Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Teknikveckan

Teknikveckan

Sveriges äldsta och största Teknikpodcast. Om Apple, Google, Amazon men också IKEA och Xiaomi och alla de andra företagen och dess teknik som påverkar vår vardag. Av och med Peter Esse, Thor Lindholm och Marcus Attefors.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

teknikeckan.com

Avsnitt

Avsnitt 269: En mans bekännelser

Thor kommer denna vecka med en bekännelse som får Peter att jubla, men även en seger som sticker i ögonen på en greenbubbleboy.Peter själv har testat en midrange-telefon och går igenom varför Samsungs försök till att få bort flärpen på telefonerna inte är rätt väg att gå. Marcus i sin tur är helt utmattad efter att ha installerat ett nytt mesh-nätverk i hemmet. Tur är att han nu kan komma upp i höga hastigheter när han sitter på toaletten.

Och Apple har presenterat sitt bästa juni-kvartal någonsin och har de äntligen förstått att iPhone inte är allt?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-08-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 268: Oceaner av tid

Denna veckas stora händelse har så klart varit att vi äntligen får berätta vad vi tycker om IKEA och Sonos nya samarbete SYMFONISK. En serie högtalare som har ett syfte utöver att bara spela musik. Marcus försöker delge sina tankar om högtalarna för en minskt sagt förvirrad Thor som samtidigt blir attackerad av mygg. Peter har problem med att få ut designen i ord och han har även kommit på det ultimata användningsområdet för iPod Touch.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-29
Länk till avsnitt

Så övervakas vi på nätet & i våra mobiler (och så skyddar du dig) - Med Karl Emil Nikka

Denna veckan av podden Teknikveckan Special går vi igenom många av de rädslor vi har om hur de stora teknikjättarna håller koll på oss samt hur länder med något mindre respekt för den personliga integriteten hanterar vår data.

Avslyssnar verkligen Facebook oss via mobilens mikrofon? Skickas information till Kina och är det verkligen farligt att använda FaceApp? Eller är vi egentligen oroliga över fel saker samtidigt som vi gladeligen skickar samma information frivilligt åt andra håll?

Detta och en rad tips om hur du skall skydda dig om du så önskar.

 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 267: Ryssen kommer

Peter har spenderat ovanligt mycket tid i sin källare och Marcus har lagt till en Sonos Sub till sin Beam, och hur bygger man egentligen det bästa Atmos-ljudet? Sommaren är här med full kraft och Marcus har testat Meater+, en smart grilltermometer som gör amatören till grillmästare. Ryssen är på ingång i form av appen FaceApp och Peter går igenom det här med Right to Repair-rörelsen som krigar mot Apple.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 266: iTunes är akronym för pesten

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter. Marcus som beta-testar Apples iOS 13 har upptäckt att han inte kommer sakna 3D-touch och berättar varför. Utöver det har Marcus fått tag på Symfonisk - samarbetet mellan IKEA och Sonos. Och har verkligen MacBook gått i graven? Hör vad vi tre har att säga om detta och mycket mer i senaste avsnittet.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-15
Länk till avsnitt

Så hemautomatiserar proffsen - Med Isabella Gross Alström

I veckans Teknikveckan special bjuder vi in Isabella Gross Alström, admin för institutionen Svenska Hemautomatiseringsgruppen på Facebook och expert på Home Assistant, kanske den populäraste plattformen för de som vill ha total kontroll över sitt smarta hem.

Vi får reda på hur Isabella Gross Alström tar hjälp av automatisering både när det kommer till katternas och tvättstugans behov. Vi pratar även hur du kommer igång för att använda Home Assistant och hur du överlever strömavbrott utan att behöva göra om alltihopa.

