Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

NHL-timmen

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

nhltimmen.se

Avsnitt

#230: "Större chans att se Nylander i KHL än en trejd"

Kontraktsförhandlingarna mellan Toronto Maple Leafs och William Nylanders läger närmar sig brytpunkten. Senast 1 december måste de vara överens om han ska spela i NHL den här säsongen. Men trots färska trejdrykten är NHL-timmen inte övertygade om att Toronto är på väg att vinka adjö till svensken.
? Jag tror att det är mer sannolikt att han spelar i KHL den här säsongen än att han blir trejdad, säger Jonatan Lindquist i det 230:a avsnittet av podcasten.

Att sajna eller inte sajna, det är frågan. För William Nylander och Toronto Maple Leafs kommer deadlinen den 1 december allt närmare. Det senaste i den utdragna soppan är att Sportsnets Elliotte Friedman rapporterat att Leafs börjat sondera terrängen kring en trejd. Men trots det tror inte Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist att en bytesaffär är Leafs prioritet här.

I det 230:e avsnittet av NHL-timmen går de till botten med de senaste uppgifterna kring Nylander och tittar på olika spår som hans framtid kan ta. 
? Att trejda honom är kanske det bästa ur ett kortsiktigt perspektiv, men knappast på längre sikt, tror Lindquist.

DESSUTOM:

Glöm inte att du har chansen att följa med NHL-timmen till Tampa på NHL-resa ? där du får chansen att träffa både Victor Hedman och Anton Strålman! Här är samtliga resor som NHL-timmen anordnar tillsammans med LA Travel under 2019: https://www.latravel.se/hockeyresor/nhl-gruppresor/

* Och bidra gärna med en slant till NHL-timmens insamling till Cancerfonden under november månad: https://www.cancerfonden.se/insamlingar/nhl-timmen

John Klingberg blir borta en månad. Innebär det att hans chanser att vinna Norris Trophy är väck? Och hur mycket skadar det Dallas Stars?

Gary Bettman har valts in i Hockey Hall of Fame. Hur ser vi tillbaka på hans 26 års som ligans högsta höns?

* Är Taylor Hall på väg utför efter fjolårets MVP-utmärkelse?

* NHL har nått en uppgörelse med ex-spelarna som stämt dem på grund av deras hantering av hjärnskakningar. Är dealen rättvis?

Tom Wilson får sin avstängning för tacklingen på Oskar Sundqvist förkortad. Rätt eller fel spelar ingen roll ? NHL:s budskap har ändå nått fram, tror trion.

* Veckans lag: New York Islanders ? ett lag som överträffat de resultatmässiga förväntningarna under säsongens första månader. Men nu står man vid ett vägskäl med alla prominenta free agents. Blir det fler än John Tavares som lämnar klubben?

Detta och mycket mer i det 230:e avsnittat av NHL-timmen ? Tjeckien-avsnittet.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

 

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-11-13
Länk till avsnitt

#229: Vad är felet med Erik Karlsson?

Flytten till San José Sharks skulle ge Erik Karlsson ytterligare ett lyft i karriären. Men hittills har det varken lyft för honom eller laget. I det 229:e avsnittet av NHL-timmen går Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist in i detalj på den svenska backstjärnans prestation den här säsongen.

San José Sharks gjorde en av årets mest omdiskuterade värvningar när man plockade in Erik Karlsson från Ottawa Senators alldeles innan säsongen startade. Tanken var att det skulle göra Sharks till en Stanley Cup-utmanare.

Inledningen på säsongen 2018/19 har emellertid inte varit i närheten av att möta förväntningarna. Karlsson har sju assist på 14 matcher och Sharks har inte alls vunnit i den utsträckningen man förväntat sig. NHL-timmen tar ett stort grepp om Sharks och framför allt Karlssons säsongsinledning i det 229:e avsnittet av podcasten och försöker ge en förklaring till varför det inte lossnat för den tvåfaldige Norris Trophy-vinnaren.

DESSUTOM:

* En genomgång av Ottawa Senators och deras beryktade Uber-resa i Phoenix. Linus, Uffe och Jonatan vrider och vänder på den senaste Senators-skandalen och fastnar vid Matt Duchenes inblandning. Är han en spelare som sprider problem omkring sig?

Joel Quenneville ersätts av Jeremy Colliton i Chicago. Vilka klubbar kan vara intresserade av att sajna den hyllade demoncoachen ? och vad kan Colliton göra för Blackhawks?

Pekka Rinne har förlängt sitt kontrakt med Nashville Predators i ytterligare två år. Vad innebär det för Juuse Saros?

Sebastian Aho ryktas vara på väg att skriva långtidskontrakt med Carolina Hurricanes. NHL-timmen ställer honom mot William Nylander: vem förtjänar det bättre kontraktet av de två?

Brad Marchand är profilen i Veckans Play. Jonatan förklarar vad det är som gör honom unik som spelare.

Glöm inte att du har chansen att följa med NHL-timmen till Tampa på NHL-resa ? där du får chansen att träffa både Victor Hedman och Anton Strålman! Här är samtliga resor som NHL-timmen anordnar tillsammans med LA Travel under 2019: https://www.latravel.se/hockeyresor/nhl-gruppresor/

* Och bidra gärna med en slant till NHL-timmens insamling till Cancerfonden under november månad: https://www.cancerfonden.se/insamlingar/nhl-timmen

Det här och mycket, mycket mer i det 229:e avsnittet av NHL-timmen ? Ånge-avsnittet.

2018-11-06
Länk till avsnitt

#228: "Helt lyriska över Elias Petterssons framfart"

I avsnitt 228 av NHL-timmen tillägnar Linus, Uffe och Jonatan en stor del åt en genomgång av Vancouver Canucks och deras oväntade framgång tidigt på säsongen. Givetvis hamnar Elias Pettersson i fokus för den diskussionen. Hur stor håller 19-åringen egentligen på att bli i NHL?
? Pressen i Vancouver är helt lyriska över Pettersson, det är helt sjukt hur de hajpar honom, säger Lindquist. Och han har ju till och med överträffat hajpen!

Vancouver Canucks är ett av lagen som har överraskat mest under inledningen av säsongen 2018/19. En hel del av den oväntade framgången kan tillskrivas Elias Pettersson, i går utsedd till månadens rookie för oktober.

I det 228:e avsnittet av NHL-timmen ger Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist sig i kast med en analys av Canucks och inte minst då Petterssons framfart i världens bästa liga.
? Han upphör inte att förvåna, nu har han med relativ lätthet gått in och levererat i NHL ? det är imponerande, säger Uffe.

Samtidigt som den svenske rookien lämnar stort avtryck i ligan har en annan svensk Vancouverspelare det riktigt tungt. 14 matcher in på säsongen är Loui Eriksson fortfarande mållös. Hur ser den nu 33-årige före detta stjärnspelarens framtid i NHL egentligen ut?
? Han har hamnat helt fel och behöver en nystart någon annanstans, säger Bodin.

DESSUTOM

* Det finns en rad coacher som sitter på heta stolen i NHL just nu. NHL-timmen ringar in tre tränare som riskerar att få sparken.

* Tampa Bays Nikita Kutjerov är spelaren som NHL-timmen tar ut i Veckans play. Här bjuder Jonatan på lite intressant kuriosa kring den skicklige ryssen.

* I Veckans Lag highlightas "den optimala reservmålvakten" och en back som både nått 1000 matcher och blivit förnedrad av Connor McDavid senaste veckan.

* Det blir också en diskussion om sveket mot Oskar Sundqvist.

* Och missa inte möjligheten att följa med NHL-timmen till Nordamerika efter nyår. Tre heta resor finns att tillgå på LA Travels webbsida: https://www.latravel.se/hockeyresor/nhl-gruppresor/

* Slutligen har NHL-timmen startat en november-insamling till förmån för mäns hälsa. Lämna ditt bidrag ? stort som litet ? hos Cancerfonden: https://www.cancerfonden.se/insamlingar/nhl-timmen

Det här och mycket mer i det 228:e avsnittet av NHL-timmen ? Alain Lemieux-avsnittet.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-11-02
Länk till avsnitt

#227: Är Eichel verkligen en superstjärna?

Det är fokus på Buffalo Sabres i det 227:e avsnittet av NHL-timmen. Linus, Uffe och Jonatan snöar bland annat in på lagkaptenen Jack Eichel och hans status i NHL. Är han verkligen en blivande superstjärna.
? Det verkar orimligt att han ska räknas i samma kategori som McDavid och Matthews, säger Jonatan.

När Jack Eichel gick som andra spelare bakom Connor McDavid i draften 2015 var det många som beskrev honom som en framtida superstjärna i NHL. En spelare under McDavids nivå, men på samma våglängd som en Auston Matthews.

Drygt tre år in på NHL-karriären har Eichel fortfarande inte fått det där förväntade lyftet. I NHL-timmen fastnar framför allt Jonatan Lindquist vid den 21-årige amerikanen och hans status i ligan. Han ifrågasätter om Eichel verkligen är en framtida superstjärna i NHL.
? Han kan säkert bli en poäng-per-match-spelare, men är han verkligen en spelare som gör 100 poäng, frågar sig Lindquist.

Under titten på Sabres blir det givetvis även fokus på Rasmus Dahlin. Här undrar Linus Hugosson om det verkligen är rätt att matcha den sveske rookien som högerback när han är vänsterfattad. Det blir också en diksussion kring Casey Mittelstadt och hans bleka inledning på rookiesäsongen. Hur är det ställt med fysiken hos den unge amerikanen?

DESSUTOM:

Sergej Bobrovskij har fått en dålig start på säsongen. Hur påverkar det hans marknadsvärde inför den stora lönedagen?

Connor McDavid spelar enorma mängder hockey den här säsongen. Det får trion att diskutera om det kanske kan vara idé att skrota fjärdekedjan i hockeyn.

* Det blir en hyllning av Colorados finske stjärna Mikko Rantanen, en spelare som ständigt flugit under radarn. Är han på väg att bli en riktig NHL-stjärna?

* Och missa för allt i världen inte möjligheten att följa med NHL-timmen på NHL-resor efter nyår. Läs mer om våra erbjudanden här: https://www.latravel.se/hockeyresor/nhl-gruppresor/

Detta och mycket mer i det 227:e avsnittet av NHL-timmen!

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-10-25
Länk till avsnitt

#226: "NHL överreagerar i Elias Pettersson-fallet"

NHL-timmen lägger den här veckan en hel del fokus på incidenten som gav Elias Pettersson en hjärnskakning. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist försöker se Mike Mathesons tilltag ur olika perspektiv ? och är inte ense om att det var rätt att straffa Florida Panthers-backen.
? Jag tycker det är lite av en överreaktion från NHL:s sida, menar Lindquist.

Mike Mathesons wrestling-kast på Elias Pettersson har dominerat mycket av NHL-bevakningen de senaste dagarna. Florida Panthers back fick två matchers avstängning för sitt agerande, som NHL kallade "unsportsmanlike conduct". Åsikterna kring huruvida Matheson borde ha straffats eller inte har varit många,

I det 226:e avsnittet av NHL-timmen ger firma Hugosson, Bodin och Lindquist sina åsikter i frågan. Hugosson och Bodin är överens om att det var rätt att stänga av Matheson medan Lindquist väljer en annan väg. Dessutom frågar man sig om det verkligen är rätt att tilltag mot "stjärnspelare" ska ge extra hård bestraffning?

DESSUTOM:

* Vart tar Jacob de la Roses karriär vägen efter flytten från Mongtréal Canadiens till Detroit Red Wings? Uffe Bodin kallar det "sista chansen i NHL" för den svenske världsmästaren.

* En djupdykning i St. Louis Blues utmynnar i frågan: är Vladimir Tarasenko en superstjärna?

* Vem i hela fridens namn är Maxim Lajoie?

* Kan det finns någon substans i ryktet som gör gällande att Carolina Hurricanes är på jakt efter William Nylander?

Detta och mycket mer i det 226:e avsnittet av NHL-timmen ? Kicki Danielsson-avsnittet!

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

 

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-10-18
Länk till avsnitt

#225: "SHL-klubbarna är för snåla"

Efter förra veckans bejublade livepodcast i Göteborg är NHL-timmen tillbaka i sedvanlig skrud. Nu snöar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist in på diskussionen om det stora antalet svenska spelare i Nordamerika ? och hur det kan tänkas skada svenska ishockey på hemmaplan.
? Många man pratar med säger att SHL-klubbarna är för snåla när det kommer till unga spelare, säger Uffe Bodin apropå den påtagliga utvandringen.

