Sveriges 100 mest populära podcasts

Maratonpodden

Maratonpodden

Gillar du att springa? Då är det här podden för dig! Låt inte poddens namn avskräcka dig ;-) Strunt samma hur snabbt eller långsamt du springer för löpning är inte ett tempo, det är en känsla. Journalisten Petra Månström var sämst i klassen på löpning under skoltiden och det dröjde måååånga år innan hon ville se på en löparsko igen. I varje avsnitt möter du en inspirerande person som gillar att springa, allt från glada amatörer till elitlöpare.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

maratonpodden.libsyn.com

Avsnitt

FAVORIT I REPRIS: Joanna Swica

Sommarspecial med några av Maratonpoddens mest lyssnade avsnitt i repris! Först ut är avsnitt #176 med Joanna Swica, entreprenör, influencer, personlig tränare och finalist i årets Expedition: Robinson! Ökenmaraton, Östeuropas betydelse för framgång som influencer, bikini fitness, pizza, löpcoachning och sport-bh. Vi kastar oss hejvilt mellan olika brännande ämne i detta härliga avsnitt! När Joanna medverkade i ett tidigare avsnitt av Maratonpodden fällde hon bland annat det oförglömliga citatet att målgången i en Ironman är bättre än sex. Nu är en av Sveriges populäraste träningspersonligheter tillbaka för att berätta mer om hur hon kämpade för att bli löpare, hur hon håller motivationen uppe och hur hon lägger upp sin träning. Plus en massa annat såklart ? enjoy! Och GLAD SOMMAR!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-23
Länk till avsnitt

#226: Natalie Rec, från ständigt bakis partypingla till elittriathlet

Natalie Rec var en riktig partypingla som man säkrast hittade någonstans runt Stureplan. Hennes liv ut på att festa, göra av med enorma summor pengar och träna bakis. Idag räcker det med att kasta en snabb blick på hennes Instakonto för att inse vilken hennes nya passion i livet är: triathlon ? med siktet inställt på att bli proffs. Grymt snack med en GRYMT inspirerande idrottskvinna!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-16
Länk till avsnitt

#225: Lina Korsgren, världens bästa långloppsåkare

Lina Korsgren om känslan att vara första kvinna under fyra timmar på Vasaloppet, om att ha en vinstsugen Marit Björgen i hälarna, om varför kvinnor blir bättre ju längre distansen är, om träningen som tagit henne till den absoluta världstoppen, om varför cykling är en viktig del av hennes träning, om charmen med att åka LÅNGT ? plus en MASSA annat! Ett riktigt trevligt och inspirerande snack med en fantastisk idrottskvinna!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-09
Länk till avsnitt

#224: Clara Henry, trött på att behöva ursäkta sig som löpare

Om varför ägg är extremt dålig uppladdningsmat inför löprundan, om att ursäkta sitt "långsamma" tempo, om vad tiden i Expedition: Robinson lärde henne, om att vara Sveriges nya träningsguru, om träningen inför Ultravasan, om det problematiska med löparglasögon ? och en MASSA annat. Grymt energigivande snack!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-02
Länk till avsnitt

#223: Elin Härkönen, tjejen med svart bälte i att aldrig ge upp

Om att bryta nacken mitt uppe i elitidrottarkarriären, om att bli allvarligt skadad under inspelningen av Elitstyrkans hemligheter, om att bryta upp med sin stora kärlek inför hela svenska folket, om pappans hastiga bortgång ? men framför allt om var sjutton hon har fått sitt pansar-mindset ifrån, hur man klarar sin första chin, passionen för löpning, sin kärlek till träning och varför hon hellre i perioder är övertränad än tvärtom. Ett spännande samtal med en unik och grym tjej!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-25
Länk till avsnitt

#222: Christian Mundt, mannen som vet hur du blir riktigt snabb

Gillar du löpning? Vill du utvecklas och hitta nya, smarta sätt att bli snabbare? Oavsett om du är nybörjare eller rutinerad löpare ska du spetsa öronen nu! För Christian Mundt är löptränaren bakom flera svenska elitlöpare, bland annat OS-klara maratonlöparen Carolina Wikström. Men han tränar också flera motionärer på alla nivåer och det han inte vet om löpträning är inte värt att veta. Ett måste-avsnitt för dig som älskar löpning, helt enkelt!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-18
Länk till avsnitt

#221: Tony Andersson, mannen bakom 16 Weeks of Hell

Tokbantning och överträning? Eller vägen till bättre hälsa och ett rikare liv? Kritiken var inte nådig när tv-programmet ?Den stora hälsoresan? hade premiär på Dplay i fjol. Men vad säger egentligen Tony Andersson, grundaren av kost- och träningsupplägget 16 Weeks of Hell som kändisarna i tv-programmet går igenom? Är all denna kritik berättigad? Hur bra lyckas alla de människor som tagit sig igenom dessa 16 veckor bibehålla sin form? Hur gick det till när han skapade det här programmet? Passar 16 Weeks of Hell löpare och veganer? Och varför gick Agneta Sjödin nästan in in väggen av den hårda träningen? Varmt välkommen till ett riktigt spännande samtal!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-11
Länk till avsnitt

