Sveriges 100 mest populära podcasts

Fyllepodden

Fyllepodden

Musse Hasselvall och hans gäster pratar om alkohol, utan vare sig pekpinnar eller fylleromantik. Nya avsnitt varannan onsdag. Bakom Fyllepodden står IQ, som jobbar för ett smartare förhållningssätt till alkohol. Tidigare säsonger har letts av bland andra Sanna Lundell och Anitha Clemence.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/40116/fyllepodden

Avsnitt

Hasse Brontén

Komikern Hasse Brontén jobbade som polis innan han bytte bana. Där fick han möta alkoholens värsta sidor. Än i dag kan han inte glömma den höggravida kvinna som han fick köra till fyllecellen.
2021-05-05
Länk till avsnitt

Anna Dahlbäck och Amanda Colldén

I fem år har Anna och Amanda gjort den populära podden ?Alla våra ligg?. Den handlar om att äga sina val. Så hur gör man det när det gäller alkohol och sex?
2021-04-21
Länk till avsnitt

Björn Mosten

Under studenttiden är det många som festar lika hårt som de pluggar. Björn Mosten, känd från Netflixserien ?Kärlek och anarki?, befinner sig mitt i den världen. För att finna en balans i tillvaron har han satt upp regler för att inte dricka för mycket.
2021-04-07
Länk till avsnitt

Sanny Dahlbeck

Sanny Dahlbeck tillhörde världseliten i thaiboxning. Samtidigt jobbade han extra på krogen och festade periodvis väldigt mycket. Men en skada blev vändpunkten för både livet och synen på drickandet.
2021-03-24
Länk till avsnitt

Marion Ringborg

Marion Ringborg är kocken och krögaren som tänkt en hel del på alkohol, på hur komplicerat det kan bli i en bransch där det finns en enorm lojalitet och man förväntas ställa upp för varandra. I alla fall så länge alkohol bara är roligt. När någon dricker för mycket är det betydligt svårare att hantera.
2021-03-10
Länk till avsnitt

Jonathan Rollins

För komikern Jonathan Rollins, som växte upp i USA, har det tagit tid att vänja sig vid svensk alkoholkultur. Inte minst ordet ?nykterist?. Men också vid att svenskar med några öl i kroppen gärna vill komma fram och testa sina rasistiska (och dåliga) skämt.
2021-02-24
Länk till avsnitt

Edvin Törnblom

Han är en av våra hetaste poddpratare och medieprofiler. Och Edvin har en livsstil där en fest inte behöver vara långt borta. Det leder till speciella förväntningar på att han ska bete sig på ett visst sätt. Du får också höra Karin Boson, fil dr i psykologi, om unga och festkrav.
2020-12-02
Länk till avsnitt

Fritte Fritzson

Komikern och poddprogramledaren Fritte Fritzson kan ståuppvärlden. Och där är det sällan långt till alkoholen. Hur hanterar han på ett smart sätt att ha ett jobb där det är okej att både publiken och den som står på scen kan ha druckit? Du får också höra Lotfi Khemiri, läkare och forskare, berätta om vad man kan göra när man är i en miljö med riskbeteende.
2020-11-25
Länk till avsnitt

Clara Henry

Programledaren och underhållaren Clara Henry har koll ? och kontroll. Det är såklart bra när det handlar om alkohol. Men kan kontrollbehov göra att man missar bra upplevelser i livet? Du får också höra Siri Helle, psykolog och författare, som berättar vad man kan göra om man misstänker att kontrollbehovet blir ett hinder.
2020-11-18
Länk till avsnitt

Claes Svartzonker Claesson

Claes är en av våra största fiskeprofiler. Men innan dess jobbade han länge i krogbranschen, och hans liv blev destruktivt. Musse frågar honom: vad är egentligen gott omdöme? Varför beter vissa sig så illa när de druckit alkohol? Du får också höra Karin Hagman, vd för IQ, tala om omdöme.
2020-11-11
Länk till avsnitt

Dilan Gwyn

Skådespelerskan Dilan Gwyn började dricka senare än sina kompisar. Hur är det att vara den som lär sig möta alkohol i 20-årsåldern? Kan det påverka senare ? särskilt när det blir allt viktigare för jobbet att nätverka utanför arbetstiden? Du får också höra Simon Lindgren, professor i sociologi, som berättar om vad som kan hända när man inte är del av normen i en grupp.
2020-11-04
Länk till avsnitt