Det är efter en intervju med blivande förbundskaptenen Johan Garpenlöv på hockeysverige.se som diskussionen om hur de stora spelartappen till Nordamerika påverkar svensk ishockey uppstår. Hugosson, Bodin och Lindquist är överens om att det aldrig kommer att gå att hindra unga spelare från att lämna Sverige för att ta sig an drömmen om NHL.

Däremot tror de att det går att göra mer för att inte minst locka hem den typen av spelare som känner sig klara med Nordamerika och är i rätt ålder.
? Titta på Djurgården och Jacob Josefson hur lyckat det har blivit. Det skulle man vilja se fler exempel på, spelare mellan 27 och 32 år som fortfarande har något att erbjuda som kommer hem och förgyller svensk ishockey, säger Bodin.

Dessutom:

* Vad händer i William Nylander-soppan? Finns det en chans att han faktiskt blir trejdad av Toronto Maple Leafs?

* NHL:s vice kommissionär Bill Daly har pratat om ett nytt World Cup 2020 ? men en NHL-lockout kan döda den drömmen.

* Varför klickar inte San José Sharks powerplay? Jonatan Lindquist förklarar vad stjärnuppställningen gör fel.

Kevin Shattenkirk petades av New York Rangers senast. Hans underliggande siffror är bra, men prestationen kritiseras. Hur ska man se på backen?

Isabelle Khurshudyan från Washington Post gästar podden och berättar om sin sommar i Stanley Cup-bucklans fotspår ? och hur Nicklas Bäckström överraskade henne vid ett möte vid Gavlerinken i Gävle.

* Och missa inte de NHL-resor som NHL-timmen presenterar tillsammans med LA Travel. Det blir besök till New York, Tampa och Anaheim/Las Vegas efter nyår. Läs mer här: https://www.latravel.se/hockeyresor/nhl-gruppresor/

Det här och mycket annat i det 225:e avsnittet av NHL-timmen ? Matt Cullen-avsnittet.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

 

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

 

2018-10-12
Länk till avsnitt

#223: Dags att NHL sätter ned foten mot busen

Tom Wilson har varit i farten igen. I genrepet mot St. Louis Blues sänkte Washington Capitals kontroversielle forward svensken Oskar Sundqvist med en vårdslös tackling. I avsnitt 223 av NHL-timmen vill Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist se NHL sända ett tydligt budskap till busen.
? Man kan inte ha sådana där tacklingar i hockey, och jag förstår inte varför han gör så där gång efter gång, säger Lindquist.

Tom Wilson är en spelare som berör. Under Washington Capitals väg till Stanley Cup-segern i somras var han effektiv i lagets toppkedja med Aleksander Ovetjkin och Jevgenij Kuznetsov, men hann även bli avstängd för en tackling som bröt käken på Pittsburgh Penguins forward Zach Aston-Reese. I söndagens genrep mot St. Louis Blues delade Wilson ut ännu en tackling som fick många att känna avsmak. Detta då han sänkte svensken Oskar Sundqvist.

I NHL-timmens 223:e avsnitt tittar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist närmare på incidenten. De konstaterar att NHL måste sända ett tydligt budskap i form av en lång avstängning för att få Wilson att inse att han inte kan fortsätta som han har gjort.
? Det har inte bitit förut med få matcher här och där, menar Lindquist, som välkomnar en rejäl avstängning.

LÄS ÄVEN: Missa inte möjligheten att se NHL-timmen live i Göteborg på fredag! 

Dessutom:

Pontus Åberg till Anaheim Ducks. Är det svenskens sista chans att sätta avtryck i NHL?

Christoffer Ehn, Detroit, och Isac Lundeström, Anaheim, ser ut att bli de stora svenska överraskningarna bland svenskarna att ta plats i NHL.

Alex Nylander till AHL ? finns det fortsatt anledning att vara orolig för honom?

* Med bara en dag kvar till NHL-starten går podcasttrion igenom sina favoriter till de olika troféerna. Kan det bli en svensk Norris Trophy-vinnare igen?

* Man passar också på att besvara ett par ett gäng frågor inför säsongen. Vilken tränare får sparken först? Vilka spelare får årets genombrott? Och vem blir ligans målkung?

* Häng med NHL-timmen till Tampa i mars och se tre NHL-matcher i solskensstaten Florida: https://www.latravel.se/erbjudanden/tampa-4-10-mar/

Det här och mycket mer i det 223:e avsnittet av NHL-timmen ? Marek Malik-avsnittet!

 

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

Uffe Bodin

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

 

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-10-02
Länk till avsnitt

#222: Juniorsvenskarna som slåss om NHL-tröjor

I NHL-timmens 222:a avsnitt tar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist ett grepp om några av de svenska ungtuppar som slåss för en NHL-plats. Kommer det att bli spel i NHL direkt för Erik Brännström, Adam Boqvist eller Isac Lundeström?

Med en vecka kvar till första nedsläpp för säsongen 2018/19 är det fortfarande många oklarheter i de 31 trupperna runt omkring i ligan. Flera svenska ynglingar slåss som bäst för att ta plats i respektive klubb redan som rookies. Det fäller inte minst Isac Lundeström, Anaheim, Adam Boqvist, Chicago, och Erik Brännström, Vegas.

I avsnitt 222 av NHL-timmen bjuder Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist på en bedömning av deras möjligheter att slå sig in i NHL på den gång. Dessutom blir det snacka om Elias Pettersson och hans situation i Vancouver Canucks inför det stundande äventyret.

ÖVRIGT:

Steve Yzermans besked att han lämnar posten som general manager för Tampa Bay Lightning tog många på sängen. NHL-timmen spekulerar kring hans framtid. Kan det blir Detroit Red WIngs till slut?

* Vegas back Nate Schmidt stängdes av i 20 NHL-matcher för dopingbrott. Hur är det ställt med NHL:s dopingregler egentligen?

* Och apropå Vegas och backar ? hur bra är kontraktet som finalisternas back Shea Theodore?

* Missa inte chansen att se NHL-timmen LIVE i Göteborg inför premiären mellan New Jersey och Edmonton. 19.00 den 5 oktober kör vi live på O'Learys Avenyn: http://www.hockeysverige.se/2018/09/24/se-nhl-timmen-live-5-oktober/

* Och missa inte chansen att hänga med NHL-timmen på NHL-resor till USA nästa år. Vi anordnar resor till:
New York/Philadelphia 8-12 februari: 
https://www.latravel.se/erbjudanden/new-york-8-12-feb/
Tampa 4-10 mars:
https://www.latravel.se/erbjudanden/tampa-4-10-mar
Anaheim/Vegas 18-24 mars: 
https://www.latravel.se/erbjudanden/anaheim-18-24-mar/

Det här och mycket annat i det 222 avsnittet av NHL-timmen ? Paraguayavsnittet!

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

Uffe Bodin

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-09-26
Länk till avsnitt

#221: Nylander gör rätt i att vara "girig"

NHL-timmen ger sig in i William Nylander-debatten. Toronto Maple Leafs unge forward har anklagats för att vara girig här hemma i Sverige. Det får Jonatan Lindquist att ryta ifrån Han tycker att okunskapen om hur NHL fungerar lyser igenom.
? Jag blir lika provocerad varje gång någon blir provocerad över sånt här, säger han i nya avsnittet av NHL-timmen.

Vi skriver den 20 september i kalendern och William Nylander och Toronto Maple Leafs är fortfarande inte överens om ett nytt kontrakt. I nya NHL-timmen går Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist på djupet med Nylander-debatten, där den 22-årige forwarden anklagats för att vara girig.

Lindquist tycker att Nylander är missförstådd och provoceras av att svenskar med dålig inblick i hur NHL fungerar nu för tiden uttalar sig om ynglingens personlighet. Bodin menar att det finns fog för Nylander att vara "girig" eftersom det inte bara är honom en löneförhandling handlar om. Hugosson anser att Nylander kanske mer borde fokusera på möjligheten att vinna Stanley Cup med Toronto än att jaga dollar.

DESSUTOM:

* NHL-RESOR!!!! Tillsammans med L.A. Travel kan NHL-timmen presentera säsongens tre NHL-resor: en till New York/Philadelphia i februari, en till Tampa i början av mars och en till Anaheim/Los Angeles/Las Vegas senare i mars.

* Trion minns Henrik Zetterberg och tittar tillbaka på höjdpunkterna i hans karriär. Hör han hemma i Hockey Hall of Fame?

Erik Karlsson-trejden är redan avverkad i en vlogg, men Linus, Uffe och Jonatan tar ändå den stora trejden en vända till. Hur ser San José Sharks möjligheter att förlänga kontraktet med Karlsson ut? Och hur ska de utnyttja stjärnbacken i framför allt powerplay?

* Blir Jake Dotchin-soppan ett prejudikat? NHL-timmen funderar på om Tampa Bay Lightnings beslut att sparka backen för att ha kommit till träningslägret ur form kan få konsekvenser för resten av NHL.

Victor Rasks trista köksskada skickar ned NHL-timmen längs minnenas allé: vilka är de mest bisarra skadorna de kan minnas?

* Kontraktsanalyser: en närmare titt på kontrakten som Blake WheelerTyler Seguin och Max Pacioretty har undertecknat.

Detta och mycket i det 221:a avsnittet av NHL-timmen ? Johnny Oduya-avsnittet!

 

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

Uffe Bodin

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

 

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-09-20
Länk till avsnitt

#220: Preview: Western Conference

NHL-timmen går i senaste avsnittet igenom de 15 lagen i NHL:s västra lighalva. En enig experttrio i studion tror att fjolårets succélag Vegas Golden Knights får svårt att upprepa succén.
? Jag tror att ?Golden Misfits?-motivationen är lite bortblåst, säger Linus Hugosson, som liksom sina kollegor tippar Vegas utanför slutspel.

Det har visat sig vara osmart att tippa emot Vegas Golden Knights. Det unga NHL-laget motbevisade alla experter under fjolårssäsongen, då de som debutanter gick hela vägen till Stanley Cup-final.

Ändå väljer NHL-timmens experter Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist att tippa missat slutspel för Golden Knights den här säsongen.
? Det är så klart svåra psykologiska frågor, men jag tror en sorts mättnad kan infinna sig för Vegas, nu när de redan har motbevisat alla, säger Hugosson.
? Magin blir svår att återskapa, det var för mycket som föll på plats på samma gång, till exempel höga procent i både målvaktsspel och anfallsspel, håller Bodin med.

Övriga frågor som avhandlas i NHL-timmens Western Conference Preview:

? Kan Elias Pettersson vinna Calder Trophy?

? Kommer Connor McDavid lyckas lyfta ett ihåligt Edmonton Oilers på egen hand?

? Vilka förväntningar är rimliga på återvändande Ilja Kovaltjuk, som ska hjälpa LA Kings göra mål?

? Kan St. Louis Blues, efter sin mycket aktiva sommar på värvarfronten, rå på tungviktarna Nashville Predators och Winnipeg Jets i Central Division?

Detta och mycket mer i det 220:e avsnittet av NHL-timmen.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

Uffe Bodin

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

 

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-09-13
Länk till avsnitt

#219: Preview: Eastern Conference

NHL-timmen räknar ned till den 101:a NHL-säsongen med en matig preview. Den här veckan tittar Linus, Uffe och Jonatan närmare på den östra halvan av världens bästa liga och hittar givetvis en spännande svensk rookie i Buffalo.
? Jag skulle vilja se ett power play-experiment med Rasmus Dahlin, säger Jonatan Lindquist.

Ja, vilket slags experiment det rör sig om får ni höra i det 219:e avsnittet av podcasten NHL-timmen, som alltså innehåller en preview på Eastern Conference. Bland frågorna som avhandlas sticker följande ut:

? Hur ska Islanders repa sig efter förlusten av John Tavares?

? När tar Alex Ovetjkin slut som superstjärna?

? Vilka roller får svenskarna i Torontos stjärnspäckade anfall?

? Har Linus fog för sin positiva prognos för Rangers?

? Är det här Tampa Bays sista stora chans att vinna Stanley Cup?

