den får tiden att stå still. Det är därför jag tycker om musik. Den rör sig.

Min farfar satt på en bänk i Jerusalem och grät. Jag var sex år och frågade varför. För att hela min familj blev mördad under förintelsen, svarade han. På kvällen skrek jag "Jag vill inte vara jude!"

Jacob Mühlrad pratar också om hur han hanterar sin rädsla och ångest. En av mina värsta känslor kring ångest är när den får tiden att stå still. Det är som om känslan man befinner sig i aldrig kommer att upphöra. Det är därför jag tycker så mycket om musik, för den är linjär med tiden. När jag skapar musik vet jag att tiden rör sig och att den här känslan jag bär på kommer att upplösas, berättar han.
2020-02-20
Länk till avsnitt

MALIN CEDERBLADH: Uppfostran är också nån sorts moral. Min pappa lärde mig att gå i höga klackar och dansa pardans.

Pappa och jag hade samma humor och kände samma saker. Vi kunde titta på Lilla huset på prärien och gråta tillsammans, berättar Malin Cederbladh.

Malin Cederbladh berättar också för Katarina Hahr att hennes pappa gick bort när hon var 19 år. Han lever fortfarande i mig, han finns i mina drömmar. Minnet av honom ger mig en kompass, en riktning i livet. Programmet gjordes 2020.
2020-02-13
Länk till avsnitt

MAGNUS ROOSMANN: Jag är uppvuxen med en livslögn.

De berättade att min pappa inte var min biologiska pappa när jag var 17 år, säger skådespelaren Magnus Roosmann till Katarina Hahr i ett samtal om moral.

- Jag träffade min riktiga pappa första gången när jag var 27 år. Vi inledde en intensiv period då vi endast umgicks på krogen, drack och rökte. Till slut var jag tvungen att bryta, säger Magnus Roosmann. Han berättar också för Katarina Hahr att när han var i 40-årsåldern hamnade han i en bottenlös depression. Det  var starten på en åttaårsperiod då jag åkte in och ut på psykiatriska kliniker. Det är innan jag får min diagnos ADHD. Mitt liv har under en ganska lång  period varit fruktansvärt problematiskt och jobbigt för mig och min närmaste omgivning.  Jag vet inte varför just jag klarat mig. Programmet är gjort 2020.
2020-02-06
Länk till avsnitt

Julspecial 2019: Katarina Hahr och Mauro Scocco 

Förra julen flydde de in i Mauros studio. I år blir det Katarinas i Radiohuset. Med musiken och orden letar de sig fram till julens känslor. Mauro sjunger och spelar och Katarina försöker styra upp...

Programmet gjordes 2019.
2019-12-25
Länk till avsnitt

GÖREL CRONA, skådespelare: Jag var med något väldigt traumatiskt när jag var liten och det tog flera år innan jag förstod vad som hade hänt.

Jag fick flaschbacks, det var som i en skräckfilm...Det där rummet, den där lukten, de där händerna berättar Görel Crona i ett samtal om bekräftelse.

Görel Crona berättar för Katarina Hahr att det var när någon ställde frågan Har du varit med om något som barn? som minnena kom tillbaka. Hon berättar också att det motigaste i hennes liv var åren av ofrivillig barnlöshet. Det var den största sorgen. Men när jag var 39 år blev jag gravid och fick min son. Det var bara eufori och det mest fantastiska jag upplevt. Programmet gjordes 2019.
2019-12-13
Länk till avsnitt

JOHAN HEDENBERG, skådespelare: Jag är en jätteromantiker! Fy fan vad jag har drömt om kärleken!

I ett samtal om bekräftelse berättar Johan Hedenberg att kärleken alltid varit besvärlig för honom. Jag har haft svårt att släppa in människor i mitt liv, säger Johan Hedenberg.

