Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

EFN Börslunch

EFN Börslunch

Börslunch sänds varje vardag 11:45 och bjuder på de hetaste aktietipsen och de bästa analyserna.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

efn-borslunch.libsyn.com/website

Avsnitt

817. Två köpvärda oljeaktier

Börslunch fokuserar på den politiskt känsliga oljemarknaden och bjuder på två aktiecase inom sektorn. Gäst är Filippa Gerstädt, förvaltare på Nordea.

2019-03-20
Länk till avsnitt

816. ?Sverige har blivit som Japan?

Börsen har inlett året rekordstarkt samtidigt som det inte saknas orosmoln på himlen. Chris Watling, chefsstrateg på Longview Economics, talar i Börslunch om marknadsstrategi och tajming.

2019-03-19
Länk till avsnitt

815. Nordiska aktier så in i Norden

Norsk lax och danska rederier är några av branscherna som avhandlas när Börslunch siktar in sig på Skandinavien. Tore Marken från Handelsbanken och Christoffer Aaser-Stene från DNB Markets står för analysen.

2019-03-18
Länk till avsnitt

814. Vänta inte på analytikerna om du ska köpa H&M

Klädbolag i kris och andra klädbolag behandlas i dagens Börslunch. Jonas Olavi från Alfred Berg och Erik Hansén från IG Markets bjuder även på ett finskt aktiecase och några utdelningsaktier.

2019-03-15
Länk till avsnitt

813. ?Rea på svenska tillgångar just nu?

Acando, Nent, MTG och Nepa. Det är några av bolagen som analyseras i dagens Börslunch där förvaltarna Catrin Jansson från Enter och Jimmy Bengtsson från Skandia främst riktar blickarna mot börsens mindre bolag.

2019-03-14
Länk till avsnitt

812. Bolaget som är trädgårdens Tesla

Ica, Gränges och Husqvarna är några av bolagen som avhandlas i dagens Börslunch. Programmet gästas av Peter Karlsson från Handelsbanken och Gustaf von Sivers från Calgus samt rapportaktuella Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå.

2019-03-13
Länk till avsnitt

811. Goda anledningar till att vara försiktig

Börslunch fokuserar på makro och diskuterar bland annat tysk bilindustri, Brexit, den svaga svenska kronan och Atlanta Fed. Gäster i programmet är Lena Fahlén från Handelsbanken och Mattias Sundling från Danske Bank.

2019-03-12
Länk till avsnitt

810. En köpvärd aktietrio och ett säljcase

SKF, Sandvik, Veoneer och Epiroc. Det är några av aktierna som analyseras i dagens verkstadstunga Börslunch. Gäster är John Hernander från Nordea och Markus Almerud från Kepler Cheuvreux.

2019-03-12
Länk till avsnitt

809. Tio jämställda bolag

Kvinnor tar mindre risker än män i sitt sparande. Varför är det så och är detta något som man kan bygga en fondstrategi runt? Elena Herrero från Indecap och Christina Söderberg från Compricer gästar dagens Börslunch.
2019-03-08
Länk till avsnitt

808. ?Det finns kap att göra i Ryssland?

Med East Capitals grundare Peter Elam Håkansson och Pacific Fonders förvaltare Mattias Gromark i studion blir det fokus på tillväxtmarknader. I studion finns även Lucara Diamonds vd Eira Thomas.
2019-03-07
Länk till avsnitt

807. Favoriten på tillväxtmarknaderna

Läget på tillväxtmarknaderna analyseras av Sonal Tanna från JP Morgan i Börslunch. Erik Sjöström från Skandia tittar närmare på bland annat utvecklingen för THQ och Hexagon.
2019-03-06
Länk till avsnitt

806. Är oron för världsekonomin överdriven?