Martin Mutumba

SM-guld i fotboll, en tuff uppväxt och ett otroligt driv. Martin Mutumba är unik. Musse intervjuar honom om alkohol och fotboll. Två saker som kanske inte borde höra ihop. Men som ändå har en massa kopplingar. Du får också höra forskaren C Mikael Mattsson, som har fakta om sport och alkohol.
2020-10-28
Länk till avsnitt

Sandra Beijer

Missa inte årets och säsongens sista avsnitt av #Fyllepodden med författaren och bloggaren Sandra Beijer. Hör henne prata uppbrott, författarskap och värsta fylleminne.  
2017-12-28
Länk till avsnitt

My Skarsgård

Känner du någon som dricker för mycket eller funderar du över din egen konsumtion? Veckans gäst i #Fyllepodden är My Skarsgård som pratar om sina egna missbruksproblem, hur hennes barn påverkats och hur du kan hjälpa någon som dricker för mycket.  
2017-12-14
Länk till avsnitt

Thomas Skoglund

I veckans Fyllepodden träffar vi Thomas Skoglund, en av Sveriges mest kända personliga tränare. Hör Thomas berätta om första fyllan, hur festande påverkar din tid i gymmet och varför det är viktigt att hitta en bra balans mellan träning och fest.  
2017-11-30
Länk till avsnitt

Nathalie Schuterman

Veckans gäst i #Fyllepodden är modedrottningen Nathalie Schuterman. Hör Nathalie berätta om sin mammas alkoholism och hur den påverkat henne.  
2017-11-16
Länk till avsnitt

Filip Strömbäck

Veckans gäst i #Fyllepooden är stil-experten Filip Strömbäck som pratar om varför han slutade dricka för ett år sedan och fördelarna med det, sitt absolut värsta fylleminne och om stil såklart.  
2017-11-02
Länk till avsnitt

Nikki Amini

Veckans gäst i #Fyllepodden är Idol-profilen Nikki Amini. Hör Nikki berätta om hur hon hamnade i musikbranschen och hur hennes alkoholallergi påverkar hennes drickande. Dessutom delar Nikki med sig av ett gäng tips till dig som vill bli artist.   
2017-10-19
Länk till avsnitt

Per "Plura" Jonsson

I veckans avsnitt av Fyllepodden är artisten Plura gäst. Hör honom bland annat berätta om sin första fylla, hans karriär och varför han ville leva som Keith Richards. Missa inte!  
2017-10-05
Länk till avsnitt

Henrik Fexeus

Veckans gäst i Fyllepodden är författaren och ?tankeläsaren" Henrik Fexeus. Hör honom berätta om varför berusade personer är lättare att lura, vad det betyder att rikta sina fötter mot någon och sitt värsta fylleminne som inkluderar blodiga fötter och ett rån.   
2017-09-21
Länk till avsnitt

Rebecca Stella

Äntligen dags för en ny säsong av Fyllepodden!  Först ut är programledaren och nöjesprofilen Rebecca Stella. Hör henne berätta om Paradise Hotel, hur hennes syn på festande förändrats sen hon blev gravid och varför hon sprutade ketchup på en kille i vita kläder.  
2017-09-07
Länk till avsnitt

Daniel Redgert

Det är dags för vårens sista avsnitt av Fyllepodden. I det här avsnittet kommer PR-geniet Daniel Redgert på besök! Det blir prat om hans nya bok, en tripp till USA samt hans värsta fylleminne.  
2017-06-07
Länk till avsnitt

Viktor Frisk

I veckans #Fyllepodden är artisten Viktor Frisk gäst. Hör honom berätta om hur hans ADHD påverkat honom, festande på turnéerna, groupies och varför han ringde Camilla Läckberg på fyllan.  
2017-05-24
Länk till avsnitt

Anders Timell

Veckans gäst i #Fyllepodden är radioprofilen och krögaren Anders Timell. Han berättar om alkoholen i krogbranschen, hur hans mammas alkoholproblem har format honom, utmattningsdepressionen och varför han alltid vaknar glad.  
2017-05-10
Länk till avsnitt