? Vad förväntar vi oss av Robin Lehner som ny målvakt i Islanders?

Och givetvis mycket, mycket mer.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

 

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-09-06
Länk till avsnitt

#218: Fortnite ? ett hot mot NHL-framgångar?

Efter två månaders uppehåll är NHL-timmen tillbaka i etern med avsnitt 218. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist har sammanstrålat i Stockholm för att prata om den senaste tidens händelser i NHL. Bland annat går man in på tv-spelsproblematiken som kommit upp till ytan i ligan.

29 juni spelade NHL-timmen in sin livepodd från en O'Learys-restaurang i Stockholm. Sedan dess har det varit ett sommaruppehåll. Men nu är Linus, Uffe och Jonatan tillbaka med ett nytt avsnitt. I uppstarten inför säsongen 2018/19 kommer man in på flera heta aktuella ämnen. Inte minst då tv-spelsdebatten som uppstått efter den Fortnite-feber som brett ut sig över världen.

Är Fortnite och de andra populära spelen ett hot mot unga NHL-spelares karriärer? Uffe berättar om agenten som åkte hem till en klient och tog med sig tv-spelskonsolen därifrån när han tyckte att spelandet gick ut över spelet på isen. Linus och Jonatan debatterar kring huruvida det här är ett problem eller egentligen bara en fas som alla ungdomar går igenom någon gång i livet.

Dessutom:
* Erik Karlsson är fortfarande inte trejdad. NHL-timmen analyserar läget, funderar över tänkbara destinationer och hur den utdragna processen påverkat hans marknadsvärde.

* Tyler Seguin har beklagat sig över bristen på framsteg i kontrakstförhandlingarna med Dallas Stars. Jonatan ifrågasätter om kanadensaren verkligen är en elitcenter.

* Intervju med John Klingberg om läget i Dallas och hans träff med nya coachen Jim Montgomery.

* Hur mycket pengar måste Toronto Maple Leafs punga upp med för att få William Nylander under nytt kontrakt?

* Vad kommer att hända med Montréals kapten Max Pacioretty?

Det här och en hel del annat i det 218:e avsnittet av NHL-timmen ? Thomas Gradin-avsnittet.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-08-30
Länk till avsnitt

#217: NHL:s bästa svenskar 18/19 (live-podden, del II)

NHL-timmen bryter in mitt i sommarvärmen med en het ranking. I del två av live-podden, som spelades in på O?Learys i Stockholm 29 juni, listar experterna Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist de 15 bästa NHL-svenskarna ? nästa säsong.

Det var fullsatt på O?Learys Norrtull när NHL-timmen höll sin live-podd där 29 juni (lyssna på avsnitt 216 för del I). Under kvällens gång gjorde NHL-experttrion Hugosson, Bodin och Lindquist en tung ranking över NHL:s bästa svenskar ? nästa säsong.
? Här får man räkna in spelarens status i laget, var han befinner sig i karriären och vad vi tror han kommer att leverera nästa säsong, förklarar Uffe Bodin tänket bakom rankingen.

Det lite annorlunda upplägget ledde till intressanta diskussioner:

>> Var William Karlssons otroliga säsong med 43 mål en engångsföreteelse?

>> Vem kommer att vara bäst nästa säsong ? Hampus Lindholm eller Oliver Ekman-Larsson?

>> Hur många poäng gör William Nylander nästa säsong?

>> Är det John Klingbergs tur att vinna Norris Trophy?

>> Kan Henrik Lundqvist överraska hockeyvärlden genom att plocka fram en sista (?) supersäsong?

>> Hur många mål gör Filip Forsberg?

Och mycket mer.

Trevlig lyssning!

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

 

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-07-16
Länk till avsnitt

#216: LIVE-podden

NHL-timmens live-podd fokuserade på den pågående silly season-cirkusen i NHL. Bland annat diskuterades trejden som Elias Lindholm var inblandad i häromdagen.
- Att komma till Calgary blir en chans till nystart för Elias, tror Linus Hugosson.

NHL-timmen bjöd in till live-podd på O?Learys Norrtull, Stockholm, den 29 juni, och ett par hundra NHL-intresserade dök upp. Det blev en kväll med skön gemenskap, mycket hockeysnack och gott käk.

Innehållet i live-podden var så klart styrt av den pågående silly season-cirkusen i NHL. Här är några punkter som avhandlades:

- Vad innebär det för Elias Lindholm att komma till en ny klubb efter trejden till Calgary?

- Saknar nyss nämnde Lindholm en elak sida i sitt spel?

- Är Dougie Hamilton för smart för att passa in i ett NHL-lag?

- Hur blir Rasmus Dahlins roll i Buffalo under rookiesäsongen?

- Var vill vi se John Tavares spela nästa säsong?

- Hur stor är sannolikheten att Erik Karlsson blir trejdad i sommar?

- Var det rätt att välja in den kritiserade NHL-kommissionären Gary Bettman i Hall of Fame?

 

Dessutom hölls en lång frågestund, där Linus, Uffe och Jonatan fick svara på frågor som:

- Vilket lag vinner Stanley Cup 2019?

- Vem är den roligaste NHL-svensken?

- Vad händer med Robin Lehner och Carl Hagelin?

- Fick John Carlson ett okej kontrakt av Washington?

Och mycket mer.

Trevlig lyssning!

 

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

Uffe Bodin

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-06-30
Länk till avsnitt

#215: Läge att värva Tavares?

NHL-timmen levererar säsongens sista avsnitt inför nästa veckas livepodd i Stockholm. Det blir en hel del fokus på trejdrykten och månadsskiftets öppnande av free agent-marknaden när Linus, Uffe och Jonatan spelar in det 215:e avsnittet av podden.

"To be or not to be ? that's the question!"
Blir John Tavares New York Islanders trogen eller testar han free agent-marknaden 1 juli för att se vad som erbjuds runt om i ligan. Det är en av de brinnande frågorna i det 215:e avsnittet av NHL-timmen.

Framför allt är många intresserade av att se vad San José Sharks kan erbjuda Tavares på öppna marknaden. Efter Mike Hoffman-trejderna tidigare i veckan har Sharks general manager Doug Wilson skaffat sig en hel del lönetaksutrymme för att göra en intressant pitch till Tavares. Det är något Linus, Uffe och Jonatan tar fasta på i veckans avsnitt.

DESSUTOM:

* Kan Mike Hoffman-trejden få Erik Karlsson att stanna i Ottawa?

* Vem vann trejden när Arizona och Montréal bytte Max Domi mot Alex Galchenyuk?

* Har Robin Lehner någon framtid i Buffalo?

* Kan Barry Trotz bli Philadelphia Flyers framtida tränare?

* Vad är de bästa minnena vi tar med oss från säsongen 2017/18?

  Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-06-20
Länk till avsnitt

#214: "Slutet för Erik i Ottawa"

Är det droppen som får bägaren att rinna över? I det 214:e avsnittet av NHL-timmen är Linus Hugosson och Uffe Bodin inne på den minst sagt obehagliga historia som håller på att nystas upp i Ottawa Senators och som lett till att Erik Karlssons fru Melinda anmält lagkamraten Mike Hoffmans flickvän Monika. 
? Jag tror det innebär slutet för båda två i Ottawa, säger Uffe Bodin.

Det nya avsnittet av NHL-timmen är till stora delar en positiv episod med fokus på Washington Capitals Stanley Cup-triumf och den kommande NHL-draften i Dallas. Men det blir även ett snack om de obehagliga omständigheter som lamslår Ottawa Senators just nu.

Linus och Uffe ger sig i kast med att analysera situationen som uppstått i samband med skandalen som involverar Mike Hoffman och hans sambo Monika Caryk samt Erik Karlsson och hans hustru Melinda Karlsson. Caryk står anklagad för att ha trakasserat paret Karlsson med nedlåtande och rent osmakliga kommenterar på sociala medier.
Uffe Bodin tror att det innebär slutet i Ottawa Senators för båda spelarna.
? Om det visar sig finnas sanning i påståendet att Hoffmans flickvän har utsatt Karlssons för det här kan man fråga sig om han ens kommer att ha en framtid i NHL, säger Uffe Bodin.

Det blir även en diskussion om Oliver Ekman Larsson och det dollarstinna kontrakt han förväntas signera den 1 juli. Dessutom tittar man närmare på Ilja Kovaltjuk-situationen och de klubbar som den ryske veteranen kopplas samman med inför comebacken i NHL.

Utöver det:

* Jonatan Lindquist gör ett gästspel och sammanfattar tillsammans med Linus och Uffe Stanley Cup-finalupplevelsen och Washington Capitals triumf.

* Uffe och Linus gör en genomgång inför draften, går igenom förutsättningarna kring toppnamnen och försöker sätta in Rasmus Dahlin i ett större sammanhang. Hur tidigt hade han valts om han hade varit tillgänglig i någon av de tre senaste drafterna?

* Vilka andra svenskar bör man hålla koll på? Och vad händer med Rickard Hugg?

Det här och mycket annat i det 214:e avsnittet av NHL-timmen ? Tommy Söderström-avsnittet.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-06-13
Länk till avsnitt

#213: Läge för någon av svenskarna att bli trejdade?

NHL-säsongen lider mot sitt slut och NHL-timmen dissekerar Stanley Cup-finalen som Washington Capitals tagit ett bastant grepp om. Dessutom kikar Linus, Uffe och Jonatan närmare på några svenskar som riskerar att bli trejdade när deras lag aviserar förändringar.
? Det kan vara bra med ett miljöombyte för honom nu, tycker Uffe om en av spelarna.

Washington Capitals har 3?1 i matcher mot Vegas Golden Knights och kan säkra sin första Stanley Cup-titel i klubbens historia natten mot fredag. Anförda av Linus Hugosson lämnar Jonatan Lindquist och Uffe Bodin, båda på plats i Las Vegas, rapport inför den femte finalmatchen.

Det blir bland annat snack om den nya, kompletta Aleksandr Ovejtkin, MVP-favoriten Jevgenij Kuznetsov och hur dåliga studsar kan ha krossat drömmen för Vegas.

Dessutom:
* New York Islanders sparkar både general managern Garth Snow och coachen Doug Weight. Hur påverkar det chanserna att få behålla John Tavares?

* Det går många rykten om Carolina Hurricanes efter att nye ägaren Tom Dundon varit kritisk till förre general managern Ron Francis oförmåga att göra trejder. Det kan få konsekvenser för några av lagets svenska spelare, tror podcasttrion.

* Ottawa Senators vill försöka trejda tillbaka förstavalet man släppte till Colorado Avalanche i Matt Duchene-trejden. Kan Erik Karlsson på verkas av det?

Det här och mycket annat i det 213:e avsnittet av NHL-timmen!

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-06-06
Länk till avsnitt

#212: "Domarna fegar ut för ofta"

NHL-timmen är här med sin Stanley Cup-special. Tillsammans med Linus Hugosson ger Uffe Bodin och Jonatan Lindquist det senast från de två första finalmatcherna i Vegas. Och inte minst då den märkliga domarnivån som präglat inledningen av finalspelet.
? Domarna fegar ut för ofta, säger Hugosson. 

Direkt från Las Vegas lämnar Uffe Bodin och Jonatan Lindquist rapport från de två första Stanley Cup-finalerna mellan Vegas Golden Knights och Washington Capitals, handfast styrda av NHL-timmens redaktör Linus Hugosson.

Det blir givetvis stort fokus på finalspelet i det 212:e avsnittet av NHL-timmen. Några av detaljerna som man uppehåller sig vid:
* Domarnivån ? vad hände egentligen i match ett där Tom Wilson kom undan med två minuter för sin sena tackling på Jonathan Marchessault och där Ryan Reaves tilläts göra mål efter en kraftfull crosscheking på John Carlson.

* Hur kommer Jevgenij Kuznetsovs skada att påverka Washington? Och givetvis hyllningar till Lars Eller för hans förmåga att täcka upp för skadade spelare högre upp i centerhierarkin.

* Har Braden Holtby tagit kommando om målvaktsmatchen mot Marc-André Fleury efter sin spektakulära insats i match två?

Dessutom:
Magnus Pääjärvi får nytt kontrakt med Ottawa Senators och Mario Kempe förlänger med Arizona Coyotes. Och vad kan vi förväntas oss hända med Gustav Lindström som sajnats av Detroit och Elias Pettersson som är klar för Vancouver?

