Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Aktiepodden

Aktiepodden

Aktiespararnas podcast där vi pratar börs, makro och enskilda aktier.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

aktiepodden.libsyn.com/webpage

Avsnitt

Avsnitt 84 - Fastighetsraketen mot okända höjder

Aktiepodden är tillbaka. Med ny energi träffar analytikerna en av fastighetssveriges klarast lysande stjärnor för tillfället - Samhällsbyggnadsbolaget SBB med vd och grundare Ilija Batljan. Hur ser marknaden för samhällsfastigheter ut? Hur kan bolaget växa så snabbt? Och vad är charmen med denna nisch? Det och mycket mer i avsnitt 84 av Aktiepodden! 

2019-09-04
Länk till avsnitt

Aktiespararnas Vd-poddare, Per Lindeberg, Jondetech

Aktiespararnas Vd-poddare gästas av Per Lindberg, Vd på deeptech bolaget Jondetech. 

Per har en imponerande bakgrund från intressanta teknikbolag världen över. Nu ska han ta Jondetech från ett intensivt forskningsbolag, med fantastiska resultat till att bli ett framgångsrikt bolag i kommersialisering.

Lyssna! 

2019-08-16
Länk till avsnitt

Aktiespararnas Vd-poddare, finansanalytikern, Peter Malmqvist

Den rutinerade och omtyckta finansanalytikern Peter Malmqvist har spenderat stor del av sitt liv till att bevaka de finansiella marknaderna. 

Vilka är hans bästa- och sämsta aktieaffärer?

Vilka lärdomar kan man ta med sig från börskrascher?

Det är bara ett fåtal av de frågor som Peter besvarar i ett oerhört lärorikt och spännande avsnitt av Aktiespararnas Vd-poddare. 

Lyssna nedan!

2019-07-25
Länk till avsnitt

Betalt samarbete: Aktiespararnas Vd-poddare, Toni Spiedel, Vibrosense Dynamics

Toni Spiedel är en av grundarna till Vibrosense Dynamics, ihop med sina kollegor angriper bolaget ett spännande område inom den heta sektorn, medicinteknik. Toni ger sin syn på bolagets historik, nuläge och vad man ska göra framöver för att fortsätta växa. 

 

2019-07-15
Länk till avsnitt

Betalt samarbete: Aktiespararnas Vd-poddare, Nils Brunner, Scandion Oncology

Nils Brunner har en lång historik från ett flertal tongivande forskningsbolag och axlar i dagsläget en Vd-roll på Scandion Oncology. Med ett preparat som kan komma av revolutionera onkologi marknaden vid lyckade resultat berättar Nils i detta avsnitt om hans kunskaper och vad som krävs för att bolaget ska lyckas. 

2019-07-15
Länk till avsnitt

Betalt samarbete: Aktiespararnas Vd-poddare, Johan Henrikson, Verisec

Johan Henrikson är Vd och tillika medgrundare av IT-säkerhetsbolaget Verisec. Under avsnittet får du som lyssnare ta del av vilka trender Johan ser inom ID-identifiering, vad Verisec ska göra för att fortsätta utmana Bank-id men också vilka styrkor deras produkt har för att skala till stora delar av Europa.

 

2019-07-15
Länk till avsnitt

Betalt samarbete: Aktiespararnas Vd-poddare, Carl Bjartmar, Ascelia Pharma

Carl Bjartmar kommer senast från Wilson Therapeutics, i rollen som medicinsk utvecklingschef. Bolaget blev sedan uppköpt för över 7 miljarder kronor till många småsparares glädje. Nu har Carl antagit en ny utmaning i samma roll, men på bolaget Ascelia Pharma, som befinner sig långt fram i processen för ett marknadsgodkännande för deras läkemedelskandidat inom onkologi. 

 

Vad ska Ascelia göra för att lyckas ta sig hela veckan och bli ett framgångsrikt läkemedelsbolag? 

 

2019-07-15
Länk till avsnitt

Betalt samarbete: Aktiespararnas Vd-poddare, Göran Folkesson, Clean Motion

För de som känner igen trehjulingarna med logotypen "bzzt" som åker runt på Stockholms gator får vi i dagens avsnitt av Aktiespararnas Vd-poddare lyssna på grundaren och tillika Vd för fordonet bakom. 

 

Lyssna på Göran Folkesson, Vd på Clean Motion. 

2019-07-15
Länk till avsnitt

Betalt samarbete: Aktiespararnas Vd-poddare, Joakim Byström, Absolicon

Med en imponerande passion för miljöfrågor och förnyelsebar energi har Joakim Byström lyckats med att tillverka en av världens starkaste solfångare.

Lyssna på hans resa i detta avsnitt av Aktiespararnas Vd-poddare!