#220: Monika Björn, så lyckas du med löpningen under klimakteriet

Tunga ben fast du tränar som du brukar? Har du plötsligt tappat motivationen till träning utan att riktigt förstå varför? Är du kvinna och i 40-årsåldern (eller yngre och äldre såklart) kan det handla om förklimakteriet eller klimakteriet. Monika Björn är PT, yogalärare och entreprenör inom träning och utbildning. Dessutom är hon löpare och kallar sig ?klimakterieaktivist?. För några år sedan fick hon en rad mindre trevliga kroppsliga besvär samtidigt som träningen gick segt. Till en början förstod hon inte Monika att hon hamnat i klimakteriet. Hon upptäckte också att den information som fanns var bristfällig och därför bestämde hon sig för att själv ta reda på hur hon kunde må bättre. Det här blev ett fantastiskt, peppande och inspirerande samtal om hur du kan ta kontrollen över din hälsa och träna och må bra ? utan att låta klimakteriet sätta käppar i hjulet.

I slutet av programmet bjuder jag på ett smakprov på senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en podd från hälsoföretaget Holistic. Avsnittet i sin helhet hittar du där poddar finns.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-04
Länk till avsnitt

#219: "Fot-Anders" Nordström, därför sabbar löparskorna din löpning

Starka fötter är nyckeln till skadefri och framgångsrik löpning. Men märkligt nog har de flesta löpare extremt svaga fötter ? och blir också förr eller senare skadade. I de flesta löparskor som finns på marknaden får våra fötter inte heller utnyttja sin fulla potential. Något som Anders Nordström insåg efter många år i modebranschen. Så han sade upp sig för att följa sin dröm: att hjälpa människor tillbaka till en naturligare fot. Han har ett unikt öga för en naturlig löprörelse, hur foten fungerar, och vad man kan göra för att träna upp den. Ett måste för alla som älskar att springa ? och alla andra som dagligen använder sina fötter. Extremt spännande samtal och Anders är en fantastisk berättare.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-28
Länk till avsnitt

#218: Sandra Friberg, drottningen av hemmaträning!

Hemmaträning har aldrig varit så hett som nu. Sociala medier svämmar över av tips på övningar och den som tveklöst fick flest svenskar att svettas hemma på vardagsrumsgolvet är Sandra Friberg. Under det senaste året har hon dubblat antalet prenumeranter på sin Youtubekanal. Men Sandras träningsresa har inte varit spikrak. Under sju års tid vågade hon inte träna alls av rädsla för att drabbas av ännu ett missfall. Hemmaträningen blev hennes sätt att bygga upp kroppen igen efter livskrisen. Välkommen till ett varmt, ofiltrerat och inspirerande samtal om kärleken till träning, näthat, entreprenörskap, löpning, Instagramrumpor och en massa annat!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-21
Länk till avsnitt

#217: Sofia "PT-Fia" Ståhl, träningshets, utbrändhet och osunda ideal

En gång tävlade hon mot Charlotte Kalla i längdskidåkning och älskade att träna prestationsinriktat. Sedan blev hon "Blondinbellas" personliga tränare och "PT-Fia" med hela svenska folket. Idag inspirerar Sofia Ståhl till en sundare och mer hållbar syn på träning, bland annat utifrån sina dyrköpta erfarenheter från utmattningsdepressionen hon drabbades av för några år sedan. Ett spännande och tänkvärt samtal som bollar upp många tankar om vår tids förhållningssätt till träning och det tragiska faktum att så pass många känner sig tvungna att prestationsträna fast de egentligen inte vill.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-14
Länk till avsnitt

#216: Max Pisano & Marcus Brandt från Elitstyrkans hemligheter

?Den italienska hingsten?. Med de orden sålde Max Pisano in sig till tv-programmet Elitstyrkans hemligheter. Marcus Brandt fokuserade på att vara extremt väl förberedd och lämnade inget åt slumpen. Max är uppväxt på ett gym och är ultralöpare ? nyligen sprang han till Kebnekaise och besteg toppen som ett led i bearbetningen efter en separation. Marcus har sprungit sedan han var liten och höll igen lite under uttagningstesterna till Elitstyrkans hemligheter. Han hade ju en triathlontävling på kvällen att tänka på ;-) Välkommen till 110 % pepp, spänning och inspiration!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-07
Länk till avsnitt

#215: Hejdå hälsporre!

Sugen på att slippa de där eländiga löparskadorna som sätter stopp för din löpning? Då är det här avsnittet för dig! Ruud Alsemgeest, kiropraktorn som hjälper flera av våra främsta långdistanslöpare och en rad motionärer att hålla sig skadefria, besvarar massvis med frågor från er lyssnare. Riktigt intressant och användbart för alla löpare oavsett nivå.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-30
Länk till avsnitt

#214: Johan Renström, så når du runner's high!

