Sveriges 100 mest populära podcasts

Skidsnack

Skidsnack

Skidsnack är podcasten om allt och inget inom längdskidor och skidskytte. Vinner Charlotte Kalla världscupen? Har Petter Northug en rolig mössa? Var det bra steroider i Therese Johaugs läppsalva och hur går det egentligen med podduons satsning eller ickesatsning inför Vasaloppet? Stefan Sköld och Victor Stenquist rapporterar och synar cirkusen kring längdskidor och skidskytte ? med ett nytt avsnitt varje vecka.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

aftonbladet.se/sportbladet/a/P38rv7/skidsnack-en-podcast-om-langdskidor-och-skidskytte

Avsnitt

202. Den stora Skidsnacksgalan

Sköld och Stenquist tackar för den här säsongen med en hejdundrande gala där vi delar ut priser för årets mest minnesvärda prestationer. Vi summerar även SM-tävlingarna och rollbesätter filmen om Anna Magnussons och Peppe Femlings liv.
2024-03-29
Länk till avsnitt

201. Myhlbacks Mordor och Stinas schaman

Sköld och Stenquist summerar sin och åkarnas världscupsavslutning i Falun. Vi är trötta på Jessie Diggins lögner och hoppas att Alvar Myhlback gör det enda rätta valet. Vi har även funnit en avtackningsskandal efter Mona Mayhems och Peppe Femlings sorti. Och funnit receptet för en ny framgångsrik säsong för Stina Nilsson.
2024-03-22
Länk till avsnitt

Teaser: 200. SVAHNSKATT ? JA TACK (PLUS)

Sköld och Stenquist firar 200 avsnitt! Vi hyllar Frida Karlsson efter triumfen i Holmenkollen, undrar varför det bara är svenska skidskyttar som reagerar på hög höjd och sitter som på nålar inför Linn Svahns jakt på totalen under världscupavslutningen i Falun.
2024-03-15
Länk till avsnitt

199. The first rule of Stina Nilssons åkning

Sköld och Stenquist böjer sig i hatten för Alvar Myhlbacks Vasaloppssuccé, peppar upp inför bataljen mellan Diggins och Svahn i totalen och stöter och blöter Stina Nilssons sista chans.
2024-03-08
Länk till avsnitt

Teaser: 198. Gruyère som necessär (PLUS)

Sköld och Stenquist undrar om Iivo Niskanen tappat det totalt och förutser blodbad under världscupen i Lahtis. Vi har tagit del av spektakulärt videomaterial och granskar William Poromaas och Marcus Grates hem. Dessutom berättar Victor allt om sin stundande Vasaloppsbrunch.
2024-03-01
Länk till avsnitt

197. Fellowship of the snowflakes

Sköld och Stenquist summerar ett skidskytte-VM som slutade i dur ? i alla fall på vissa fronter. Sköld har gråtit tusentals Kramertårar och Stenquist reder ut begreppet snowflake. Dessutom gör vi åtminstone en halvpudel efter Jonna Sundlings dubbelsuccé.
2024-02-23
Länk till avsnitt

Teaser: 196. Bom blom bom blom (PLUS)

Sköld och Stenquist faller in i en djup uppgiven suck över hela skidskytte-VM och rasar mot SVT:s upphöjning av blomsterceremonin. Vi ifrågasätter även Jonna Sundlings taktik och ser tecken på en begynnande skandinavisk romans i längscirkusen.
2024-02-16
Länk till avsnitt

195. Skidsnocko

Sköld och Stenquist öppnar upp feeden ännu en gång under VM för att bjuda på ett storslaget anti-Norge-special efter alla palltapetseringar. Vi synar alla bommar i skidskytte-VM, gläds åt Frida Karlssons taktiska triumf i Canmore och reder ut William Poromaas redan nu bevingade begrepp: snocko
2024-02-12
Länk till avsnitt

194. The biathlete formerly known as Linn Persson

Sköld och Stenquist peppar upp inför skidskytte-VM med ett mitt i veckan-special i den öppna feeden. Vi tar även upp systrarna Öbergs raseri mot På spåret och åker på en egen resa. Vi ger även våra two cents om glädjenyheten att Petter Northug är aktuell för VM nästa år.
2024-02-06
Länk till avsnitt

193. Marcus the not so grate

Sköld och Stenquist håller en tyst minut för Stina Nilssons skidskytte-karriär efter nya IBU-fiaskot. Vi hyllar svenska damerna efter kvintupeln (?) i Goms. Sen granskar vi Marcus Grates karriär. Var det rimligt att be svenska folket om ursäkt?
2024-02-02
Länk till avsnitt

Teaser: 192. Maffiametoden (PLUS)

