Sveriges 100 mest populära podcasts

Fallen jag aldrig glömmer

Fallen jag aldrig glömmer

I 30 år har jag jobbat med att rapportera om brott. Den här podden handlar inte om brottsoffer. Den handlar inte om förövare. Den här podden handlar om de som gör sitt jobb. De som ser till att den skyldige åker fast. De som ger brottsoffren upprättelse. Den här podden handlar om utredarna som löste fallen jag aldrig glömmer. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på torsdagar på Podplay.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv-se/podcasts/fallen-jag-aldrig-glommer-28596

Avsnitt

84. Politikern som styckade

September 2021. Några personer vid Karlbergskanalen i Stockholm fiskar upp en mystisk påse ur vattnet. Det dom fick se blev en chock. I påsen ligger ett avhugget huvud. Ett huvud genomborrat av ett skotthål. En mordutredning drar igång som leder till ett hårresande fall kring en politiker och ett styckmord. Hasse Aro intervjuar polisinspektören Ulf Höglund och utredare Yasemin Özkan om utredningen, fynden och de chockerande uppgifterna i fallet. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-09-30
Länk till avsnitt

Uppsnack med Hasse (från Podplay Live)

Hasse Aro bjuder in Content Director (Bauer Media) Anna Rastner och pratar om arbetet bakom podden, vad du som lyssnare har att förvänta dig av den kommande säsongen, samt svarar på lyssnarfrågor i livechatten. En perfekt mjukstart inför den kommande säsongen med start 29 september. Du hittar Fallen jag aldrig glömmer på Podplay.se eller i Podplay-appen.
2022-09-27
Länk till avsnitt

Ny säsong på Podplay 29 september

Ny säsong - nya fall. Hasse Aro är äntligen tillbaka med en av Sveriges största krimpoddar. Säsongspremiär på Podplay den 29 september. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar.
2022-09-25
Länk till avsnitt

83. Den halshuggna flickan och fallet som Bosse inte löste

Sommarspecial - avsnitt 5 av 5. Säsongsfinal. Hasse och Bosse pratar om två fall som förföljer honom än idag. Ett brutalt fall som knäckte Bosse i bilen hem, men även det fall som Bosse aldrig löste. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-07-29
Länk till avsnitt

82. Efterlysts första mordfall

Sommarspecial - avsnitt 4 av 5. 1991. Timo Mäkinen, känd inom polisen sedan tidigare försvinner spårlöst. Senare hittas han avrättad i en fåtölj med ett skott i huvudet. Frågan är när skedde mordet? Av vem? Och varför? Bosse och hans utredare jobbar mot klockan med dörrknackningar och vittnesförhör tills TV-programmet Efterlyst kommer på tal. Kan det ge något? Hasse Aro samtalar med Bosse ?22-0? Åström om mordutredningen där polisen valde att ta hjälp av TV-programmet Efterlyst. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-07-22
Länk till avsnitt

81. Konspirationen knäckte mordutredningen

Sommarspecial - avsnitt 3 av 5. 22 juni 1985. En ung student hittas mördad på ett studentboende i Solna. Fyra mystiska detaljer sticker ut ganska snart. Brottsplatsen verkar nämligen vara riggad. Kan motivet bakom mordet möjligen vara politiskt? Hasse Aro samtalar med Bosse ?22-0? Åström om den frustrerande utredningen som fick honom att se rött. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-07-15
Länk till avsnitt

80. 48 timmar

Sommarspecial - avsnitt 2 av 5. 4 februari 1993. 48 timmar. Det är vad det tog för Bosse och hans utredare att klara upp det brutala fall som inträffade i ett tjänsterum på Karolinska Sjukhuset i Solna. Ett fall som kom att sätta hela Bosses organisation på prov. Hasse Aro samtalar med kriminalkommissarie Bosse ?22-0" Åström om motivet bakom mordet och de 48 kritiska timmarna utredarna hade på sig för att lösa fallet. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-07-08
Länk till avsnitt