* Hur kommer nästa expansionsdraft att gå till om Seattle får sitt NHL-lag?

* Vad väntar härnäst för Lucas Wallmark? Fortsätter han jaga NHL eller blir det en återkomst till Europa.

Detta och mycket annat i Björn Oldéen/Wayne Gretzky-avsnittet av NHL-timmen!

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-05-31
Länk till avsnitt

#211: Den perfekta klubben för John Tavares

NHL-timmen kämpar på i värmen som omfamnat Sverige och levererar sitt 211:e avsnitt. Linus, Uffe och Jonatan summerar hockey-VM, ger en preview på Stanley Cup-finalen ? och utser "den bästa" destinationen för John Tavares om han väljer att testa free agent-marknaden i sommar.

Termometern har stigit en bit ovanför 25 grader i ovanligt varma maj. Men trots att isarna på sjöarna sedan länge smält finns det fortfarande hockey att avhandla. Vi står inför en högst oväntad Stanley Cup-final mellan Vegas Golden Knights och Washington Capitals, som inleds natten mot tisdag.

Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist snackar upp finalspelet med en gedigen genomgången av lagen och deras styrkeförhållanden. Det visar sig att hjärtat och hjärnan säger olika saker om vem som kommer att ta hem serien.

DESSUTOM:

* Hockey-VM: Uffe och Jonatan som var på plats i Danmark summerar den svenska insatsen som ledde till ett VM-guld.

* Vad händer härnäst för Tobias Enström? Petad i vad som av allt att döma skulle bli hans sista match i Winnipeg Jets. Kan en hemkomst till Modo finnas på horisonten?

John Tavares står inför karriärens största beslut. Kan Lou Lamoriellos inträde i New York Islanders rädda honom kvar där? Podcasttrion lanserar en annan klubb som de tror skulle vara perfekt för Tavares.

Rasmus AsplundLucas CarlssonJoel PerssonJesper LindgrenPär LindholmPierre Engvall... Listan över svenskar som skrivit NHL-kontrakt senaste tiden är lång. Här blir det en genomgång av deras situationer.

Oscar Fantenberg förlänger kontraktet med Los Angeles Kings. Är han i NHL för att stanna nu?

Allt detta och mycket mer i det 211:e avsnittet av NHL-timmen ? Marian Hossa-avsnittet! 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

 

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-05-24
Länk till avsnitt

#210: "Sverige spelar som gamla Sovjet"

NHL-timmen rullar vidare i vårvärmen. Linus Hugosson styr i spakarna och anropar Uffe Bodin i Köpenhamn för att få det senaste från hockey-VM och Tre Kronors imponerande gruppspel. Dessutom en titt på utvecklingen i Stanley Cups konferensfinaler ? och hyllar Nicklas Bäckströms ersättare i Washington.
? Han har spelat över sin lönenivå, säger Uffe Bodin.

Hockeysäsongen går in i sitt avslutande skede. I helgen avslutas hockey-VM i Danmark och det är därifrån Linus Hugosson och Uffe Bodin utgår i det nya avsnittet av NHL-timmen. Uffe lämnar rapport från Köpenhamn där han följt mästerskapet sedan start och framför allt då Tre Kronors granna spel under gruppspelet.

Det blir bland annat en diskussion om Adam Larssons storhet i landslaget samt Rickard Rakells stora genombrott inför den svenska publiken. Uffe tar även ut sitt All-star-lag från gruppspelet och passar på att hylla turneringens äldsta spelare, snart 40-årige Pavel Datsiuk.

Det bli givetvis även en titt på Stanley Cup-slutspelet och Washington Capitals rivstart på serien mot Tampa Bay Lightning. Danske Lars Eller lyfts fram som en nyckelspelare för hur han har täckt upp för skadade Nicklas Bäckström och man imponeras också av ryske backen Dmitrij Orlovs framfart.

I serien mellan Winnipeg och Vegas förbluffas Linus och Uffe över hur svårtippad serien är efter varsin seger för respektive lag. Och två vitt skilda matchbilder.

Dessutom svarar man på lyssnarnas frågor, bland annat om John Tavares ovissa framtid, samt trejden som en gång i tiden gjorde att Blake Wheeler blev en Winnipeg Jets-spelare. Och sist men inte minst: varför skjuter svenska backar så "dåliga" slagskott?

Allt detta och mycket mer i det 210:e avsnittet av NHL-timmen!

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-05-16
Länk till avsnitt

#209: ?Utan Bäckis får Washington svårt mot Tampa?

Washington Capitals har för första gången under Alex Ovetjkin-eran nått konferensfinalen i slutspelet. Men inför serien mot Tampa Bay finns frågetecken kring Nicklas Bäckströms status.
? Om inte han kan spela, har Tampa en stor fördel, tror Jonatan Lindquist.

Nicklas Bäckström spelade inte när Washington Capitals för första gången på tjugo år säkrade en plats i konferensfinalen. En misstänkt handskada satte stopp för den svenske stjärncentern.

Frågan är om han kommer till spel när serien mot Tampa Bay Lightning inleds natten till lördag, svensk tid. NHL-timmens expert Jonatan Lindquist tror att ?Bäckis? status blir en nyckelfaktor för seriens utgång.
? En enhandad Bäckström eller ingen Bäckström alls innebär att Tampa har övertaget i kedjorna två till fyra, menar Lindquist.

Det nya avsnittet av NHL-timmen ägnas åt att analysera de kommande konferensfinalerna i Stanley Cup-slutspelet, plus den sjunde och avgörande matchen i konferenssemifinalen mellan giganterna Winnipeg Jets och Nashville Predators.

Dessutom lämnar Lindquist rapport från hockey-VM i Danmark, som han bevakar på plats, och i övrigt innehåller avsnittet snack om:

>> Conn Smythe Trophy ? vem är slutspelets mest värdefulla spelare?

>> Hade NHL haft lika stort tålamod med Brad Marchand om han inte vore en sådan stor stjärna?

>> Är hockey-VM för ojämnt?

>> Och vad har Nathan Walker för koppling till avsnittets nummer 209?

Ni får heller inte missa att boka plats på O?Learys för NHL-timmens live-podd i Stockholm den 29 juni. Läs mer här.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

 

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

2018-05-10
Länk till avsnitt

#208: Så ska Tre Kronor utnyttja Elias Pettersson på VM

Stanley Cup-slutspelet fortsätter oförtrutet på, men i det färska avsnittet av NHL-timmen hinner Linus, Uffe och Jonatan även med att gå igenom stundande hockey-VM. Det blir inte minst en närmare titt på Tre Kronor och supertalangen Elias Petterssons roll i laget.
? Jag ser honom gärna i en kedja med Mika Zibanejad och Rickard Rakell, säger Jonatan Lindquist.

På fredag startar hockey-VM i Köpenhamn och Herning. NHL-timmen kommer att ha två av sina röster på plats då både Uffe Bodin och Jonatan Lindquist ska täcka turneringen för respektive arbetsgivare. Tillsammans med redaktören Linus Hugosson tar men i den här veckans avsnitt ett brett grepp om årets VM-turnering och utnämner Tre Kronor till en av de tydliga guldfavoriterna tillsammans med Connor McDavid-ledda Kanada.

Man diskuterar även hur Tre Kronor bäst utnyttjar supertalangen Elias Pettersson. Både Uffe och Jonatan är inne på att den Vancouver Canucks-draftade forwarden bör nyttjas i en offensiv roll och få speltid i powerplay.

Dessutom förundras man över att så få av NHL:s bättre målvakter sökt sig till turneringen, där både Sverige och Kanada har reservkeeprar från NHL som sina toppmålvakter. Det blir även prat om USA:s märkliga oförmåga att lyckas i VM-turneringar.

Givetvis hinner det även bli en del NHL-snack också:
* Pratas det för lite om Tampas Brayden Point i NHL?
* Varför har det inte tänt till mellan Pittsburgh och Washington?
* Är Buffalo en bra destination för Rasmus Dahlin? Jonatan och Uffe är oeniga.
* Och så blir det självklart en ny tävling med möjlighet att vinna presentkort från gameday.se.

Detta och mycket mer i det 208:e avsnittet av NHL-timmen!

MEDVERKANDE:

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

KONTAKT:

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

LÄNKAR TILL LYSSNING:

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

2018-05-01
Länk till avsnitt

#207: Det osympatiska Nashville Predators

Andra slutspelsrundan står för dörren och i NHL-timmen delar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist med sig av sina profetior inför det som komma skall. De fastnar framför allt vid serien mellan Nashville Predators och Winnipeg Jets och slår fast att Nashville tillhör ligans mer osympatiska lag.

Boston Bruins blev det sista laget att ta sig vidare till conferencesemifinal den gångna natten. Därmed kan NHL-timmen börja titta framåt mot den andra rundan, som startar i natt.

Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist går igenom de fyra serierna som väntar härnäst i årets Stanley Cup-slutspel. En serie man lägger extra vikt vid är den som många kallar den moraliska finalen, den mellan Nashville Predators och Winnipeg Jets. Här blir det en diskussion kring Predators och deras roll som bovar i NHL. För även om svensklaget är populärt här är det knappast det i resten av ligan. Inte minst beroende på ett par svenskar...

DESSUTOM:
* Har Washington Capitals sin bästa chans att äntligen slå ut Pittsburgh Penguins i år?
* En obduktion av Toronto Maple Leafs säsong och deras framtid.
* Minnesota Wild sparkar general managern Chuck Fletcher. Men är det verkligen hans skuld att laget inte gått bättre?
* Kvinnomisshandlaren Slava Vojnov ryktas vara på väg tillbaka till NHL. Linus, Uffe och Jonatan RASAR!
* Bill Peters tar över Calgary Flames. Kommer det att göra skillnad?
* Ny tävling med presentkort i potten från Gameday.se

Det här och mycket annat i det 207:e avsnittet av NHL-timmen!

MEDVERKANDE:

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

KONTAKT:

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

LÄNKAR TILL LYSSNING:

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

2018-04-26
Länk till avsnitt

#206: Så ska Grönborg formera backparen i VM

Tre Kronor ser ut att få en riktigt stark backuppsättning till VM-turneringen i Danmark, som inleds 4 maj. Frågan är hur man bäst ska använda de tunga stjärnnamnen, något som NHL-timmen tar upp i senaste avsnittet.
? Jag gillar tanken på att sätta ihop Oliver och Adam, som är två elaka spelare och kommer att vara jobbiga att möta, säger Jonatan Lindquist i podden.

Oliver Ekman-Larsson, John Klingberg och Adam Larsson är klara, och Hampus Lindholm är villig att åka om lagledningen vill ha honom. Tre Kronors backuppsättning blir tung i VM.
Ett angenämt bekymmer för coach Rikard Grönborg är hur han ska formera dessa backar för att få ut maximalt av dem, en fråga som Linus Hugosson och Jonatan Lindquist avhandlar i senaste avsnittet av NHL-timmen.
? Olivers elaka sida är klart underskattad, menar Lindquist, som vill skapa ett för motståndarna jobbigt par att möta med Ekman-Larsson och Adam Larsson.

Mer i avsnittet:

>> Är Niklas Kronwall coachmaterial?

>> Vem ska bli ny coach i Calgary ? kan det rentav bli en bonde från Viking?

>> Hur lyckades San Jose Sharks och Vegas Golden Knights vinna sina respektive serier i Stanley Cup-slutspelets första runga i fyra raka matcher?

>> Är Marc-Andre Fleury slutspelets MVP så här långt ? och vilka andra spelare har vi sett dominera en hel slutspelsserie som Fleury gjorde mot Los Angeles Kings?

Dessutom bjuds det på exklusivt bakom kulisserna-material, då Lindquist live i podden får besked från Hampus Lindholm om att denne är villig att lira VM.

Missa inte det 206:e avsnittet ? Zdeno Chara-avsnittet! ? av NHL-timmen.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

 

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes

 

2018-04-19
Länk till avsnitt

#205: "De behöver Dahlin mycket mer än Dahlin behöver dem"

NHL-timmen går in i slutspelsläge. I det 205:e avsnittet kastar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist sig över den första rundans åtta serier. Men det blir också en titt på ligans kanske största sorgebarn just nu och varför man inte vill se Rasmus Dahlin hamna där.
? De behöver Dahlin mycket mer än Dahlin behöver dem, säger Uffe Bodin.