Johan Hedenberg berättar också för Katarina Hahr att han blev slagen med rotting av sin pappa flera gånger i veckan under sin uppväxt. Vi hade en uppgörelse när jag var 17 år. Jag stod och väntade på en örfil, att han skulle ge mig en anledning. Då slog jag ner honom. Sedan dess rörde han mig inte. Jag har lärt mig att härma ilska och hämnd så pass bra att halva min karriär har byggts på det. Det är tragiskt och det har påverkat mig väldigt mycket i relationer. Programmet är gjort 2019.
2019-12-06
Länk till avsnitt

BJÖRN KJELLMAN, skådespelare: Jag var präglad av en mansbild där man skulle vara tuff och ha en mer manlig utstrålning än vad jag hade.

Det var skönt när de första ålderstecknen kom. Då kände jag att jag blev tagen på allvar, berättar Björn Kjellman för Katarina Hahr när de samtalar om bekräftelse.

Bekräftelse i det här yrket kan lätt få sjuka proportioner och jag gillade det alldeles för mycket när det kom. Jag var ung och söt och gjorde Adam och Eva och Fasadklättraren. Jag fick barn, min pappa dog och livet snurrade på nåt så enormt. Det var tufft, säger Björn Kjellman. Han berättar också för Katarina Hahr om hur det präglat honom att så tidigt i livet ha förlorat sin pappa i en svår sjukdom. Han har varit jätteviktig för mig långt efter att han dog. Han är en studs mot någonting, en förebild. Programmet gjordes 2019.
2019-11-29
Länk till avsnitt

STEFAN SAUK, skådespelare: Jag fick för mig nån gång att jag var bipolär, vilket jag säkert är men det skiter jag i!

Min mamma var manodepressiv. Därför tänkte jag att jag var det eftersom jag har dalar och toppar, ingen jämn kurva. Det är upp som fan eller ner som fan, berättar Stefan Sauk.

Jag fick för mig nån gång att jag var bipolär, vilket jag säkert är men det skiter jag i! Min mamma gjorde flera självmordsförsök. Det är en väldigt stor grej att ens förälder försöker ta livet av sig. Stefan Sauk berättar att han var enda barnet och hur svårt han tyckte det var att hjälpa sin mamma. Det första mötet med den vård som stod till förfogande för oss som blir sjuka i själen gjorde mig så förbannad in i märgen.  Det var så doktor  Dengrot som jag gjorde i TV kom till  (Jag är skeptisk!). Han berättar också om kärleken till sin dotter och hur det var när hon flyttade hemifrån. Den viktigaste rollen jag haft i 20 år var plötsligt inte där. Det är ingen som snackar om det. Man åker bara in i en kris som man inte känner till att den finns till. Att var behövd är ju en bekräftelse på ens existens. Programmet gjordes 2019.
2019-10-21
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter Malou von Sivers live på Bokmässan

Jag har sökt min pappas bekräftelse hela mitt liv, berättar Malou von Sivers för Katarina Hahr på Bokmässan i Göteborg utifrån hennes senaste bok "Inför hans blick." 

Programmet gjordes 2019.
2019-10-11
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter skådespelaren Jennie Silfverhjelm i ett samtal om bekräftelse

För mig har skådespeleriet handlat mycket om revansch. Jag ville visa omvärlden att jag kunde stå på en scen trots ett handikapp. När jag var fyra år upptäckte min mamma att jag stammade. 

Vid Guldbaggegalan 2018 nominerades  Jennie Silfverhjelm i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll och hon är också aktuell i de senaste Beck-filmerna. Jennie Silfverhjelm berättar också för Katarina Hahr om hur hon har kunnat navigera mellan att vara till lags eller spela på killarnas planhalva. Är man som tjej uppvuxen med taskiga manliga förebilder går man åt två håll. Antingen lägger man huvudet på sned och spelar rollen som flicka eller så spelar man killarnas planhalva. Jag har använt mig av båda rollerna men kommit fram till att det handlade om bekräftelse och inte var en bra känsla. Programmet spelades in 2019.
2019-10-07
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter serietecknaren och författaren Joakim Pirinen i ett samtal om bekräftelse

Det är något lömsk med bekräftelse. Jag blev fett bekräftad som tecknare när jag hade gjort albumet Socker-Conny men för varje pris jag fick blev jag ännu mer utstött av flocken serietecknare.

