Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

1000 modiga frågor i Barnradion

1000 modiga frågor i Barnradion

Frågor och svar om kroppen, känslor och kompisar. Ansvarig utgivare: Hanna Toll

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/1000modigafragoribarnradion

Avsnitt

JOBBIGT OM KÄRLEK

Hur vågar man säga att man är kär i någon? Den frågan ställer sig en lyssnare i veckans fråga. Dessutom gästar Teo, Maya och Filippa från serien Jobbigt!

2019-09-15
Länk till avsnitt

Min vän skryter om märkeskläder

Vad gör man om ens vän ibland är snäll och rolig men också kan vara dryg och skryta? Kurator Sandra Stendahl svarar.

2019-09-10
Länk till avsnitt

PANELEN OM ATT GRÅTA

Hur vågar man gråta framför folk? Vem i panelen blir ledsen så fort hon ser en gammal person? Och är att ge choklad det bästa sättet att trösta någon på? Detta får vi höra i veckans avsnitt med panelen!

2019-09-06
Länk till avsnitt

Pinsamt när min crush går förbi

Lyckas du också alltid göra bort dig varje gång personen du gillar går förbi? Så känner iallafall personen som skickat in veckans expertsvar.

Kurator Sandra Stendahl svarar!
2019-09-03
Länk till avsnitt

LISETTE ALFREDSSON OM ATT VARA ANNORLUNDA

I veckans avsnitt snackar vi om situationer då man känner sig annorlunda. Något som ofta ses som något negativt... men är det verkligen så? Hur embraecar man sina konstigheter? Youtubern Lisette Alfredsson gästar!

Tips: Se även videon med Lisette när hon svarar på panelens modiga frågor: https://www.youtube.com/watch?v=z-GTW4I9JXw
2019-09-01
Länk till avsnitt

Får inte sminka mig för mamma

I veckans expertsvar svarar kurator Sandra Stendahl på varför hon tror varför de flesta inte får sminka sig för sina föräldrar och hur man skulle kunna fråga om man får testa...

2019-08-27
Länk till avsnitt

LEIA OM JOBBIGA RYKTEN

1000 Modiga Frågor är äntligen tillbaka och i detta avsnitt gästas panelen av artisen Leia och snackar om rykten! Vad kan man göra om ett rykte börjar spridas om en själv eller om ens kompis?

2019-08-25
Länk till avsnitt

Rädd för att bli vuxen

Många kan nog känna igen sig att inte vilja bli stor, typ att brösten och håren börjar växa utan att man kan kontrollera det! I säsongens första expertsvar svara kurator Sandra Stendahl på en fråga om detta!

2019-08-20
Länk till avsnitt

PANELENS FRÅGOR: '' Han pratar bara med mig på Snapchat?! ''

I säsongens sista avsnitt får panelen skina lite extra igen med sina egna frågor! Hur gör man om ens crush inte vågar prata IRL? Hur många stilar måste man testa för att hitta sig själv? Det får ni svar på innan 1000 modiga tar sommarlov!

2019-06-07
Länk till avsnitt

Stora bröst

När börjar brösten växa? Och är det konstigt att få stora bröst när man är 10 år? Det svarar sexualupplysare Hans Olsson i veckans expertsvar.

2019-06-04
Länk till avsnitt

Edvin Törnblom om att dissa sin sommarflirt

Hur pallar man visa sig halvnaken på badstranden? Och är det ens värt att vara ihop med någon bara över sommaren? Det svarar panelen och Edvin Törnblom från MVH på i denna sommarspecial!

2019-06-02
Länk till avsnitt

Jag har en stor snopp?

4 cm, 7 cm eller 11 cm? Finns det egentligen någon vanlig längd på en snopp? Det reder sexualupplysare Hans Olsson på i veckans expertsvar om snoppstorlek!

2019-05-28
Länk till avsnitt

JASSE: '' Jag övade på att pussas med mina vänner! ''

Hur bjuder man in till en kyssdejt? Åt vilket håll ska tungan gå? Och vem i panelen övade med ett äpple? Det svarar ungdomspanelen och influensern Jasmine ''Jasse'' Gustafsson på i det här avsnittet om första pussen!

2019-05-26
Länk till avsnitt

Redo att pussas?

En lyssnare vill pussa sin kille MEN vet inte om han vill!? Hur gör man då? Sexualupplysare Hans Olsson svarar.

2019-05-21
Länk till avsnitt

MENS: '' Jag använde papper som mensskydd i ett halvår ''

Hur berättar man om sin första mens? Vem i panelen har aldrig kunnat stoppa upp en tampong? Hur känns det i underlivet när man har mens? Det svarar panelen och gästerna från SVT-MENS på i veckans avsnitt!

2019-05-18
Länk till avsnitt

Vart får jag tag på kondomer?

Är det någon åldersgräns på kondomer? Och vart kan man få tag på dem? Det svarar sexualupplysare Hans Olsson på i veckans expertsvar.