Mia Törnblom

Veckans gäst i Fyllepodden är ledarutvecklaren och författaren Mia Törnblom. Hör henne berätta om sitt tidigare missbruk och hur svårt hon haft att förlåta sig själv. Mia berättar även om sitt arbete med kulturminister Alice Bah Kuhnke och svenska damlandslaget i fotboll.  
2017-04-26
Länk till avsnitt

Robert Laul

?Det var som att komma till himmelriket?, Robert Laul om första gången han drack alkohol. Veckans gäst i #Fyllepodden är journalisten Robert Laul, hör honom prata om sitt eget alkoholberoende, alkoholkulturen inom fotbollen och sitt värsta fylleminne.  
2017-04-12
Länk till avsnitt

David Batra

Komikern David Batra är gäst i veckans avsnitt av #Fyllepodden. Hör honom berätta om sin egen relation till alkohol, hur han träffade sin fru Anna Kinberg-Batra, vad han tycker om ?regeringen-skämt? och alkoholkonsumtionen inom stand-up världen.  
2017-03-29
Länk till avsnitt

Karin af Klintberg

I veckans avsnitt av #Fyllepodden är regissören och tv-producenten Karin af Klintberg gäst. Hör Karin berätta om varför hon vill dricka mer ensam, vin som socialt smörjmedel i tv, Karl XIIs dryckesvanor och den nya tv-serien hon håller på med.  
2017-03-15
Länk till avsnitt

Michaela Forni

Dagens avsnitt av #Fyllepodden gästas av författaren och sociala medier-profilen Michaela Forni. Michaela berättar bland annat om festandet inom blogg- och klubbvärlden, psykisk ohälsa och när hon började dricka som 15-åring.  
2017-03-01
Länk till avsnitt

Jasmine Kara

Nu är det äntligen dags för en ny säsong av fyllepodden! Första gästen är melodifestival-aktuella Jasmine Kara som bland annat berättar om hur ett destruktivt förhållande ledde till att hon försökte ta sitt eget liv som 14-åring, varför hon slutade dricka alkohol som 20-åring och hur hennes ADHD-diagnos påverkat henne.  
2017-02-15
Länk till avsnitt

Jenny Strömstedt

Det är dags för årets sista avsnitt av Fyllepodden. I det här avsnitt hör du programledaren Jenny Strömstedt berätta om sina minnen kring alkohol samt alkoholkulturen på 80-talet.  
2016-12-28
Länk till avsnitt

Sven Melander

I veckans #Fyllepodden kommer journalisten och skådespelaren Sven Melander till studion. Det blir prat om alkohol på jobbet, varför han slutade dricka och hur han och Lasse Åberg kom i kontakt.  
2016-12-14
Länk till avsnitt

Agnes Wold

I veckans avsnitt av #Fyllepodden kommer professor Agnes Wold på besök. Det blir prat om alkohol och graviditet, mikroorganismer och varför hon tycker det ska sluta moraliseras så mycket över kvinnan.   
2016-12-07
Länk till avsnitt

Göran Persson

I veckans avsnitt av #Fyllepodden träffar vi den före detta statsministern Göran Persson. Hör honom prata om sin relation till alkohol, hans syn på systembolaget och varför Göran hade avstått alkohol helt om han kunde leva om sitt liv.   
2016-11-23
Länk till avsnitt

De Vet Du

Veckans gäster i #Fyllepodden är gruppen De Vet Du. Hör de berätta om hur de bildades, sitt festande och hur det är att hela tiden bli bjuden på alkohol. De gör även IQs självtest Alkoholprofilen och diskuterar sitt ?ill-röda? resultat.  
2016-11-09
Länk till avsnitt

Julia Frej

I veckans avsnitt av #Fyllepodden pratar artisten Julia Frej om sin bakgrund, alkohol i musikbranschen och hennes arbete i I AM YOU.   
2016-10-26
Länk till avsnitt

Carolina Neurath

Carolina Neurath berättar i det här avsnittet av #Fyllepodden om livet som grävande journalist, om hennes egna erfarenheter av alkohol och skiljer sig drickandet någonting i olika samhällsklasser?  
2016-10-12
Länk till avsnitt

Clara "UnderbaraClara" Lidström

I veckans avsnitt av #Fyllepodden besöker bloggaren och författaren Underbara Clara studion. Hon pratar bland annat om att gå sin egen väg, utbrändhet och varför det är svårare att vara nykterist nu än vid tonåren.    
2016-09-28
Länk till avsnitt