79. Mordet på Joksovic

Sommarspecial - avsnitt 1 av 5. 4 februari 1998. Dragan Joksovic, eller Jokso som han också kallas, parkerar sin flådiga bil utanför Solvalla Travbana där han är en känd spelare. Två meter lång, vältränad och mån om sitt yttre går han in på travbanan. Det han inte vet då är att där inne väntar någon som skjuter honom till döds med fyra skott. Denna brutala dödsskjutning kom att bli upprinnelsen och början på slutet för den s k ?Juggemaffian?. Hasse Aro samtalar med kriminalkommissarie Bosse ?22-0" Åström som snabbt fick ärendet på sitt bord. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-07-01
Länk till avsnitt

Sommarspecial - premiär 30 juni

Hasse tillbaka med en sommarspecial av Fallen jag aldrig glömmer. Med sig har han kriminalkommissarie Bosse Åström, som också går under smeknamnet ?22-0? eftersom han klarade upp 22 av 22 möjliga mord i sitt distrikt. I hela 5 veckor i sommar får vi höra Hasse och Bosse prata om fallen som främst Bosse aldrig glömmer. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-06-27
Länk till avsnitt

Kalla Fall - Gotlandsmorden: Tips från Hasse

Hasse tipsar om den nya och grävande podden Kalla Fall som nyligen fått ett uppsving i media efter nya spännande upptäckter. Du hittar Kalla Fall här på Podplay.se eller i appen Podplay.
2022-06-22
Länk till avsnitt

78. Kollegemordet i Trollhättan

September 2020. Två personliga assistenter befinner sig hos en brukare i Trollhättan. En av dem är "Johan" som har bakjour och sover i lägenhetens sovrum och den andre är Erik som är vaken och har det nattliga ansvaret. Brukaren är sängbunden och behöver ständig tillsyn dygnet runt. Tidigt på morgonen vid skiftbytet påträffas Erik blodig och livlös av en annan kollega. Vem kan ha mördat Erik och varför? Hasse Aro intervjuar förhörsledaren och handläggaren Anette Timm Preinfalk om de första åtgärderna, misstankarna och vändningarna i fallet. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-05-27
Länk till avsnitt

77. Den hämndlystne mordbrännaren del 2: Den andra attacken

Augusti 2018. Ytterligare en brand uppstår i ett flerfamiljshus i Rotebro och en rörelsehindrad kvinna är nära att mista livet. De första poliserna på plats avfärdar branden som en olycka, men gruppchefen Jacob van Rooij börjar se en koppling mellan de två bränderna. Mannen som tidigare betett sig underligt dyker återigen upp i utredningen. Hasse Aro fortsätter att intervjua Jacob van Rooij om förhören med mannen och motivet bakom de förödande bränderna. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-05-20
Länk till avsnitt

76. Den hämndlystne mordbrännaren del 1 av 2: Eld utan motiv

Juli 2018. Tidigt på morgonen får 112 ett samtal om att ett hus i en radhuslänga står i full brand. Lite längre bort från brandplatsen sitter en man i en bil och visar stort intresse för det som händer. Polisen sätter ihop flertalet pusselbitar och misstankarna mot mannen i bilen stärks. Hasse Aro intervjuar Jacob van Rooij, gruppchef för grova brott i polisområde Nord, om utredningen, hemliga tvångsmedel och processen för att klargöra att det faktiskt var en mordbrand som polisen fått på sitt bord. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-05-13
Länk till avsnitt

75. Styckmordet vid Drottningholm

September 1992. En fritidsfiskare är ute med sin båt på Mälaren och passerar strax utanför Drottningholm. Han märker att en flock med fiskmåsar tycks ha hittat något intressant i vattnet. När båten närmar sig ser han vad det är som väckt deras intresse. Ett underben från en människa. Polisen anländer snabbt till platsen och ett omfattande sökarbete inleds. Hasse Aro intervjuar sin fd kollega Stefan Wahlberg (som då jobbade på Expressen) om fallet han aldrig glömmer. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-05-06
Länk till avsnitt

74. Julmordet i Katrineholm

December 2020. En övergiven bil hittas i ett dike utanför Katrineholm. I bagageluckan ligger en död man i fosterställning. Mannen är knivhuggen flera gånger och alla hugg har skett på och vid hans könsorgan. Vem eller vilka ligger bakom det bestialiska mordet? Hasse Aro intervjuar åklagare Klas Engdahl som fick det uppseendeväckande fallet på sitt bord och jobbet att driva utredningen framåt. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-04-29
Länk till avsnitt