Sköld och Stenquist hyllar Frida Karlsson och Linn Svahn efter succén i Oberhof. Vi kommer med lösningen på herrlandslagets allmänna pallproblematik och känner oss djupt oroade för Gnällvira Öberg inför VM.
2024-01-26
Länk till avsnitt

191. Viaplay vinterstellar

Sköld och Stenquist hyllar Mona ?Mayhem? Brorsson efter succén i Ruhpolding. Vi tar ut stafettlagen inför helgens längdcomeback och svarar på era (våra kära skidsnackslovers) frågor.
2024-01-19
Länk till avsnitt

Teaser: 190. Red bull ger dig vingar (PLUS)

Sköld och Stenquist summerar Tour de ski och är inte helt nöjda ? men har förslag på förbättringar. Vi synar Linn Svahns utspel och blickar vidare mot skidskytte-VM i Nove Mesto.
2024-01-12
Länk till avsnitt

189. Tour de ramaskri

Sköld och Stenquist är arga över mycket efter första delen av Tour de ski. Främst på avhoppare och Viaplays vallateamskramande. Men vi är också glada över Linn Svahns comeback och Edvin Angers första pallplats. För att inte tala om Poromaas beef med skidskyttevärlden.
2024-01-05
Länk till avsnitt

188. Masked skier

Sköld och Stenquist synar truppen inför Tour de Ski och utröner vad vi har för chanser till totalsegern i år. Vi tittar dessutom in i spåkulan och hittar många intressanta händelser som vankas det kommande året.
2023-12-29
Länk till avsnitt

Teaser: 187. Rim och reson IX (PLUS)

Sköld och Stenquist begår årets traditionsenliga rimstuga. Vilka skidåkare får klappar och/eller eventuella straff? Vi tar oss även igenom höjdpunkterna från helgen i Trondheim och vådaskottet i Lenzerheide.
2023-12-22
Länk till avsnitt

186. Hur gör värddjur?

Sköld och Stenquist återupplivar den gamla goda parasit- och värddjursteorin efter helgens tävlingar, men vi börjar ana en ökning av en amerikansk variant. Vi stryker för övrigt ett streck över helgens tävlingar och blickar vidare mot vattenskidcupen i Trondheim. Och frågar oss hur mycket doping ryssarna pressar i sig under bannlysningen
2023-12-15
Länk till avsnitt

Teaser: 185. Angchorman (PLUS)

Sköld och Stenquist gläds åt den (nästan) dubbla stafettsuccén, men letar fortfarande förtvivlat efter vårt givna ankare. Efter att Sophia Laukli kommit ut som festprisse ställer vi oss frågan om partymetoden är ett framgångsrecept. Vi hyllar Succésebbe och har hittat världens snällaste plats ? Stina Nilssons fanclub.
2023-12-08
Länk till avsnitt

184. Förhud i vinterskrud

Sköld och Stenquist gråter Kramertårar efter Moa Ilars seger men lider samtidigt med Calle Halfvarsson och hans förfrusna penis. Vi oroar oss för skidskyttarnas usla vapenform och förkalrar varför Sverige borde ha fått OS.
2023-12-01
Länk till avsnitt

183. De ska va goat å leva

Sköld och Stenquist fick fler frågor än svar efter premiären i Gällivare. Nu undrar vi om någon av våra sprintess bör lämna plats till Ebba Andersson. Dessutom: One time only bokcirkel om Charlotte Kallas omtalade självbiografi.
2023-11-24
Länk till avsnitt

182. Fluor jag lov

Sköld och Stenquist är tillbaka. Vi blickar mot våra nya konkurrenter i poddbranschen, vi suckar efter skidskyttarnas premiär i Idre, ställer oss ytterst tveksamma till hur fluortesterna kommer att funka och ser framåt mot en säsong där Norge har covid och Sverige gör succé.
2023-11-17
Länk till avsnitt

181. En för alla, Ilar för en

Sköld och Stenquist säsongsavslutar med att fälla domen i fallet Moa Ilar ? bu eller bä? Vi tittar in i spåkulan inför kommande säsong efter våra tidigare framgångsrika profetior, som den om Myhlbacks avgång. Och vi frågar oss om Jonna Sundling borde söka till samma taktikkurs som Calle Halfvarsson.
2023-03-31
Länk till avsnitt

Teaser: 180. Cha-charlotte i en förlossningsrumba (PLUS)

Sköld och Stenquist korar redan i dag Charlotte Kalla till vinnare av Let's dance 2023. Vi ondgör oss över att Norge slår hål på vår svenska sprintglädje och presenterar Calle Halfvarssons nya fantastiska bortförklaring.
2023-03-24
Länk till avsnitt