Sugen på att uppleva en runner's high? Vi berättar hur du gör! Hur ser det optimala träningsupplägget ut, funkar egentligen rödbetsjuice och måste man springa intervaller för att bli en snabbare löpare? Varsågod, här kommer det senaste på forskningsfronten om löpning ? serverat av Johan Renström, som driver den populära vetenskapsbloggen Hjärnfysik på Runner's World. Det här vill du inte missa om du gillar att springa, oavsett nivå!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-23
Länk till avsnitt

#213: Petra Malm & Jesper Berlin, elitsoldaterna från Elitstyrkans hemligheter

Hur tränar egentligen en elitsoldat? Hur fort måste man springa och hur stark måste man vara? Hur tränar man för att kunna bära en person som är dubbelt så tung som man själv? Har de någonsin fruktat för sina liv? Hur klarade de omställningen till ett civilt liv och hur tränar de idag? När tv-programmet Elitstyrkans hemligheter hade premiär på TV4 i början av året möttes vi av något som fick program som Expedition: Robinson att framstå som mys-tv. Och trots att de 18 deltagarna var extremt vältränade kunde tittarna se hur de pressades hårt, långt över sin fysiska och psykiska bristningsgräns, tills det till slut endast återstod tre personer som hade klarat samtliga prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband. I det här avsnittet möter du två av instruktörerna i programmet: Petra Malm (första kvinnan i svenska specialförbandet SOG) Jesper Berlin ? eller PAM och BELLA, som deras kodnamn lyder. 110 % inspiration och många skratt utlovas!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-16
Länk till avsnitt

#212: Susanne Dalsätt, från otränad soffpotatis till Ironman!

Som 22-åring var Susanne Dalsätt sockerberoende, överviktig och fick av sin läkare höra att hon riskerade att drabbas av diabetes typ 2 ? den livsstilsrelaterade diabetesformen. Idag, över 20 år senare, är det extremt svårt att tro att det där ens har hänt. Med hela SEX avklarade Ironmans och ett heltidsarbete som går ut på att hjälpa människor till en bättre hälsa känns hon så oerhört självklar i den rollen. En enormt inspirerande resa som det är omöjligt att inte beröras av!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-09
Länk till avsnitt

#211: Allt om löparskador och hur du undviker dem!

Hälsporre, löparknä, hopparknä och höftsmärtor. Tyvärr drabbas de flesta löpare förr eller senare av skador ? och jag är en av dem. Under åren har jag testat en mängd olika behandlingar och träffat flera experter inom området. Men ingen har lyckats få ordning på mina skadebesvär så framgångsrikt som the one and only: Ruud Alsemgeest! På sin praktik i Stockholm hjälper han inte bara motionärer utan också flera av våra främsta långdistanslöpare att hålla sig skadefria. Ett hett tips från mig: missa INTE detta avsnitt om du gillar att springa! Ruud är fantastisk!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-02
Länk till avsnitt

#210: Johan Hasselmark & Carl Magnus Helin, ALLA kan bli vinnarskallar ? så gör du!

Får du aldrig de resultat du vill ha? Drabbas du av prestationsångest när du ska tävla, så att allt låser sig? Har du försökt följa träningsprogram, utan att lyckas? Du är inte ensam! Men de goda nyheterna är att ALLA kan nå sina mål, det gäller bara att hitta sina ÄKTA motivationer och drivkrafter. Carl Magnus Helin från Talent Q har 30 års erfarenhet av personlighetsanalyser som verktyg i rekrytering, ledarskapsutveckling och inte minst prestationsutveckling och coachning av atleter på alla nivåer. Han är också mental tränare till en rad elitidrottare, bland annat Sara Hector. Tillsammans med Johan Hasselmark, coach och platschef på aktivitus i Stockholm, skapar han nu framtidens träningsupplägg där hänsyn tas till varje enskild persons unika behov. Ett extremt spännande och intressant avsnitt fullmatat med kunskap och inspiration! Det här kan vara den viktigaste timmen du någonsin har investerat i din träning ;-)

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-26
Länk till avsnitt

#209: Ortorexi ? besatt av kost och träning, del 2

Vilka är de största riskerna med att vara utan mens? När övergår normal träning till en sjuklig träningsfixering? Vilken hjälp kan man få om man själv lider av ortorexi? Hur bemöter man någon som man misstänker lider av ortorexi? Det här och en massa andra superviktiga saker diskuteras i den andra delen i Maratonpoddens serie om ortorexi, den här gången med Yvonne Lin, hälsovetare och expert på ortorexi och Helena Kopp Kallner, gynekolog och forskare.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-19
Länk till avsnitt

#208: Lovisa Modig, längdskidlandslaget bröt ner mig helt

Lovisa Modig skulle bli svenska längdlandslagets nya stjärna, men när hon vägrade träna den mängd som landslaget krävde blev hon utkastad ur landslaget. Trots att hon flera gånger hade bevisat att det anpassade upplägget hon själv hade hittat fram till gav mycket bättre resultat, trots att hon själv var utbildad tränare. Hon kände tydligt att hon gick emot oskrivna regler och normer om hur en landslagsåkare bör träna ? och leva. I den här intervjun berättar Lovisa om resan från lovande talang till totalt nedbruten både mentalt och kroppsligt. Än idag drabbas hon av oförklarliga hjärtrusningar, som en följd av flera års felaktig träning, allt med svenska längdskidlandslagets goda minne.

Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från hälsoföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet.

Som du k

Följmörj Maratonpodden på Facebook

Följ Maratonpodden på Instagram

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-12
Länk till avsnitt

#207: Träningsspecial med Mattias Reck ? sista delen!

Vilka intervaller är mest inne just nu? Supertrenden "high sugar training" som är extremt populär bland elitlöpare, hur funkar den och är den något även för oss motionärer? Och den eviga frågan: hur ofta och länge bör man springa långpass? Räcker det inte med att köra kort och hårt? Sista delen i träningsspecialen med Mattias Reck, populär elit- och motionärstränare, är här och den här gången frossar vi loss i massvis med frågor från er lyssnare!

Följ Maratonpodden på Facebook

Följ Maratonpodden på Instagram

Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-05
Länk till avsnitt

#206: Träningsspecial med Mattias Reck ? del 3!

Hur vet man vilken träningsmetod som funkar bäst för en viss person? Hur vet man om pass bör tas bort eller läggas till? Ska man träna på det man är bra på eller precis tvärtom ? på det man är dålig på? Och hur får man snabbt upp sin VO2max? Varmt välkommen till del tre i serien om konditionsträning med Mattias Reck, hyllad tränare för såväl elit som motionärer.

Följ Maratonpodden på Facebook

Följ Maratonpodden på Instagram

Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-26
Länk till avsnitt

#205: Johanna Ojala, sporttårarna, runstreaken och att vägra hoppa

Om sin felprogrammerade elitidrottarhjärna, om tårarna i Vinterstudion, om att ständigt behöva överbevisa för att duga, om musikkarriären, om varför hon fick avbryta längdsatsningen i förtid, om längdtjejer som vägrar hoppa framför kameran, om skid- och runstreaken. Och om en massa annat också, såklart. . Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från hälsoföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-19
Länk till avsnitt

#204: Träningsspecial med Mattias Reck ? del 2!

Varför är fem träningsdagar per vecka OK men sex träningsdagar riskabelt? Hur mycket träning är egentligen lagom? Vilka träningsmetoder tycker Mattias Reck är bäst och vad tycker han egentligen om pulsträning? Vi nördar också in oss i begreppet "critical velocity" och varför Mattias egentligen tycker att det är onödigt. Varmt välkommen till del två i vår poddserie om konditionsträning!    Avsnittet sponsras av On.    Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-12
Länk till avsnitt

#203: Träningsspecial med Mattias Reck ? del 1!

Varför är generella träningsprogram extra olämpliga för en viss typ av löpare, hur fort hade Kipchoge sprungit maran om han haft högre VO2max och vilka typer av pass är viktigast om du vill lyckas på maran eller halvmaran?    Nu är det här! Första avsnittet i en härlig special om konditionsträning med super-träningsgurun Mattias Reck! Han är tränare till längdskidåkarna Lina Korsgren och Calle Halfvarsson, plus en massa andra triathleter och löpare på alla nivåer. Vi djupdyker i ALLT som har med konditionsträning att göra och i det här första avsnittet avlivar Mattias bland annat en träningsmyt som fick mig att helt tappa hakan - plus en massa annat inspirerande snack om hur DU optimerar din träning såklart!    Avsnittet sponsras av On och Smartfish Recharge.    Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-05
Länk till avsnitt

#202: Ortorexi ? besatt av kost och träning, del 1

När Linnéa Isaksson var som sjukast hade hon knappt någon livslust. Hon tänkte konstant på mat, träning, nästa måltid och nästa träningspass. Erika Lindeblad drabbades av ätstörningar när hon var 17 år och den ihop med stress, överdriven träning och för lite mat gjorde att hon inte hade mens på 8 år. I det här avsnittet berättar Linnéa och Erika om sina resor tillbaka till ett friskt liv där mat och träning står för glädje och njutning ? inte ångest och bestraffning. Det här är första avsnittet i en serie av avsnitt om ortorexi. . Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från hälsoföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-29
Länk till avsnitt

#201: Malin Ewerlöf, vill byta liv med Usain Bolt!

I januari 2014 var Malin Ewerlöf min allra första poddgäst ? nu är hon tillbaka för en ny intervju när Maratonpodden firar 7 år! Det blev ett härligt snack om varför hon skulle vilja byta liv med världens snabbaste människa, Usain Bolt, att inte vara så stark som alla tror, hemligheten bakom hennes fantastiska EM-silverlopp, hennes favoritpass, den vanligaste frågan hon får från sina PT-kunder, frågan hon är mest trött på att få ? plus en massa annat! . Avsnittet presenteras i samarbete med Svenskt Kött. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-22
Länk till avsnitt

#200: Johan Larsson, alla klarar milen under 40!