Detta avsnitt bjuder på smarta hem både högt och lågt och vi tror att det finns någonting för alla oavsett hur långt du har kommit självt.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 264: Det enda som överlever apokalypsen

Denna vecka diskuterar Peter, Marcus och Thor vad det betyder för Apple att Sir Jonathan Ive har valt att lämna skeppet och starta eget. Hur det kan påverka framtida design och vad kan vi förvänta oss få se i kommande iPhone-modeller. Mycket Apple men med Peter djupt ner i Androidträsket så färgas avsnittet av en hel del Google och Huawei.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 263: Det tekniska i fotboll

I veckans avsnitt så vill Thor enbart prata om fotbolls VM, Marcus och Peter saknar bollsinne och Peter berättar hellre skrönor om när han räddar Marcus genom att googla åt honom. Peter har ett och annat att säga om Marcus kontoförvirringar. Marcus som även denna vecka lämnat fastlandet och sitt hem i betongdjungeln pratar vitt och brett om hur övervakningskameror och Apples kommande funktion HomeKit Secure Video.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-07-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 262: Det skall göra ont att byta system

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna har nu fått när plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter. Han har även ett och annat att tillägga när det kommer till sleeptrackers och deras påverkan på sömn. Hjälper de verkligen och hur ska vi förhålla oss till den mängd data som vi kan samla in om oss själva på ett sätt så att det inte motverkar sitt syfte. Marcus har upptäckt PiP (picture in picture) på betaversionen av tvOS till appleTV och han spekulerar friskt i vad det här ska vara bra för. Han har även ett par visdomsord kring det här med att installera beta att dela med sig av.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 261: Marcus Applefors försvarstal

Den här veckan försöker Marcus försvara sina tvivelaktiga beslut om att installera betaversioner på sina iOS-enheter. Peter är allt annat än nöjd med att ha införskaffat en luftrenare och snörvlar sig igenom hela avsnittet. Marcus och Peter sätter även surgubbe-diagnos på Thor då han inte klarar av att höra fläktar på högvarv eller tangentbordsknackningar under föreläsningar. Marcus får berätta om några av fynden i iOS 13 och hur Apple-användare framöver kommer att kunna automatisera sina liv än mer. Vi går igenom resultatet av WWDC bingon där Thor blir riktigt glad. Om det är skadeglädje eller vinstglädje får ni lyssna för att ta reda på. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-17
Länk till avsnitt

Special: Behöver vi offra integritet för att rädda planeten - Med Stefan Bergdahl VD HP Sverige

HP var med från början när den digitala revolutionen svepte även världen. Men var är man nu och hur ser framtiden ut. Men framförallt hur ser framtiden för miljön ut i en värld där teknik kan göra så mycket för att det skall bli bättre? Men då vi samtidigt måste fundera över vad vi är beredda att släppa ur ett integritetsperspektiv. Ämnen som Stefan Bergdahl som är VD för ett av de två svenska HP-bolagen delger oss i detta avsnitt av Teknikveckan special. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 260: "Vad är det för fel på er Apple-användare?"

I denna veckas avsnitt försöker vi bena ut varför internet har exploderat med upprörda människor och en hel del memes på grund av Apples nya Mac Pro. Det är ett pågående krig mellan personerna som tycker Mac Pro är bra prissatt och de som tycker priset är helt sinnesjukt och som grädde på moset visade Apple upp ett stativ till sin nya skärm som kostar 999 dollar. Peter går även igenom sina favoriter på WWDC och blev han besviken på något? Thor och Esse trasslar in sig i kabeldiskussioner ännu en gång och en ny standard borde tas fram (eller inte). For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 259: This changes everything

Vi fullkomligt kastade oss på mikrofonerna efter att artiklarna var skrivna och WWDC´s första dag var över. I detta specialavsnitt går vi igenom vad som visades upp på WWDC och även vad vi själva tyckte om de nya versionerna av iOS, watchOS, macOS, tvOS och iPadOS. Det bjöds på massvis av förbättringar och iPad ser äntligen ut att ha hittat hem och kommer kunna leverera en effektivare och roligare upplevelse framöver. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 258: MusPad