Denna fettisdag är Börslunch fullmatat med allt från Fear & Greed-index och tysk bilindustri till amerikansk ISM och PMI. Gäster i programmet är Mikael Hanell från Nordic Cross och Jonas Thulin från Erik Penser Bank.
2019-03-05
Länk till avsnitt

805. Peter Malmqvist: Systemet för nyproduktioner måste ses över

Rapportsäsongen för det fjärde kvartalet är över och det är hög tid att sammanfatta. Detta görs tillsammans med Peter Malmqvist från Analysguiden som bland annat tittat på Stockholmsbörsens värdering, verkstadssektorn och byggsektorn.
2019-03-04
Länk till avsnitt

804. Stora möjligheter och risker i Indien

Indien ligger i konflikt med grannlandet Pakistan. Hur ska man då tänka när det gäller investeringar i Indien? Det diskuteras i dagens Börslunch där Lisa Synning, förvaltare på Handelsbanken, gästar Gabriel Mellqvist.
2019-03-01
Länk till avsnitt

803. Läge att skifta över mot tillväxtmarknader

Inköpschefer, Philly Fed och tyska industriordrar. Det är några av ingredienserna i Börslunch makro- och strategispecial. Gabriel Mellqvist diskuterar med Matthias Gietzelt från Söderberg & Partners.
2019-02-28
Länk till avsnitt

802. ?Hållbarhet är mycket en kulturfråga?

Börslunch fokuserar på hållbarhet och på datorspel. Gäster är Lars Wingefors, grundare och vd för THQ Nordic och Victoria Lidén, hållbarhetsanalytiker på Öhman.
2019-02-27
Länk till avsnitt

801. Tankefällorna som sabbar dina investeringsbeslut

Hur fungerar hjärnan när det gäller placeringar och vilken roll har känslorna? Det fokuserar Börslunch på i dag när forskaren och föreläsaren Elin Helander pratar börspsykologi med Gabriel Mellqvist.
2019-02-26
Länk till avsnitt

800. Förvaltare: Samsung slår Apple i 5G-racet

Mobile World Congress (MWC) är i gång i Barcelona. Tillsammans med förvaltaren Inge Heydorn från Sentat passar Börslunch då på att rikta blickarna mot telekom och techsektorn.
2019-02-25
Länk till avsnitt

799. Small Cap Q4 Awards ? vinnarna är?

Börslunch avslutar veckan med Petter Löfqvist från Danske Bank och Erik Hermansson från Humle Kapitalförvaltning. De delar bland annat ut pris i sin egen Small Cap-gala. Dessutom gästar Oscar Werner, vd på Sinch (tidigare CLX Communications).
2019-02-22
Länk till avsnitt

798. ?Dyra bolag kan vara prisvärda?

Bank, digitalisering, småbolag och makro. Det och mycket mer pratar vi om i dagens Börslunch. För analysen står förvaltarna Lotta Faxén från Lannebo och Henrik Söderberg från C Worldwide.
2019-02-21
Länk till avsnitt

797. Bottenfiske, kycklingar och dipp

Byggbolag, småbolag och rapportbolag. Det är några av de bolag som diskuteras i dagens Börslunch som gästas av Gabriel Isskander från Börsveckan och Fredrik Skoglund från Länsförsäkringar.
2019-02-20
Länk till avsnitt

796. Drömstart på 2019 för hälsovårdssektorn

Det är vabruari och ett bra tillfälle att fokusera på hälsovårdssektorn. Detta gör Börslunch tillsammans med Ulrica Slåne Bjerke från Arctic Fund Management och Mårten Steen från Healthcap.
2019-02-19
Länk till avsnitt

795. Bastu och annat hett inom Micro Cap

Börslunch fokuserar i dag på investeringar i Micro Cap-bolag, det vill säga börsens mindre bolag. Med i studion för att analysera dessa är Helen Broman och Jan Glevén. Bland annat snackas det om det finska bastubolaget Harvia, om robotbolaget Unibap och om BTS.
2019-02-18
Länk till avsnitt

794. ?Saab i extremt bra slagläge?