Distanspassen ska nästan kännas som en rask promenad snarare än en jogg. 10 av Johan Larssons 13 pass per vecka går i den farten. Svårt att ta in? Du är inte ensam! Majoriteten av svenska löpare tränar helt fel ? om målet är att bli snabbare. Generella träningsprogram är inget han förespråkar och alla klarar milen under 40, det handlar bara om rätt inställning... Dessutom: hur har han gjort för att träna mindre och ändå bli snabbare..? Jag säger bara en sak: SNÄLLA, MISSA INTE DET HÄR AVSNITTET om du vill ha roligare när du springer och bli snabbare! . Avsnittet presenteras i samarbete med Herrljunga Musteri. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-15
Länk till avsnitt

#199: Anders Wallensten, träningshets, Garmin Connect-frustrationen & hälsogåtan

Träningshets, Garmin Connect, barfotalöpning, Sverrir Gudnason, norrlandsjägarna, swimrun, att bli äldre och klokare, perset på 5 km, relationer ? och såklart: nycklarna till livslång hälsa. Bokdebuterande, biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten is in da house! Ett väldigt inspirerande samtal som jag hoppas att du inte missar! . Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från hälsoföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-08
Länk till avsnitt

#198: Kostspecial med Sophia Sundberg

Jag säger bara en sak: efter den här intervjun har jag lagt om mina kostvanor ? REJÄLT. Framför allt inför tuffa löppass. Hur coolt som helst och faktiskt ett avsnitt jag tycker att alla löpare borde lyssna på. Lite av det vi pratar om: varför äter alla löpare jordnötssmör? Visste du att de flesta hårt tränande löpare får i sig för lite kolhydrater ? och att pasta inte alls är den bästa maten att kolhydratladda med? Och vad ska man ladda upp med för slags mat och dryck om man vill krossa sina personbästan? Allt detta och mycket mer får du svar på i detta härliga avsnitt med idrottsnutritionisten och elitlöparen Sophia Sundberg! . Avsnittet presenteras i samarbete med Herrljunga Musteri. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-01
Länk till avsnitt

#197: Tom Schwartz, det perfekta intervallpasset ? så gör du!

Varför ska man ALDRIG ståvila? Varför dissar han pulsbaserad  träning? Vilket är det allra största misstaget nästan alla löpare gör? Och varför är hans critical velocity-träning så effektiv? Spetsa öronen nu, för här kommer ett härligt långpasslångt snack med en av världens främsta löptränare: Tom Schwartz! Garanterat massvis med saker du aldrig tidigare har hört och som kommer att ge din löpning ett superlyft! Till sist: en GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT ÅR från oss som gör Maratonpodden till er alla underbara lyssnare!

Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från hälsoföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-18
Länk till avsnitt

#196: Fredrik Zillén lär dig ALLT om rätt löpteknik!

Hur ska man egentligen springa på ett löpband? Vilken är den bästa tekniken på asfalt? Och varför har nästan alla elitlöpare 10 mm tå-häldropp i sina löparskor? Spänn fast säkerhetsbältena, för nu är det här: det maxade avsnittet med Sveriges främsta löpteknikguru, Fredrik Zillén! Han är ju känd för att vara rejält rakt på sak och ofiltrerad när han svarar på frågor om löpning och ja, det är han nu också. Det här får du inte missa! . Avsnittet presenteras i samarbete med Orbital Systems, framtidens duschsystem som har kallats duscharnas Tesla och är inspirerat av teknik från NASA.  . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-04
Länk till avsnitt

#195: Linda Skugge, löpning är bättre än sex!

"Min kropp inte tillåtit någon form av träning ? förrän nu. Och jävlar vad jag ska träna upp mig. Jag är en gammal dö kärring som inte tränat en dag i hela sitt liv och som trots sina trista sjukdomar bestämmer sig för att springa maraton." Gör er beredda på ett ofiltrerat och ärligt snack med författaren och debattören Linda Skugge, som alla dagar i veckan väljer löpning framför sex. Ja ? före det mesta i livet faktiskt. Varje dag, tidigt på morgonen. . Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från hälsoföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-27
Länk till avsnitt

#194: Kristofer Låås, blev vegan och snabbare än någonsin

"Du har gått ner en hel del i vikt, hur mår du egentligen? Har du tjejproblem?" . Den frågan fick Kristofer Låås av sin fotbollstränare efter att han hade blivit vegan för sex år sedan. Då var det många som förlöjligade hans kostbeslut, men efter att Netflixdokumentären The Gamechangers slog världen med häpnad har skratten dött ut. Och fler idrottare än någonsin har helt eller delvis gått över till en växtbaserad livsstil. . Idag hör Kristofer till Sverigeeliten på maraton och hans utvecklingskurva går spikrakt uppåt, något han är helt övertygad om att den veganska kosten har stor del i. Vi ringer också upp Kristofers tidigare tränare och kostrådgivare, sportnutritonisten  och elitlöparen Sophia Sundberg, som ger oss expertvinkeln och senaste forskningen inom vegansk kost kopplad till prestationsidrott. Ett avsnitt du bara inte får missa om du är det minsta nyfiken på en grön livsstil! . Avsnittet presenteras i samarbete med Resorb Sport. Just nu får du 20% rabatt på hela Resorbs sortiment med koden RESORB20, shoppar gör du på www.apotea.se/resorb. Rabatten gäller till och med den 22/11 2020. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-20
Länk till avsnitt

#193: Johan Hasselmark, pulsträning ? allt du behöver veta!