2019-05-14
Länk till avsnitt

ALLYSANDRA: ''Jag grät på rasterna om jag såg någon må dåligt! ''

Hur bjuder man in någon som blir utfryst på en skönt och bra sätt? I veckans 1000 modiga pratar panelen och Allysandra om vad man själv kan göra om man märker av mobbning och utfrysning i skolan.

2019-05-10
Länk till avsnitt

Är jag bisexuell?

I veckans expertsvar svarar sexualupplysare Hans Olsson på en fråga från en lyssnare som är kär i en tjej och kille samtidigt! Hur vet man om man är bisexuell?

2019-05-07
Länk till avsnitt

PANELENS FRÅGOR: '' Jag stör mig på dig, vi borde inte umgås! ''

I veckans avsnitt är det panelens time to shine liiite extra! Då de får svara på sina EGNA frågor om puberteten och livet! Det blir bland annat snack om skolångest och hur man gör slut med en vän.

2019-05-03
Länk till avsnitt

Varför får man mens?

Varför får tjejer mens egentligen, om nu alla säger det är så jobbigt? Det svarar RFSUS sexualupplysare Hans Olsson på i veckans expertsvar.

2019-04-30
Länk till avsnitt

OSCAR STEMBRIDGE OM NERVOSITET

I veckans avsnitt svarar vi på en lyssnare som vill sjunga på skolavslutningen...men är rädd föra att folk ska reta honom då. Hur gör man för att våga? Det svarar panelen och veckans gäst artisen Oscar Stembridge på.

2019-04-28
Länk till avsnitt

Tappa oskulden?

Kanske du hört uttrycket ''tappa oskulden'' många gånger, men vad betyder det egentligen? Vad är det man tappar? Hans Olsson från RFSU svarar på lyssnarnas frågor.

2019-04-23
Länk till avsnitt

GORDON DEWOON: ''Jag var livrädd för att bli sjuk!''

Får du en klump i magen, ett bultande hjärta eller gråten i halsen ibland? I veckans avsnitt av 1000 modiga frågor pratar panelen och veckans gäst Gordon Dewoon om ångest, hur man vågar gå till psykologen och utmana sina rädslor!

2019-04-21
Länk till avsnitt

Mitt underliv ser konstigt ut!

I veckans expertsvar svarar vi på en fråga från en tjej som tycker att hennes snippa ser annorlunda ut. Men vad är egentligen annorlunda? Hans Olsson från Rfsu ger svar.

2019-04-16
Länk till avsnitt

NATHALIE BRYDOLF: ''Ibland har jag behövt skrika ut NEJ!''

Vad gör man om någon inte lyssnar när man säger nej? Det svarar panelen och veckans gäst Nathalie Brydolf på i veckans avsnitt av 1000 modiga frågor!

2019-04-12
Länk till avsnitt

Besatt av kärlek

Om man är kär kan det vara svårt att sluta tänka på den personen och man vill bara vara nära hela tiden. Varför blir det så egentligen? Det svarar sexualupplysare Hans Olsson på i veckans expertsvar.

2019-04-09
Länk till avsnitt

LISA AJAX: ''Jag var alltid den korta och gulliga tjejen!''

Vad säger man om någon skojar med en bara för att man är mindre? I veckans 1000 modiga pratar panelen och veckans gäst Lisa Ajax om hur viktigt det är att bli tagen på allvar!

2019-04-07
Länk till avsnitt

UNGDOMSPANELEN: ''Min kompis blev kär i min bror!?''

Är du kär i en kändis?...eller kanske ett kompis syskon? I veckans program pratar panelen om hur man ska göra om man är kär i någon som man aldrig kommer kunna få.

2019-03-29
Länk till avsnitt

Min kompis blir kallad bög

Hur kan man göra för att ställa upp för en kompis som blir retad? Det svarar kuratorn Sandra Stendahl på i veckans expertsvar.

2019-03-26
Länk till avsnitt

WILLIAM SEGERDAHL: ''Jag har fått katastrofala voice-cracks på scenen''

I veckans avsnitt snackar vi äntligen om det fruktade målbrottet! Panelen och gästen William Segerdahl delar med sig av sina värsta voice-cracks och tips på hur man tar sig genom målbrottet.

2019-03-22
Länk till avsnitt

Vill inte ta vuxnas tid med mina problem

Mår du dåligt men vill inte ''vara i vägen'' för en vuxen? I veckans expertsvar ger kurator Sandra Stendahl tips på vad man kan göra om man vill prata och få hjälp av någon.

2019-03-19
Länk till avsnitt

ANIS DON DEMINA: ''Många Influensers mår jättedåligt!''

Går det att alltid vara glad? I veckans lite filosofiska 1000 modiga frågor försöker panelen och Anis Don Demina svara på hur man blir lycklig!

2019-03-17
Länk till avsnitt

Min kompis röker - borde jag säga något?

Vad gör man om ens kompis röker och man är orolig? Ska man säga något till kompisens förälder - även om det kan riskera vänskapen? Det får vi hjälp med i veckans expertsvar med kurator Sandra Stendahl.

