Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Aktiepodden

Aktiepodden

Aktiespararens analytiker Carl-Henrik Söderberg och Christoffer Ahnemark pratar börs, makro och massa aktier.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

aktiepodden.libsyn.com/webpage

Avsnitt

Avsnitt 73 - Uppstickaren med global potential

I veckans avsnitt av Aktiepodden väntar analytikerna förväntansfullt på att påskharen ska dyka upp. Börsveckan är kortare än vanligt men agendan är full av viktiga och intressanta hållpunkter. Inte minst en rapportsäsong som går av stapeln. Podden tar sen påskledigt och är tillbaka om två veckor.

2019-04-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 72 - Gröna skott i pressad sektor

I veckans avsnitt av Aktiepodden snackas det börs och makro för att sedan övergå till en dissekering av retailbranschen.

2019-04-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 71 - Ljuvlig plankstek i Byggmax

Ny månad, nytt kvartal, börsen är upp, solen skiner och ett nytt avsnitt av Aktiepodden är ute! Kan ju knappast bli bättre. I veckans avsnitt av tittar vi till de senaste makrosiffrorna samt diskuterar en hel del bolag. Bland annat två intressanta case i byggsektorn.

2019-04-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 70 - Billig tillväxt i Collector

Fullt fokus på nya aktiecase och börsvänliga centralbanker. Hur resonerar vi? Vilka är vinnare och förlorare på fortsatt låga räntor? Ekonomisk data fortsätter att komma in svagt, recession i antågande?

2019-03-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 69 - Tips från coachen

Nordnets sparcoach Alexander Gustafsson svänger förbi poddstudion och delar med sig av sina tankar kring sparande i allmänhet och hur man blir en bättre investerare. Spännande, lärorikt och givande!

2019-03-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 68 - Kräm i kursraketerna

Det är måndag och Aktiepodden är tillbaka. I veckans avsnitt fokuserar vi på aktier med hög tillväxt och tillika hög värdering. I många fall väldigt hög värdering. Rättfärdigat?

2019-03-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 67 - I jakten på avkastning

I veckans avsnitt av Aktiepodden går vi igenom marknadsläget och tittar på en radda bolag. Trevlig lyssning!

2019-03-05
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep66 - Brev från gurun

I veckans avsnitt av Aktiepodden, som fr.o.m. nu spelas in måndagar, har två krassliga herrar tagit sig in i poddstudion för att dela med sig av sina tankar kring börsen just nu, kaoset kring Swedbank och synar Warren Buffetts senaste investerarbrev.

2019-02-25
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep65 - Härlig hetta i bastun

I veckans avsnitt av Aktiepodden pratas det gula västar, möjligheten att inflatera bort skuldberg, konjunkturläget samt fem köptips på börsen.

2019-02-21
Länk till avsnitt

Sockertopp i Dometic

I veckans avsnitt av Aktiepodden tar vi upp heta och svala rapporter som kommit in senaste dagarna. Kindreds siffror imponerade, Attendos rapport var oväntat svag och europeisk konjunktur tynger Trelleborg. Och vad säger vi om Dometic efter senaste rapportrusningen?

2019-02-15
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep63 - Sol, vind och vatten

I veckans avsnitt av Aktiepodden diskuteras till en början den pågående rapportperioden, Fed och svensk konjunktur för att sedan gå över till veckans tema, förnyelsebar energi.

2019-02-07
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep62 - Rapporter och hälsovård

I veckans avsnitt av Aktiepodden gästar Ellinor Beckett studion och det snackas en hel del kring hälsovårdssektorn. Rapportsäsongen är i full igång och det ska givetvis också diskuteras.

2019-01-30
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep61 ? Hälsosam aktiesport

I veckans avsnitt av Aktiepodden diskuterar analytikerduon Christoffer Ahnemark och Dag Rolander marknadsläget och laddar upp inför rapportsäsongen. De går även igenom spännande case i rykande, färska numret av Aktiespararen. Mycket nöje!

2019-01-24
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep60 ? Spektakulär krasch i Mekonomen

I veckans avsnitt av Aktiepodden diskuterar analytikerna det växlande världsläget. Vad händer i Kina? Och hur ser egentligen industrikonjunkturen ut i Tyskland? Därefter avhandlas vinstvarningar från Mekonomen och Oriflame som straffats hårt på börsen. Snacket toppas därefter med heta fastighetsaktier och avslutas med ett köpvärt tillväxtbolag till en högst rimlig värdering.

2019-01-18
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep59 - Det värsta är ännu inte över

I veckans avsnitt av Aktiepodden diskuteras i vanlig ordning makro och aktier. Börsåret 2019 har börjat piggt med cykliska bolag i spetsen. Är det bara en ?bull trap? eller kommer optimismen hålla i sig?

