Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Radioapans frågesport i Barnradion

Radioapans frågesport i Barnradion

Korta program där djuren i Sagoskogen får svara på apiga gåtor. Ansvarig utgivare: Hanna Toll

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/radioapansfragesportibarnradion

Avsnitt

Del 24: Ju fler du tar, ju fler lämnar du bakom dig

Det har snöat i Sagoskogen och det är dags för Radioapans sista frågesportprogram. Han har bjudit in Emmot, Tassa och Ljudmonstret som gäster i sin soffa och de gissar svaret på dagens apiga gåta. Kan det vara sjögräsbullar eller kanske bananskal?

2014-12-24
Länk till avsnitt

Del 23: Hur får man in en banan i skalet?

Radioapan har bjudit in de två smartaste djuren i hela Sagoskogen till sin frågesport. Det är lokatten Tassa och Kameleonten Klara. Det är dags för den svåraste gåtan hittills!

2014-12-23
Länk till avsnitt

Del 22: Var är Bubbel?

Radioapan får problem i frågesporten idag. Han kan inte hitta sin guldfisk Bubbel, fast han hör hennes röst helt nära? Kompisarna Emmot och Tassa hjälper till med ledtrådar.

2014-12-22
Länk till avsnitt

Del 21: Vad kom först, hönan eller ägget?

Radioapan ställer en klassisk och mycket svår fråga i dagens frågesport: vad kom först, hönan eller ägget? Sengångaren gör vad hon kan för att svara på frågan medan Tassa och Ljudmonstret försöker liva upp stämningen.

2014-12-21
Länk till avsnitt

Del 20: Vem är coolast i Sagoskogen?

Radioapan har bjudit in sina bästa kompisar Tassa och Emmot till sin frågesport, men blir nästan sur på dem. Vet de verkligen inte vem som är coolast i Sagoskogen?

2014-12-20
Länk till avsnitt

Del 19: Vad är det som går och går?

Det här är ju den enklaste gåtan av dem alla, eller? Emmot, Tassa och kameleonten Klara får gissa, men bara Radioapan har rätt svar i Radioapans frågesport!

2014-12-19
Länk till avsnitt

Del 18: Vad är lika stort som en elefant men väger ingenting?

Elefanter är stora och tunga djur. Kan det verkligen finnas något som är lika stort som en elefant men som ändå inte väger något? Elefanten Allan, Ljudmonstret och Tassa gissar svaret på Radioapans gåta.

2014-12-18
Länk till avsnitt

Del 17: Vad händer om man lägger en banan i vatten?

Tassa ställer frågorna idag och hon har tänkt ut ett fiffigt bananexperiment. Radioapan, Emmot och guldfisken Bubbel får gissa vad som händer.

2014-12-17
Länk till avsnitt

Del 16: När smakar en banan som bäst?

Radioapan har bjudit in ekorrungarna till dagens frågesportshow och det blir både vimsigt och snurrigt på scenen. Men har Radioapan någon fråga med sig?

2014-12-16
Länk till avsnitt

Del 15: Hur äter man en banan utan att skala den?

Idag blir det en riktig utmaning för gästerna Emmot, Tassa och Ljudmonstret i frågesporten. Radioapan har med sig en banan som verkar hemligt besvärlig att äta upp.

2014-12-15
Länk till avsnitt

Del 14: Vem går till varje dörr men kommer aldrig in?

Reggaeräven är på besök i Radioapans soffa tillsammans med Vimse Grämse spindel och den kloka Kameleonten Klara. Kan någon av dem rätt svar på dagens dörrgåta?

2014-12-14
Länk till avsnitt

Del 13: Hur länge sover Tassa?

Lodjuret Tassa har somnat i den sköna soffan på Radioapans scen, men när ska hon vakna? Emmot och Spökdjuret får klura på svaret. Det kanske går att räkna ut?

2014-12-13
Länk till avsnitt

Del 12: Hur hindrar man Radioapan från äta upp alla bananer i Sagoskogen?

Idag är det Emmot värd för programmet och det är Radioapans tur att försöka svara på frågan tillsammans med Tassa och Ljudmonstret. Men vad händer när Radioapan blir sugen på en banan?

2014-12-12
Länk till avsnitt

Del 11: När är bananen nöjd?

Oftast är bananen böjd, men när är den nöjd? Det är frågan i Radioapans frågesport idag. Gästerna Emmot, Ljudmonstret och guldfisken Bubbel funderar på svaret.

2014-12-11
Länk till avsnitt

Del 10: Hur långt in i Sagoskogen kan Radioapan springa?

Emmot, Tassa och Spökdjuret är gäster i Radioapans frågesport och det blir lite skön discokänsla när Spökdjuret jazzar loss. Fast hur listar man ut svaret på gåtan?

2014-12-10
Länk till avsnitt

Del 9: Varför målar elefanter tånaglarna röda?

Det växer körsbärsträd runt Radioapans scen och gästerna blir sugna på de goda bären. Emmot har hjälpt Elefanten Allan att göra sig fin, men vem kan svara på gåtan? Kanske den kloka Kameleonten Klara?

2014-12-09
Länk till avsnitt

Del 8: Vilket djur med många ben kan ändå inte gå så bra?

Radioapan har bjudit in Bullmamban, Vimse Grämse spindel och guldfisken Bubbel till frågesporten. Kommer de att kunna hålla sams?

2014-12-08
Länk till avsnitt

Del 7: Hur vet man att det varit en elefant i kylskåpet?

Radioapan studsar in på scenen och presenterar dagens gäster i frågesporten: Elefanten Allan, Tassa och Kameleonten Klara! Men oj då, Elefanten Allan behöver visst gå på toaletten

2014-12-07
Länk till avsnitt

Del 6: Vilket djur kan hoppa högre än Radioapans koja?

Det smidiga lodjuret Tassa och den galna Kamikaze-pingvinen är gäster hos Radioapan i dagens frågesport. Det blir en vild utmaning i att hoppa högt, men är det så smart?

2014-12-06
Länk till avsnitt

Del 5: Vad finns det i lådan?

Radioapan har byggt en låda som han lagt något i. Emmot, Tassa och Ljudmonstret får gissa vad det kan vara. Hemligt klurigt!

2014-12-05
Länk till avsnitt

Del 4: Ljud-kurragömma

Emmot, Bullmamban och Ljudmonstret är gäster i Radioapans frågesport och får leka kurragömma. Men varför har Radioapan ett bakplåtspapper med sig? Och hur låter en banantårta egentligen?

2014-12-04
Länk till avsnitt

Del 3: Vad är det för likhet mellan Radioapan och en apelsin?

Radioapan och en apelsin är väl helt olika, eller? Emmot, Tassa och Ljudmonstret klurar på den knepiga gåtan i dagens frågesport. Kan du svaret?

2014-12-03
Länk till avsnitt

Del 2: Vad är gult och blått och blåser i vinden?

Det blåser i Sagoskogen och Radioapan svingar sig in på scenen med en banan i svansen. Kompisarna Emmot, Kameleonten Klara och Elefanten Allan är gäster i frågesporten. Men vad är det som fladdrar runt i vinden över Sagoskogen?

2014-12-02
Länk till avsnitt

Del 1: När kan man inte springa ifrån en banan?

Radioapan har byggt en scen och sänder frågesport direkt från Sagoskogen. De första gästerna är Emmot, Tassa och Ljudmonstret som får fundera på dagens bananfråga. Vem svarar apigast?

Hör programmen hos Radioapan (kräver Flash)
2014-12-01
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.