ÄNTLIGEN! Det stora avsnittet där vi nördar ner oss helt i pulsträningens underbara värld är här! För expertisen står Johan Hasselmark ? multisportaren, extremtriathleten och platschefen på Aktivitus Stockholm som gästade Maratonpodden avsnitt 190, som blev ett av de mest lyssnade avsnitten hittills i den här poddens historia! Förutom att gå igenom alla intensitetszoner besvarar Johan också flera lyssnarfrågor och förklarar triathleternas favoritzon "sweet spot". Det här vill du inte missa! . . Avsnittet presenteras i samarbete med Resorb Sport. Just nu får du 20% rabatt på hela Resorbs sortiment med koden RESORB20, shoppar gör du på www.apotea.se/resorb. Rabatten gäller till och med den 22/11 2020. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-13
Länk till avsnitt

#192: Mia Törnblom, livet suger regelbundet!

2009 fick författaren och föreläsaren Mia Törnblom frågan om att bli ambassadör för Tjejmilen. Då hade hon inte sprungit på 25 år, om hon "inte varit jagad eller haft jävligt bråttom". Tre månader före loppet satte hon igång ? första löprundan blev 900 meter. Är du på jakt efter en massa glada skratt, nya insikter och att bli varm i hjärtat av ett inspirerande och peppande samtal: missa inte det här avsnittet! Mia är helt fantastisk och en av få föreläsare som aldrig får nog av att lyssna på! . Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från kunskapsföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-06
Länk till avsnitt

#191: Johan Larsson, pressade sig tills kroppen kraschade

Ett samtal du inte vill missa, med en oerhört ödmjuk, kompromisslös och ofiltrerad man. Johan Larsson besitter en mental styrka som inte liknar något annat. Han var gymkillen från Växjö som tävlade i athletic fitness, för att sedan hänge sig totalt åt löpning. Sprungit hade han gjort sedan barnsben, men nu lade han in en ny växel. Målbilden var klar: han ville bli bäst ? till varje pris. Livet blev extremt inrutat med två pass om dagen, heltidsarbete och stenkoll på maten. Till slut sade hans kropp ifrån och testosteronnivåerna sjönk i botten. Han var slutkörd och tvingades till en lång paus. Som sagt, ett samtal du inte vill missa ? där Johan också ger sin syn på det som han tror kan ligga bakom många utländska löpares framgångar... . Avsnittet presenteras i samarbete med Smartfish Recharge, en grymt bra återhämtningsdryck som jag har haft enorm nytta av under min träning mot att försöka kvala in på tid till New York Marathon. Den består av högkvalitativt protein och omega 3-fettsyror, är supersmidig att ta med och smakar väldigt gott. Testa du också! Med koden MARATONPETRA20 får du 20% rabatt t o m den 31 december 2020. Shoppar gör du på http://www.smartfishsport.com. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-30
Länk till avsnitt

#190: Johan Hasselmark, träna smart ? träna pulsbaserat!

Kasta alla generella träningsprogram! Vill du utvecklas och öka chanserna att hålla dig skadefri är det träning baserad på dina egna pulszoner som gäller. Och det behöver inte vara varken dyrt eller svårt! Johan Hasselmark, som är en rutinerad multisportare och extremtriathlet på elitnivå berättar hur du gör. Johan, som dessutom är den som sedan några månader tillbaka styr upp min löpträning, ger också sin syn på fenomenet runstreak, kolfiberplattor i skor, pinsamma skavsår, den osunda träningsfilosofin inom svensk idrott ? plus en massa annat! . Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från kunskapsföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-16
Länk till avsnitt

#189: Ida Ingemarsdotter, Eva Röse ska spela huvudrollen i filmen om mitt liv

Att vilja för mycket, läxan hon lärde sig när hon försökte hänga på Marit Björgen under ett träningspass, bullarna hon helst bakar, mens och träning, att vara pionjär som tränare i landslaget och drömmen att åka Vasaloppet ? så långt bak som möjligt! Plus en massa annat förstås, välkommen till ett härligt snack med svensk längdåknings kanske tjockaste pannben: Ida Ingemarsdotter! . Avsnittet presenteras i samarbete med Smartfish Recharge, en grymt bra återhämtningsdryck som jag har haft enorm nytta av under min träning mot att försöka kvala in på tid till New York Marathon. Den består av högkvalitativt protein och omega 3-fettsyror, är supersmidig att ta med och smakar väldigt gott. Testa du också! . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-09
Länk till avsnitt

#188: Karoline Pettersson, dietisten som avlivar seglivade kostmyter

Karoline Pettersson är en av landets i särklass mest hyllade dietister och dagligen inspirerar hon över 60 000 människor på Instagram till en mer avslappnad och mindre hetsig syn på mat. Och hon talar av egen erfarenhet, hon har nämligen tidigare tävlat i bikini fitness och räknat kalorier från morgon till kväll.  Men för några år sedan hände något som förändrade hennes liv ? för alltid. Hon drabbades av en dödlig sjukdom och vårdades på sjukhus i flera veckor, men överlevde mot alla odds. Och som inte det vore nog: bara några månader senare sprang hon Göteborgsvarvet! Ett superinspirerande samtal som berörde mig mycket! . Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från kunskapsföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-25
Länk till avsnitt