Joakim Pirinen berättar också om hur svårt det var att bli lämnad och gå igenom en skilsmässa. Han säger till Katarina Hahr att han nu vågat inleda en relation igen efter 15 år. Jag gick out of character, överskred mina begränsningar och började hångla vid 57-års ålder. Jag vågade en gång till och det räckte, säger Joakim Pirinen. Programmet är gjort 2019.
2019-09-27
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter möter programledaren Fredrik Wikingsson i ett samtal om skuld

Jag är flygrädd, då har jag ingen kontroll alls, men jag dricker mycket. Jag har aldrig käkat "anti-depp" men dricka medicinskt har jag absolut gjort, berättar Fredrik Wikingsson för Katarina Hahr.

 Fredrik Wikingsson berättar också att hans klassresa ger honom ett slags skuldkänsla. När jag känner skuld är det på nåt vedervärdigt klassresemanér. Trots att jag har så kul på mitt jobb så har jag tjänat mer pengar, inga fantasisummor, men jag lever på ett sätt som jag inte trodde var möjligt. Jag tänker på min morsa som gick upp fem, halv sex varje morgon och var sjuksköterska. Ibland känner jag en klassreseskuld. Programmet är gjort 2019.
2019-07-04
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter journalisten Annika Jankell i ett samtal om skuld

Jag utvecklades till en blodhund som började sniffa upp gula recept i fickor, berättar Annika Jankell om tiden då hon levde med skådespelaren Thorsten Flinck och upptäckte att han missbrukade tabletter.

När man blir medberoende för man en ganska tyst kamp därför att man vill inte att omvärlden ska veta, säger Annika Jankell när hon berättar om hur det var att leva med en man som drogs in i ett tablettmissbruk. - Det är mina barns far så jag tog på mig ansvaret. Annika Jankell berättar även för Katarina Hahr att medberoende också är ett missbruk och att man kan få återfall. Jag har lätt för att känna skuldkänslor, jag vill vara alla till lags, framförallt min mamma - som jag lever lite i symbios med. Jag står henne oerhört nära och hon har blivit sjuk och jag har flyttat hem till henne. Man ska bära sina sår som medaljer, varje gång man reser sig så är man ju på grund av det här såret lite klokare, lite vackrare. Defekterna man får genom att gå igenom plågsamma saker, gör en till människa. Programmet är gjort 2019.
2019-06-27
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter podcastaren Kristoffer Triumf i ett samtal om skuld

Om jag har för lite att göra måste jag hitta på saker för att hålla ångesten i schack. Jag kollar min kalender flera gånger om dagen. Så länge jag vet vad jag ska göra så håller jag demonerna borta.

När jag var tonåring var jag ganska gränslös, jag snodde en handväska, den där väskan har förföljt mig, jag var ingen ängel, berättar Kristoffer Triumf för Katarina Hahr. Jag var osäker som barn,  jag ville gärna ha uppmärksamhet men jag visste inte för vad och inte heller vad jag skulle göra med den när jag fick den. Kristoffer Triumf berättar också att han varit inne i psykiatrin ett par gånger. Första vändan när jag var medicinerad kände jag inte igen mig själv, jag fick känsloutbrott, blev arg på människor som absolut inte förtjänade det, inte människor hemma utan typ spärrvakter och lapplisor. Numera upptar ångesten ganska liten del av mitt liv, säger han. Programmet är gjort 2019.
2019-06-19
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter 2019-06-19 kl. 11.04

Existentiella, intima, angelägna möten med kända personer.

2019-06-19
Länk till avsnitt

PLURA JONSSON, artist: Jag tog kokain varje dag i tre år. För att jag var osäker och hade dåligt självförtroende.