2019-07-11
Länk till avsnitt

Aktiespararnas Vd-poddare, Sebastian Harung, Kameo

I detta avsnitt berättar Sebastian Harung om fintech-bolaget Kameo och vad det innebär att investera genom crowdfunding. Sebastian har ett imponerande cv med en tidigare karriär på DNB och sitter idag som VD och medgrundare på Kameo - ett av nordens största crowdfunding-bolag inom fastigheter. 

 

In och lyssna på detta givande avsnitt med Sebastian nedan! 


Lyssna på ett givande avsnitt med Sebastian nedan!

2019-07-11
Länk till avsnitt

Betalt samarbete: Aktiespararnas Vd-poddare, Peter Bäck, Gullberg &. Jansson

I detta avsnitt berättar bolagets Vd, Peter Bäck, om Gullberg & Jansson starka varumärke hos deras kunder, vad bolaget ska göra för att växa framöver. Peter pratar också om anledningen till att just han hamna som Vd för Gullberg & Jansson och vilka styrkor och erfarenheter han har med sig. 

2019-07-11
Länk till avsnitt

Annons: Aktiespararnas Vd-poddare, Michael Holmberg, Raketech

Michael Holmberg funderade på en karriär inom FN, men valde en annan väg. Med ett cv som innehåller en karriär på Ericsson, Pokerstars och Bethard Group är Michael nu Vd för tillväxtraketen Raketech. Lyssna på vad bolagets nästa steg är, hur sektorn utvecklas och vad som krävs för att lyckas som ledare. 

2019-07-09
Länk till avsnitt

Annons: Aktiespararnas Vd-poddare, Jessica Martinsson, Sprint Bioscience

Lyssna på hur Jessica Martinsson har varit med och tagit Sprint Bioscience från en ide till verklighet. Vad krävs för att lyckas inom läkemedelsutveckling, vilka möjligheter finns för bolaget framåt? 

Detta och mycket mer är något Jessica pratar om i Aktiespararnas Vd-poddare. 

2019-07-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 83 - En smärtsam kamikaze-rek

Enklaste sättet att bli miljonär om du redan är miljarder? Jonatan har framgångsreceptet för dig. För sista gången innan semestern tar vid är poddgänget återigen samlat för att snacka börs och aktier. Under sommaren är det sedan Analysguiden som tar över podden. Trevlig sommar!

2019-07-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 82 - En sommaraktietävling

I veckans avsnitt av Aktiepodden går vi igenom vad som präglat de finansiella marknaderna senaste veckan. Mycket fokus på räntor, olja och guld och såklart en hel del aktier.

2019-06-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 81 - Shortsanalytikerns billiga aktiekorg

I veckans avsnitt av Aktiepodden gästar den rutinerade analytikern Dag Rolander podden. Solen står i zenit och stämningen är på topp i studion. Efter en mjukare och skämtsam inledning går analytikerna vidare och diskuterar breda marknadstrender, värderingar och centralbanker. Därefter vänds blickarna till en trebent portfölj med tre billiga aktier. På slutet diskuteras geopolitik och vad spänningen mellan USA och Iran innebär för oljemarknaden. 

2019-06-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 80 - Starka kort i harmonisk portfölj

I veckans avsnitt av Aktiepodden diskuteras jojjobörsen och vad som ligger bakom de kraftiga svängningarna. Många bolag tas också upp.

2019-06-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 79 - Våga vara contrarian?

I veckans avsnitt av Aktiepodden går vi igenom vad som händer i vår för tillfället stökiga omvärld och hur det präglar de finansiella marknaderna. Börsen är ner kraftigt, dags att bli contratrian eller är det bara början på nåt värre?

2019-06-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 78 - ETF-special med experten

I avsnitt 78 av Aktiepodden kommer Carl Höeg från Lyxor förbi poddstudion och snackar börshandlade fonder. In och lyssna

2019-05-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 77 - Huawei, tack och hej

I veckans avsnitt av Aktiepodden snackas det alltifrån bensinuppror och landsbygd till handelskrig och breda börsfall. Vi har även hittat några intressanta aktier, såväl på vinnar- som förlorarlistan.

2019-05-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 76 - Senioranalytikerns genidrag

I veckans avsnitt av Aktiepodden gästas vi av vår seniora analytiker, tillika favorit, Dag Rolander. fokus läggs i vanlig ordning på börs, makro och aktier. In och lyssna!

2019-05-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 75 - Två pigga serieförvärvare

I veckans avsnitt av Aktiepodden pratar vi om den nyanlända börsfrossan och bjuder samtidigt på några intressanta köpcase.