#187: Erik Anfält, festprissen som blev elitlöpare

Erik Anfält hade lika gärna kunnat förbli en hårt festande ungkarl, men ödet ville annorlunda. Idag har han bytt travspel, pokerspel, börshandel och krogliv mot ett stadgat familjeliv och åtskilliga mil i löparspåret varje vecka. Ja, när han inte är skadad då. Han har nämligen kallats för "mästaren på att träna sig tillbaka från skador". Han är sin egen tränare och har också en massa intressanta tankar om alternativ träning och styrketräning. Jag är väldigt glad att äntligen ha lyckats locka en av Sveriges bästa maratonlöpare till Maratonpodden, jag har nämligen tjatat på honom i flera år. Det här får du inte missa ;-) . Avsnittet presenteras i samarbete med Coldzyme. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-18
Länk till avsnitt

#186: Åldras med stil som löpare ? specialavsnitt

Måste löpningen gå sämre bara för att man åldras? Finns det några smarta knep att ta till för att "minska förfallet"? Och finns det skillnader mellan hur kvinnor och män bör tänka? Välkommen till ett superviktigt avsnitt som alla löpare borde lyssna på! Gäster är Katarina Woxnerud (naprapat, personlig tränare och författare till ett flertal träningsböcker) och löpcoachen Michael Johansson, samt flera av er lyssnare! Missa inte! . Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från kunskapsföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-04
Länk till avsnitt

#185: Ida B Olsson, superinspiratören från Schlätta

Ida B Olsson inspirerar dagligen tiotusentals människor om träning och hälsa på sitt oefterhärmliga sätt, med mysjoggen som ett ständigt återkommande inslag. Men vem är hon egentligen, tjejen från Schlätta som har tagit Tränings-Sverige med storm? Det djupdyker vi i det här samtalet där mobbning, uppväxten som hon sällan pratar om, varför hon efter många år som vegetarian tvingades börja äta kött, hur hon hamnade på gymmet, yogans betydelse för löpning plus en MASSA annat kommer upp på bordet. Bör INTE missas! . Dessutom: avsnittets samarbetspartner Under Armour erbjuder dig 30% rabatt på hela sortimentet på www.truegear.se. Du anger koden PETRA30 i kassan och rabatten gäller t o m den 30/9 2020. . Avsnittet presenteras i samarbete med Under Armour. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-21
Länk till avsnitt

#184: Lovisa Lindh, snabbaste damen i Norden på 800 meter

Den här gången gästas jag av ingen mindre än Nordens snabbaste dam på 800 meter, Lovisa Lindh! Det blev ett väldigt spännande samtal om att ta sig ur en djup svacka, att störa sig på att man lätt stör sig på andra, kärleken till smoothie bowls, det galna bungyhoppet med träningskompisen Charlotta Fougberg, guide till det perfekta 800-metersloppet, att tävla utan Caster Semenya på startlinjen ? plus en massa annat! . Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från kunskapsföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-14
Länk till avsnitt

#183: Elsa Billgren, hångelvänliga löprundor och knäppa gympalärare

När Elsa Billgren i ett inlägg på sin blogg berättade om sin nyfunna passion för löpning var det många som tackade henne för att hon gett ett ansikte till alla de löpare som inte ser ut som normen. Som inte "tar milen", klär sig i tights och lägger ut bilder på sina pulsklockor på Instagram. Bomullsleggings och randig tröja är outfiten som gäller när programledaren, influencern och vintageälskaren ger sig ut på sin njutrunda. Ett peppande och inspirerande samtal om hur löpning kan vara ? också. . Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från kunskapsföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-23
Länk till avsnitt

#182: Mattias Reck, SO-läraren som blev landets främsta cykeltränare

Mattias Reck är inte bara en av Sveriges mest erfarna cykeltränare, nyligen kom också nyheten att han har inlett ett samarbete med längdskidåkarna Calle Halfvarsson och Lina Korsgren. Och som om inte det vore nog tränar han dessutom både löpare och triathleter. Japp, är det någon man ska snacka träningsupplägg i uthållighetssporter med så är det Mattias. Ett galet fullmatat avsnitt där han besvarar en hel hög frågor från er lyssnare och från mig. Om dubbeltrösklar, begreppet "critical velocity" plus en rad kloka tankar om träningsupplägg som du kan använda rakt av i din egen träning.  . Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från kunskapsföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-26
Länk till avsnitt

#181: Malisvensken Johan Gustafsson, träningen blev livlinan under fångenskapen

Den 4 oktober 2011 lämnade Johan Gustafsson Stockholm. Den 25 november tar resan en dramatisk vändning när Johan kidnappas på ett hotell i Timbuktu och förs bort tillsammans med två nyfunna resekompisar. . Det som skulle bli en upptäcktsresa på motorcykel slutade med 5 år och 7 månaders fångenskap hos terrororganisationen al-Qaidas nordafrikanska gren i Malis öken. . På sig när han kastas in i lastutrymmet på kidnapparnas pickup har Johan en t-shirt där det står ?Jag tränar för Stockholm Halvmarathon 2010?. Och just träningen, att regelbundet röra på sig, skulle komma att bli hans livlina under tiden i fångenskap. . Många har säkert följt rapporteringen om kidnappningen och frigivandet, kanske också sett eller hört Johan berätta sin historia med egna ord. Det vi inte har hört särskilt mycket om är vilken stor betydelse träningen hade för honom under tiden i fångenskap. Ett av de starkaste avsnitten i den här poddens historia, en oerhört gripande historia om motivation och levnadsglädje. . Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från kunskapsföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-05
Länk till avsnitt