I ett samtal om kärlek berättar Plura Jonsson att allt till slut rasade. Ruset var som att underhålla en förälskelse, berättare han.

Jag tog kokain varje dag i tre år. För att jag var osäker och hade dåligt självförtroende. Till slut rasade taket in. Ruset var som att underhålla en förälskelse, berättare Plura för Katarina Hahr. Programmet är gjort 2016.
2019-06-12
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter skådespelaren Kjell Bergqvist i ett samtal om kärlek

Kjell Bergqvist minns fortfarande hur ont det gjorde när hans första stora kärlek inte besvarades och hur han grät sig till sömns. "Jag blev tidigt ett mellanölsoffer", berättar han.

Programmet är gjort 2016.
2019-06-05
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter konstnären Peter Dahl

2005 träffar Katarina konstnären Peter Dahl i hans ateljé i Stockholm. Ett samtal om uppväxten, konsten och hur sjukdom tvingade honom att trappa ner och hitta nya glädjeämnen i livet.

2019-05-29
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter författaren Cecilia Gyllenhammar i ett samtal om skuld

Jag känner skuld att jag skrev en bok om min familj. Men den skulden får jag leva med. Jag var tvungen att bända mig loss. Det kändes som livet var uppbyggt på en lögn beroende av andras pengar.

Cecilia Gyllenhammar berättar för Katarina Hahr att hon ville beskriva baksidan av det privilegierade livet. Ensamheten och kärlekslösheten. Hon berättar också om en svår händelse i hennes liv som har satt djupa spår. Jag träffade en man på en fest, som var intellektuell, bildad och såg väldigt bra ut. Han sa att han var förälskad i mig.  Han nästlade sig in på ett skickligt vis. En natt vaknade jag och kände att något var fel.  Jag upptäckte att alla mina smycken var borta.  Det var en fullständig katastrof att jag inte såg. Han var en expert på att bedra, manipulera och ljuga med sina stora blå vackra  ögon. Det är så skamligt, man känner sig så dum, det är ingenting man pratar om, säger Cecilia Gyllenhammar. Programmet är gjort 2019.
2019-04-29
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter skådespelaren Thomas Hanzon i ett samtal om skuld

När jag märker att människor på arbetsplatser blir utsatt av någon annan, då går jag emellan, det kanske är någon slags skuld jag försöker betala tillbaka, säger Thomas Hanzon.

Jag går direkt på den som förtrycker. När man konfronterar de som är högre upp i hierarkin då är det lätt att teatercheferna, jag har ju jobbat med så många, blir jävligt spaka, säger Thomas Hanzon till Katarina Hahr. Han berättar också att han slogs mycket som tonåring. Jag var så jävla korkad och trodde att jag skulle få respekt genom att slå någon. Det var först när jag blev lite äldre och fick distans till det som jag insåg vilka fruktansvärda saker jag faktiskt hade gjort. Det var första gången jag förstod vad ångest var, och skuld. Programmet spelades in 1 mars 2019.
2019-03-29
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter musikern Dogge Doggelito i ett samtal om föräldraskap

Jag kan inte sätta gränser. Jag har själv aldrig haft gränser, mina föräldrar var hippies och vi fick komma och gå som vi ville, berättar Dogge Doggelito.