2019-05-06
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep 74 ? En given uppköpskandidat

Aktiepodden är tillbaka efter en kortare påskledighet. I senaste avsnittet diskuteras ett uppköpscase, den pågående rapportsäsongen, den svaga svenska kronan och spelbolagens fullständiga kraschlandning.

 

2019-04-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 73 - Uppstickaren med global potential

I veckans avsnitt av Aktiepodden väntar analytikerna förväntansfullt på att påskharen ska dyka upp. Börsveckan är kortare än vanligt men agendan är full av viktiga och intressanta hållpunkter. Inte minst en rapportsäsong som går av stapeln. Podden tar sen påskledigt och är tillbaka om två veckor.

2019-04-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 72 - Gröna skott i pressad sektor

I veckans avsnitt av Aktiepodden snackas det börs och makro för att sedan övergå till en dissekering av retailbranschen.

2019-04-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 71 - Ljuvlig plankstek i Byggmax

Ny månad, nytt kvartal, börsen är upp, solen skiner och ett nytt avsnitt av Aktiepodden är ute! Kan ju knappast bli bättre. I veckans avsnitt av tittar vi till de senaste makrosiffrorna samt diskuterar en hel del bolag. Bland annat två intressanta case i byggsektorn.

2019-04-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 70 - Billig tillväxt i Collector

Fullt fokus på nya aktiecase och börsvänliga centralbanker. Hur resonerar vi? Vilka är vinnare och förlorare på fortsatt låga räntor? Ekonomisk data fortsätter att komma in svagt, recession i antågande?

2019-03-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 69 - Tips från coachen

Nordnets sparcoach Alexander Gustafsson svänger förbi poddstudion och delar med sig av sina tankar kring sparande i allmänhet och hur man blir en bättre investerare. Spännande, lärorikt och givande!

2019-03-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 68 - Kräm i kursraketerna

Det är måndag och Aktiepodden är tillbaka. I veckans avsnitt fokuserar vi på aktier med hög tillväxt och tillika hög värdering. I många fall väldigt hög värdering. Rättfärdigat?

2019-03-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 67 - I jakten på avkastning

I veckans avsnitt av Aktiepodden går vi igenom marknadsläget och tittar på en radda bolag. Trevlig lyssning!

2019-03-05
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep66 - Brev från gurun

I veckans avsnitt av Aktiepodden, som fr.o.m. nu spelas in måndagar, har två krassliga herrar tagit sig in i poddstudion för att dela med sig av sina tankar kring börsen just nu, kaoset kring Swedbank och synar Warren Buffetts senaste investerarbrev.

2019-02-25
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep65 - Härlig hetta i bastun

I veckans avsnitt av Aktiepodden pratas det gula västar, möjligheten att inflatera bort skuldberg, konjunkturläget samt fem köptips på börsen.

2019-02-21
Länk till avsnitt

Sockertopp i Dometic

I veckans avsnitt av Aktiepodden tar vi upp heta och svala rapporter som kommit in senaste dagarna. Kindreds siffror imponerade, Attendos rapport var oväntat svag och europeisk konjunktur tynger Trelleborg. Och vad säger vi om Dometic efter senaste rapportrusningen?

2019-02-15
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep63 - Sol, vind och vatten

I veckans avsnitt av Aktiepodden diskuteras till en början den pågående rapportperioden, Fed och svensk konjunktur för att sedan gå över till veckans tema, förnyelsebar energi.

2019-02-07
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep62 - Rapporter och hälsovård

I veckans avsnitt av Aktiepodden gästar Ellinor Beckett studion och det snackas en hel del kring hälsovårdssektorn. Rapportsäsongen är i full igång och det ska givetvis också diskuteras.

2019-01-30
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep61 ? Hälsosam aktiesport

I veckans avsnitt av Aktiepodden diskuterar analytikerduon Christoffer Ahnemark och Dag Rolander marknadsläget och laddar upp inför rapportsäsongen. De går även igenom spännande case i rykande, färska numret av Aktiespararen. Mycket nöje!

2019-01-24
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep60 ? Spektakulär krasch i Mekonomen

I veckans avsnitt av Aktiepodden diskuterar analytikerna det växlande världsläget. Vad händer i Kina? Och hur ser egentligen industrikonjunkturen ut i Tyskland? Därefter avhandlas vinstvarningar från Mekonomen och Oriflame som straffats hårt på börsen. Snacket toppas därefter med heta fastighetsaktier och avslutas med ett köpvärt tillväxtbolag till en högst rimlig värdering.

2019-01-18
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep59 - Det värsta är ännu inte över

I veckans avsnitt av Aktiepodden diskuteras i vanlig ordning makro och aktier. Börsåret 2019 har börjat piggt med cykliska bolag i spetsen. Är det bara en ?bull trap? eller kommer optimismen hålla i sig?