73. Den nya Arbogakvinnan

December 2018. Carina beskrivs som en manipulativ, stundtals elak och kontrollerande person. Hon har flera relationer samtidigt och utnyttjar sina män ekonomiskt. När Carinas sambo, den 50-årige Tommy från Kolsva, försvinner spårlöst uppdagas en rad märkliga händelser. Polisen söker förgäves Carina i flera dagar tills hon en dag infinner sig självmant på polisstationen i Västerås. Hennes egna berättelse om försvinnandet håller inte ihop. Vad kan ha hänt Tommy? Hasse Aro intervjuar utredarna Lars Franzén och Thomas Tellebro om polisutredningen, vändningarna och likheterna med den ökända Arbogakvinnan. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-04-08
Länk till avsnitt

72. Infiltratören i pedofilnätverket

Augusti 2020. En pappa sitter i soffan tillsammans med sin son och en okänd man. Planen är att männen ska förgripa sig på pojken. Vad pappan inte känner till är att mannen bredvid honom inte är en pedofil utan en polis som lyckats infiltrera det pedofilnätverk som pappan tillhör. Hasse Aro intervjuar kammaråklagare Emelie Källfelt om utredningen, de tuffa besluten och den riskfyllda infiltrationen av nätverket. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-04-01
Länk till avsnitt

71. Styckmordet i Karlskrona

Juli 2020. 21-årige Anatoliy anmäler till polisen att hans far, Mikael Pettersson, är försvunnen. Karlskronapolisens största sökinsats inleds och tidigt misstänker polisen att något inte står rätt till. Misstankarna riktas mot sonen Anatoily och hans sambo Leonard. Hasse Aro intervjuar utredaren Helen Svedberg om sökinsatsen och förhören angående en planerad bestialisk gärning, som Karlskrona sent kommer att glömma. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-03-25
Länk till avsnitt

Ny säsong 24 mars - på Podplay

Ny säsong - nya fall. Hasse Aro är äntligen tillbaka med en av Sveriges största krimpoddar. Säsongspremiär på Podplay den 24 mars. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-03-17
Länk till avsnitt

70. Superkommissarien och likhunden

Hösten 1994. I oktober kommer en kvinna in på polisstationen. Hon har en väska med kläder och förnödenheter till sin man, Elving Faltin. Han är väl känd hos polisen sedan tidigare och hon tror att maken befinner sig i en häktningscell. Det gör han inte. Han är spårlöst försvunnen. Var finns han? Ett vittne träder fram och efter ett gediget polisarbete blir en sommarstuga och sjön Hjälmaren högintressant i utredningen. Hasse Aro intervjuar Bo Åström, en av Sveriges främsta utredare med smeknamnet "22-0" som är antalet mord han löst på raken. Bosse berättar om spaningsarbetet, sökinsatserna och fokuset på sjön Hjälmaren där en likhund används i en mordutredning för första gången i Sverige. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-12-03
Länk till avsnitt

69. Bombmannen från Tumba

December 2019. Polisen i Tumba knackar på dörren för att omhänderta en ung man med missbruksproblem. En okänd man öppnar, nämligen 59-åriga Jörgen. Polisen får syn på en machete som hänger i hallen och bestämmer sig snabbt för att agera. De hittar kemikalier och manualer för tillverkning av bomber och en "dödslista" över ett hundratal personer och diverse olika platser i Stockholm som är tilltänkta mål för bombattentat. Det här är historien om gripandet av Tumbamannen - mannen med planer och uppsåt som kunde ha blivit Sveriges mest omfattande terrordåd någonsin. Hasse Aro intervjuar den fd polisen och silvervargen Curt Anhlund om gripandet och förhören av den sk Bombmannen från Tumba. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-11-26
Länk till avsnitt