179. Hjärnätande amöbor

Sköld och Stenquist är minst sagt less efter katastrofhelgen i Norge. Vi blickar något oväntat mot Ski classics, men har vissa åsikter om lagupplägget. Och vi tar emot giganternas pensionsbesked som en given räkmacka för systrarna Öberg rätt upp i världscupstoppen.
2023-03-17
Länk till avsnitt

Teaser: 178. Sliding doors (PLUS)

Sköld och Stenquist summerar VM och sätter äppelbetyg på alla åkare. Vi tar såklart avstamp i Ebbas johaugiska triumf och Poromaas efterlängtade medaljsmocka. Vi snackar också om svenska VM-festprissen nummer ett ? och uppbrottet som skakar Sverige.
2023-03-09
Länk till avsnitt

177. Ack, ack, Myhlback

Sköld, Stenquist och Bergström tar sig igenom de hundraåttio sorger och sjuttiofem bedrövelser som var VM-stafetterna. Kan vallachefen vara kvar efter det infekterade bråket? Och vad är egentligen The Bruksvallarna Project.
2023-03-03
Länk till avsnitt

176. Guldyra och gnällpellar

Sköld och Stenquist bjuder på (ett extra öppet) VM-extra och firar guldframgångarna i VM, men vi hade inte varit Skidsnack om vi inte hade lite gnäll att komma med också. Dessutom efterlyser vi namnförlag till Charlotte Kallas kommande bebis.
2023-02-27
Länk till avsnitt

175. Saint prospect

Sköld och Stenquist har efter tidigare poddiskussioner kommit fram till att förlåta Sebastian Samuelsson. Vi summerar skidskytte-VM och blickar fram emot nästa VM. Så många medaljer blir det under de inledande längdloppen i Planica.
2023-02-22
Länk till avsnitt

Teaser: 174. Chock, stock and one smoking barrel (PLUS)

Sköld och Stenquist gör en pudel... eller? Vi hyllar skidskyttehjältarna men sågar också dem som sågas bör. Vi lyfter den ständigt aktuella frågan OS i Stockholm och tar alla hjärtans-dag tempen på längdlandslaget.
2023-02-17
Länk till avsnitt

173. Mixed feelings

Sköld och Stenquist har just sett inledningen på skidskytte-VM och är i chock över Sebbes kollaps. På tal om stafett är vi oroliga för ett längdlag och svagt positiva till ett annat. Sen tar vi tempen på bråken som skakar skidvärlden.
2023-02-09
Länk till avsnitt

Teaser: 172. Fuskpjäxsulor och flörtspåkulor (PLUS)

Sköld och Stenquist frågar sig om Ebba är bättre än någonsin, men även vad för märklig vision som fick henne att tro på en sprintkarriär. Vi undrar om Edvin Anger hade fått en pallplats med pjäxstorlek 50 och synar den spikade VM-truppen
2023-02-03
Länk till avsnitt

171. Raukt in i truppen

Sköld och Stenquist ifrågasätter IOK:s beslut att släppa in Ryssland och Belarus i värmen igen. Vi går igenom comebackhelgen i Italien och hittar på en ny smart metod att ta ut resterande VM-platser.
2023-01-27
Länk till avsnitt

Teaser: 170. Prisa MDFK, här kommer skatteåterbäringen! (PLUS)

Sköld och Stenquist har försökt kolla på tävlingarna i Falun men råkade se juniorlopp. Vi ser fram emot Linn Svahns ödeshelg och frågar oss om Ebba Andersson verkligen borde ta från de fattiga och ge till sig själv
2023-01-20
Länk till avsnitt

169. Fullt ös, medvetslös

Sköld och Stenquist summerar Tour de ski och Frida Karlssons segerkollaps. Vi sågar svenska landslaget vid fotknölarna och tycker att de borde bli lite mer som skidskyttarna
2023-01-13
Länk till avsnitt

Teaser: 168. Se upp i backen för finska attacken (PLUS)

Sköld och Stenquist försöker hitta eventuella hot mot tourdominanten Frida Karlsson samtidigt som hon är under attack från den finska föredettingen. Vi gratulerar Therese Johaug till babylyckan och spånar fram det ultimata skidåkarnamnet.
2023-01-06
Länk till avsnitt

167. Tour de skidsemester

Sköld och Stenquist spanar in hur skidåkarna firat jul, vi tar tempen på Tour de ski-truppen och landslagsledningens dubbla budskap. Dessutom tar vi för örsta gången i år ut VM-stafettlaget.
2022-12-30
Länk till avsnitt

Teaser: 166. Rim och reson VIII (PLUS)