För mina barn vill jag vara en glad pappa, som inspirerar dem. Problemet är att jag skämmer bort demdet finns ju inga gränser, jag vet inte hur man görhar aldrig haft det där. Dogge Doggelito berättar för Katarina Hahr om de svåra åren efter att hans fru hade dött. Jag isolerade mig, svarade inte i telefon och sa upp bekantskapen med hela världen. Min största dröm är att hitta kärleken. Jag måste hitta en kvinna som kan acceptera den jag är och förstå mig, och det är svårt. Jag är en egoist, jag lever mitt liv intensivt. Om man ska vara med mig måste man hoppa på min resa. Jag måste leva i kaos. Jag måste sätta mig i stress, då mår jag bra. Dogge Doggelito berättar att han har problem med relationer. Jag har förlorat massa flickvänner på rad, jag har varit otrogen, jag ska börja i terapi. Jag träffar bara folk som gillar utanpå-Dogge och inte den som är där inne. Jag är en person som har sorg i hjärtat. Programmet är gjort 2019.
2019-02-27
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter konstnären Karin Mamma Andersson i ett samtal om föräldraskap

Jag är otroligt rädd för att bli dement. På mammas sida har de varit det hela bunten. Jag vill inte veta, det är bara att leva fullt ut så länge man kan! säger Karin Mamma Andersson.

Sista åren mamma levde så hade jag väldigt mycket ångest för henne och väldigt mycket dåligt samvete, hon levde i mitt bakhuvud varje dag. Och plötsligt så dog hon. Då kändes det som att det skulle bli lättare men jag hade samma obehagskänsla fast hon var död, olusten försvann inte utan allt han ikapp mig, hur hennes liv hade varit, berättar Karin Mamma Andersson för Katarina Hahr. Jag har nog alltid känt en viss skuld till mina föräldrar, dels för att det har gått bra för mig men också för att jag inte har lyssnat på dem och alltid gjort som jag själv velat. Karin Mamma Andersson berättar också för Katarina Hahr om hur det var när barnen var små. Varje kväll när jag lade killarna, då kunde jag få en sån jäkla existentiell ångest. Precis när jag hade lagt dem kunde jag känna att livet rann mig ur händerna och det hade nog att göra med att jag var en ung mamma. Programmet är gjort 2019.
2019-02-22
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter journalisten och författaren Linda Skugge

Jag bjuder aldrig hem någon. Det känns som att de ser mig naken då. Jag skulle hellre visa mig naken än att visa min lägenhet, berättar Linda Skugge.

? Jag tycker att många problematiserar det här med att skaffa barn och tror att de måste ge upp den de är. För mig har oron aldrig handlat om "hur kommer jag att bli som kvinna?" eller "vad är det att vara mamma?". Sådana tankar förstår jag mig inte på, säger Linda Skugge.  Hon berättar också för Katarina Hahr att hon är trygghetsnarkoman och inte tycker att hon gör sig bra i grupp. ? Jag börjar stamma, får afasi och tappar ord. Jag blir mitt allra sämsta jag. Jag blir helt värdelös. Programmet är gjort 2019.
2019-02-11
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter Sven-Bertil Taube (från i somras)

Det kommer över mig som en våg att jag kunde ha handlat bättre i olika situationer, framför allt i relationer med kvinnor. Jag borde ha tänkt mer på andra och mindre på mig själv.

Jag ser inte hur jag ser ut, jag ser ingenting i spegeln, säger Sven- Bertil Taube och berättar att den han litar på är hans fru. Det är hon som blåser mitt hår och ser till att jag ser hel och ren ut. Sven-Bertil Taube ser tillbaka på sitt liv.   Jag förstår att jag varit en dålig far. Mina barn har varit väldigt snälla mot mig och inte så kritiska som jag tycker de skulle kunna vara. Jag har inte varit närvarande, säger han. Mötet skedde 2018 och programmet sändes första gången 2018-07-26.
2019-01-02
Länk till avsnitt

Julspecial 2018: Katarina Hahr och Mauro Scocco

På annandag jul flyr Katarina och Mauro in i hans studio för att slippa undan krav och plikter. Katarina tvingar Mauro att spela på sina elgitarrer och testa vilken som hon tycker låter bäst.

Blir det den gitarr som Keith Richard brukar använda? Eller den Joakim Thåström föredrar? Programmet gjordes 2018.
2018-12-26
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter artisten Tomas Andersson Wij i ett samtal om föräldraskap

Jag är livrädd för att jag och min son ska få samma distanserade relation som jag haft med min pappa. Det skulle kännas som mitt största nederlag om det blev så.