2019-03-12
Länk till avsnitt

STRANDELS om att vara dramaqueen och mammas lilla gris

Vad ska man egentligen ta sig till när ens föräldrar behandlar ens syskon annorlunda? Det får vi svar på i veckans avsnitt av 1000 modiga frågor när vi snackar avundsjuka med syskonen Tova och Sigge i Strandels.

2019-03-10
Länk till avsnitt

Min tjej är inte redo för sex!

Vad ska man göra om man vill testa ha sex - men om ens pojkvän/flickvän inte vill? Den här viktiga frågan svarar kurator Sandra Stendahl på i veckans expertsvar.

2019-03-05
Länk till avsnitt

ELIOTT MALHOTRA: ''Min ADHD är det bästa som hänt mig''

I veckans avsnitt svarar vi på en lyssnare som tycker det är jobbigt att inte kunna koncentrera sig i skolan. Dessutom så kommer Eliott Malhotra och berättar för första gången om hur det var för honom att växa upp med diagnosen ADHD.

2019-03-01
Länk till avsnitt

Blöder det första gången man har sex?

I veckans expertsvar svarar sexualupplysare Hans Olsson på om det börjar blöda i snippan första gången man har sex.

2019-02-26
Länk till avsnitt

VERA HOTSAUCE: '' Min pappa levde dubbelliv ''

Denna vecka tar vi upp en fråga från en lyssnare som är rädd att hans föräldrar ska skilja sig för att de bråkar så mycket. Dessutom så kommer artisten Vera Hotsauce och berättar om hennes familjs jobbiga skilsmässa. 

2019-02-24
Länk till avsnitt

Hur länge har man flytningar?

I veckans expertsvar svarar vi på en fråga från en 12 årig tjej som undrar hur länge man har flytningar! Ska man ha det hela sitt liv eller? Sexualupplysare Hans Olsson ger svar.

2019-02-19
Länk till avsnitt

KÄRLEKSSPECIAL MED AMIR AKROUTI

I veckan var det alla hjärtans dag och därför svarade panelen och veckans gäst Amir Akrouti på 4 RIKTIGT svåra kärleksfrågor! Det snackas om första hånglet, crushes som retas och hur man vågar ''komma ut''.

2019-02-17
Länk till avsnitt

Kan man kyssa någon man inte är kär i?

I veckans expertsvar svarar sexualupplysare Hans Olsson på om kärlek och kyssar/sex hör ihop.

2019-02-12
Länk till avsnitt

LOIS OCH ANTHONELLA FRÅN SERIEN "KLASSEN" OM POPULARITET

Är det ok att bete sig drygt mot sin kompis bara för att man blivit populär? Det svarar panelen och skådespelarna Lois Ahlén och Anthonella Sillén från tv- serien "Klassen" på i veckans avsnitt!

2019-02-08
Länk till avsnitt

Genomskinlig sperma

Är det vanligt att ens utlösning är genomskinlig, vit eller gul? Det svarar sexualupplysare Hans Olsson på denna vecka.

2019-02-05
Länk till avsnitt

NICCI HERNESTIG: ''Jag blir dagligen kallad hora på mina sociala medier''

I veckans avsnitt snackar vi om näthat! Hur gör man om man får en elak kommentar? Dessutom kommer Nicci Hernestig och berättar om de kränkningar hon utsatts för på både nätet och i skolan!

2019-02-01
Länk till avsnitt

Prata inför klassen

Får du också lite panik när du ska hålla en presentation i skolan? Här kommer lite tips från kurator Sandra Stendahl på hur du ska palla prata inför människor.

2019-01-29
Länk till avsnitt

LILLY KUNGS: ''Jag fick inte prata med min pojkvän på 14 veckor''

I veckans avsnitt svarar vi på en fråga från Vera som saknar sin bästis som flyttat till en annan stad! Sen så kommer Youtubern Lilly Kungs och berättar hur hon pallar ha distansförhållande med sin kille som bor i USA.

2019-01-25
Länk till avsnitt

Hur ska jag berätta att jag har en pojkvän?

I veckans expertsvar ger kurator Sandra Stendahl superbra tips på hur man vågar säga till sina föräldrar att man skaffat en pojkvän/flickvän!

2019-01-22
Länk till avsnitt

1000 MODIGA FRÅGOR - BEST OF 2018

Här kommer en liten godispåse med allt det bästa vi gjorde 2018! Det blir allt ifrån Williams Segerdahls bästa tips på hur man skaffar vänner till hur det var för Antonia att komma ut som trans. Och en massa bloopers såklart!

2019-01-20
Länk till avsnitt

Sover fortfarande med gosedjur

Hur länge får man sova med gosedjur innan det blir pinsamt? Kurator Sandra Stendahl svarar.

2019-01-15
Länk till avsnitt

MATICE KAMARA: ''Våldet gjorde mig fruktansvärt mörkrädd''

I veckans avsnitt pratar vi om när grupptryck leder till riktigt jobbiga situationer. Dessutom så kommer Matice ifrån Idol för hjälpa oss hur man kommer ur en svår situation med mycket bråk och våld.

2018-12-21
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.