2019-01-09
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep58 ? Julspecial: Tre spännande investmentbolag

Julen är här och Aktiepodden firar högtiden med ett specialavsnitt. Fokus ligger på investmentbolag. Aktiespararens David Flatbacke-Karlsson har bjudit in Marcus Fridell, författare till boken "Bygg en förmögenhet ? investera i investmentbolag" och mångårig aktiemäklare som nu blivit daytrader, och Elin Agorelius, verksamhetschef på Ung Privatekonomi. Vad ligger bakom investmentbolagens stora framgångar? Kommer de att fortsätta? Hur ska du komponera din portfölj? Trion bjuder även på ett par extra intressanta aktiecase. God jul och god fortsättning!

2018-12-24
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep 57 - Aktierna att lägga under granen

Analytikertrion pratar guld (och grönt guld), utfall i kommande centralbanksmöten samt hittar ett gäng aktier som bör stå pall och leverera god avkastning under ett förväntat stökigt 2019

2018-12-19
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep56 ? Berg- och dalbanan fortsätter

I veckans avsnitt av Aktiepodden zick-zackar vi mellan inverterade yieldkurvor, dödskors, utbombade aktier och arresteringsorders. Och hur oroliga ska vi egentligen vara för ett fallande oljepris?

2018-12-12
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep 55 - Cash roligare än aktier?

I veckans avsnitt av Aktiepodden är Dag Rolander tillbaka i podden och det pratas i vanlig ordning makro och börs samt en hel del aktier.  

2018-12-06
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep 54 - Humörshöjande utdelningsaktier

Börsen skakar och aktieportföljen är blodröd. Inte så konstigt då kanske att snegla mot mer stabila alternativ på aktiemarknaden. I veckans avsnitt av Aktiepodden fokuserar vi därför på de utdelningsaktier som vi anser stabila, välskötta och med en god utdelningshistorik i ryggen. Utdelningssäsongen är visserligen långt bort men det är ingen dum idé att börja botanisera bland dessa bolag redan nu.

2018-11-28
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep 53 - Aktiesalsa med surt äpple

Kollaps på börsen med amerikansk tech-sector i bräschen. Finns det någon ljusning i börsmörkret? Hur mår egentligen världens största börsbolag Apple? Vinster vs kursutveckling, har marknaden prisat in för mycket negativt?

2018-11-21
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep 52 - Cykeltur i konjunkturen

I veckans avsnitt av Aktiepodden sänder vi från Aktiedagen i Göteborg. Aktiespararens chefredaktör Joel Holm agerar moderator och där Niklas Wellfelt på Ålandsbanken, Anders Elgemyr på Jarl Securities samt Jonas Olavi på Alfred Berg gästar studion. De diskuterar hur ränteläget påverkar börsen samt var de tror att vi befinner oss i konjunkturcykeln.

2018-11-14
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep51 - Pengar på sidlinjen

I veckans avsnitt av Aktiepodden diskuteras börs, aktier, politik och handelskrig med Analysguidens Jonatan Andersson och Aktiespararnas chefredaktör Joel Holm.

2018-11-09
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep50 - Överlever den fallna tillväxtstjärnan?

Denna vecka diskuterar Aktiespararnas analytiker Carl-Henrik och Christoffer en rad intressanta aktier. Duon kommenterar oktoberraset på börsen, hur Korta Portföljen är positionerad och avslutar med att titta närmare på ett tillväxtbolag som just nu genomgår ett stålbad på Stockholmsbörsen.

2018-10-31
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep49 ? Brutna löften i svår tid

En förtvivlad analytikertrio, avsnittet till ära är meriterade Dag Rolander på plats, går igenom det som skett på marknaden och ger sina förklaringar till de stora nedgångarna på börsen. Har vi större fall att vänta eller har fallen öppnat spännande köplägen? Samtliga tre ger även sin syn på hur börsåret 2018 kommer att summeras. Ett spännande samtal som inte får missas!

2018-10-25
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep48 ? Konsten att läsa tebladen

I del 2 tittar vi närmare på flertalet aktier. Vågar man röra verkstad? Välfärdsbolagen, dags att köpa efter valet? Den utbombade spelsektorn, när vågar man gå in? Vilka tekniska nivåer är värda att hålla koll på? Det och mycket mer diskuteras i vårt möte med Nils Brobacke, chefsstrateg på CMC Markets. Lyssna här!

2018-10-11
Länk till avsnitt

Aktiepodden Ep47 ? Panik runt hörnet

Nils Brobacke, chefsstrateg på CMC Markets, gästar podden och bjuder på sin marknadssyn just nu. Det blir en hel del teknisk analys kombinerat med fundamental analys och många spännande spaningar!

2018-10-10
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.