Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Smaklöken: Odling och mat

Smaklöken: Odling och mat

Välkomna till Weibulls podd Smaklöken. Vi pratar om allt som finns i trädgården. Vi vill inspirera och skapa lust till att odla. Programledare och producent är Tomas Tränkner

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

weibulls.com/smakloken

Avsnitt

Läget i trädgårdssverige den 7 maj 2020

Först var våren varm, sen blev det kallt och sen kom det regn. Hur mår våra trädgårdar just nu? Vad är det som händer i Emelie Lagervalls odlingstält? Blir det några päron i år? Svaren får du i detta avsnitt som spelades in den 6 maj, 2020. 

2020-05-07
Länk till avsnitt

Så går det för skärgårdsodlarna i slutet av april

Skärgårdsodlarna Paula Thelin och Andreas Cermak berättar hur det går för deras dröm åtta veckor senare - att bli självförsörjande på grönsaker på sin skärgårdsö. Hur långt har de kommit? Vad använde de för material till täckodlingen? Har de energin kvar efter att fått ut all jord till ön? Svaren får du i detta avsnitt som spelades in den 29 april, 2020. 

2020-04-30
Länk till avsnitt

Huvudsta Trädgård - visionen som blev verklig

Hon såg en vackert belägen gräsplätt i centrala Stockholm och tänkte, här kan det bli en trädgård. Sagt och gjort för Elin Aronsen Beis. Det blev Huvudsta Trädgård, utan budget och utan stor tidsinsats. Elin ville göra något lokalt där hon bor, där cirkulärt och hållbart var nyckelord. Lyssna på hennes berättelse. 

@huvudstatradgard www.foodloopz.se 

2020-04-22
Länk till avsnitt

Så täckodlar du

Täckodling gör att du behöver vattna mindre och rensa mindre ogräs. Emelie Lagervall berättar hur hon täckodlar och får en lucker jord som är full med maskar och mikroorganismer. 

2020-04-16
Länk till avsnitt

Konsten att odla enkelt

Emelie Lagervall berättar hur hon odlar till låg kostnad och på ett sätt som fungerar för henne. Det viktiga är att hitta sin egen anledning till att man odlar. Ställ dig frågan -varför odlar du? För Emelie var det ett sätt att ta sig ur sin utmattning och få ny energi. I detta avsnitt får du smarta tips på hur du lyckas med odlingen och gör det enkelt. 

2020-04-09
Länk till avsnitt

Förodling och varmbänk

Polisen och odlingsentusiasten Emelie Lagervall berättar om hur du lyckas med förodling och varmbänk. 

2020-04-02
Länk till avsnitt

När tre odlingsfantaster möts för första gången

Magi uppstod när Skärgårdsodlarna mötte den kreativa odlaren Emelie Lagervall. Häng med och lyssna på deras samtal om att skapa en trädgård. De pratar om att utnyttja de förutsättningar som finns och göra det enkelt. Mycket inspiration utlovas i detta avsnitt. 

2020-03-26
Länk till avsnitt

Skärgårdsodlarna möter en jordexpert

Skärgårdsodlarna Paula Thelin och Andreas Cermak möter Weibulls jordexpert Isak Svärd. De prata om vad man skall göra med marken för att odlingen skall bli så bra som möjligt. Isak ger konkreta tips på hur man väljer rätt jord för sin odling. 

2020-03-21
Länk till avsnitt

De skall bli självförsörjande på grönsaker - på en skärgårdsö

 

Paula Thelin och Andreas Cermak håller på att förverkliga en dröm - att bli självförsörjande på grönsaker på sin skärgårdsö. I detta avsnitt berättar de sitt stora projekt att skapa ett boende och en odling på ön Storholmen i Stockholms skärgård. 

 

2020-03-12
Länk till avsnitt

Tomater är så mycket mer än en röd frukt - Emelie Lagervall

Det finns 600 sorters tomater, i all former och storlekar. Emelie Lagervall odlade 150 sorters tomater i sin trädgård. Vi pratar om smaker, färger, lagring och mycket annat. 

2020-02-06
Länk till avsnitt

Alla kan odla - Emelie Lagervall

Om det finns ett intresse för att odla, då kan alla odla. Det menar Emelie Lagervall, som experimenterar sig fram för att hitta sin väg att odla. Hon provar olika odlingsmetoder, testar fröer använder sociala medier för att diskutera odling. 