Tomas Andersson Wij berättar också att han själv kan få ångest av att känna sig otillräcklig som förälder. ? Jag försöker skärpa mig och bakar en sockerkaka ibland. Den är en av de saker som är bra med barn. Man tvingas ta höjd och kan inte gå ner sig.    ? En viktig pusselbit är att jag har förstått vilka problem jag har haft med min ursprungsfamilj. Vad det är i de relationerna som jag mått dåligt av. När jag satt ord på det har det gjort mig mycket lugnare. Programmet är gjort 2018.
2018-11-21
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter journalisten Malou von Sivers i ett samtal om föräldraskap

Jag har aldrig någonsin som barn berättat om hur det var hemma, säger Malou von Sivers och berättar att hennes pappa slog henne. Det räckte och hjälpte aldrig vad man än gjorde, säger hon.

Pappa var pendant och sträng, fortsätter Malou von Sivers. Hon berättar att det brast för henne när hon gick i terapi. Då förstod jag att min  pappa hade varit väldigt kärleksfull mina första år. Det fanns en värme och gemenskap, vi hade ett förbund. Vi köpte varm korv och han sa säg inget till mamma.  Att få barn satte inte mig på prov, det har varit en stor utveckling, men att leva i en relation har varit mycket svårare. Det är där såret finns. Programmet är gjort 2018.
2018-11-14
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter kompositören Jacob Mühlrad i ett samtal om föräldraskap

Min farfar satt på en bänk i Jerusalem och grät. Jag var sex år och frågade varför. För att hela min familj blev mördad under förintelsen, svarade han. På kvällen skrek jag "Jag vill inte vara jude!"

Jacob Mühlrad berättar också om hur han hanterar sin rädsla och ångest idag. En av mina värsta känslor kring ångest är när den får tiden att stå still. Det är som om känslan man befinner sig i aldrig kommer att upphöra. Det är därför jag tycker så mycket om musik, för den är linjär med tiden. När jag skapar musik vet jag att tiden rör sig och att den här känslan jag bär på kommer att upplösas, berättar han. Programmet är gjort 2018.
2018-11-07
Länk till avsnitt

Katarina Hahr 20 år av samtal

Nu firar Katarina Hahr 20 år av samtal i radio. Här berättar hon om hur de existentiella samtalen började och om sin första intervju 1998 med Lars Norén.

? Min första intervju var med Lars Norén 1998, jag ställde frågan "Vad har man för ansvar för sitt liv?". Nu firar jag 20-årsjubileum, det är stort, säger Katarina Hahr. En intervju av Magnus Viktorin.
2018-10-31
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter Jonas Gardell live på bokmässan.

Jag gick i terapi, det var jättedumt. För terapeuten blev kär i mig. Katarina Hahr möter Jonas Gardell. I ett samtal om ensamhet, kärlek och mörka rum på scenen med publik under bokmässan 2018.

2018-10-05
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter skådespelaren Sofia Helin i ett samtal om tillit

Som ung var jag med om en utanför kroppen- upplevelse i en olycka. Jag såg på mig själv och tänkte, henne är det synd om. Jag tror det är en frid att gå utanför sina kroppsliga upplevelser.

Sofia Helin berättar att hon inte kände tillit som barn. Hon tyckte synd om sin missbrukande pappa och ville ta hand honom. Ett barn som har en förälder som har det svårt tappar tillit. För mig är den största tilliten döden, att det finns något större, något efter detta, säger hon. Hon berättar också att hon led av svår astma som barn och tillbringade mycket tid på sjukhus. Hon t om längtade till sjukhuset. ? Det handlade om ett undantagstillstånd. Det undantagstillståndet söker jag jämt. Det är därför jag älskar att repetera, filma och spela teater. Programmet är gjort 2018.
2018-08-09
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter skådespelaren Ingela Olsson i ett samtal om tillit

Det är hemskt att bli sviken och förd bakom ljuset men värre att själv vara den som utsätter någon för det. Jag förlorar tilliten till mig själv om jag är den som sviker.