Stanley Cup-slutspelet är i gång!
Det firar NHL-timmen genom att smälla ut en podcast med det allra senaste från de åtta första matcherna som har spelats hittills. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist går igenom alla matchserier, men fastnar extra mycket vid vissa av dem.

Det blir bland annat en del diskussioner kring de omtalade tacklingar som delats ut av Drew DoughtyNazem Kadri och Tom Wilson i de inledande matcherna. Dessutom hyllar Jonatan San José Sharks och framför allt deras coach Peter DeBoer för vad han har lyckats få ut av laget ? även om han egentligen inte alls är en spegelbild av Ken Hitchcock,

Man fastnar också vid Washington Capitals målvaktssituation, där man valt att satsa på Philipp Grubauer framför Braden Holtby, nördar kring Patrik Laines skott och förälskar sig i Filip Forsbergs glödande slutspelsform.

Dessutom blir det prat om huruvida Ilja Kovaltjuk verkligen är en spelare som New York Rangers bör prioritera i den påstådda rebuild laget befinner sig i, om det var rätt att sparka Alain Vigneault och en titt på vilka NHL-stjärnor som förgyller hockey-VM i Danmark. Det blir också en diskussion kring NHL-laget där varken Linus eller Uffe vill se Rasmus Dahlin ? även om de antagligen behöver honom mer än något annat lag i ligan.

Detta och mycket, mycket mer i det 205:e avsnittet av NHL-timmen ? Vlásic-avsnittet.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

NHL-timmen på Spotify

2018-04-13
Länk till avsnitt

#204: Okända mötet som lyfte Sedinarnas karriär

En lång och vacker resa är på väg mot sitt slut. Den gångna natten tog Daniel och Henrik Sedin avsked av Vancouver i sin sista hemmamatch för Canucks och på lördag spelar tvillingarna sin sista match i karriären. Det 204:e avsnittet av NHL-timmen är nästan uteslutande tillägnat två av svensk hockeys största spelare.

I måndags kom beskedet. Daniel och Henrik Sedin har beslutat sig för att den här säsongen blir deras sista i karriären. Efter 18 år och över 1 300 matcher vardera i NHL och Vancouver Canucks är det vid 37 års ålder dags att ta avsked. I natt spelade de sin sista hemmamatch och lördag natt avslutas två fantastiska karriärer i Edmonton.

NHL-timmen tillägnar därför sitt 204:e avsnitt till tvillingarna Sedin. Det blir ett gediget innehåll med en direktrapport från Vancouver, där Viasat Hockeys Jonatan Lindquist är på plats för att följa brödernas avslutande match inför hemmafansen i Rogers Arena.

Dessutom gästas Linus Hugosson och Uffe Bodin av Claes Elefalk, mannen som har varit Sedinarnas agent i över 20 år. Han berättar om sitt första möte med familjen Sedin i Örnsköldsvik 1996, om den beryktade draften 1999, om de tuffa första åren i NHL samt vändpunkten som kom i form av ett hemligt möte med dåvarande coachen Marc Crawford i London under en sommar.

I veckans avsnitt blir det även prat om Alexander Nylanders NHL-chans med Buffalo Sabres och var hans karriär är på väg samt Minnesota Wilds jobbiga utgångsläge inför slutspelet sedan backkuggen Ryan Suter gått sönder. Det blir även en uppföljning på förra veckans William Karlsson-diskussion med ett avslöjande om hans träning förra sommaren som definitivt kan ha legat till grund för hans braksuccé med Vegas Golden Knights.

Detta och en hel del annat om Sedinarna i det 204:e avsnittet av NHL-timmen.

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Claes Elefalk

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

NHL-timmen på Spotify

2018-04-06
Länk till avsnitt

#203: Hemligheten bakom William Karlssons succé

NHL-timmen firar påsk med att släppa en färsk podcast. I det 203:e avsnittet tittar man närmare på William Karlssons oväntade väg till 40 NHL-mål under sin första säsong med Vegas Golden Knights. En målsuccé som till viss del kan hänvisas till en annan svensk NHL-spelare...

Påsken är här och det innebär att Stanley Cup-slutspelet står inför dörren. I det 203:e avsnittet av NHL-timmen går Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist in på förutsättningarna inför avgörandet.

Man tittar närmare på den heta duellen mellan New Jersey Devils och Florida Panthers i Eastern Conference samt det ormbo som tillkommit i öst med lag som Anaheim Ducks, Colorado Avalanche, Los Angeles Kings och St. Louis Blues.

Dessutom:
Victor Ejdsell och Lias Andersson har NHL-debuterat ? en närmare titt på hur det gick för dem.
William Karlsson har nått 40 mål ? en analys av NHL-säsongens kanske mest oväntade succé.  
* Evighetsmannen Zdeno Chára hyllas efter sitt nya kontrakt med Boston Bruins.
* Flera finländska jättelöften är på väg mot NHL-debut ? inte minst Florida Panthers-centern som inför sin draft släppte det bevingade citatet "svenska är den fattige mannens franska".
* New York Islanders talang Joshua Ho-Sang har tappat tålamodet med sin klubb, men har han rätt i sin kritik?

Det här och mycket annat i det 203:e avsnittet av NHL-timmen!

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-03-29
Länk till avsnitt

#202: De har NHL:s bästa kontrakt!

NHL-timmen går vidare på föregående veckas tema med att titta på NHL-kontrakt. Efter att ha skärskådat ligans sämsta kontrakt förra veckan så har turen nu kommit till spelarna med de mest lagvänliga kontrakten.

Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquistik är tillbaka i etern. I det 202:a avsnittet av NHL-timmen ? Derek Boogaard-avsnittet ? kikar trion närmare på NHL:s bästa kontrakt. Med det åsyftar man de kontrakt som ger mest "bang for the buck" för NHL-lagen.

Bland diskussionerna som uppstår:
* Vilken superstjärna är det som har det bästa kontraktet?

* Varför lyckas Nashvilles general manager David Poile så bra med sina kontraktsskrivningar?

* Varför är det så många svenskar som "nöjer sig" med lagvänliga kontrakt?

* Vilka lag har de bästa kontraktssituationerna i ligan?

Det blir också prat om Pontus Åbergs påstådda snedsteg i Edmonton och den revansch han har tagit efter att ha blivit avstängd av klubben. 

Allt detta och mycket mer i det 202:a avsnittet av NHL-timmen!

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

Uffe Bodin

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-03-23
Länk till avsnitt

#201: De har NHL:s värsta kontrakt

NHL-timmen djupdyker i NHL:s sumpigaste marker. I avsnitt 201 rankar Linus Hugosson och Uffe Bodin de fem sämsta kontrakten i NHL ? ivrigt påhejade av Jonatan Lindquist.
? Om man pratar om dåliga kontrakt, är hans nästan i en klass för sig, säger Hugosson om ?vinnaren? av rankingen.

Det är ingen lätt uppgift de har, NHL:s general managers. När det gäller kontraktsskrivningar måste de försöka agera spåtanter och dela ut rimliga löner utifrån vad man kan förvänta sig att spelaren i fråga levererar. Ibland blir det givetvis fel och det kan få ödesdigra konsekvenser för klubben.

I NHL-timmens 201:a avsnitt är det precis de här ödesdigra misstagen som Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tittar närmare på. Linus och Uffe har skapat varsin topp fem-lista med kontrakt som inte bara är ekonomiskt oförsvarbara, utan även skapar trångmål för klubbarna i dagens lönetakssystem.

* Linus tittar närmare på en välbetald Dallas Stars-stjärna som hamnat på dekis.
* Uffe undrar hur Tampa Bay Lightning ska kunna sajna alla sina unga stjärnor till nya kontrakt när man har en av sina dyraste spelare i fjärdekedjan.
* Hur kommer Ottawa Senators värsta kontrakt att påverka en eventuell Erik Karlsson-trejd?
* Och så det allra värsta kontraktet av dem alla som redan skapar stora bekymmer för en tidigare storklubb.
? Han hänger inte med längre och när den avancerade statistiken slog igenom för några år sedan, blev han väldigt avslöjad. Nu när han inte producerar poäng längre har han tappat sin relevans i ligan, säger Bodin om ?vinnaren?.

Allt detta och en hel del prat om Aleksandr Ovetjkins 600 mål samt Oscar Klefboms knepiga situation i Edmonton Oilers i det 201:a avsnittet av NHL-timmen.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

Uffe Bodin

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-03-15
Länk till avsnitt

#200: NHL:s mest hatade lag: ?De är ett grislag?

I nya avsnittet av NHL-timmen ringas ett lag in som det mest hatade i NHL.
- Anaheim har ett koppel av spelare som är lätta att tycka illa om, säger Jonatan Lindquist i podcasten. De är ett riktigt grislag.

NHL-timmen är tillbaka med sitt 200:e (!) avsnitt i historien. I jubileumsavsnittet diskuteras en lång rad ämnen, däribland den heta frågan om vilket lag som är det mest hatade i NHL. Experterna Linus Hugosson, Jonatan Lindquist och Peter Sibner är rörande överens om att Anaheim Ducks ligger bra till för den mindre smickrande utmärkelsen.

- De har ett koppel av spelare som är lätta att tycka illa om, säger Jonatan Lindquist i podcasten. De är ett riktigt grislag.

 

Dessutom i veckans avsnitt:

>> Vem är NHL:s MVP den här säsongen?

>> Var det rätt av Carolina att sparka ikonen Ron Francis?

>> Vilket av topplagen Tampa Bay och Nashville är egentligen starkast?

>> Har Washington bränt ut sin målvakt Braden Holtby?

 

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

Peter Sibner

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-03-09
Länk till avsnitt

#199: Oenighet kring den stora trejden

 

NHL-timmen är tillbaka med ett mastodontavsnitt i efterdyningarna till trade deadline. I avsnitt 199 bjuder Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist på en genomgång av det nya landskapet i NHL efter transferfönstrets stängning. Det uppstår dock oenighet kring Rick Nash-trejden. Betalade Boston Bruins för mycket till New York Rangers för den forne stjärnan?

I måndags inföll NHL:s trade deadline. Den föregicks av en hel del aktivitet på spelarmarknaden där profiler som Ryan McDonaghPaul StastnyDerick BrassardEvander Kane och Rick Nash bytte klubbar.

I avsnitt 199 av NHL-timmen ? a k a Mario Lemieux-avsnittet ? rankar Linus Hugosson, Jonatan Lindquist och Uffe Bodin de fem bästa lagen i respektive conference efter förändringarna man gjorde innan trade deadline:
* Är Tampa Bay Lightning den givna Stanley Cup-favoriten efter trejden som tog Ryan McDonagh och J.T. Miller från New York Rangers?
* Betalade Boston Bruins ett överpris för Rick Nash? Här uppstår oenighet och en diskussion om vad Nash av i dag egentligen har för kvalitéer.
* Värvningen av Derick Brassard ger Pittsburgh Penguins NHL:s bästa centerdjup, men räcker det för att vinna en ny Stanley Cup?
* Nashville Predators eller Winnipeg Jets? Vilket lag är favoriter att vinna Western Conference efter trade deadline?
* Varför har luften gått ur St. Louis Blues och var det rätt att sälja av Paul Stastny?
* Och vad sjutton håller Vancouver Canucks på med?

Det här och mycket, mycket mer i det färska avsnittet av NHL-timmen!

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-03-02
Länk till avsnitt

#198: Vilka är lagen som kan värva Erik Karlsson?

På måndag infaller 2018 års trade deadline och blickarna är riktade mot Erik Karlsson. I det 198:e avsnittet av NHL-timmen gör Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist en djupdykning i fallet Erik Karlsson och tittar på möjliga klubbadresser och spelare som kan tänkas gå till Ottawa om en trejd blir av.

Det är långt ifrån säkert att han blir trejdad. Men med ett par dagar kvar till måndagens trade deadline är det ändå i allra högsta grad en möjlighet, något som initierade insiders som Bob McKenzie, Darren Dreger och Elliotte Friedman varit inne på de senaste dagarna.

I det sista avsnittet av NHL-timmen inför deadlinen blir det en hel del diskussioner kring Erik Karlsson, hans situation och vad Ottawa Senators kan få ut om de väljer att trejda honom. Linus, Uffe och Jonatan gör även en lista över spelare i NHL som de kan tänka sig att trejda Karlsson mot en-mot-en. En kort lista, ska tilläggas.