2020-01-23
Länk till avsnitt

Odla är en lek - möt Emelie Lagervall

Emelie Lagervall är polisen som upptäckte odlandet på sina egna villkor. Hon släpper kraven på sig själv och ser hela året som en odlingsperiod. Odlandet har blivit som en lek för Emelie. Lyssna på detta inspirerande avsnitt om hur lekfullt och kravlöst odling kan vara. 

2020-01-11
Länk till avsnitt

Trender på Elmia Garden 2019

Mode och trädgårdsfotografen Cici Möller besökte Elmia Garden 2019. Hon berättar om sina observationer och trender från mässan.  @cicimoller

2019-12-19
Länk till avsnitt

Trädgårdstrender i Ryssland

Vilka trädgårdstrender ser vi i Ryssland? Jonas Wallin på Econova besökte en trädgårdsmässa i Ryssland nyligen. Han gästar podden och berättar om sina intryck. Vi pratar även om svenska trädgårdstrender. 

2019-12-05
Länk till avsnitt

Naturen som medicin

Lisen Sundgren menar att vi behöver lite naturkontakt varje dag - det mår vi bättre av. Det är också medicin att se ett resultat i trädgårdsarbetet, t.ex. att rensa ogräs eller kratta löv. Dofter kan också vara medicin, bara att sitta och andas i trädgården eller i skogen. I detta avsnitt får du inspiration till att se din trädgård och naturen som medicin för ditt välbefinnande. 

2019-11-21
Länk till avsnitt

Höstens bär

Lisen Sundgren berättar om höstens alla bär och vad vi kan göra med dem. 

2019-11-07
Länk till avsnitt

Gör ditt eget trädgårdsspa

Lisen Sundgren berättar hur du kan göra eget fotbad, skrubb, ansiktsmask och ansiktsånga. 

2019-10-24
Länk till avsnitt

Käka ogräs

Kan man käka ogräs? Ja det går bra med ett flertal ogräs. Lisen Sundgren tar oss igenom de vanligaste ätbara ogräsen - maskros, kirskål, våtarv, nässlor, svinmölla och rölleka.

2019-10-10
Länk till avsnitt

Lisen Sundgren - våra vanligaste kryddor

Vi träffar Lisen Sundgren som pratar om våra vanligaste kryddor. Kryddväxter kan vara så mycket mer än bara en smaksättare. 

2019-09-26
Länk till avsnitt

Vi möter Lisen Sundgren - drabbad av naturen

Vi möter Lisen Sundgren, som kommer att gästa Smaklöken i några kommande avsnitt. Lisen är naturfilosof, herbalist, författare och föreläsare. Hon har skrivit flera böcker och har hållit hundratals workshops landet över. Hennes filosofi är? vi är en del av naturen och ju mer vi lär känna den och låter oss hänföras av den desto mer ömsinta blir vi mot oss själva och vår planet.

2019-09-26
Länk till avsnitt

Odla det omöjliga

Passionsfrukt, aprikos, ingefära, sötpotatis, valnötter, fikon? Det finns massor av exotiska växter som man kan odla även på våra breddgrader. Eva Rönnblom och Peter Englander ? som båda är aktuella med böcker på temat ? berättar hur du gör för att lyckas odla det omöjliga. ?????  Fler avsnitt, odlingstips och recept hittar du på weibulls.com. Du kan också lyssna och prenumerera på Smaklöken via din podcast-app. Betygsätt gärna Smaklöken i iTunes om du har möjlighet, det skulle vi uppskatta mycket!

2016-09-22
Länk till avsnitt

Kiwiodling och odlingstips

De flesta känner nog igen Anders Stålhand som en av odlingsexperterna i tv-programmet Äntligen hemma, men till vardags är Anders chefsträdgårdsmästare på Botaniska trädgården i Göteborg. I den här intervjun berättar Anders bland annat om sitt kiwiodlande och vilka de vanligaste odlingsmissarna är. ?????  Fler avsnitt, odlingstips och recept hittar du på weibulls.com. Du kan också lyssna och prenumerera på Smaklöken via din podcast-app. Betygsätt gärna Smaklöken i iTunes om du har möjlighet, det skulle vi uppskatta mycket!

2016-09-08
Länk till avsnitt

Skörda, lagra och ta tillvara

Från färsk, egenodlad broccoli i januari till smarrig tacosås och smått magiskt örtsalt. I det här avsnittet pratar vi om enkla och smarta sätt att ta tillvara och tillaga det du skördar. ?????  Fler avsnitt, odlingstips och recept hittar du på weibulls.com. Du kan också lyssna och prenumerera på Smaklöken via din podcast-app. Betygsätt gärna Smaklöken i iTunes om du har möjlighet, det skulle vi uppskatta mycket!