#180: Frida Karlsson, knäckte "omöjliga" Johaug på upploppet

En av Sveriges främsta längdåkare just nu gästar Maratonpodden! När över halva tremilen i Holmenkollen var åkta ledde norska giganten Therese Johaug med över en minut. Men efter 18,4 kilometer valde svenskorna att göra något som nästan alla andra åkare struntade i: de bytte skidor. Detta skulle visa sig vara ett genidrag ? och allra bäst flyt hade Frida Karlsson. Strax innan målgång var hon ikapp, spurtade sedan ner Johaug ? och hennes allra första världscupseger var ett faktum. Det här var också första gången någonsin som en svensk kvinnlig längdåkare tar hem segern i detta prestigefyllda lopp.

Känslosamt såklart och en sanslöst skön revansch efter att hon i slutet av förra året stängdes av från allt tävlande på grund av hälsoproblem. Självklart vill jag höra alla detaljer om det här fantastiska loppet och om hur hon tog sig tillbaka efter avstängningen. Men något jag också är mycket nyfiken på är hennes mentala träning, som verkar ha stor del i hennes framgångar. Redan som 16-åring började hon samarbetet med mentala coachen Stig Wiklund.

Fridas träning vill vi förstås också veta mer om, samt om hennes löpning. För hon har faktiskt också tillhört juniorlandslaget i friidrott. . Dessutom: detta avsnitts samarbetspartner Flowlife har ett fint erbjudande till dig: 20 % rabatt på hela sortimentet fram till och med den 31 augusti. Handlar gör du på www.flowlifesweden.com och ingen rabattkod behövs ? rabatten är redan dragen. Avsnittet presenteras i samarbete med Flowlife. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-22
Länk till avsnitt

#179: Louise Wiker, maraton, smörkola och skummande cappuccino

Nyhetsfrosseriet, det tekniskt fulländade löpsteget, den aldrig sinande motivationen, skadorna, vurmen för smörkola och skummande cappuccino, gravidträningen, långpass på löpband och tränarbytena. Möt Louise Wiker, löparen som i snart tio år har tillhört toppskiktet inom svensk långdistanslöpning. Och hon är still going strong med en ständigt uppåtgående resultatkurva! Spänn fast vätskebältena, för det här blev ett väldigt fint och superinspirerande avsnitt för alla som tycker om att springa ? oavsett nivå. . Dessutom: i slutet av det här programmet får du lyssna på ett smakprov ur det senaste avsnittet av Hälsa kommer inifrån, en helt ny podd om hälsa från kunskapsföretaget Holistic ? med mig som programledare. Riktigt intressant, så missa inte! Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet. . Avsnittet presenteras i samarbete med Holistic. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram Stötta Maratonpodden ? bli en Patreon!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-15
Länk till avsnitt

#178: Anna Carlsson, världens coolaste ultralöpare

Det finns halvmaraton, maraton och ultramaraton ? alltså distanser längre än maratonets 42, 195 kilometer. Och så finns tävlingsformen Backyard Ultra där handlar det om att klara av en slinga på 6,7 kilometer, en gång varje timma ? timme efter timme, dag efter dag, natt efter natt. En extrem fysisk och mental påfrestning där det till slut bara återstår en löpare när alla andra har klivit av. . För några veckor sedan tog Anna Carlsson hem damsegern och blev totaltrea i Quarantine Backyard Ultra, en virtuell tävling med över 2 000 löpare från 60 länder. Samtliga deltagare skulle springa på sin ?bakgård? som till exempel kunde vara ett löpband. Men för Anna blev ?bakgården? något alldeles extra, nämligen isen på Torneträsk, Skandinaviens största fjällsjö. . Självklart får du höra alla detaljer om Annas fantastiska islöpning, men också om hennes resa mot toppskiktet inom ultralöpningen som har kantats av bulimi, depression och skadeuppehåll. Vad var det som fick henne att flytta upp till Abisko och hur kan en dag se ut på en av de vackraste platserna jag vet ? och som dagens gäst avundsvärt nog kan kalla sitt hem? Ett avsnitt du inte vill missa! . Dessutom: detta avsnitts samarbetspartner Nyttoteket har ett fint erbjudande till dig som lyssnare: med MARATONPODDEN15 får du 15% rabatt på hela sortimentet till och med den 31 maj 2020. Handlar gör du på www.nyttoteket.se. Mina personliga favoriter som jag rekommenderar extra mycket är Clean Collagen Stickpack, MCT Powder och Nordic Berries. . Avsnittet presenteras i samarbete med Nyttoteket. . Följ Maratonpodden på Facebook Följ Maratonpodden på Instagram

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.