Detta blir det sista avsnittet där vi lever i ovissheten om vad iOS 13 kommer att innehålla och förväntningarna är högre än någonsin. Det har även hänt något helt ofattbart - Thor hade rätt. Apple överraskade ordentligt och släppte en uppdaterad iPod Touch. Peter har packat upp sin robotdammsugare från Xiaomi och har blivit precis lika förälskad som Thor och Marcus. Men är han lika förälskad i sin nya smarta tandborste och vattenkokare? For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 257: My way or the Huawei

De tre musketörerna är bara två och denna gång är det Thor och Marcus som styr skutan framåt. I denna veckas avsnitt går Marcus igenom vad som faktiskt har hänt mellan USA och Huawei, och är bolaget bara en bricka i spelet i det pågående handelskriget mellan Kina och USA? Thor har blivit helt analog och har stora problem med att vänja sig att öppna och låsa dörren men något så tokigt som en nyckel. Sen passar vi på att ta en långkörare och prata om Apple när Google-Peter inte är med oss. Det och mycket mer i detta rykande färska avsnitt. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-27
Länk till avsnitt

Teknikveckan special: Så kommer robotarna ge oss en meningsfull fritid - med Fredrik Svedberg & Fredrik Löfgren

Stor del av vår fritid handlar om att lösa logistiken - både vår egen, andra och framförallt våra varor. Fredrik Svedberg VD på logistikföretaget Logtrade och Fredrik Löfgren VD på Dyno Robotics slår sina påsar, algoritmer och kugghjul ihop för att göra vår fritid mer meningsfull ihop med våra nära och kära samtidigt som robotarna gör det tråkiga jobbet. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 256: Peter och Marcus stora dag

Solen skiner, Peter är i Stockholm, batterierna är laddade och vi beger oss ut på äventyr. I denna veckas avsnitt så reser Peter upp till huvudstaden och vi kör race med elsparkcyklar, kör elmopeder och spanar in OnePlus senaste flaggskepp. Borta i Lund där Thor bor är hans smarta hem fortfarande helt ur funktion och Thor behöver hjälp med att komma på en riktigt bra lösning för att ta backup. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 255: Technical (T)error

En resa till Barcelona och en hel del videomaterial är som bortblåst från Thors liv då hans otur med teknik bara fortsätter. Men det är inte bara Thor som är fylld med ångest och negativa känslor utan även Marcus. Vi går igenom de senaste ryktena kring iOS 13 och Marcus har gått från hoppfull till kraftfullt deprimerad. Hur går det för Google egentligen och hur bra fungerar allt de presenterar på sina event faktiskt i verkligheten? Peter har fått upp sina Nanoleaf på väggen och Marcus och Thor känner sig tvungna att ta upp det alla ser ? de tyska influenserna som speglar sig på väggen. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 254: HomeKit - Ett totalt mörker

I förra avsnittet pratade vi om Thors smarta lås som havererade totalt vilket gjorde att han fick låna en stege och ta fönstervägen in. Hans förhållande med HomeKit fortsätter att svikta för nu har hans 52 olika sensorer, lampor och mycket mer helt slutat fungera - och han är inte nöjd. Vi pratar även om den kommande OnePlus 7 och kommer Apple att kunna ta sig upp till samma nivå som P30 Pro och andra märken när det kommer till kameramjukvaran? Marcus och Thor får sig en smäll på näsan av en lyssnare då de inte kan uttala Huawei och Xiaomi korrekt. Detta och mycket mer i dagens härliga podcastavsnitt! For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 253: Karlsson på taket

I dagens avsnitt blickar vi tillbaka på Marcus besök i Skåne och på påskafton skedde det en incident som gjorde att Thors hus eventuellt hade kunnat brinna ned. Så Marcus och Peter ställer sig frågan hur pass smart Thors hem faktiskt är. Vi pratar även om Philips senaste ambilight TV som Peter och Marcus har klämt på, OnePlus kommande flaggskepp och Marcus har lagt sin älskade iPhone Xr på hyllan. Thor hoppade på ett flyg till Barcelona och spanade in det senaste från HP. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 252: I see dead people