2016-08-25
Länk till avsnitt

Mat vin och odling

Odlaren, kocken och vinkännaren Peter Streijffert berättar om sin pop-up-restaurang och hur man väljer vin till grönsaksrätter. Dessutom bjuder han på några av sina bästa odlingstips. 

?????  Fler avsnitt, odlingstips och recept hittar du på weibulls.com. Du kan också lyssna och prenumerera på Smaklöken via din podcast-app. Betygsätt gärna Smaklöken i iTunes om du har möjlighet, det skulle vi uppskatta mycket!

2016-08-11
Länk till avsnitt

Kompost och bokashi

Kan man ha en kompost inomhus eller på balkongen? Vilka olika varianter av kompost finns det? Och hur gör man? Vår odlingsexpert Johannes Wätterbäck och Weibulls jordexpert Dag Lindahl har svaren. 

?????  Fler avsnitt, odlingstips och recept hittar du på weibulls.com. Du kan också lyssna och prenumerera på Smaklöken via din podcast-app. Betygsätt gärna Smaklöken i iTunes om du har möjlighet, det skulle vi uppskatta mycket!

2016-07-28
Länk till avsnitt

Grilla och röka grönsaker

Vilka grönsaker är goda att röka ? och hur gör man?  Hur lyckas man med grillningen? Och vad är gott att äta och dricka till? Johan Åkerberg, författare till kokböckerna ?Grilla" och ?Rök?, delar med sig av sina bästa tips. ?????  Fler avsnitt, odlingstips och recept hittar du på weibulls.com. Du kan också lyssna och prenumerera på Smaklöken via din podcast-app. Betygsätt gärna Smaklöken i iTunes om du har möjlighet, det skulle vi uppskatta mycket!

2016-07-14
Länk till avsnitt

Odla året om

Att så i juli/augusti och skörda höst och vinter, funkar det? Absolut! Odlingssäsongen är i stora delar av Sverige bra mycket längre än vad många tror. Genom serieodling, vintersådd och smarta växtval kan du skörda egenodlat i princip året om. Lena Israelsson och Johannes Wätterbäck (Farbror Grön) berättar hur du gör. ?????  Fler avsnitt, odlingstips och recept hittar du på weibulls.com. Du kan också lyssna och prenumerera på Smaklöken via din podcast-app. Betygsätt gärna Smaklöken i iTunes om du har möjlighet, det skulle vi uppskatta mycket!

2016-06-30
Länk till avsnitt

Odla med barn ? "Lek Odla Väx"

Reportage från "Lek Odla Väx" ? en verksamhet för förskolebarn vid Rosendals trädgård ute på Djurgården i Stockholm. Trädgårdspedagogerna Eva Svensson och Klara Palerius delar med sig av sina bästa tips för dig som vill odla med barn och vi får följa med en förskoleklass under temadagen "plantering". 

2016-06-16
Länk till avsnitt

Odla i pallkrage

Det finns en massa fördelar med att odla i pallkragar. Vilka det är ? och vad som är bra att tänka på när du odlar i pallkrage ? har Smaklökens odlingsexpert Johannes Wätterbäck koll på. Fler odlingstips, recept med mera på weibulls.com.

2016-06-02
Länk till avsnitt

Odla inomhus och på liten yta

Det finns många fördelar med att odla inomhus ? inte minst att du kan förlänga odlingssäsongen och odla en större del av året. Vad sägs till exempel om att kunna skörda egenodlade tomater från maj till december? I det här avsnittet berättar Johannes Wätterbäck om vad som funkar bra att odla inomhus och på liten yta (och vad som inte funkar lika bra), hur du ska tänka med jord och gödsel för att lyckas ? och mycket annat.

2016-05-19
Länk till avsnitt

Odla squash/zucchini/pumpa

Odlaren, kocken och författaren Peter Streijffert älskar att både odla och äta pumpaväxter. I avsnittet berättar han om favoritsorten uchiki kuri, vilka sorter som funkar bäst att odla på balkongen, vilket vin du ska välja till butternut-pumpa och mycket annat. Recept och fler odlingstips på weibulls.com. Programledare: Julia Messelt. Reporter och producent: Jonas Tornberg.

2016-05-05
Länk till avsnitt

Ätbara blommor

Rosor, lavendel, viol, malva, tagetes, ringblom ? det finns otroligt många blommor som är ätbara. Odlaren och blomfantasten Ulrika Wallman på Weibulls berättar om blommor som går att äta och olika sätt att använda dem.