68. Mordet på Lena Wesström

15 maj 2018. I det lugna villaområdet i Hjärsta i Örebro väcks dom boende där av hjärtskärande, panikslagna kvinnoskrik och larmar polisen. Efter fyra dagars sökande hittas en kropp i skogen som visar sig vara Lena Wesström. Misstankarna riktas mot en man som Lena haft en relation med, 47-årige Stefan. Han friades i tingsrätten men dömdes sedan i hovrätten till ett straff som Stefan aldrig skulle komma att avtjäna. Hasse Aro intervjuar utredaren Lisa Rehn om det uppmärksammade mordet och efterföljderna. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-11-19
Länk till avsnitt

67. Chefsmordet i Jönköping

22 april 2021. En kvinna ringer polisen i Jönköping och anmäler att hennes man är försvunnen. Hon har inte hört något från honom sedan morgonen dagen innan. Och det är verkligen inte likt honom. Dagen efter hittas han död i ett skogsområde i Dumme mosse utanför Jönköping. En av mannens kollegor blir snabbt misstänkt i utredningen. Har mordet skett med eller utan uppsåt? Är alla kapabla till att mörda? Hasse Aro intervjuar åklagare Lisa Hedberg om dådet i Dumme mosse och rättsprocessen kring ärendet. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-11-12
Länk till avsnitt

66. Nytorgsmannen

November 2020. Till synes var han en charmig, utåtriktad man som bodde flott i ett eftertraktat kulturhus på Södermalm i Stockholm. Men bakom fasaden gömde sig ett becksvart mörker. I sin lägenhet vid Nytorget drogade han ner kvinnor. Kvinnor som han våldtog och förgrep sig på. Det sägs att han är den värsta våldtäktsmannen i svensk kriminalhistoria, den så kallade Nytorgsmannen som varit åtalad för brott under 26 åtalspunkter. Nu har domen fallit. Hasse Aro intervjuar civilutredaren Rima Almadeh om polisens arbete för att kartlägga och hitta de kvinnor som hamnade i Nytorgsmannen våld. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-11-05
Länk till avsnitt

65. Mannen med halvt ansikte

11 april 2012. Han blev känd i Sverige genom en uppmärksammad grannfejd och efter att ha överlevt en yxattack som deformerade halva hans ansikte. Det skulle dröja flera år tills det skrevs i tidningarna om Esa Rano igen. Han hittas i sitt hem avrättad av ett pistolskott på nära håll. Vem kan ha utfört mordet? Det är nu upp till polisen att gå igenom Esa Ranos kontaktnät som visade sig bestå av fler fiender än vänner. Hasse Aro intervjuar Lotta Daniels som ledde mordutredningen. Tack till Kalix Folkhögskola: https://www.kalixfolkhogskola.se/ Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-10-29
Länk till avsnitt

64. Mordet på Malin del 2 av 2: Sanningens fläck

31 maj 2021. Mordet på Malin 1996 har fått en ny vändning. Normalt preskriberas inte mord i Sverige, men det finns ett undantag. Allt talade för att DNA-profilen var oanvändbar. En lång juridisk process med överraskande vändningar har däremot gjort fallet aktuellt igen. Hur tungt är bevisläget egentligen? Hasse Aro intervjuar åklagare Mats Svensson om de oväntade och helt avgörande vändningarna i fallet. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-10-22
Länk till avsnitt

63. Mordet på Malin del 1 av 2: Den kraschade utredningen

23 november 1996. 16-åriga Malin Lindström sätter sig på bussen från Örnsköldsvik till Husum för att åka till en kompis och plugga. Vittnen såg henne kliva på bussen, men ingen såg när hon klev av. Hon var spårlöst försvunnen. Redan fem dagar efter försvinnandet vänder sig polisen till Efterlyst för att få in tips från allmänheten. Dagarna blev till månader. I maj 1997 hittas Malin mördad i en snöig skogsdunge, bunden och knivhuggen. En brottsutredning full av avskyvärda detaljer inleds. Misstankarna riktas mot en ung man som tros ligga bakom mordet. En juridisk process startar där ena domstolen fäller, den andra friar. Och nu, 25 år senare, är processen igång igen. Hasse Aro intervjuar åklagare Mats Svensson som återupptagit fallet. Ljudupptagningarna i avsnittet är från Efterlyst. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-10-15
Länk till avsnitt