Utöver det så har lyssnarna själva utformat programmet med sina frågor:
* Kan en svensk trejdas mot en svensk om Detroit Red Wings och Calgary Flames beslutar sig för att göra affärer?
* Vad händer med Rick Nash?
* Hur ser framtiden ut för målvakten Petr Mrázek nu när han trejdats till Philadelphia Flyers av Detroit Red Wings?
* I vilken klubb skulle Mats Zuccarello egentligen passa in i om New York Rangers släpper honom?
* Vad behöver Winnipeg Jets för att bli en ännu mer framträdande utmanare?
* Och vilket är det enda laget som inte behöver göra någonting innan trade deadline och fortfarande vara en av storfavoriterna till att vinna Stanley Cup?

Det här och mycket, mycket mer i det 198:e avsnittet av NHL-timmen!

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-02-22
Länk till avsnitt

#197: Bästa highlights-spelarna på Youtube

I det 197:e avsnittet av NHL-timmen ramlar Linus, Uffe och Jonatan ned i det svarta hålet som kallas YouTube. Det blir en bred diskussion kring vilka tidernas bästa highlightspelare i NHL har varit. Allt från spektakulära målvakter till tekniska artister och galna superpester kommer med på podcasttrions lista.

För första gången på ett par veckor är Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist samlade för en podcast tillsammans. Jonatan är på plats i Las Vegas på NHL-timmens pågående NHL-resa där och lämnar rapport om Golden Knights fantastiska jungfruresa genom ligan samt William Karlsson närmast chockerande målsuccé.

Dessutom lägger man en hel del tid på att diskutera de bästa highlightspelarna i NHL-historien. Det blir en hel del YouTube-nördande med prat om "Foppa", Hasek, Datsiuk ? och galenpannan Matthew Barnaby, bland många andra.
? Ryska spelare är alltid de bästa highlightspelarna, hävdar Datsiuk-vurmaren Lindquist bestämt.

I övrigt:

* En fyllig genomgång av lönedumpartrejden mellan Los Angeles Kings och Ottawa Senators, där bland andra Dion Phaneuf och Marián Gáborík bytte plats.

* Vad händer egentligen i Ottawa Senators? Podcasttrion fortsätter att förbluffas över vanskötseln av laget i den kanadensiska huvudstaden.

* Har Tyson Barrie någon framtid i Colorado Avalanche? En diskussion om var backen skulle kunna hamna om klubben väljer att trejda honom.

* Är Magnus Pääjärvis NHL-karriär på väg mot sitt slut?

* Var kan Ryan McDonagh hamna om New York Rangers trejdar honom redan innan deadline den 26 januari?

* Och avslutningsvis: den ultimata Mario Lemieux-hyllningen från Jevgenij MalkinSidney Crosby och Phil Kessel.

Detta och mycket mycket mer i det 197:e avsnittet av NHL-timmen.

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-02-16
Länk till avsnitt

#196: Så ska Rangers sälja ut laget

Nu ska Rangers börja sälja av gamla trotjänare och satsa på en föryngringsprocess av truppen ? det står klart efter lagledningens brutalt ärliga uttalande igår. I nya avsnittet av NHL-timmen går Uffe Bodin och Linus Hugosson igenom hur de tror att utförsäljningen kommer att gå till.
? Trejdar de bort Ryan McDonagh, kommer de tillbringa fem år med att leta efter en ny Ryan McDonagh, som någon sa, säger Bodin.

Rangers stundande utförsäljning tar upp merparten av innehållet i nya avsnittet av NHL-timmen. Vad kan Rangers få i utbyte för Rick Nash? Är inte Michael Grabner den Rangersforward som rivaliserande general managers egentligen borde jaga? Gör Henrik Lundqvist rätt som stannar? Och hur konstigt blir det att se Mats Zuccarello i en annan tröja?

Dessutom i NHL-timmens 196:e avsnitt:

>> Peter Sibner dyker upp och snackar om NHL:s problem med målvakts-interference, som varit en het potatis den senaste tiden. Sibner menar att det finns tendenser till att målvakter söker interferencesituationer, vilket är en illavarslande utveckling.

>> Intervju med Magnus Pääjärvi om flytten till Ottawa.

>> Hur allvarligt ska vi tolka PK Subbans flört med Torontopubliken?

>> Varför har Carolina dumpat Marcus Krüger via waiver?

Det och mycket mer i veckans NHL-timmen.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Peter Sibner

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-02-09
Länk till avsnitt

#195: NHL:s bästa radarpar

Vilket är NHL:s bästa radarpar? Är det Tampas giftiga målgörarduo Steven Stamkos-Nikita Kutjerov, eller är det Bostons kompletta tandem Patrice Bergeron-Brad Marchand? Det diskuteras i nya avsnittet av NHL-timmen.

Nikita Kutjerov och Steven Stamkos har nära nog sedinsk kemi på isen, medan Patrice Bergeron och Brad Marchand både kan göra mål och ta bort motståndarnas bästa spelare. Sedan har vi underskattade Scheifele-Wheeler i Winnipeg och tunga Benn-Seguin i Dallas. Frågan är vilket radarpar som är NHL:s bästa för tillfället.

Frågan lyftes i nya avsnittet av NHL-timmen, där Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist fokuserar på anfallsduos ? både i dagens NHL, men också över de senaste tio åren. NHL-experterna lyfter frågor som:

>> Med vilken tredjepart var Sedinarna som bäst?

>> Har Ovetjkin-Bäckström varit för svaga i fem-mot-fem?

>> Varför har Ryan Getzlaf aldrig vunnit poängligan?

>> Hur hade den senare hockeyhistorien sett ut, om Alex Ovetjkin och Sidney Crosby hamnat i samma lag från starten av deras karriärer?

>> Vilka backpar har på senare år gjort sig kända som starka duos?

>> Detta och mycket mer i det 195:e avsnittet av NHL-timmen.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-02-01
Länk till avsnitt

#194: Vad hände i Vegas?

NHL-timmen siktar in sig på den märkliga situationen med Brandon Dubinsky i Columbus Blue Jackets. Efter avslöjandet om att veteranen skickats hem från bortaturnén i Las Vegas diskuterar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist hans framtid och vad det kan vara som ligger bakom spekulationerna.

NHL-timmens 194:e avsnitt är här. Där ramlar podcasttrion in på det som utspelat sig i Columbus Blue Jackets organisation senaste dagarna. Inte minst då situationen med Brandon Dubinsky, som skickades hem från Las Vegas inför lagets bortamöte med laget härom natten. Avslöjandet från The Athletics skribent Aaron Portzline har skapat en hel del spekulationer kring den ärrande centern och hans framtid ? både i Columbus och som hockeyspelare.

Och angående Columbus tittar man även närmare på backen Jack Johnson och hans trejdkrav. Är det kanske hans mörka förflutna som ligger till grund för beslutet att han behöver komma bort?

Dessutom:
Brad Marchand stängs av fem matcher för den fula armbågen på Marcus Johansson. Var NHL för snälla i sin bedömning av påhoppet?
* Hur ska San José Sharks klara sig utan pånyttfödde Joe Thornton efter hans senaste knäskada?
* Varför gör inte Jakob Silfverberg fler mål?
* Har Henrik Zetterberg varit tillräckligt bra under sin NHL-karriär för att förtjäna att få sin tröja hissad av Detroit Red Wings?
* Vilka är egentligen NHL:s största dark horses till att vinna Stanley Cup?
* Och vilken är egentligen den bästa hockeyfilmen genom tiderna?

Detta och mycket, mycket mer i ett långt avsnitt av NHL-timmen!

2018-01-25
Länk till avsnitt

#193: Trejdrykten

I nya NHL-timmen fokuseras det på trejdrykten. Och av de många rykten som florerar, är det ett intressant som rör Edmonton Oilers svenske back Oscar Klefbom.
? Edmonton är desperata och kan få ett bra utbyte för Klefbom, säger Jonatan Lindquist.

Om några veckor infaller NHL:s bytesstopp, ?Trade Deadline?, och med anledning av det börjar ryktesspridningen att öka. I nya avsnittet av NHL-timmen lyfter experterna Linus Hugosson och Jonatan Lindquist fram några rykten som är intressanta.

Och ett rör alltså svenskbacken Oscar Klefbom i Edmonton. Hans klubb Oilers har gått trögt i år, och frågan är vad lagledningen hittar på för att väcka liv i generationsväxlingen.
? Edmonton är desperata, och Klefbom har högt värde och kan inbringa ett bra byte, menar Jonatan Lindquist från Viasat Hockey.
Mer om detta i avsnittet, som även innehåller snack om följande:

>> Hur ska Vegas Golden Knights göra på bytesmarknaden? De har flera spelare som sitter på utgående kontrakt. Ska dessa trejdas bort mot framtida tillgångar, eller ska de ges chansen att få vara med på hela resan den här säsongen?

>> Därför är Gustav Nyquist ett intressant namn på bytesmarknaden. Om Detroit Red Wings väljer att gå in i fullskalig generationsväxling, kan de få ta beslutet att skeppa iväg Nyquist, tror poddpanelen.

>> Kommer Buffalo Sabres få allt de kräver i utbyte för Evander Kane, som troligen blir den mest jagade forwarden på årets trejdmarknad?

>> Oliver Ekman-Larsson är sämst i NHL:s plus/minusliga. Är det en frukt av att han gör en svag säsong, eller att han spelar i ett svagt lag?

>> Därför gjorde NHL rätt som stängde av Andrew Cogliano.

Och mycket mer.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-01-19
Länk till avsnitt

#192: "Hedman är hipstervalet i Norris-racet"

Vi har kommit halvvägs in på säsongen och det är dags att göra halvårsbokslut i NHL-timmen. I dagens avsnitt utser Linus Hugosson, Jonatan Lindquist och Uffe Bodin sina favoriter till att ta hem priserna på NHL Awards efter 41 spelade matcher. Victor Hedman och John Klingberg är två spelare som hamnar i fokus.

Vilka spelare har stuckit ut mest så här långt under säsongen 2017/18? I det 192:a avsnittet av NHL-timmen ger podcasttrion Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist sig i kast med att lista sina favoriter till de olika NHL-priserna baserat på prestationerna under första halvan av säsongen.

Bland diskussionerna som uppstår fastnar man bland annat vid Norris Trophy, där två svenskar finns bland kandidaterna. Och ingen av dem är Erik Karlsson. I stället är det Victor Hedman och John Klingberg som pockar på uppmärksamheten för sitt spel under säsongen. Hur ser egentligen deras möjligheter att vinna priset ut?

? Man ska inte underskatta hipster-faktorn i att rösta på Hedman. Drew Doughty redan har vunnit Norris, vilket kan tala för Hedman, säger Jonatan Lindquist i avsnittet.

Gällande Klingbergs chanser heter det i avsnittet: ?Kollar man på de underliggande siffrorna, ser man att Dallas inte släpper in så många mål när John är på isen. Så när folk väl inser det, så kan han utmana om Norris.?

 

Andra diskussionspunkter:
* Vem ska kunna hota Vegas coach Gerard Gallant i kampen om Jack Adams Award?
* Varför får Sean Couturier Selke Trophy-kärlek först nu?
* Är Andrej Vasiljevskij en produkt av Tampa Bay Lightnings framgångar eller är Tampa Bay Lightnings framgångar en produkt av Andrej Vasiljevskij?
* Vem tar täten i Calder Trophy-racet ? Vancouvers Brock Boeser eller New York Islanders Mathew Barzal?

Dessutom blir det en kort summering av JVM, en titt på Brent Seabrooks förfall och så rasar Jonatan och Uffe på offsideregeln som suger glädje och energi ur sporten när den används.

Detta och mycket mer i det 192:a avsnittet av NHL-timmen!

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-01-11
Länk till avsnitt

#191: Tre Kronors OS-trupp - med NHL-spelare

Det blir inga NHL-spelare i OS nästa månad. Men det stoppar inte Linus, Uffe och Jonatan från att spekulera i hur Tre Kronor skulle sett ut om NHL inte hade stoppat sina spelare från att delta i turneringen i Pyeongchang. Här tar de ut sin svenska trupp.