Kocken och odlaren Peter Streijffert berättar hur du gör friterade zucchiniblommor med färskostfyllning. Recept på det ? och på maskrossirap, kanderade blomblad och blomsocker ? hittar du på weibulls.com. 

2016-04-21
Länk till avsnitt

Odla lök och vitlök

Odla 300 lökar i en pallkrage, hur gör man det? När ska man plantera lök och vitlök och vad vill de ha för jord? Och hur ska man skörda och lagra löken? Det och mycket annat har Johannes ?Farbror Grön? Wätterbäck koll på. Fler odlingstips och recept på weibulls.com. En sammanfattning av odlingstipsen från det här avsnittet hittar du på weibulls.com/smakloken

2016-04-07
Länk till avsnitt

Odla kål

Så lyckas du när du odlar kål. Vi pratar också om varför varför det bra att låta bli att höststäda i landen, om vintersådd, om hur man gör kålchips och en grymt god pizzasallad ? och mycket annat. Programledare: Julia Messelt. Producent och reporter: Jonas Tornberg. Odlingsexpert: Johannes Wätterbäck.

2016-03-24
Länk till avsnitt

Jord och gödsel för grönsaksodling

Hur ska man jobba med jorden för att lyckas som grönsaksodlare? Vad finns det för olika varianter av jord och gödsel ? och vad ska man välja? Dag Lindahl från Weibulls har svaren. 

Programledare: Julia Messelt.

Producent och reporter: Jonas Tornberg.

Fler odlingstips hittar du på weibulls.com

2016-03-10
Länk till avsnitt

Att börja odla grönsaker

Säsongspremiär! I det här avsnittet backar vi bandet något och pratar om det här med att börja odla grönsaker. Hur kommer man igång? Var kan man odla nånstans? Vilka är de vanligaste nybörjarmissarna? Och vad är egentligen vitsen med att odla sina egna grönsaker?

Programledare: Julia Messelt
Odlingsexpert: Johannes Wätterbäck (Farbror Grön)
Producent och reporter: Jonas Tornberg

Fler odlingstips hittar du på weibulls.com

2016-02-25
Länk till avsnitt

Sommarspecial 8 av 8

Skördefest. Tiden på gården börjar närma sig sitt slut och det är dags att börja ta hand om skörden. Det bli mjölksyrade grönsaker, en massa olika inläggningar, rödlöksmarmelad, marmelad på gröna tomater och grillad paprika i olja.

I Weibulls Smaklöken Sommarspecial får du under åtta avsnitt följa Smaklökens reporter Jonas Tornberg, som har flyttat till en gård i Småland för att odla grönsaker. Under odlingssäsongen kommer Jonas, vars tidigare odlingserfarenhet sträcker sig till en tomatplanta på balkongen, att prata med mer erfarna odlare för att få tips och vägledning. Självklart blir det också en hel del matprat ? vad kan man göra för gott med allt det man skördar?

Sökord: odla, odling, odlingstips, stadsodling, skörd, skörda, eko, ekologiskt, klimat, vego, vegetariskt, mat, matlagning, recept

2015-09-17
Länk till avsnitt

Sommarspecial 7 av 8

I det här avsnittet pratar Jonas och Helena om vad de lärt sig under odlingssäsongen. Trädgårdsmästaren och kocken Niklas Karlsson tipsar om hur du sköter om dina odlingar när hösten smyger sig på.

I Weibulls Smaklöken Sommarspecial får du under åtta avsnitt följa Smaklökens reporter Jonas Tornberg, som har flyttat till en gård i Småland för att odla grönsaker. Under odlingssäsongen kommer Jonas, vars tidigare odlingserfarenhet sträcker sig till en tomatplanta på balkongen, att prata med mer erfarna odlare för att få tips och vägledning. Självklart blir det också en hel del matprat ? vad kan man göra för gott med allt det man skördar?

Sökord: odla, odling, odlingstips, stadsodling, skörd, skörda, eko, ekologiskt, klimat, vego, vegetariskt, mat, matlagning, recept

2015-09-03
Länk till avsnitt

Sommarspecial 6 av 8

Om blommor och bin. Jonas pratar med biodlaren Johnny Stjernberg. Dessutom får vi lära oss att göra egen ringblomssalva av bl a ringblomma och bivax.

