Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Fotosidan Poddradio

Fotosidan Poddradio

Podcast by Fotosidan Poddradio

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-541512648

Avsnitt

#89 Vi möter Profotos VD och huvudägare Anders Hedebark

Vem är framtidens proffsfotograf och hur marknadsför man sig för dem? Vi pratar med Anders Hedebark, VD och huvudägare i Profoto om trender och marknadskommunikation. Varför så mycket fokus på smartphones och mjukvara, har Profoto helt skiftat kundgrupp? Hur tänker de kring konkurrensen från kinesiska märken och finns det en drömprodukt som ännu inte är lanserad?
2020-03-10
Länk till avsnitt

#88 Naturfotosnack

Tre naturfotografer, Janos Jurka, Hans Ring och Therese Enlund, pratar naturfoto. Inspelat på Naturfotodagen i Västerås.
2020-02-19
Länk till avsnitt

#87 Tre nya proffskameror

Inför sommar-OS lanserar de tre stora kameratillverkarna varsin ny toppmodell. Vi snackar proffskameror och vad sådana måste klara av. Vi pratar också om några av de senaste proffsobjektiven.
2020-01-14
Länk till avsnitt

#86 Senaste prylarna

Magnus och Martin snackar sig igenom alla nya kameror och objektiv som lanserats sedan det senaste poddavsnittet i slutet av våren. Det visade sig vara en ansenlig mängd.
2019-10-07
Länk till avsnitt

#85 War photographer James Nachtwey

Interview with war photographer James Nachtwey about his work and his exhibition Memoria at Fotografiska.
2019-06-18
Länk till avsnitt

#84 Framtidens fototeknik

Fotosidans tekniske redaktör Martin Agfors berättar om vad vi kan vänta oss av fototekniken i framtiden.
2019-05-17
Länk till avsnitt

FSpoddradio83

Juristen Thomas Riesler på Svenska Fotografers Förbund förklarar hur de senaste lagarna påverkar hobbyfotografer. Riskerar vi att bryta mot GDPR eller lagen om kränkande fotografering?
2019-05-06
Länk till avsnitt

#82 Mobilkameror

Vi pratar om mobilkamerornas utveckling och framtid i allmänhet och om nya Huawei P30 Pro i synnerhet.
2019-04-24
Länk till avsnitt

#81 Kom igång med gatufoto

Våren är sakta i antågande och återigen börjar det bli mera liv och rörelse på gator och torg. Då passar det utmärkt att ge sig ut med sin kamera för att ägna sig åt gatufoto. I det här avsnittet snackar Joakim K E Johansson med Magnus Fröderberg om bland annat vad gatufoto är för något, liksom hur du kommer igång som nybörjare. De båda har också något spännande att berätta för alla gatufotointresserade. Programledare och producent: Joakim K E Johansson
2019-04-08
Länk till avsnitt

#80 Fujifilm

Magnus och Martin pratar om Fujifilm. Varför har de två olika sensorformat? Hur lyckades Fujifilm slå sig in på kameramarknaden när Samsung misslyckades?
2019-03-21
Länk till avsnitt

#79 Hitta din fotostil - gäst Iréne Berggren

Begreppet ?fotostil? är något som det ibland pratas om. Men vad handlar det om? Hur skaffar du dig en egen fotostil? Och går det att vara unik? Joakim har återigen träffat fotohistorikern och curatorn Iréne Berggren för att reda ut saken. I avsnittet visar han Iréne två av sina bilder. Dessa kan du se här: https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/372533/3688211.htm https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/372533/3688212.htm Förra gången Iréne och Joakim träffades pratade de om bildserier. Här kan du lyssna på det avsnittet: https://www.fotosidan.se/cldoc/podd/poddradio-sa-jobbar-du-med-bildserier.htm Iréne Berggren har hållit i utbildningar om foto för Konstfack, liksom stått bakom ett antal utställningar på bland annat Centrum för fotografi (CFF). Hon skriver även för www.verktidskrift.se - en digital tidskrift om nordisk kamerabaserad konst. Programledare och producent: Joakim K E Johansson
2019-03-14
Länk till avsnitt

# 78 Fokus på fullformat

Vi har fått in Panasonic Lumix S1R till test och detta för oss in på ämnet fullformat och ekvivalens. Martin och Magnus pratar om för- och nackdelar med fullformat.
2019-02-28
Länk till avsnitt

#77 Så jobbar du med bildserier - gäst Iréne Berggren

Vill du ta nästa steg i ditt fotograferande och lämna det sporadiska knäppandet bakom dig? Då kan det vara värt att testa att fotografera i bildserier. I det här avsnittet pratar vi om bildserier med Iréne Berggren som är fotohistoriker och curator. Vi tar upp hur du du väljer ämnen, hur du bygger serier och hur du gör urvalet. Joakim visar också en bildserie som han kallar för "Avklädda män i gaturummet": https://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=383669 Iréne Berggren har hållit i utbildningar om foto för Konstfack, liksom stått bakom ett antal utställningar på bland annat Centrum för fotografi (CFF). Hon skriver även för www.verktidskrift.se - en digital tidskrift om nordisk kamerabaserad konst. Programledare och producent: Joakim K E Johansson
2019-02-06
Länk till avsnitt

#76 Sony-snack

Magnus och Martin pratar om Sony. Varför Sony nästan bara satsar på fullformat och Sonys fixa ideér är några av de saker som vi pratar om.
2019-01-15
Länk till avsnitt

#75 Fotograf då och nu - gäst Micke Berg

Micke Berg tillhör de svenska fotografer som har varit aktiva längst. Han började fotografera på allvar i början av 1970-talet och valde därmed ett liv i "bildens tjänst". Under tiden har mycket förändrats. En del till det sämre, annat till det bättre. Programledare och producent: Joakim K E Johansson
2019-01-09
Länk till avsnitt

#74 Fokus på Canons nya spegelfria

Nu snackar vi bara om Canon i allmänhet och nya EOS R i synnerhet.
2018-12-19
Länk till avsnitt

#73 Så hittar du vinterinspirationen - Malin Jochumsen

På vintern tappar många fotografer inspirationen, men inte Fotosidanprofilen Malin Jochumsen. Då fotograferar hon som allra mest. Malin berättar om hur hon tänker, var hon finner sina motiv och varför hon älskar vinterhalvåret. Joakim listar också en rad med saker som du kan göra under årets mörka period för att hålla fotointresset uppe. Programledare och producent: Joakim K E Johansson
2018-12-12
Länk till avsnitt

#72 Nu snackar vi Nikon

Fotosidans kameratestare snackar om nya Nikon Z6 och om kommande objektiv med Z- och F-bajonett.
2018-11-27
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.