I denna veckas avsnitt händer något som aldrig tidigare har skett, vi spelar in under samma tak och Marcus och Thor möts för första gången. Vi pratar om vad Marcus tycker om Skåne och Peter vill bygga ett helt tak fullt med neonljus, Thor gillar Volvo 240 och vi går även igenom de senaste ryktena om iOS 13 som kommer visas upp i juni. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-22
Länk till avsnitt

Teknikveckan Special: Därför hade Julian Assange varit tryggare i Sverige - Med Mark Klamberg

Wikileaks-grundaren Julian Assanges öde har åter igen blivit aktuellt sedan han mer eller mindre kastades ut från Ecuadors ambassad. Folkrättsexpert Mark Klamberg har följt fallet sedan han begärdes utlämnad till Sverige och menar på att det kanske hade varit allra bäst om Julian Assange hade kommit hit redan från första början. Allra mest för hans egen skull. Detta är Teknikveckan Special om Julian Assange. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 251: En vodka & Ramlösa

Idag är det fullspäckat schema och den röda tråden genom hela avsnittet är lögner, närmare bestämt Thors lögner. IKEA och Sonos har visat upp sin nya serie SYMFONISK, Peter och Marcus är lyriska men Thor är inte imponerad. Det ryktas att Marcus hatobjekt nummer ett ska skeppas till slaktaren och styckas upp i flera olika program, och det är då iTunes vi pratar om. Peter sågar Google och vi går in på hur deras tjänster och röstassistent kan vara så glorifierade på forum runt om i världen. Thor har blivit med rund klocka och sen vi pratar även om förra veckans tråkigaste nyhet - 99.se går i graven. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-15
Länk till avsnitt

Teknikveckan Special: Kommer EU förstöra internet - med Emanuel Karlsten

Med förslaget på ny upphovsrättslagstiftning finns det de som säger att internet kommer försvinna så som det fungerar idag. Framförallt är det artikel 11 och artikel 13 som fokus ligger på med den så kallade länkskatten och internetfiltret. Emanuel Karlsten är den i Sverige och i stora delar av europa som har bäst koll på vad som händer. Så vad är det egentligen som händer och varför är det just han som allas ögon är riktade till för att få information. Detta är första avsnittet av Teknikveckan Special där vi intervjuar intressanta och kunniga människor om aktuella företelese i en för närvarande mycket föränderlig digital värld. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 250: Vila i frid AirPower

Äntligen måndag och i detta avsnitt tar vi upp något som till viss del var lite väntat och till viss del lite av en besvikelse - AirPower är död. Marcus har varit hos Apple och håller på att hårdtesta iPad Mini och försöker komma fram till vilket användningsområde den har bland alla olika iPad-storlekar som nu finns. Både Thor, Peter och Marcus har fått en ny familjemedlem som vi alla avgudar och Peter börjar stöta på problem med sitt byte till Windows. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 399: 2019 - Besvikelsens år

Det har varit en fullspäckad vecka där Peter har varit i Paris och tittat på Huawei P30 Pro medans Thor har suttit hemma i soffan och svurit åt hur hemsk HBO´s app till Apple TV är. Apple höll även låda under veckan och vi bjöd in de som ville se eventet med oss till Somfys lokaler i Malmö. Våra åsikter kring eventet går isär och Peter och Thor är lite mer åt det optimistiska hållet än vad Marcus är. Sist men absolut inte minst så anordnar Marcus en iOS 13 bingo där vi ska säga om vi tror att en viss funktion kommer eller inte och i sedvanlig ordning ska Thor krångla till det. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 398: Hur många namn kan ett äpple ha?