I Weibulls Smaklöken Sommarspecial får du under åtta avsnitt följa Smaklökens reporter Jonas Tornberg, som har flyttat till en gård i Småland för att odla grönsaker. Under odlingssäsongen kommer Jonas, vars tidigare odlingserfarenhet sträcker sig till en tomatplanta på balkongen, att prata med mer erfarna odlare för att få tips och vägledning. Självklart blir det också en hel del matprat ? vad kan man göra för gott med allt det man skördar?

Sökord: odla, odling, odlingstips, stadsodling, skörd, skörda, eko, ekologiskt, klimat, vego, vegetariskt, mat, matlagning, recept

2015-08-20
Länk till avsnitt

Sommarspecial 5 av 8

Om bär. Gör egen chutney, saft, marmelad, godis med mera på t ex röda vinbär, krusbär, hallon

I Weibulls Smaklöken Sommarspecial får du under åtta avsnitt följa Smaklökens reporter Jonas Tornberg, som har flyttat till en gård i Småland för att odla grönsaker. Under odlingssäsongen kommer Jonas, vars tidigare odlingserfarenhet sträcker sig till en tomatplanta på balkongen, att prata med mer erfarna odlare för att få tips och vägledning. Självklart blir det också en hel del matprat ? vad kan man göra för gott med allt det man skördar?

Sökord: odla, odling, odlingstips, stadsodling, skörd, skörda, eko, ekologiskt, klimat, vego, vegetariskt, mat, matlagning, recept

2015-08-06
Länk till avsnitt

Sommarspecial 4 av 8

Om odling i djupbädd, täckodling och att förebygga problem, med mera.

I Weibulls Smaklöken Sommarspecial får du under åtta avsnitt följa Smaklökens reporter Jonas Tornberg, som har flyttat till en gård i Småland för att odla grönsaker. Under odlingssäsongen kommer Jonas, vars tidigare odlingserfarenhet sträcker sig till en tomatplanta på balkongen, att prata med mer erfarna odlare för att få tips och vägledning. Självklart blir det också en hel del matprat ? vad kan man göra för gott med allt det man skördar?

Sökord: odla, odling, odlingstips, stadsodling, skörd, skörda, eko, ekologiskt, klimat, vego, vegetariskt, mat, matlagning, recept

2015-07-23
Länk till avsnitt

Sommarspecial 3 av 8

Om vattning under semestern, odling i växthus och serieodling, med mera.

I Weibulls Smaklöken Sommarspecial får du under åtta avsnitt följa Smaklökens reporter Jonas Tornberg, som har flyttat till en gård i Småland för att odla grönsaker. Under odlingssäsongen kommer Jonas, vars tidigare odlingserfarenhet sträcker sig till en tomatplanta på balkongen, att prata med mer erfarna odlare för att få tips och vägledning. Självklart blir det också en hel del matprat ? vad kan man göra för gott med allt det man skördar?

Sökord: odla, odling, odlingstips, stadsodling, skörd, skörda, eko, ekologiskt, klimat, vego, vegetariskt, mat, matlagning, recept

 

2015-07-09
Länk till avsnitt

Sommarspecial 2 av 8

Hur sköter man om sina odlingar när man väl är igång? Vi pratar vattning, luckring, ogräsrensning, gödning med mera. Och vad är egentligen vitsen med att göra egen vinäger ? och hur gör man?

I Weibulls Smaklöken Sommarspecial får du under åtta avsnitt följa Smaklökens reporter Jonas Tornberg, som har flyttat till en gård i Småland för att odla grönsaker. Under odlingssäsongen kommer Jonas, vars tidigare odlingserfarenhet sträcker sig till en tomatplanta på balkongen, att prata med mer erfarna odlare för att få tips och vägledning. Självklart blir det också en hel del matprat ? vad kan man göra för gott med allt det man skördar?

2015-06-25
Länk till avsnitt

Sommarspecial 1 av 8

I Weibulls Smaklöken Sommarspecial får du under åtta avsnitt följa Smaklökens reporter Jonas Tornberg, som har flyttat till en gård i Småland för att odla grönsaker. Under odlingssäsongen kommer Jonas, vars tidigare odlingserfarenhet sträcker sig till en tomatplanta på balkongen, att prata med mer erfarna odlare för att få tips och vägledning. Självklart blir det också en hel del matprat ? vad kan man göra för gott med allt det man skördar?

I det första avsnittet är det dags för sådd och utplantering och kocken och trädgårdsmästaren Niklas Karlsson tipsar om att mjölksyra rabarber.

