Sveriges 100 mest populära podcasts

Solcellspodden

Solcellspodden

Elektrostudenterna Per och Marcus diskuterar solceller, miljö och mycket annat

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

solcellspodden.se

Avsnitt

#1 Solcellspodden

Vi talar om studier, vågkraft och solceller m.m
2014-02-08
Länk till avsnitt

#2 Solcellspodden

Miljöfunderingar, Megawatt-park i Västerås, Elbilssnack
2014-02-19
Länk till avsnitt

#3 Solcellspodden

Flashtest, klimatsamtal mellan Kina och USA, Indisk solkraft samt räckvidd för elbilar
2014-03-04
Länk till avsnitt

#4 Solcellspodden - med Johan Ahlgren

Intervju med Johan Ahlgren på Energiförbättring Väst AB om Solcellshybrider och värmepumpar
2014-03-17
Länk till avsnitt

#5 Solcellspodden

I detta avsnitt behandlas de nya skattereduktionerna, förnybart i EU, riksdagsdebatt om nettodebittering m.m
2014-05-12
Länk till avsnitt

#6 Solcellspodden - med Lise Nordin

Intervju med Lise Nordin, energipolitisk talesperson för Miljöpartiet. Vi pratar energipolitik, de förnybara energikällornas roll i Sverige och EU och mycket annat.
2014-05-18
Länk till avsnitt

#7 Solcellspodden

I avsnitt #7 får du senaste nytt om regeringens planerade skattereduktion och det senaste i turerna kring skattereglerna för mikroproducenter
2014-06-18
Länk till avsnitt

#8 Solcellspodden

I avsnitt #8 diskuterar vi havsbaserade energislag, biogas och batterilager m.m
2014-07-08
Länk till avsnitt

#9 Solcellspodden - med Fabian Fogelberg

I avsnitt #9 har vi besök av Fabian Fogelberg som har studerat cykelstationer för elcyklar
2014-08-10
Länk till avsnitt

#10 Solcellspodden

Nyfiken på hur solceller fungerar? Vi förklarar fysiken bakom. Alltså mycket solcellsnörderi och lite fira-stämmning över att det är 10:e avsnittet! Detta är del 1 av 2 om solcellsfysik.
2014-10-04
Länk till avsnitt

#11 Solcellspodden

Del 2 om solcellsfysik. Varför blir det el när ljus lyser på solcellen? Varför är monokristallina solceller mer effektiva än polykristallina solceller? Detta avsnitt kompletteras även med en video i vår nystartade Youtube-kanal!
2014-10-10
Länk till avsnitt

#12 Solcellspodden - med Johan Lindahl

Vi har besök av Johan Lindahl, doktorand inom tunnfilmsolceller vid Uppsala universitet och svensk representant för IEA PVPS. Vi diskuterar bl.a den svenska solcellsmarknaden och Johans forskning kring CIGS-solceller.
2014-11-14
Länk till avsnitt

#13 Solcellspodden

Vi förklarar tekniken kring solcellssystem och diskuteter hur solcellspaneler skall vinklas. Marcus nördar in lite på sitt exjobb som handlar om hur man kan gör en växelriktare MINDRE effektiv(!) men ändå kanske bättre? :)
2015-03-06
Länk till avsnitt

#14 Solcellspodden

Vi diskuterar de nya reglerna för solcellsstöd och hur man gör arkitekter glada när solceller skall installeras. Det blir även en del solcellsnyheter.
2015-03-13
Länk till avsnitt

#15 Solcellspodden

Det går bra nu! ... visar färsk solcellsstatestik för svenska marknaden. Vi pratar om installationstakten, priserna och de gröna jobben. Även sol(cells)förmörkelsen får vara med på ett hörn. Tack till Johan Lindahl för tydligt framställd statestik!
2015-04-09
Länk till avsnitt

#16 Solcellspodden

Ett soligt avsnitt från verandan där vi pratar om Teslas batterilösningar, nya skatteregler, vad vi själva gjort och ska göra i solcellsvärlden, hur man vet om solceller är etiskt och miljömässigt producerade m.m... Det blir lite av ett uppsamlingsheat.
2015-07-24
Länk till avsnitt

#17 Solcellspodden

I det sjuttonde avsnittet av Solcellspodden går vi igenom de senaste nyheterna i solcellsvärlden. Budget-oro, påstådda rekordpaneler och solcellsbestyckad logga.
2015-11-03
Länk till avsnitt