I denna veckas avsnitt kommer vi prata om Peters nya gamingdator och frågan är om Peter kommer att köpa en tjusig ferrariröd gamingstol nu? Vi går även igenom alla produkter som Apple visade upp under förra veckan och det blir även en gemensam rant från alla om Apple där vi försöker lägga fram en framtidsplan till bolaget - vi får hoppas att Tim lyssnar denna vecka. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 397: När Peter skriver om historien

Älskade ljuva måndag! I denna veckas avsnitt har vi en hel del på schemat och vi går bland annat igenom hur Peters byte till Android och Windows går och Thor har ett dilemma med sin son som vi försöker lösa. Marcus har fått en uppenbarelse gällande Telia, Telenor, Tre och Tele 2 och hur var det egentligen med den där böjda iPad Pro, var det Peters idé? Vi tar även en paus från tekniken och Marcus håller frågesport där Thor och Peter ska gissa var lite skånska ord betyder. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 396: Joel och Anton är nice

Äntligen måndag och denna gång får vi finbesök av Anton Karmehed och Joel Oscarsson. Om ni inte känner till dessa härliga grabbar sedan tidigare så är Anton medgrundare av både NordicHardware och Surfa.se och Joel är chefsredaktör på NordicHardware och Surfa.se. I dagens avsnitt går vi igenom vilka NordicHardware och Surfa är och vad de pysslar med på dagarna och Peter blir lite nostalgisk och pratar om sin långa karriär inom tekniksfären. Vi försöker även komma fram till vad fördelarna med en vikbar telefon faktiskt är och hur praktiska kommer de vara? For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 395: Banankontakter

I dagens avsnitt tar vi temperaturen på det här med vikbara telefoner då både Samsung och Huawei har visat upp sina skapelser. Frågan är vart Apple står i allt det här, kommer vi få en vikbar iPhone eller har de något annat i görningen?  Peter tar upp det här med Facebook och undrar hur många skandaler till detta bolag klarar av innan alla användare flyr fältet. Marcus undrar varför varje frukt har ett klistermärke på sig och Thor är irriterad för att bananer saknar en innehållsförteckning. Vi drömmer oss iväg och pratar om det kommande iOS 13 som kommer visas upp på WWDC i juni och i sedvanlig ordning är Marcus förväntningar gigantiska. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 394: Apple kan gå och lägga sig, Samsung lika så

I dagens avsnitt så pratar vi om väldigt nya produkter, så nya att de faktiskt inte ens existerar. Detta avsnitt dedikerar vi helt åt framtiden och Marcus, Thor och Peter tittar in i spåkulan och berättar om vad som komma skall. Så är ni sugna på att veta allt om framtidens produkter så får ni inte missa detta avsnitt, och som ni alla vet har ju Thor och Peter aldrig fel, eller hur var det nu? For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 393: När katten är borta dansar råttorna på bordet

Dagens podd är lite annorlunda än vanligt, dels för att Peter inte är på plats då han är i Portugal och tittar på Samsungs nya TV-apparater och dels för att vi har med oss den underbara Fabian Ruben från podden Bilar med sladd. Fabian kände att han var tvungen att ingripa och slå Peter på näsan på ett antal punkter gällande Tesla som togs upp i förra podden, och lagom tills att det var dags så flydde Peter landet. Utöver Tesla så har Thors smarta hem ballat ur fullständigt och hans käraste Siri har fått en ny röst. Vi pratar även om de kommande Apple-eventet som vi börjar se i horisonten och Thor vill ha ett scrollhjul på sina AirPods. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 392: Marcus världsbild

Marcus vill ha sin bensinbil utan att dela den med andra. 10 minuter till pendeln är ändå 10 minuter till pendeln. Esse tycker Marcus borde cykla medan Thor borde ta det lite lugnare med elscootrarna så att hans hjärna inte skakar loss i från sina fästen. Ja och så pratar vi elbilar och det smarta hemmet också förstås. Precis som vanligt! For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-11
Länk till avsnitt