2019-01-09
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep58 ? Julspecial: Tre spännande investmentbolag

Julen är här och Aktiepodden firar högtiden med ett specialavsnitt. Fokus ligger på investmentbolag. Aktiespararens David Flatbacke-Karlsson har bjudit in Marcus Fridell, författare till boken "Bygg en förmögenhet ? investera i investmentbolag" och mångårig aktiemäklare som nu blivit daytrader, och Elin Agorelius, verksamhetschef på Ung Privatekonomi. Vad ligger bakom investmentbolagens stora framgångar? Kommer de att fortsätta? Hur ska du komponera din portfölj? Trion bjuder även på ett par extra intressanta aktiecase. God jul och god fortsättning!

2018-12-24
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep 57 - Aktierna att lägga under granen

Analytikertrion pratar guld (och grönt guld), utfall i kommande centralbanksmöten samt hittar ett gäng aktier som bör stå pall och leverera god avkastning under ett förväntat stökigt 2019

2018-12-19
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep56 ? Berg- och dalbanan fortsätter

I veckans avsnitt av Aktiepodden zick-zackar vi mellan inverterade yieldkurvor, dödskors, utbombade aktier och arresteringsorders. Och hur oroliga ska vi egentligen vara för ett fallande oljepris?

2018-12-12
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep 55 - Cash roligare än aktier?

I veckans avsnitt av Aktiepodden är Dag Rolander tillbaka i podden och det pratas i vanlig ordning makro och börs samt en hel del aktier.  

2018-12-06
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep 54 - Humörshöjande utdelningsaktier

Börsen skakar och aktieportföljen är blodröd. Inte så konstigt då kanske att snegla mot mer stabila alternativ på aktiemarknaden. I veckans avsnitt av Aktiepodden fokuserar vi därför på de utdelningsaktier som vi anser stabila, välskötta och med en god utdelningshistorik i ryggen. Utdelningssäsongen är visserligen långt bort men det är ingen dum idé att börja botanisera bland dessa bolag redan nu.

2018-11-28
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep 53 - Aktiesalsa med surt äpple

Kollaps på börsen med amerikansk tech-sector i bräschen. Finns det någon ljusning i börsmörkret? Hur mår egentligen världens största börsbolag Apple? Vinster vs kursutveckling, har marknaden prisat in för mycket negativt?

2018-11-21
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep 52 - Cykeltur i konjunkturen

I veckans avsnitt av Aktiepodden sänder vi från Aktiedagen i Göteborg. Aktiespararens chefredaktör Joel Holm agerar moderator och där Niklas Wellfelt på Ålandsbanken, Anders Elgemyr på Jarl Securities samt Jonas Olavi på Alfred Berg gästar studion. De diskuterar hur ränteläget påverkar börsen samt var de tror att vi befinner oss i konjunkturcykeln.

2018-11-14
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep51 - Pengar på sidlinjen

I veckans avsnitt av Aktiepodden diskuteras börs, aktier, politik och handelskrig med Analysguidens Jonatan Andersson och Aktiespararnas chefredaktör Joel Holm.

2018-11-09
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep50 - Överlever den fallna tillväxtstjärnan?

Denna vecka diskuterar Aktiespararnas analytiker Carl-Henrik och Christoffer en rad intressanta aktier. Duon kommenterar oktoberraset på börsen, hur Korta Portföljen är positionerad och avslutar med att titta närmare på ett tillväxtbolag som just nu genomgår ett stålbad på Stockholmsbörsen.

2018-10-31
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep49 ? Brutna löften i svår tid

En förtvivlad analytikertrio, avsnittet till ära är meriterade Dag Rolander på plats, går igenom det som skett på marknaden och ger sina förklaringar till de stora nedgångarna på börsen. Har vi större fall att vänta eller har fallen öppnat spännande köplägen? Samtliga tre ger även sin syn på hur börsåret 2018 kommer att summeras. Ett spännande samtal som inte får missas!

2018-10-25
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep48 ? Konsten att läsa tebladen

I del 2 tittar vi närmare på flertalet aktier. Vågar man röra verkstad? Välfärdsbolagen, dags att köpa efter valet? Den utbombade spelsektorn, när vågar man gå in? Vilka tekniska nivåer är värda att hålla koll på? Det och mycket mer diskuteras i vårt möte med Nils Brobacke, chefsstrateg på CMC Markets. Lyssna här!

2018-10-11
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep47 ? Panik runt hörnet

Nils Brobacke, chefsstrateg på CMC Markets, gästar podden och bjuder på sin marknadssyn just nu. Det blir en hel del teknisk analys kombinerat med fundamental analys och många spännande spaningar!