En rapportintensiv vecka avslutas med Georg Norberg från Case Kapitalförvaltning och Lars Söderfjell från Ålandsbanken i studion. Bolag som analyseras är bland annat Saab, Fingerprint, Nibe, Autoliv och Hexagon.
2019-02-15
Länk till avsnitt

793. En bukett älsklingsaktier och en förlorad kärlek

På kärlekens dag finns förvaltarna PO Nilsson från Prior Nilsson och Johan Thorén från Strand Kapital på plats i studion för att gå igenom dagens rapporter. Bland andra rapporterar ESL-bolaget Pricer och vd:n Helena Holmgren gästar programmet.
2019-02-14
Länk till avsnitt

792. Rapportaktuella aktietips

Vikten av stockpicking framhålls av gästerna Christina Lundmark och Per Hedberg i dagens Börslunch. Programmet gästas också av Åsa Bergman, vd för Sweco, ett av alla bolag som släppt kvartalsrapport i dag.
2019-02-13
Länk till avsnitt

791. ?Folk dansar nära utgången?

Denna dag då det kommit en drös intressanta kvartalsrapporter har Börslunch kallat in tre gäster. Pierre Mellström, Stefan Olofsson och Wilhelm Gruvberg analyserar bland annat siffrorna från Netent, XXL, Hoist, Intrum, Formpipe, Proact och THQ.
2019-02-12
Länk till avsnitt

790. Sluta deppa svenska sparare!

Mycket snack om makro och om konjunktur i dagens Börslunch som gästas av Alexandra Stråberg från Länsförsäkringar och Frida Bratt från Nordnet. Bland ämnena märks bostadspriserna och Feds räntepolitik.
2019-02-11
Länk till avsnitt

789. Fett och kyla hett i Skåne

Rapportfloden forsar vidare och Börslunch avslutar veckan på Lunds Universitet. De forna Lundastudenterna Andreas Brock och Per Johansson gästar, bland annat för att snacka om rapporterna från Skanska och Dometic.
2019-02-08
Länk till avsnitt

788. Handelns utmaning: ?To butik or not to butik?

Icas vd Per Strömberg gästar programmet denna dag då bolagets aktie stiger efter sen stark kvartalsrapport. Övriga gäster är Pär Andersson från Spiltan och Anna Strömberg från Catella. De analyserar bland annat dagens rapporter och bjuder på aktietips.
2019-02-07
Länk till avsnitt

787. Stjärnförvaltarens två första köp

Rapportsäsongen rullar vidare och för att kommentera finns i dag Martin Guri och Carl Armfelt med i studion. Nordea, Handelsbanken, CTT Systems och Addnode är några av de bolag som berörs. Dessutom snackas det THQ Nordic, Evolution Gaming och Spotify.
2019-02-06
Länk till avsnitt

786. Japanska robotar och globala skuldfällor

Svensk verkstad och globala aktier är två av ämnena i dagens Börslunch. För analysen står förvaltarna Ylwa Häggström och Bo Knudsen.
2019-02-05
Länk till avsnitt

785. Lyckopiller och besk medicin

Börslunch inleder veckan med en hälsovårdsspecial. Förvaltarna Susanna Urdmark och Mattias Häggblom pratar bland annat rapporterande hälsobolag, medtech och tillväxtstrategier. Programmet gästas även av Bioarctics vd Gunilla Oswald.
2019-02-04
Länk till avsnitt

784. Kök, vind och kläder ? rapportaktuella analyser

Electrolux uppdelning, vindkraftbolaget Vestas och en uppföljning av H&M:s rapport. Det är huvudingredienserna i dagens Börslunch som gästas av Stephanie Gabrielsson och Lars Hallström.
2019-02-01
Länk till avsnitt

783. ?Förvånade att H&M inte faller mer?

H&M backar och Essity rusar. Det är skiftande reaktioner på dagens kvartalsrapporter. I EFN:s studio sitter Niklas Wellfelt och Mattias Eriksson och är redo att nagelfara dem.
2019-01-31
Länk till avsnitt

782. Krokodilgap i rapportfloden

Intrums vd Mikael Ericson gästar Börslunch denna dag då aktien stiger efter att bolaget levererat starka kvartalssiffror. Övriga gäster i programmet är Linda Lyth och Oskar Ekman och de analyserar bland annat Volvo, SEB, SCA och NCC.
2019-01-30
Länk till avsnitt

781. Skog, stål & storbank

Börslunch dyker djupt i dagens rapport- och nyhetsflod och analyserar bland annat Norwegian, SAS, Billerud Korsnäs, Swedbank och SSAB. Gäster är Lars Frick och Gustaf Schwerin.
2019-01-29
Länk till avsnitt

780. ?Mycket talar för Europa?