Ingela Olsson säger också att tillit är fundamentet i alla relationer. När man är i sammanhang där man tror att man är helt trygg och avslappnad och blottar sig, det är då man är som mest sårbar. Jag får ofta höra att jag är stark. Folk säger hon klarar sig alltid. Men så är det inte. Programmet är gjort 2018.
2018-08-02
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter skådespelaren och artisten Sven-Bertil Taube

Det kommer över mig som en våg att jag kunde ha handlat bättre i olika situationer, framför allt i relationer med kvinnor. Jag borde ha tänkt mer på andra och mindre på mig själv.

Jag ser inte hur jag ser ut, jag ser ingenting i spegeln, säger Sven- Bertil Taube och berättar att den han litar på är hans fru. Det är hon som blåser mitt hår och ser till att jag ser hel och ren ut. Sven-Bertil Taube ser tillbaka på sitt liv.   Jag förstår att jag varit en dålig far. Mina barn har varit väldigt snälla mot mig och inte så kritiska som jag tycker de skulle kunna vara. Jag har inte varit närvarande, säger han. Programmet är gjort 2018.
2018-07-26
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter Yrsa Stenius

Jag har svårt att släppa en annan människa nära mig. Det viktigaste samtalet i mitt liv hade jag med min pappa när jag var elva år och han försökte få mig att gå i skolan, berättar Yrsa Stenius.

2008 samtalade Katarina Hahr med Yrsa Stenius om hennes uppväxt i en finlandssvensk överklassmiljö och om hur nära hon stod sin far och om hennes behov av att beundra en man. Programmet sänds i maj 2018 med anledning av Yrsa Stenius bortgång.
2018-05-28
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter regissören och skådespelaren Moa Gammel i ett samtal om tillit

För mig är nog tillit och intimitet väldigt tätt förknippat. Jag trodde väldigt länge att kärlek skulle vara bara passion och hamnade med människor som inte var bra för mig, berättar Moa Gammel.

? Jag var tillsammans med en person tidigare som var väldigt narcissistisk och som ljög hela tiden. Jag blev sinnessjukt svartsjuk. Det gör så ont att bli sviken så jag vill bara förlåta direkt, säger Moa Gammel. ? Det största sveket är såklart sveket mot sig själv. Hur jag sviker mig själv är någonting som jag måste ansvara för och hela tiden jobba på att inte göra. Programmet är gjort 2018.
2018-05-09
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter möter Jessika Gedin i ett samtal om tillit

Jag tror att tillit handlar om att stanna kvar, trots allt. Tillit kanske helt enkelt är ihärdighet, säger Jessika Gedin och berättar också att hon själv är slumpmässig och ibland sviker.

Jag vill inte att andra ska ha krav på mig att jag hela tiden är representativ och en god människa, för så kommer det inte att vara och jag har inte heller de kraven på andra människor. Jag vill inte att oförrätter ska bli summan av mitt liv, säger Jessika Gedin.  Programmet är gjort 2018.
2018-05-02
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter artisten Tommy Körberg i ett samtal om tillit

Jag har svikit men aldrig själv blivit sviken. Det är ett ständigt sökande att ta reda på varför, säger Tommy Körberg och berättar om frånvaron av en fadersgestalt och sina problem med alkohol.

Jag tillhör den gränslösa personlighetstypen. När jag dricker lurar jag mig själv och blir personlighetsförändrad, berättar Tommy Körberg.  Jag har varit svekfull och jag har försökt att bygga upp förtroenden igen men det har jag inte lyckats med helt och fullt. Det handlar om tillit och det kan ta tid. När jag håller på med musiken känner jag mig fri och hel. Då enas alla mina jag. Programmet är inspelat våren 2018.
2018-04-25
Länk till avsnitt

Katarina Hahr i ett samtal med Barbro "Lill-Babs" Svensson om självförtroende ? från den 13 juli 2015

Jag hörde hur pappa satt uppe på nätterna och visslade och söp, berättar Barbro Svensson. Men jag pratade aldrig med pappa om hans alkoholism, för han erkände det ju aldrig när han var nykter.