Ellen Bergström

I veckans avsnitt av #Fyllepodden pratar programledaren och skådespelaren Ellen Bergström om sin relation till alkohol, om att vara en förebild och det nya jobbet. Dessutom testar Ellen IQs självtest Alkoholprofilen.  
2016-09-14
Länk till avsnitt

Alex Schulman

Fyllepodden är tillbaka efter sommaruppehållet! Det här avsnittet gästas av ingen mindre än Alex Schulman. Hör Alex prata om sin relation till alkohol, den kommande boken och varför han har tagit en längre paus från alkoholen.    
2016-09-01
Länk till avsnitt

Josefin Crafoord

"Det är kul att vara full" I säsongens sista #Fyllepodden är radio- och tv-personligheten Josefin Crafoord gäst. Hör Josefin berätta om sitt värsta fylleminne, hur hennes pappas alkoholproblem påverkade deras relation och fördelarna med att dejta någon som inte dricker   
2016-07-07
Länk till avsnitt

Manne Forssberg

Veckans gäst i #Fyllepodden är författaren och poddaren Manne Fortsberg. Hör honom berätta vad som ledde fram till beslutet att sluta dricka alkohol som 25-åring, varför det var viktigt att hans fru fortsatte dricka och om en bokidé i Stig Claesson-anda som kanske eller kanske inte blir av  
2016-06-23
Länk till avsnitt

Anja Lundqvist

"Jag träffade världens sexigaste kille ? de var alkoholen?. Veckans gäst i #Fyllepodden är skådespelerskan Anja Lundqvist Hör henne för första gången berätta om sina tidigare alkoholvanor, konsekvenserna av dessa och att de ledde till att hon slutade dricka alkohol för 16 år sedan.  
2016-06-09
Länk till avsnitt

Hasse Aro

?Om alkohol blev förbjudet i morgon skulle jag inte flytta?. Veckans gäst i #Fyllepodden är journalisten Hasse Aro. Han berättar bland annat om sin relation till alkohol och hur hans pappas alkoholproblem påverkat honom.  
2016-05-26
Länk till avsnitt

Lars Lerin

"Det slutar med katastrof" I veckans avsnitt av Fyllepodden hör vi Lars Lerin och hans mjuka värmländska. Lars pratar om kärlek, missbruk och varför naturen slår smågodis.
2016-05-12
Länk till avsnitt

Alexander Salzberger

I veckans avsnitt av #Fyllepodden är skådespelaren Alexander Salzberger gäst. Hör Alexander berätta om sin kritikerrosade och självutlämnande monolog Kicktorsken, varför han började använda alkohol och droger i 12-års åldern och vilken relation han har till alkohol idag.  
2016-04-28
Länk till avsnitt

Kakan Hermansson

Veckans gäst i #Fyllepodden är Kakan Hermansson! Hör henne prata om sin relation till alkohol och skillnaderna mellan manligt & kvinnligt drickande. Hon berättar också att hon har rökt marijuana, varför hon slutade och hur det var att dricka sprit under inspelningen av julkalendern.  
2016-04-14
Länk till avsnitt

Jonas Olsson

I veckans avsnitt av #Fyllepodden är fotbollsproffset och landslagsmannen Jonas Olsson gäst. Hör honom prata om alkoholkulturen bland fotbollsspelare i England, sitt musikintresse och vänskap med Eric Clapton. Jonas berättar även om vilka psykningar som bäst funkar på planen och hur han ser på möjligheterna att spela EM i sommar.   
2016-03-31
Länk till avsnitt

Mia Parnevik

Veckans gäst i #Fyllepodden är Mia Parnevik. Hör Mia berätta om varför hon tycker om att servera frukost till 40 personer, hennes och Jesper Parneviks inställning till alkohol och hur den förändrats över tid. Mia berättar även om sin pappas tidigare alkoholproblem och hur det påverkade henne.  
2016-03-17
Länk till avsnitt

Anna Kinberg Batra

Veckans gäst i #Fyllepodden är Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. Hör henne bland annat berätta om alkoholkulturen inom politiken, hennes egen relation till alkohol och var hennes politiska engagemang kommer ifrån.  
2016-03-03
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.