#18 Solcellspodden

Ny solelskatt införd, energiöverenskommelse, Tesla + SolarCity = sant?, Intersolar m.m... och vad har vi som poddar gjort på sistone?
2016-07-16
Länk till avsnitt

#19 Solcellspodden

Nu är vi tillbaka! Vi pratar om småskaliga DC-nät, batterier, Tesla solar roof, optimerare, solcellsekonomi och om våra jobb m.m... och blir det solceller på Pers hus?... och vad är det för ny farkost Marcus färdas på till jobbet?
2017-07-05
Länk till avsnitt

#20 Solcellspodden

Skatt på solel försvinner! EU bäddar för egen-el revolution, batterier och CO2-utsläpp, å massa annat!
2017-08-09
Länk till avsnitt

#21 Solcellspodden

Brandsäkerhet och solceller, svängningar på solcellsmodulmarknaden, podrekommendationer, prat om: batterier, vätgasbil, skatteregler för solel m.m.
2017-09-10
Länk till avsnitt

#22 Solcellspodden

Per är pepp på ny pryl- Smappee, senaste kring importtullar i USA, vi pratar om lyssnarkommentarer, tjänsterna SolarCoin och Tibber, höjt solcellsstöd och poddrekommendationer. Ett extra långt fullmatat asvnitt :)
2017-10-10
Länk till avsnitt

#23 Solcellspodden - med Johan Lindahl från Svensk Solenergi

Johan Lindahl, talesperson för Svensk Solenergi och representant i IEA PVPS, intervjuas i Solcellspodden avsnitt 23! Vi pratar om svensk statistik för solcellsinstallationer, framsynta elbolags affärsmodeller för solel, solcellsstöd och skatteregler, importtullar på solcellsmoduler, svensk produktion av solcellsmoduler, solceller och miljöpåverkan och vi får en rapport från Atacamaöknen i Chile där man får nästan 4 gånger mer solel från sina solceller jämfört med i Sverige.
2017-11-13
Länk till avsnitt

#24 Solcellspodden - med Sam Manaberi från Trine

Sam Manaberi, solcellsfantast och medgrundare av Trine, intervjuas i Solcellspodden avsnitt 24! Vi pratar om Trine och deras affärsidé men även om hur Sam började intressera sig för solceller och hållbart investerande.
2018-01-04
Länk till avsnitt

#25 - Solenergisafari på forskningsinstitutet RISE - Solcellspodden

Vi har gjort en rundvandring och intervjuat ett gäng solenergiexperter på forskningsinstitutet RISE i Borås. Här forskas det om allt möjligt som har med solenergi att göra, bland annat om solcellsmodulers prestanda och tålighet, mätning av solinstrålning, byggnadsintegrerede solceller, solvärme och om hur trion solceller, batterier och DC-nät kan skapa nytta. Stort tack till alla på RISE som deltog och ett extra stort tack till Jon Persson som planerade besöket och som bjöd in oss!
2019-01-29
Länk till avsnitt

#26 - Nyheter och historik - Solcellspodden

Vi är tillbaka och denna gång pratar vi nyheter i solcellsbranschen och lite historik. Vad har hänt i branschen sedan vi började podda och kan verkligen IKEA börja sälja solceller i sina svenska butiker? Nya handböcker om solceller och elbilsladdning kommer på tal, å massa annat under en timmes solcellssnack!
2019-06-05
Länk till avsnitt

#27 - IKEA:s nya solcellspaket, DC-nät + solceller, solcellslån och nya rekordparker - Solcellspodden

Vi pratar om ny nätkoncessionsutredning som banar väg för hopkoppling av solcellsanläggningar med DC-nät, om solcellspaketen "solstråle basic" och "solstråle plus" från IKEA, de låga räntorna man får på solcellslån idag och såklart pratas det nya rekordstora solcellsparker i Sverige och världen! Detta och lite till i Solcellspodden avsnitt 27!
2019-08-07
Länk till avsnitt

#28 - Mer solcellspengar, ny solcellsstatistik och Pers avancerade solcellsplaner - Solcellspodden

Mer solcellspengar på g i regeringens höständringsbudget, nya svensk solcellsstatistik från senaste IEA PVPS-rapporten, Per har fått solcellsstödet beviljat och berättar om sina avancerade installationsplaner, Marcus har sett stora solcellsparker i England, lite (nya) aspekter kring solcellsparker och dess nytta, bra feedback från Johan Lindahl... och för lyssnarnas skull kanske det är dags för solcellspoddensången?
2019-11-11
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.