Barbro Lill-Babs Svensson berättar även om sin mamma som hon levde med hela sitt liv och om sitt sviktande självförtroende.   Jag har inte bra självförtroende, men jag försöker att dölja det. På scenen är jag trygg, jag kollar av publiken och när jag känner kontakten då blir jag lugn, säger hon. Sändes första gången 2015.
2018-04-03
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter artisten Camilla Henemark i ett samtal om avund

Jag känner mig avundsjuk på människor som inte har stark ångest, säger Camilla Henemark. Hon berättar också om sina depressioner, åren som hemlös och om hur "kungahistorien" förstört hennes liv.

2018-02-07
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter författaren och podcastaren Sigge Eklund i ett samtal om avund

Jag har plågats mycket av avund tidigare i livet. Idag känner jag avund mot människor som inte förtjänar framgång, berättar Sigge Eklund.

2018-01-31
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter skådespelaren Göran Ragnerstam i ett samtal om avund

Jag svänger mycket i sitt känsloliv och går ner i det "stora svarta hålet" efter varje stort jobb. Jag kan känna mig avundsjuk på ett normalt liv, berättar Göran Ragnerstam.

2018-01-24
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter Skådespelaren Johannes Brost i ett samtal om kärlek 2018-01-05 kl. 19.03

Johannes Brost berättar för Katarina Hahr om sin stora kärlek. "Ingenting kan konkurrera ut henne". Han berättar också om åren med kokainet och tiden i fängelset. Programmet gjordes juli 2016.

2018-01-05
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter skådespelaren Sverrir Gudnason i ett samtal om avund

Jag har alltid känt mig som en underdog, berättar Sverrir Gudnason. Du har sett honom i b la i "Upp till kamp", "Monica Z" och nu senast aktuell i filmen "Borg".

? Bara för att du är svartsjuk och kontrollerande betyder inte det att du kommer vara ihop längre med någon. Risken snarare ökar för att det kommer ta slut. Avundsjukan är något som stoppar upp ens eget flöde, berättar han för Katarina Hahr.
2017-11-29
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter skådespelaren och regissören Bahar Pars i ett samtal om avund

"Jag har alltid avundats män för de har makten. Makten finns där pengarna finns. Män har en frihet som jag kan bli avundsjuk på. Den friheten vill jag erövra."

2017-11-22
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter skådespelaren Krister Henriksson i ett samtal om avund

"Jag tror att avundsjuka har präglat en ganska stor del av mitt liv. Min fru brukar säga att jag är svartsjuk. Men jag själv skulle säga att det är hon som är svartsjuk."

2017-11-15
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter serietecknaren Nina Hemmingsson i ett samtal om rädsla

Den största skräcken är att viljan och lusten försvinner. Förra gången jag blev deprimerad blev jag i princip sängliggande i månader. All lust försvann, berättar Nina Hemmingsson.

2017-08-10
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter konstnären Carl Johan De Geer i ett samtal om rädsla

Hela min barndom bestod av separationer. Jag skickades runt med barnsköterskor mellan olika länder utan föräldrar i sällskap. Och barnsköterskorna byttes ut vartannat år, berättar Carl Johan De Geer.

2017-08-03
Länk till avsnitt

Katarina Hahr möter författaren Stig Larsson i ett samtal om rädsla

Om jag ska vara helt uppriktig så var narkotikan ett sätt att skydda mig. Jag blev helt känslokall, berättar Stig Larsson som slutat med amfetamin för sju år sedan.

2017-07-27
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.