62. Mördarkvinnorna i sommaridyllen

26 december 2020. Under annandag jul på det idylliska Åland får utredare Tommy Thörnroos ett samtal från sina kollegor. En man har anträffats med svåra brännskador i ett villaområde. Mannen lyckas berätta för polisen hur det har gått till innan han på sjukhuset senare avlider av sina skador. Det visar sig att branden är anlagd och noggrant planerad. Misstankarna riktas så småningom mot någon i hans närhet. Hasse Aro intervjuar kommissarie Tommy Thörnroos på Ålands polismyndighet om det uppmärksammade mordet på Åland. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-10-08
Länk till avsnitt

61. Rågsvedsmannen

7 juli 2019. En överfallsvåldtäkt sker i södra Stockholm. En journalist ser en koppling av tidigare överfall med liknande tillvägagångssätt, geografiskt och tidsmässigt nära varandra och kontaktar polisen. Kan det röra sig om en serievåldtäktsman? En jakt på förövaren med hjälp av kameraövervakning blir en stor och viktig del i utredningen. Hinner de gripa honom innan han slår till igen? Hasse Aro intervjuar Veronika Åström, journalist, Åsa Hansson, fd gruppchef på grova brott i polisområde Syd och civilutredaren Camilla Erixon om jakten på gärningsmannen som i svensk media kallas för Rågsvedsmannen. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-10-01
Länk till avsnitt

60. The Honeymoon Murder

30 november 2010. Efter ett spektakulärt giftermål i Indien blir Anni Dewani överraskad av sin nyblivna make Shrien Dewani med en smekmånad i Kapstaden i Sydafrika. Under en suspekt taxiresa utsätts paret för en bilkapning. Maken Shrien blir utslängd från taxin medan Anni lämnas kvar i bilen. Hon hittas senare skjuten i huvudet, mördad. Vad hände egentligen? Var det ett rånförsök eller ett välplanerat mord? Hasse Aro träffar Annis syster Ami Denborg som berättar om rättegången, medieuppståndelsen och vad hon tror är orsaken till hennes systers död i det uppmärksammade smekmånadsmordet. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-06-25
Länk till avsnitt

59. Den djävulska predikanten

28 juni 2020. 30-åriga Klara är på Skavlötens badplats i Täby tillsammans med många andra. Vid 18-tiden börjar hon gå hemåt. En mystisk man med bar överkropp, solglasögon och stickad toppluva får henne att reagera. Plötsligt överfaller mannen Klara och våldtar henne. Detta är ett mycket allvarligt fall som får stor uppmärksamhet i Efterlyst och i tidningar. Polisen börjar ana oråd att det kan röra sig om en serievåldtäktsman. Misstankarna riktas mot en familjefar med bakgrund i kyrkan. En man som under en tid känt sig övergiven av Gud och istället vänt sig till djävulen. Hasse Aro träffar Niklas Kraft, gruppchef för sexualbrottsgruppen Nord om jakten på serievåldtäktsmannen. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-06-18
Länk till avsnitt

58. Extrapappan och Silvervargarna

Sommaren 2006. ?Sara? har precis fyllt 12 år och befinner sig hemma hos sin mammas nära vän ?Manuel?. Sara har känt honom i hela sitt liv, men nu har han blivit förändrad och gör opassande närmanden mot henne. Den här dagen blir början på en serie övergrepp som kommer att pågå i flera år. Av rädsla väljer Sara att hålla detta för sig själv tills det till slut brister för henne i ett samtal med en psykolog. Sara blir stärkt av samtalet och polisanmäler övergreppen . Ärendet hamnar hos Silvervargarna, en särskild utredningsgrupp inom polisen med erfarna, pensionerade utredare som vill hjälpa Sara att få upprättelse. Hasse Aro intervjuar Christin Portnoff och Hasse Gunnarsson om den svåra och tålmodiga vägen till att få extrapappan Manuel att stå till svars i domstol för de mångåriga övergreppen. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-06-11
Länk till avsnitt

57. Den juridiska mordbeställaren - del 2

2018. Ett vittne träder fram och berättar om en oväntad vänskap som slutar i en mordkomplott. ?Cissi? befinner sig på en restaurang och träffar juristen ?Kerstin? för första gången. Cissi visste inte då om vad denna vänskap skulle komma att innebära för henne. Restaurangbesöket och mötet med Kerstin leder till lejda torpeder och pengar till avhopp och manipulation. Hasse Aro fortsätter samtalet med utredningsledare Ulrika Hammarin om mordförsöket på advokaten Henrik Olsson Lilja. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-06-04
Länk till avsnitt