2018-10-10
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep46 ? Sparkvinnans dunderhonung

I veckans avsnitt av Aktiepodden får analytikerna finbesök av Unga Aktiesparares vd Tove Zander. Tove beskriver sin händelserika resa till aktiemarknaden. Vilka hinder fanns i början av hennes börskarriär? Vad var svårt? Vad var mindre svårt?

2018-10-03
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep 45 - Härlig kärlek i avknoppningen

Analytikerna är tillbaka och denna gång gästas podden av - gubben i lådan - Dag Rolander. I vanlig ordning bjuds det på livliga diskussioner och några heta aktietips inför höstrusket.

2018-09-27
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep44 ? Fast i ränteträsket

Vinstvarningar och nya highs! Något som är köpvärt? Behöver vi verkligen oroa oss för högre räntor? Och det är nu 10 år sedan Lehman gick i backen, har vi lärt oss något? Analytikerduon har i vanlig ordning en mängd frågor att reda ut.

2018-09-19
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep43 ? Fyndläge i nedslagna aktier

I veckans avsnitt av Aktiepodden avhandlas tre stora marknadsteman inför börshösten. Därefter går analytikerduon vidare och synar vinnar- och förlorarlistan på börsen och hittar några heta case.

2018-09-12
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep42 ? Makrokungens favoritsektor

I veckans avsnitt gästar makrokungen Peter Malmqvist, ny chef för Analysguiden, podden. Vi diskuterar omvärldsklimatet just nu, vilka risker ser vi för börsen och vilken sektor föredrar Peter att äga just nu? Vi ber om ursäkt för dålig teknisk kvalitet i detta avsnitt.

2018-09-06
Länk till avsnitt

"Permanent platå på börsen"

I veckans avsnitt diskuterar vi den pånyttfödda börshaussen och vad ligger bakom den. Finns det mer att hämta eller är det roliga över? Vi spanar även in två av världens största klädbolag vars aktiekurser har spreadat isär kraftigt senaste åren. Varför är det så?

2018-08-30
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep40 ? Aktietipsen inför ovissa börshösten

Fyra pratglada och lätt övertända analytiker är tillbaka efter långt sommaruppehåll i ett lite nytt format av Aktiepodden. Vilka bolag får köprekommendationer och vilka är kanske inte lika intressanta? Hur kommer börsen att gå i höst? Vad kan ge fortsatt bränsle eller få marknaden på fall? Missa inte det rykande, färska avsnittet!

2018-08-24
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep39 ? Köpvärda storbolag

Det senaste avsnittet av Aktiepodden innehåller en annorlunda konstellation av deltagare. Flera småspararfavoriter får köprekommendationer och börsens utveckling diskuteras. Vad väntar på aktiemarknaden i maj och i sommar? Sedan har meriterade analytikerprofilen Dag Rolander satt ett nytt sångformat i spel. Lyssning som inte får missas!

2018-05-04
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep38 ? De tre musketörerna möts igen

Aktiepodden är tillbaka och analytikerna är fyllda med energi. Vart är börsen på väg? Finns det några ljusglimtar på den sura börsen? Och kanske viktigast ? vad ska man köpa just nu? Missa inte det senaste avsnittet av Aktiepodden, som även inkluderar Dag Rolanders sångformat ?Så ska aktietipsen låta?, där du som läsare ska lyssna efter ledtrådar till kända låtar under börssnacket.

2018-03-23
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep37 ? Ljusning i folkaktien

Nytt avsnitt av Aktiepodden ute! Efter den senaste tidens turbulenta börs finns det en hel del att diskutera analytikerna emellan. I vanlig ordning pratas det även aktier och nya rekar. Med löpande ledtrådar under poddens gång kan du även kanske lista ut vilken sång som i slutet på programmet ska sjungas?

2018-02-23
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep36 ? Uppsida i heta aktier

Aktiepodden rivstartar det nya börsåret med analytikerdebatt och med nya köpvärda aktier. Deltagarna har olika uppfattningar om bitcoin och ser även risker i den amerikanska dollarn. Mycket avhandlas i senaste avsnittet. Aktie- och sparintresserade vill verkligen inte missa det här avsnittet!

2018-01-26
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep35 - Aktierna att äga under 2018

I ett avsnitt med lite julfokus diskuterar analytikerna det som har varit och blickar framåt. Vilka aktier är värda att lägga under granen? Hur blir börsåret 2018? Kommer H&M att få rätsida på skeppet? Dessa frågor, och många, många fler, besvaras av Aktiespararens experter. Sedan bjuds det även på skönsång och skratt!