Det är bara en knapp månad kvar innan hockeyturneringen drar i gång under vinterspelen i Pyeongchang, Sydkorea. Det blir ett OS som kommer att präglas av spelare hemmahörande i Europa och framför allt KHL nu när NHL beslutat sig för att inte släppa sina spelare till turneringen för första gången sedan 1994.

I det 191:a avsnittet av NHL-timmen fantiserar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist om hur Tre Kronor skulle ha kunnat se ut om NHL-spelarna varit med. Det blir en diskussion om bland annat den generationsväxling som oundvikligen är på väg. Ska exempelvis tvillingarna Sedin få plats i en sådan här trupp? Henrik Zetterberg?

Bland diskussionerna som uppstår avhandlar man även:
* Gör Niklas Hjalmarssons tunga säsong efter flytten till Arizona att han blir utkonkurrerad?
* Skulle ett backpar med Victor Hedman och Erik Karlsson fungera?
* Är Jesper Bratt en spelare för Tre Kronor?
* Hur skulle powerplay-formationerna formeras?
* Dessutom får ni ta del av et utdrag ur Camilla Enströms senaste podcastintervju med Henrik Sedin i Vägen till toppen.
* Och glöm inte att ni fortfarande har chansen att hänga med NHL-timmen till Nordamerika för att se NHL-hockey under 2018. Här är de fyra resor vi anordnar tillsammans med LA Travel: http://www.hockeysverige.se/2017/09/04/hang-med-oss-till-nordamerika-har-ar-vart-utbud-av-nhl-resor-2018/

Det här och mycket annat i det 191:a avsnittet av NHL-timmen.

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2018-01-04
Länk till avsnitt

#190: Tänk om...

Tänk om Sedinarna inte hamnat tillsammans i Vancouver? Tänk om Peter Forsberg inte trejdats bort av Philadelphia? Tänk om Sidney Crosby draftats av Anaheim?

I det här avsnittet av NHL-timmen ändrar vi på hockeyhistorien och spekulerar fritt hur det hade gått om avgörande detaljer varit annorlunda.

NHL-timmen avhandlar vanligtvis de hetaste nyhetssnackisarna från världens bästa hockeyliga. Men i det 190:e avsnittet av podcasten sätter sig Linus Hugosson och Uffe Bodin i en tidsmaskin och åker tillbaka i tiden för att ändra på avgörande detaljer i historien.

Det blir lagom spekulativt och kittlande för fantasin. Här är hållpunkterna:

5:05 ? Hur hade tvillingarna Sedins karriärer sett ut, om de inte hade hamnat i samma lag?

Vid draften 1999 genomförde Vancouver Canucks dåvarande general manager Brian Burke ett flertal trejder för att kunna välja Henrik och Daniel Sedin. Här annullerar Uffe och Linus trejderna och placerar Henrik och Daniel i de klubbar som egentligen skulle ha draftat dem.

17:13 ? Vad hade hänt, om inte Eric Lindros vägrat att spela för Quebec?

Lindros förargade en hel provins när han vid NHL-draften 1991 vägrade att dra på sig Quebec Nordiques tröja och deklarerade att han inte tänkte spela för klubben. Det ledde till en trejd ett år senare, som på flera sätt bestämde utgången för 1990-talets NHL. Hade Nordiques funnits kvar idag om Lindros kommit dit? Hade Philadelphia Flyers vunnit Stanley Cup om de inte trejdat bort Peter Forsberg och flera andra nyckelspelare för att få Lindros?

30:50 ? Hade Washington varit Stanley Cup-mästare om de inte trejdat bort Filip Forsberg?

?Tidernas rån? ? ja, så kan man benämna trejden som tog Filip Forsberg från Washington Capitals till Nashville Predators i april 2013. Spelaren som Capitals fick för svensken var Martin Erat, som bara sköt två mål för den amerikanska huvudstadsklubben. Hur hade det gått för Capitals, Forsberg och Nashville om trejden inte hade genomförts?

39:42 ? Hur hade Sidney Crosbys karriär sett ut om Anaheim ? inte Pittsburgh ? hade vunnit draftlotteriet 2005?

I så fall hade Crosby kommit till en redan stark klubb; Anaheim Ducks vann ju Stanley Cup 2007. Han hade fått spela med Teemu Selänne och bildat centertandem med Ryan Getzlaf.

- Nog fasen hade de vunnit Stanley Cup även med Crosby, skrockar Bodin. Anaheim hade ju varit ett storlag.

Och hur hade det påverkat Pittsburgh Penguins och Jevgenij Malkin om de hade fått Bobby Ryan istället för Crosby?

48:22 ? Vad hade det inneburit för Philadelphia, om de hade värvat Shea Weber sommaren 2012?

När stjärnbacken Shea Weber blev ?restricted free agent? sommaren 2012 skrev han på ett så kallat offer sheet med Philadelphia Flyers. I slutändan valde Nashville Predators att matcha det feta kontraktet och Weber blev kvar i countrymekkat. Men hur hade NHL-historien sett ut om Weber gått till Flyers?

56:04 ? Linus och Uffe får ändra på varsin sak i NHL-historien

Inte oväntat väljer herrarna att ändra historien så att ett par svenska spelare får vinna Stanley Cup.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

2017-12-28
Länk till avsnitt

#189: Den stora JVM-specialen

I 2017 års näst sista avsnitt av NHL-timmen blir det stort fokus på den stundande JVM-turneringen i Buffalo. Linus Hugosson och Uffe Bodin guidar er genom medaljkandidaternas laguppställningar, pekar ut nyckelspelare och analyserar inte minst Juniorkronornas chanser att gå hela vägen.
? Sveriges lag ser riktigt bra ut, men i min värld är de inte den största guldkandidaten, säger Bodin.

När NHL-säsongen kommit in i något av en lunk så här i december kan det vara bra att bryta av med annat. Som av en tradition brukar NHL-timmen lägga en del fokus på JVM vid den här tiden på året och 2017 blir inget undantag. I ett specialavsnitt kikar Linus Hugosson och Uffe Bodin närmare på förutsättningarna inför årets turnering i Buffalo och inte minst då de svenska Juniorkronornas chanser att bryta sin svit på fjärdeplatser. Det har ju inte blivit någon svensk medalj i JVM-sammanhang sedan 2014.

Men det är inte bara fokus på Sverige:
* Hur bra är årets upplaga av Kanada? Uffe Bodin pekar ut styrkor och svagheter hos guldkandidaten och är speciellt intresserad av att se hur en högt draftad back kommer att prestera.
* De regerande mästarna USA får tillbaka flera tunga namn ur fjolårets guldlag, men det är en Buffalo Sabres-draftad spelare som inte var med i fjol som väcker störst intresse.
* Kan Finland studsa tillbaka efter fjolårets fiasko i Montréal? På pappret är laget ett av turneringens mest spännande med inte mindre än sju spelare draftade i första rundan.
* Svåranalyserade Ryssland har inte gått miste om JVM-medalj i någon turnering sedan 2010. Vad talar för att man ska kunna förlänga den sviten?

Dessutom tittar Linus och Uffe närmare på storpolitiken i NHL, där situationerna för Ottawa Senators, Calgary Flames, New York Islanders och ett potentiellt framtida lag i Seattle kommer på tal.

Och glöm inte att ni kan hänga med NHL-timmen till Nordamerika för att kolla på NHL-hockey: http://www.hockeysverige.se/2017/09/04/hang-med-oss-till-nordamerika-har-ar-vart-utbud-av-nhl-resor-2018/

Medverkande
Linus Hugosson
Uffe Bodin

Kontakt
NHL-timmens hemsida
Maila redaktionen
NHL-timmen på Twitter
NHL-timmen på Facebook
NHL-timmen på Instagram

2017-12-20
Länk till avsnitt

#188: Klingberg mot Norris?

NHL-timmen kör vidare på sitt upplägg från förra veckan och går igenom Western Conference. Där fastnar man vid John Klingbergs fina säsongsinledning och det faktum att Dallas Stars svenske back toppar backarnas poängliga. Kan han rent av vara en kandidat till att ta hem Norris Trophy?

I förra veckan gav Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist lyssnarna av NHL-timmen en fyllig genomgång av Eastern Conference. I veckans avsnitt för man blickarna mot väst och går igenom merparten av lagen där.

En spelare som man lägger lite extra vikt vid är John Klingberg. Dallas Stars svensk toppar backarnas poängliga och tycks inte alls ha missgynnats av coachen Ken Hitchcocks mer defensiva taktik i klubben. Kan hans fina poängutdelning rent av leda till att han kan vara med och tampas om Norris Trophy som ligans bästa back? Det är en av frågorna som diskuteras i veckans NHL-timmen.

Dessutom:

* En uppföljning av Erik Karlsson-soppan. Vad är det egentligen som händer i Ottawa Senators just nu?

* Är Corey Crawford den enda anledningen till att Chicago Blackhawks håller sig kvar i slutspelskampen?

* Är Los Angeles Kings på riktigt?

* Kan John Tavares hamna i San José Sharks?

* Glöm inte att ni kan ta chansen att hänga med NHL-timmen och LA Travel till Nordamerika och kolla på NHL: http://www.hockeysverige.se/2017/09/04/hang-med-oss-till-nordamerika-har-ar-vart-utbud-av-nhl-resor-2018/

* Och varför jämför Jonatan Uffe med en misslyckad pizzabagare?

Det här och mycket, mycket mer i det 188:e avsnittet av NHL-timmen.

Medverkande
Linus Hugosson
Uffe Bodin
Jonatan Lindquist

Kontakt
NHL-timmens hemsida
Maila redaktionen
NHL-timmen på Twitter
NHL-timmen på Facebook
NHL-timmen på Instagram

2017-12-15
Länk till avsnitt

#187: "Karlsson blir inte kvar i Ottawa"

I nya NHL-timmen bjuds lyssnarna på en genomgång av de mest intressanta lagen i Eastern Conference. Linus Hugosson, Jonatan Lindquist och Uffe Bodin djupdyker i några av lagen. Framför allt Ottawa Senators som efter sitt framgångsrika fjolår ser ut att vara i rejäl utförsbacke.

Ottawa Senators levererade två segrar mot Colorado Avalanche i Globen. Sedan dess har klubben befunnit sig i fritt fall. När NHL-timmen går igenom lagen i Eastern Conference och deras prestationer fastnar man vid Erik Karlssons lag och inte minst då Karlsson själv. På grund av Ottawas interna lönestruktur ifrågasätter man huruvida lagkaptenen verkligen blir kvar i klubben bortom säsongen 2018/19 när hans kontrakt går ut.

Dessutom:
* Snack om rookien som kan bidra till John Tavares blir kvar i New York Islanders.

* Columbus Blue Jackets ? topplaget som trots sina framgångar har massor med sparkapital.

* Intervjuklipp med Jesper Bratt från podcasten "Vägen till toppen" med Camilla Enström.

* En inkompetensförklaring av Florida Panthers klubbledning efter att klubben försvagats radikalt över sommaren.

* "Buffalo Sabres är mycket sämre än Arizona Coyotes", tycker Uffe Bodin. Vad ska den krisande bottenklubben ta sig till? Och hur ser framtiden ut för Robin Lehner?

Det här och mycket annat i det 187:e avsnittet av NHL-timmen!

Medverkande
Linus Hugosson
Uffe Bodin
Jonatan Lindquist
 
Kontakt
NHL-timmens hemsida
Maila redaktionen
NHL-timmen på Twitter
NHL-timmen på Facebook
NHL-timmen på Instagram

2017-12-07
Länk till avsnitt

#186: Hur stora är Sedinarna?

Daniel Sedin gjorde tvillingbrodern Henrik sällskap i NHL:s 1 000-poängsklubb i natt. I det purfärska avsnittet av podcasten NHL-timmen försöker Linus Hugosson, Jonatan Lindquist och Uffe Bodin placera in Vancouver Canucks-bröderna i den svenska hockeyhistorien.

Med ett powerplay-mål i nattens match mot Nashville Predators skrev Daniel Sedin in sig i en historisk skara spelare. Vancouver Canucks 37-årige forward blev den femte svensken genom tiderna att nå 1 000 poäng i NHL. Tidigare har Mats SundinDaniel AlfredssonNicklas Lidström och Henrik Sedin nått milstolpen.