The Rocket Man

Vem kunde tro att Teknikveckan har ett eget orakel som vet allt om framtiden? Thor spänner ögonen, smeker sin kristallkula och berättar intensivt om Apples framtidsplaner. Marcus har sett dokumentären Fyre Festival där man lovade en festival fylld med lyx men besökarna möttes av något med lägre standard än Roskilde. Peter drog och hämtade en elbil i Södertälje och gled ljudlöst ned till Skåne med den och berättar om sitt äventyr. Och mycket mera! For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-04
Länk till avsnitt

Ett glas vin hos Attefors

Ny vecka, nya möjligheter och en rykande färsk podd. Peter har knappt hunnit svälja sista tuggan av den franska baguetten efter sitt äventyr i Paris där han har spanat in Honor View20 och han tar en mellanlandning hemma hos Marcus där även dagens podd spelades in. Vi vill varna känsliga lyssnare redan nu att det franska vinet gick ut snabbt i blodet så det kan vara lite mer avslappnat än vanligt då vi försöker komma fram till vad det lilla hålet som numera ersätter flärpen på dagens telefoner ska kallas. Sonos och IKEA har gått ut och meddelat att deras samarbete som resulterar i en eller flera högtalare kommer att lanseras nu i sommar och Spotify ryktas släppa hårdvara. Thor är i sedvanlig ordning mest förbannad, förmodligen då han inte hade det franska vinet i blodsystemet. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-28
Länk till avsnitt

Gamla människor kan inte Internet

I dagens avsnitt berättar Peter att han har varit och handlat mjölk och Thor har svårt för äldre människor. Vi pratar även om de senaste ryktena om Apples kommande iPhone. Thor tror att iPod touch kommer uppdateras och att det kan bli nästa iPhone - i sedvanlig ordning håller inte Marcus och Peter med om detta. Vi är trötta att behöva ta upp den ännu  en gång men vi går även igenom de senaste ryktena om AirPower som återigen visar livstecken på Apples hemsida. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-22
Länk till avsnitt

You?re fucked Adam

Årets största teknikmässa CES är nu över och vi går igenom alla höjdpunkter från det svettiga mässgolvet. Thor hoppade högt när AirPlay 2 utannonserades till hans nyinköpta Samsung Frame och Marcus sitter på nålar då Google Assistant kommer lanseras till Sonos inom kort. Vi går även igenom de senaste ryktena om höstens kommande iPhone-modell som kan komma utrustad med tre kameror på baksidan. Och vi pratar även om LG's senaste TV som rullas ihop likt en rullgardin. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-15
Länk till avsnitt

Teknikåret 2019

Då var det dags att sparka igång årets första podd och detta gör vi genom att prata om vad vi vill se från teknikvärlden under 2019. Vi vill se en rad förbättringar i det kommande iOS 13 och speciellt till iPad, men även iPhone. På hårdvarufronten när det kommer till Apple så finns det även där en hel del på önskelistan och frågan är om 2019 är året som Apple slopar lightning även i iPhone? Är det nu Google förstår att de är ett globalt hårdvaruföretag? For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-07
Länk till avsnitt

Apple & Biltema mixar inte

Vi försöker nyansera hela Copyswede-debatten, iPad Pro kommer tillbaka i etern och Marcus går igång hårt på folk som plastar in sin Apple Watch. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-28
Länk till avsnitt

Mobiler går sönder så lätt

Vad gör vi med våra gamla saker är första frågan för dagen, snabbt börjar det handla om sladdar till Marcus förtret. Lite Android på det, lite Apple-bashande och så förstås iPad Pros vara eller icke vara för hundrade gången. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-17
Länk till avsnitt

När teknik börjar bli tråkigt

Esse har kopplat in Google Home-högtalarna, Thor Lindholm oroar sig för kablar, Marcus börjar tröttna på att ingen ny teknik kommer och alla skryter om sina Black Friday-inköp. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-10
Länk till avsnitt

Så köper vi spel i framtiden

Vi diskuterar framtidens distribution av spel, varför Thor hatar att besöka Emporia i Malmö och naturligen glider vi in på avsaknaden av Apple Store i Göteborg. Thor har lämnat tillbaka sin iPad Pro och skaffat något annat och för det ständigt krisdrabbade Sony Mobile verkar det inte vara någon ljusning. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-27
Länk till avsnitt