2018-01-09
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep34 ? Kalops i oktober

Aktiepodden är tillbaka. Analytikerna blickar i den senaste podcasten tillbaka på fjolåret och konstaterar att det inte blev någon börskollaps i oktober i fjol som diskuterades i populära avsnittet med titeln ?Kollaps i oktober?? förra året. Nu blir frågan, något skämtsamt, om det i stället blir kalops i oktober. I vanlig ordning diskuteras aktieanalyserna och i fokus finns kvalitetsbolag som exempelvis Atlas Copco, finländska Kone och Dometic. Med full fart och högt i tak delar analytikerna med sig av sina tankar.

2017-10-27
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep33 - Gå inte vilse när du fiskar efter aktier

I det rykande, färska avsnittet av Aktiepodden diskuterar de profilstarka analytikerna om börsens- och världsekonomins framfart. Sedan bjuds det på alltifrån seriösa aktietips till skratt och fyndiga skämt. Viktig lärdom: Gå inte vilse i skogen när du fiskar efter rätt typ av aktier!

2017-09-22
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep32 ? Värme i bilhallen

Vad ligger bakom den svaga utvecklingen på börsen och vad kan vi förvänta oss härnäst? Aktiespararnas analytiker pratar i vanlig ordning börs, makro och sina nyligen skriva aktierekar. Lyssna på senaste avsnittet av Aktiepodden här!

2017-08-17
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep31 ? Så ska aktietipsen låta

Finns det någon ytterligare uppsida på börsen? Vad tror analytikerna om sommaren och kommande rapportperiod? I podcasten pratas det i sedvanlig ordning om börsläget och om nya aktierekar i Aktiespararen.

2017-06-16
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep30 ? Kan börsen kollapsa uppåt?

I det senaste avsnittet diskuteras alltifrån crowdfunding till makro och börs. I sedvanlig ordning går analytikerna även igenom sina senaste aktierekar.

2017-05-05
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep29 ? Börsen står vid ett viktigt vägskäl

Aktiespararnas analytiker diskuterar såväl makroekonomi och börs samt bjuder i vanlig ordning på nya, heta aktietips.

2017-03-31
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep28 ? Uppsida i sprit och inkasso

Ett nytt avsnitt av Aktiepodden är här. Stämningen är god bland analytikerna och på börsen i allmänhet. Finns det någon ytterligare uppsida på marknaden? Eller bör man vara mer försiktig? Sedan diskuteras ett gäng spännande analyser. Lyssna redan i dag! Bolag som diskuteras: Ahlsell, Arcus, Hexpol, Kinnevik, Intrum Justitia.

2017-02-24
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep27 ? Norska guldkorn

Aktiepodden är tillbaka. Utöver den sedvanliga börsgenomgången och aktieanalyserna blir det norskt fokus i årets första avsnitt. Fortsätter börsuppgången under 2017 eller väntar en tvärnit? Podden gästas även av norrmannen Sebastian Harung från det spännande crowdfunding-bolaget Kameo. Är crowdfunding ett vettigt alternativ till den magra bankräntan? Hur ser riskbilden ut i sådana fall? Missa inte årets första avsnitt!

2017-01-20
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep 26 - Skattmasen gillar tobaksbolagen

I det senaste avsnittet av Aktiepodden diskuteras börsutvecklingen och de aktuella bolagsanalyserna. Är det lönsamt att investera i ett tobaksbolag som STG? Eller ska man fånga upp aktier i Hexagon efter nedgången? Det blir ett annorlunda avsnitt av Aktiepodden då Carl-Henrik Söderberg och Gösta Carlberg är bortresta. Medverkande i podcasten är Dag Rolander och Christoffer Ahnemark. Märta Skog hoppar dessutom in som programledare i avsnittet och gör en hjälteinsats. Missa inte detta specialavsnitt!

2016-12-09
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep25 ? "Trump drar igång inflationen"

I det senaste avsnittet av Aktiepodden avhandlar analytikerna det amerikanska presidentvalet. Vad innebär Donald Trump för den amerikanska ekonomin och för börsen? Är det nu räntorna börjar stiga? Eller får vi i stället se utökade stimulanser i form av helikopterpengar? Analytikerna har även grävt fram en rad köpvärda bolag. Ett klassiskt svenskt verkstadsbolag synas i sömmarna och två spännande danska bolag letar sig in i podden. E-handel är en annan spännande sektor som avhandlas. Detta avsnitt missar ni på egen risk!

2016-11-10
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep24 ? Garanterad turbulens

I dagens avsnitt av den populära Aktiepodden diskuteras börsläget, de senaste aktieanalyserna och den europeiska bankkrisen. Behöver sparare oroa sig för en ny bankkris? Eller är oron obefogad? Analytikerna är oense om de europeiska bankerna och Deutsche Banks öde i synnerhet. Finns det någon uppsida i guldpriset? Eller går utvecklingen åt andra hållet? En sak är dock säker på aktiemarknaden ? den stora osäkerheten kommer förr eller senare sätta spår i aktiekurserna.

2016-10-13
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.