56. Den juridiska mordbeställaren - del 1 av 2

6 september 2019. Advokaten Henrik Olsson Lilja har blivit ett känt namn bland allmänheten efter det uppmärksammade ASAP Rocky-fallet tidigare under sommaren. I trapphuset vid Norr Mälarstrand attackeras Henrik plötsligt av en okänd man som skjuter honom med två skott. Henrik försvarar sig och lyckas fly från gärningsmannen. Utanför porten hittas han av en polis, svårt skadad men vid liv. Vem ligger bakom dådet? Vad är motivet? Henrik Olsson Lilja tror sig veta vem. Hasse Aro pratar med utredningsledare Ulrika Hammarin om dådet. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-05-28
Länk till avsnitt

55. Vårbynätverket

2020. Fransk polis lyckas knäcka den krypterade tjänsten Encrochat. Detta leder till att svensk polis identifierar och griper ett 30-tal personer som är kopplade till det så kallade Vårbynätverket, bland dem en känd svensk rappare. Ett nätverk som i Stockholms undre värld misstänks för vapen- och narkotikabrott, kidnappning och mord. Hasse Aro intervjuar utredaren Torsten Alm som ansvarar för ett medialt uppmärksammat kidnappningsärende där den kända rapparen står i fokus. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-05-21
Länk till avsnitt

54. Dalslandspedofilen - del 2

29 april 2020. Polisen lyckas gripa mannen och spåra upp vilka flickor som hamnat i hans våld. Men historien slutar inte där. Han förstörde inte bara flickornas liv via nätet. Han beordrade även två män att utföra en fysisk våldtäkt på en av flickorna som sedan skulle filmas och skickas tillbaka till honom. Hasse Aro intervjuar återigen utredare Ulf Andreasson och vice chefsåklagare Eva Johnsson. Hasse pratar även med Jenny Yourstone, doktor i psykologi, om Dalslandspedofilens beteende och dominansbehov. Tack till Cayana Media AB i Vänersborg. https://cayana.se/ Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-05-14
Länk till avsnitt

53. Dalslandspedofilen - del 1 av 2

Hösten 2019. En trebarnsfar från Dalsland nattar sina två minsta barn och kramar om sin sambo för att sedan ?kvällsjobba? framför datorn. Men istället släpper han fram sitt inre nattsvarta mörker. Genom sociala medier tvingar han flera unga flickor att göra hemska saker mot sig själva och utnyttjar sin makt över dem. En kompis till en av de drabbade flickorna larmar till slut polis. Ingen visste då att detta skulle bli början på en av Sveriges mest omfattande groomingutredningar någonsin. Hasse Aro intervjuar utredare Ulf Andreasson och vice chefsåklagare Eva Johnsson om ärendet. Tack till Cayana Media AB i Vänersborg. https://cayana.se/ Manlig röstskådespelare: Mathias Lithner Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-05-07
Länk till avsnitt

52. Miljardären och butlern

2 juni 1994. Den framgångsrike direktören och affärsmannen Carl-Eric Björkegren var en av Sveriges rikaste personer. Plötsligt en dag, länge skuldsatt av miljardbelopp, försvinner han spårlöst. Vad kan egentligen ha hänt Carl-Eric? Detta blir snabbt ett av de mest uppmärksammade fallen i svensk kriminalhistoria och polisens fokus och misstankar riktas så småningom mot Carl-Erics lojale butler, Pierre Beckman. Hasse Aro intervjuar fd utredaren Börje Sjöholm om alla kända fakta kring det mystiska försvinnandet. Tack till Streuli Ljud & Film AB i Helsingborg. https://streuli.se/ Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-04-30
Länk till avsnitt