Sköld och Stenquist diktar loss i årets rimstuga. Vilka åkare får klappar och vilka blir utan? Vi har för första gången fått en åkare som bekräftar parasit- och värddjursteorin. Och vi bearbetar den inte helt tillfredställande helgen i Davos.
2022-12-23
Länk till avsnitt

165. Gnälls över sjö och strand

Sköld och Stenquist börjar tröttna på allt gnäll inom landslaget ? senast i raden Linn Svahn som är missnöjd direkt efter återkomsten. Vi lyfter mixedstafettens framtid och ställer Stina Nilsson mot skidskyttets nya längdgunstling Annamarija Lampic
2022-12-16
Länk till avsnitt

Teaser: 164. Riboom boom boom (PLUS)

Sköld, Stenquist och Rydén benar ut hur Emma RIbom blev vår nya supersprinter. Vi går till botten med kukskidor-gate och försöker än en gång hitta formeln bakom skidvärldens stora mysterium Calle Halfvarsson. kampanj.aftonbladet.se/skidsnack
2022-12-09
Länk till avsnitt

163. Kärlekens dunderhonung

Sköld och Stenquist blir osams om Calles diskning, njuter av den monumentala succén i världscupspremiären med trippla dubblar. För att inte tala om framgångarna för hushållet Öberg/Ponsiluoma
2022-12-02
Länk till avsnitt

162. Den Alvarsamma leken

Sköld och Stenquist är lika förvirrade som vanligt kring gubben i lådan Calle Halfvarsson. Vi bygger upp för vinterns internsvenska duell mellan Frida Karlsson och Ebba Andersson och hyllar sensationsjunioren Alvar Myhlback.
2022-11-25
Länk till avsnitt

161. Flykten från landslaget

Sköld och Stenquist är tillbaka med en ny säsong. Vi tar oss igenom allt som hänt sen sist. Flykten från landslaget, distanschocken och Pichlers supersågning.
2022-11-18
Länk till avsnitt

160. Lika barn lajkar bäst

Sköld och Stenquist avslutar säsongen med den stora falanggranskningen. Vi synar Charlotte Kallas sagolika avskedsföreställning och tar med oss ljusglimtarna som finns inför nästa vinter
2022-04-01
Länk till avsnitt

159. Kalla me by your name

Sköld och Stenquist tackar Charlotte Kalla för showen och summerar vad hon betytt för en hel skidvärld. Vi följer även den nygamle frälsaren Calle Halfvarsson fortsatta formtopp och hyllar skidskyttets framtida gigant Elvira Öberg som bestals på en "viktig" trofé av Linn Persson
2022-03-25
Länk till avsnitt

158. 89:an Calleballe

Sköld, Stenquist och Rydén benar ut vad som ligger bakom succéfenomenen som är den pånyttfödde skidkungen Calle Halfvarsson och Marit Björgen 2.0, dvs Jonna Sundling. Vi summerar världscupsäsongen och frågar oss vad som egentligen hände sen på den där fyllefesten i Falun
2022-03-18
Länk till avsnitt

157. Mixed feelings

Sköld och Stenquist är osams, men försöker ändå ta oss igenom Victors mardrömsvasa, Johaugs avsked och ryska utspel åt höger och vänster. Vi tar ut tidernas första mixed-stafett-lag och gottar oss åt Stina Nilssons första pallplats
2022-03-11
Länk till avsnitt

156. William erövraren

Sköld och Stenquist dyker ner i det galna världsläget och dissekerar bannlysningen av Ryssland och Belarus i världscupen. Vi jublar åt William Poromaas palldebut, tar tempen på Victors Vasalopp och tar studiecirkeln Sverige mot Norge i mål
2022-03-04
Länk till avsnitt

155. Ryss-stopp!

Sköld & Stenquist spekulerar i hur Rysslands invasion av Ukraina kommer att påverka skidvärlden, vi har hämtat andan och försöker summera OS i Peking ? två får fem äpplen ? två får skrutt
2022-02-25
Länk till avsnitt

154. OS-EXTRA: Guldet blev till s...ilver

Sköld & Stenquist jublar över det efterlängtade stafettguldet, hanterar känslorna kring det uteblivna sprintstafettguldet och blickar framåt mot OS-avslutningen. Och vad höll Jesper Nelin på med egentligen?
2022-02-17
Länk till avsnitt

153. OS-EXTRA: Karaktärsmordet

Sköld och Stenquist böjer sig i hatten för Elvira Öbergs silverdubbel och Jonna Sundlings bragdsträcka. Vi spekulerar kring om det finns en dold sanning bakom Fridas kollapser och synar karaktärsmordet signerat trion Poromaa, Burman, Halfvarsson
2022-02-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.