Börslunch pratar bland annat om halvledaraktier och om den globala börstemperaturen tillsammans med Sara Starovlah från Danske Bank och Staffan Lindfeldt från Handelsbanken. En fråga som ställs är om marknaderna är översålda.
2019-01-28
Länk till avsnitt

779. Super-Börje har lyft Ericsson ? men det finns mycket kvar att göra

Denna dag då börsjättarna Telia och Ericsson kommit med kvartalsrapporter djupdyker Jonas Olavi och Anders Elgemyr i den senares siffror i Börslunch. Bland annat diskuteras hur Ericsson påverkas av den politiska osäkerheten runt Huawei.
2019-01-25
Länk till avsnitt

778. Årets mest köpta och sålda aktier

Fingerprint, svensk bostadsmarknad, svag tysk ekonomi och franska bekymmer. Det är några av ämnena som avhandlas när Johanna Kull och Marie Giertz gästar Börslunch.
2019-01-24
Länk till avsnitt

777. Kina styr börsen

Börslunch riktar blickarna mot Asien och Kina. Det blir snack om handelskrig men också kredittillväxt och några bolagsanalyser tillsammans med Kristina Sandklef och Gunnar Påhlson.
2019-01-23
Länk till avsnitt

776. Tre attraktiva skogsaktier

Valmet, Stora Enso, Kindred och norska laxbolag. Det är några av bolagen som avhandlas när Börslunch tar sig an de nordiska aktiemarknaderna. Gäster är förvaltarna Johan Stein och Marcus Pyhr.
2019-01-22
Länk till avsnitt

775. Fyra bolagstips och en börs-vd

Rapportperioden accelererar och Björn Rosengren från verkstadsjätten Sandvik gästar Börslunch för att kommentera dagens rapport. Dessutom kommer förvaltarna Fredrik Skoglund och Oscar Karlsson för att diskutera några intressanta aktiecase.
2019-01-21
Länk till avsnitt

774. Två vinnare och en varningsflagg i fastigheter

Börslunch fokuserar på fastighetssektorn. Henrik Dahlgren, analytiker på Danske Bank och Nina von Koch diskuterar bland annat Castellum, JM, Balder och Platzer.
2019-01-18
Länk till avsnitt

773. Tech, streaming och 5G

Det blir mycket snack om teknikbolag som Netflix, Storytel, Spotify, Snapchat, Millicom och Ericsson i dagens Börslunch. Gäster är Joakim Bornold och Stefan Wård.
2019-01-17
Länk till avsnitt

772. Preffar trumfar politiken

Flera nyheter i politiken och snart dags för rapportperiod, men Börslunch fokuserar på preferensaktier tillsammans med Peter Benson och Ulric Grönvall.
2019-01-16
Länk till avsnitt

771. Det kan bli årets bästa tillgångsslag

Börslunch återvänder i dag till räntemarknaden. Förvaltarna Maria Ljungqvist och Karin Haraldsson pratar om fondflöden, kreditspreadar, emissionsvolymer och Castellum bland annat.
2019-01-15
Länk till avsnitt

770. Fem köpvärda techjättar

Börslunch fokuserar på globala aktiemarknader i dag. Förvaltarna Filip Boman och Johan Nilke bjuder på aktietips och pratar bland annat om techbolag som Apple, Microsoft, Google, Nvidia och Samsung.
2019-01-14
Länk till avsnitt

769. Hetaste trenderna och bolagen inom hälsovård

Förvaltarna Astrid Samuelsson och Ellinor Hult är tillbaka i Börslunch för att analysera hälsovårdsaktier som Illumina, Bioarctic och Cellink. Dessutom intervjuas Bonesupports vd Emil Billbäck.
2019-01-11
Länk till avsnitt

768. Så blir börsåret 2019

Vart går börsen i år och hur ska man tänka när det gäller placeringar i olika tillgångsslag? Det är temat i dagens program där Michael Livijn finns med i studion. Dessutom kommenteras nyheten att Ericsson gör miljardavsättningar för mjukvaruprojekt.
2019-01-10
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.