Daniel Sedins prestation hamnar givetvis i fokus i veckans avsnitt av NHL-timmen. Där diskuterar Linus Hugosson, Jonatan Lindquist och Uffe Bodin bedriften samt försöker placera in tvillingarna i den svenska hockeyhistorien och resonera sig fram till om de hör hemma i Hockey Hall of Fame.

Dessutom:

* Intervju med Detroit Red Wings scout Håkan Andersson om hans nya bok.
* Ska Philadelphia Flyers sparka coachen Dave Hakstol efter den senaste tidens kräftgång?
Jere Lehtinen hyllades av Dallas Stars förra veckan ? var placerar vi "det finländska samvetet" i hockeyhistorien?
* Carey Price tillbaka med besked ? vad gjorde han under sina skadefrånvaro egentligen?
* Och vad i helskotta har Jonatan i sin navel?

Medverkande
Linus Hugosson
Uffe Bodin
Jonatan Lindquist
Håkan Andersson

Kontakt
NHL-timmens hemsida
Maila redaktionen
NHL-timmen på Twitter
NHL-timmen på Facebook
NHL-timmen på Instagram

2017-12-01
Länk till avsnitt

#185: Avancerad statisik för dummies

NHL-timmen iklär sig rollen som pedagoger. I det färska avsnittet av podcasten försöker Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist förklara vad avancerad statistik egentligen är och hur den kan användas på bästa sätt.

Corsi, Fenwick, PDO, expected goals, high danger scoring chances och så vidare. Ni har säkert hört en hel del av de här begreppen, men kanske inte riktigt förstått vad det handlar om. NHL-timmen försöker råda bot på det. Senaste avsnittet är nämligen till stor del tillägnat den "avancerade" statistiken. 
I podcasten försöker Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist på ett så pedagogiskt sätt som möjligt ge lyssnarna inblick i vad begreppen i fråga handlar om, vad de säger och hur de kan användas. Dessutom gästar hockeyanalytikern Dimitri Filipovic programmet och ger lite inblick i hur NHL-klubbarna använder den avancerade statistiken och hur framtiden inom området ser ut.

Dessutom:
* En uppföljning kring de senaste dagarnas rykten kring Oliver Ekman Larsson efter besöket i Toronto. Finns det någon eld bakom röken och kan han bli trejdad av Arizona?
* Ett utdrag ur Camilla Enströms intervju med just Oliver från podcasten Vägen till toppen där han pratar om den tuffa fjolårssäsongen när hans mamma gick bort.
* Vad händer med Victor Rask? Carolina Hurricanes har petat den svenske världsmästarcentern i två raka matcher nu.
* Glöm inte bort att ni har chansen att hänga med NHL-timmen på flera NHL-resor efter nyår. Läs mer här: http://www.hockeysverige.se/2017/09/04/hang-med-oss-till-nordamerika-har-ar-vart-utbud-av-nhl-resor-2018/
Det här och mycket annat i det 185:e avsnittet av NHL-timmen.

?Medverkande
Linus Hugosson
Uffe Bodin
Jonatan Lindquist
 
Kontakt
NHL-timmens hemsida
Maila redaktionen
NHL-timmen på Twitter
NHL-timmen på Facebook
NHL-timmen på Instagram

2017-11-23
Länk till avsnitt

#184: "Hagelins karriär i fara"

Den här veckan fokuserar NHL-timmen på säsongens tidiga toppar och floppar. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist har plockat ut varsitt lag med positiva och negativa överraskningar. En av de negativa överraskningarna är svensk.
? Det är lite oroande, säger Uffe Bodin om utvecklingen på Carl Hagelins NHL-karriär.

Vi har kommit en fjärdedel in på NHL-säsongen och kan börja skönja vissa tendenser. Därför har killarna bakom podcasten NHL-timmen vigt avsnitt 184 åt att ta ut två olika lag ? målvakt, två backar, två ytterforwards och en center. Det första med de positiva överraskningarna så här långt och det andra med de negativa.

I det positiva laget blir det en hel del diskussion kring NHL:s poängligaledare Steven Stamkos. 27-åringen missade i princip hela säsongen i fjol på grund av en blodpropp, men har kommit tillbaka i gott slag. Hur mycket av Stamkos framgång den här säsongen är ett resultat av hans egen förträfflighet och hur mycket är ett resultat av Nikita Kutjerov?

På den negativa sidan fastnar man för Carl Hagelins säsongsinledning. Ett mål och en assist på 19 matcher med Pittsburgh Penguins får vissa varningsklockor att ringa. Var är egentligen de dubble Stanley Cup-mästarens NHL-karriär på väg?

Det här och en hel del annat i den här veckans avsnitt av NHL-timmen.

Och ta nu chansen att hänga med NHL-timmen och LA Travel till Nordamerika för att se NHL-hockey på plats: http://www.hockeysverige.se/2017/09/04/hang-med-oss-till-nordamerika-har-ar-vart-utbud-av-nhl-resor-2018 
 
Medverkande
Linus Hugosson
Uffe Bodin
Jonatan Lindquist
 
Kontakt
NHL-timmens hemsida
Maila redaktionen
NHL-timmen på Twitter
NHL-timmen på Facebook
NHL-timmen på Instagram

2017-11-16
Länk till avsnitt

#183: "?Har nog varit rätt så irriterat?

#183: ?Har nog varit rätt så irriterat?

NHL-timmen lägger stort fokus på de stundande NHL-matcherna i Globen mellan Colorado Avalanche och Ottawa Senators i sitt 183:e avsnitt. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist analyserar även trejden som tog Matt Duchene från Colorado till Ottawa.
? Intrycket man får är att det har varit rätt så irriterat i Colorados omklädningsrum, tror Hugosson.

Det råder bråda tider i NHL ? och kanske framför allt Colorado Avalanche och Ottawa Senators. Inte nog med att de ska till att spela NHL-matcher i Globen, tidigare i veckan var de involverade i den största snackisen på länge när Matt Duchene lämnade den ena klubben för den andra i en bytesaffär som även involverade Nashville Predators.

I det 183:e avsnittet av NHL-timmen ger Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist sig på en analys av trejden, som bland annat såg Kyle Turris gå till Nashville samt unge backen Samuel Girard flytta till Colorado tillsammans med några andra unga spelare och draftval.

Dessutom blir det en hel del snack om de stundande matcherna, en närmare titt på både Colorado Avalanche och Ottawa Senators, deras spelsätt, stjärnor och tendenser. 

Vi får också höra ett kort utdrag ur Camilla Enströms podcast Vägen till toppen, där hon i sitt senaste avsnitt träffat Columbus Blue Jackets unge påläggskalv Alexander Wennberg.

Detta och en hel del annat i det 183:e avsnittet av NHL-timmen!

Och ta nu chansen att hänga med NHL-timmen och LA Travel till Nordamerika för att se NHL-hockey på plats: http://www.hockeysverige.se/2017/09/04/hang-med-oss-till-nordamerika-har-ar-vart-utbud-av-nhl-resor-2018 

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

NHL-timmens hemsida

Maila redaktionen

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Instagram

2017-11-09
Länk till avsnitt

#182: Var vill vi se Rasmus Dahlin spela

I sitt 182:a avsnitt vänder NHL-timmen upp och ned på mejlkorgen. Utifrån lyssnarfrågorna kommer man bland annat in på Rasmus Dahlin och en diskussion om hans NHL-framtid.

- I laget jag tänker på finns det goda framtidsutsikter för en spelare som Dahlin, säger Jonatan Lindquist.

 

Lyssnarna sätter agendan när Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist spelar in det 182:a avsnittet av NHL-timmen. Det utmynnar bland annat i en Rasmus Dahlin-diskussion, där trion argumenterar för i vilken NHL-klubb de helst vill se den exceptionella talangen.

 

Dessutom:

* En hyllning till Clayton Keller - ljuset i Arizonas mörker.

* Adrian Kempe - den glada svenska överraskningen i ett överraskande bra Los Angeles Kings.

* NHL:s bästa kedjor - vilka har glänst mest under säsongsinledningen?

* Och ta nu chansen att hänga med NHL-timmen och LA Travel till Nordamerika för att se NHL-hockey på plats: http://www.hockeysverige.se/2017/09/04/hang-med-oss-till-nordamerika-har-ar-vart-utbud-av-nhl-resor-2018 

Allt detta och mycket mer i NHL-timmens 182:a avsnitt.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

NHL-timmens hemsida

Maila redaktionen

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Instagram

2017-11-02
Länk till avsnitt

#181: Är vi oroliga för Henke på riktigt nu?

36 insläppta mål på tio matcher. New York Rangers är en av de riktigt stora besvikelserna under säsongsinledningen av NHL. I det 181:a avsnittet av NHL-timmen skärskådar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist Rangers ? och Henrik Lundqvists svaga start på 2017/18.
­? Rangers behöver att ?Henke? är över medel, inte som nu, då han är under medel, säger Lindquist.

NHL-timmen kikar närmare på lagen som har underpresterat mest under säsongsinledningen, nämligen Montréal Canadiens, Edmonton Oilers och kanske framför allt New York Rangers. I fallen med Montréal och Edmonton finns det hopp i form av underliggande siffror som antyder att lagen kan komma att repa sig, men hur står det egentligen till med Rangers?
Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist frågar sig om lagets försvar håller måttet och var Henrik Lundqvist egentligen står i sin karriär vid 35 års ålder.

Dessutom:
* Petter Carnbro (@numerartovertag) gästar podden för att prata om sitt favoritlag, tillika succélaget New Jersey Devils, anförda av rookies som Jesper Bratt och Nico Hischier.
* Craig Custance (@craigcustance) från The Athletic besöker också NHL-timmen. Detta för att prata om sin nya bok "Behind the Bench", där han går på djupet med några av NHL:s största coacher.
* Missa inte chansen att följa med NHL-timmen och LA Travel till Nordamerika. Under inledningen av 2018 är vi med och anordnar fyra resor till New York, Toronto, Las Vegas och Nashville. Läs mer här: http://www.hockeysverige.se/2017/09/04/hang-med-oss-till-nordamerika-har-ar-vart-utbud-av-nhl-resor-2018/

Medverkande
Linus Hugosson
Uffe Bodin
Jonatan Lindquist
Petter Carnbro
Craig Custance

Kontakt
NHL-timmens hemsida
Maila redaktionen
NHL-timmen på Twitter
NHL-timmen på Facebook
NHL-timmen på Instagram

2017-10-24
Länk till avsnitt

#180: Lagen man INTE vill spela för

NHL-timmen är tillbaka med något av ett specialavsnitt. I veckans episod har Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist nämligen beslutat sig för att lista fem NHL-klubbar man kan tänka sig att bli trejdad till ? och fem klubbar man absolut inte vill bli trejdad till.

Numera innehåller de flesta längre kontrakt som NHL-spelare undertecknar någon slags klausul som begränsar eller förhindrar trejder. Många av kontrakten ger spelaren rätt att välja ut x antal klubbar han kan tänka sig att bli trejdad till och x antal klubbar som han inte vill bli trejdad till.

Det är utifrån detta som NHL-timmen tar ansats i det 180:e avsnittet av podcasten. Temat för avsnittet är nämligen klubbar man skulle vilja bli trejdad till och klubbar man absolut inte vill bli trejdad till. En smärre kontrovers uppstår när det visar sig att Jonatan Lindquist har Linus Hugossons gamla favoritlag på sin no trade-lista medan Uffe Bodin har Jonatans gamla favoritlag på sin.

Dessutom bjuds det på lite trendspaning. Uffe Bodin uppmärksammar det faktum att bristen på fighters i NHL öppnar upp för att spelare som inte borde slåss kastar handskarna. Det har också fått ödesdigra konsekvenser för ett par NHL-spelare senaste veckan. Det här leder till en mer överhängande diskussion om våld på isen, hjärnskakningar och det otäcka normaliserandet av dessa.

Givetvis tar trion även ut Veckans NHL-lag!

>> Och ta nu chansen att hänga med NHL-timmen och LA Travel till Nordamerika för att se NHL-hockey på plats: http://www.hockeysverige.se/2017/09/04/hang-med-oss-till-nordamerika-har-ar-vart-utbud-av-nhl-resor-2018 

Allt detta och mycket mer i NHL-timmens 180:e avsnitt.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

NHL-timmens hemsida

Maila redaktionen

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Instagram

2017-10-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.