Några byter iPad, någon byter ekosystem

Avsnittet om att byta, Marcus och Thor har ny iPad Pro medan Peter får hålla sig till att byta ekosystem helt och sitter nu på både Android-telefoner och Windows-datorer... men släpper inte Macen för det. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-16
Länk till avsnitt

Den sista Apple-utposten

I dagens podd tar vi en djupdykning i dom nya iPad Pro-modellerna och är tiden kommen när man äntligen kan lägga sin dator på hyllan och jobba enbart på en iPad Pro? Thor har en intressant och något märklig teori att Apple i det dolda har byggt upp ett socialt nätverk som användarna inte inser att dom är ordentligt innästlade i. USB-C är uppe på tapeten och Peter är inte helt övertygad om att det kommer att komma till iPhone och Marcus hoppas på att Apple helt slopar laddningsporten på nästa iPhone. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-09
Länk till avsnitt

Apples iPad & Mac-event - domen!

Vi diskuterar nyheterna från Apples iPad- och Mac-event. Inte helt oväntat landar diskussionerna på priserna. iPhone XR får sig en andra runda av åsikter för nu har Marcus Attefors testat den! For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-31
Länk till avsnitt

Inför Apples 30 oktober-event

iPhone XR - första intrycket samt vad vi hoppas vi år se den 30 oktober. Peter Esse får stå till svars inför Marcus Attefors om sitt levnadssätt och vi får även in lite Google-synvinklar i slutet. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-27
Länk till avsnitt

Kriget om det smarta hemmet

Äntligen är vi full styrka igen då Peter är tillbaka från Tyskland efter att han har fått smaka på Nvidias syn på framtiden. Marcus har varit i London och har en del att berätta om Huawei Mate 20 Pro. Vi pratar även om Apples event som kommer ske den 30 oktober och går igenom vad vi tror att Apple kommer visa upp. Thor har i sedvanlig ordning tolkat Apples inbjudan helt annorlunda än oss andra. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-19
Länk till avsnitt

En timme iOS

Idag är vi en man kort då Peter är i München och är på Nvidias årliga mässa, så idag håller Marcus och Thor ställningarna och drömmer sig bort om vad iOS 13 kommer att innehålla för överraskningar. Thor blir lyrisk av Phantoms senaste högtalare och säger att optisk kabel är framtiden - Marcus håller inte alls med om detta. Stockholm stad vill få bort Marcus älskade VOI-scootrar från gatorna för att dom skräpar ned och detta upprör. Vi pratar även om Thors betting som resulterade i att han fick äta surströmming och frågan är om han fick mersmak av den härliga fisken eller inte? For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-13
Länk till avsnitt

Veckans rant kommer tidigt i år

Peter som normalt lagrar sina lösenord och pinkoder i plånboken ställer nu frågan vilken lösenordshanterare som faktiskt är bäst. Thor är teknikansvarig för hela tjocka släkten och börjar tröttna på släktens okunskap och håller en liten rant om saken. Apples butik i Kungsan är på tapeten igen och vad tycker vi egentligen om bygget? Marcus har något att erkänna när det kommer till sitt byte från iPhone till Huawei P20 och han har blivit ett barn på nytt med alla elscootrar som står uppställda i Stockholm stad. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-05
Länk till avsnitt

iPhone VS Android

Även denna veckas podd blir av lite längre karaktär där vi bland annat går igenom varför Peter har köpt kartongbitar för närmare tusen kronor. Marcus har doppat fötterna i Android-världen och frågan är om det blir ett svandyk eller ett magplask? Vi funderar även på vad tanken är med Apples nya streamingtjänst som inte ska innehålla våld, sex eller några svordomar. Och Apple släppte äntligen macOS Mojave och vi går igenom våra nya favoritfunktioner och vad som är nytt i macOS detta år. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-09-28
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.