 

Sökord: odla, odling, odlingstips, stadsodling, skörd, skörda, eko, ekologiskt, klimat, vego, vegetariskt, mat, matlagning, recept

2015-06-11
Länk till avsnitt

Gurka

Så lyckas du när du odlar gurka. Ska man beskära gurkplantor? Vad är rothalsröta och hur undviker man det? Vad gillar gurkplantan för jord? Vi pratar också om att grilla gurka och att använda gurka i desserter. Dessutom besöker vi restaurangen Upper House Dining i Gothia Towers i Göteborg, som har en egen takodling ? 25 våningar över marken.

Sökord: odla, odling, odlingstips, stadsodling, skörd, skörda, eko, ekologiskt, klimat, vego, vegetariskt, mat, matlagning, recept

2015-02-22
Länk till avsnitt

Tomat

Allt du behöver veta för att lyckas med din tomatodling. Vilka tomatplantor ska man toppa? Hur gör man när man bladar av eller tjuvar tomater? Varför är det smart att så i en torvkruka? Vi pratar också om att torka tomat och göra egen hot sauce och Linda Schilén på Blomsterlandet bjuder på sina bästa odlingstips. Dessutom besöker vi Kretsloppshuset utanför Sunne där det hålls en kurs i självhushållning varje år.

Sökord: odla, odling, odlingstips, stadsodling, skörd, skörda, eko, ekologiskt, klimat, vego, vegetariskt, mat, matlagning, recept, tomat

2015-02-09
Länk till avsnitt

Chili och paprika

Intervju med chilifantasten Stig Häggkvist. Odlingstips och tillagningstips med Sol-Britt Rundström, Dag Lindahl, Niklas Karlsson och Jacob Nilsson.

Sökord: odla, odling, odlingstips, stadsodling, skörd, skörda, eko, ekologiskt, klimat, vego, vegetariskt, mat, matlagning, recept, chilli

2015-01-25
Länk till avsnitt

Baljväxter

Om gröngödsling, den fantastiska bondbönan och framtidens odling.

Odlingstips med Weibulls Dag Lindahl och Sol-Britt Rundström. Kocken och trädgårdsmästaren Niklas Karlsson berättar om bondbönans alla användningsområden och trädgårdsjournalisten och författaren Ulrika Flodin Furås pratar om dagens och framtidens stadsodling.

Sökord: odla, odling, stadsodling, skörd, skörda, eko, ekologiskt, klimat, vego, vegetarisk, mat, matlagning, recept, böna, bönor

2014-06-13
Länk till avsnitt

Rotfrukter

Om rotfrukter, fönsterodling av tomat och att odla i pallkrage. 

Varför är det bra att också odla tagetes om du ska odla morötter? Vad är lecakulor? Och kan du äta blasten från till exempel rädisor och rödbetor? Weibulls experter Dag Lindahl och Sol-Britt Rundström har svaren.

Kocken och köksträdgårdsmästaren Niklas Karlsson berättar om en personlig favorit ? helbakad rotselleri. Han ger också tips på hur du skapar smakdjup i en maträtt.

Odlingsentusiasten och bloggaren Johannes Wätterbäck (Farbror grön) bjuder på bra tips till dig som vill odla i ett fönster eller i pallkrage.

Växter: rödbeta, gulbeta, polkabeta, rotselleri, persiljerot, morot, tiny tim (tomat) principe borghese (piennolo-tomat)

Sökord: odla, odling, odlingstips, stadsodling, skörd, skörda, eko, ekologiskt, klimat, vego, vegetariskt, mat, matlagning, recept 

 

2014-06-09
Länk till avsnitt

Bladgrönsaker

Om sallat, spenat, och andra sorters bladgrönsaker.

Kocken och trädgårdsmästaren Niklas Karlsson berättar om vilka sorters sallat som passar för tillagning ? och han berättar vad du kan göra med huvudsallat, mjölk, honung och gatkamomill. 

Weibulls experter Dag Lindahl och Sol-Britt Rundström bjuder på odlingstips.

Stefan Nilsson, eller Trendstefan som han kallas pratar om odlingstrenden ? hur den ser ut i dag och hur den kommer att utvecklas framöver.

Växter: little gem, sparrissallat, spenat, kinakål, batavia, grönkål, isbergssallat, plocksallat,  m.fl.

Sökord: odla, odling, stadsodling, skörd, skörda, eko, ekologiskt, mat, matlagning, recept, vegetariskt, vego, vegan, klimat

2014-06-03
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.