51. Dubbelmordet i Vallentuna

11 januari 2020. En polispatrull skickas hem till paret Lars och Suzanne efter att en väninna larmat om flera dagars tystnad och ett ovanligt SMS. Polisen väljer tillslut att bryta upp dörren till parets bostad. Där möter de en vedervärdig syn. Paret ligger livlösa i deras egna hem. Ett hänsynslöst dubbelmord. Vem eller vilka har mördat paret? Lyssna till den fasansfulla berättelsen med märkliga vändningar om när ondska och girighet leder till inbrott och som blir upprinnelsen till två bestialiska mord. Hasse Aro träffar polisens utredningsledare Christer Axling. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-04-23
Länk till avsnitt

50. Jakten på pedofilerna

Januari 2020. Ett tips kommer in till NOA (nationella operativa avdelningen) om en rysk sajt där sexbilder på barn ser ut att komma från Sverige. Polisens IT-brottscenter tar sig an ärendet. Det ser ut att vara en rutinärende, men leder dem snart till en pedagog på en förskola i Tumba. Mannen, hemmahörande i Botkyrka, ligger bakom omfattande sexbrott mot barn via nätet ? och offren är barnen han ansvarar för på sin förskola. Den du som förälder ska kunna lita på mest är en pedofil. Efter ett gripande kunde den här historien fått sitt slut, men omständigheter leder till att en pappa till ett av barnen på pedagogens förskola tar lagen i egna händer. Vad dömdes pedofilen och pappan till efter detta? Det finns en mycket mörk, vidrig och sjuk värld på nätet där denna typ av förövare utför brott som leder till fruktansvärda konsekvenser för barn. Det stannar inte på nätet. Vi kommer berätta om ett fall till i det här avsnittet där hemskheterna blir värre för varje steg polisen tar i sin utredning av vad som sker. Poliserna som arbetar med den här typen av brott får se bilder och filmer ingen vill se. De är hjältarna som räddar barns liv. Varning för en del grafiska detaljer i slutdelen av avsnittet. Hasse Aro har träffat Peter Eriksson, utredare på barnpornografigruppen i Stockholm. Du kommer även få höra pappans berättelse i Botkyrka-pedofilfallet. Mail: [email protected]
2020-11-19
Länk till avsnitt

49. Det omvända Stockholmssyndromet

17 januari 2005. Elektronikkedjan SIBAs VD Fabian Bengtsson lämnar sitt hem i Göteborg. Han dyker inte på sitt jobb som förväntat. Senare på kvällen lyssnar Fabians pappa av sin mobil. Ett brusigt meddelande som gör honom orolig. Allt talar för att Fabian är försvunnen. Polisen kopplas in och rikslarm går ut. Flertalet inspelade telefonsamtal når pappan. Det rör sig om en kidnappning. En massiv insats sätt in. Engelska polisen Scotland Yard som har stor erfarenhet skickar experter till Sverige för att hjälpa till i gärningsmannaprofileringen. Dagarna går. Tips kommer in. Inget leder polisen vidare. Då sjösätts en ny strategi som kommer visa sig avgörande för fallet. Vad går strategin ut på? Stockholmssyndromet blev känt i samband med Norrmalmstorgsdramat 1973 där kidnappningsoffer fattade tycke för sin kidnappare. Är det så att det kan röra sig om det omvända Stockholmssyndromet i fallet med Fabian Bengtsson? Hasse Aro har pratat med Sven Alhbin, insatschef på polisen och den som ledde arbetet med kidnappningsdramat. Mail: [email protected]
2020-11-12
Länk till avsnitt

48. Fallet Wilma

18 november 2019. 17-åriga Wilma är försvunnen sen tre dagar tillbaka. Föräldrarna börjar ana oråd. Polisen kopplas in och ett massivt sökpådrag sätts igång. Polisen får hjälp av frivillighetsorganisationerna Missing People och FIKK. Wilmas pojkvän hamnar tidigt i utredarnas fokus. Varför agerar han så kallt kring försvinnandet? Efter tio dagar gör teknikerna ett makabert fynd i pojkvännens lägenhet som kommer få stor betydelse. Vad har hittats? Nu börjar ett komplicerat arbete att knyta ihop trådarna och lägga pusslet. Har polisen vad som krävs för att fälla förövaren? Hur kommer tingsrätten och senare hovrätten se på bevisningen? Hasse Aro har pratat med Sten-Rune Timmersjö, gruppchef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal som tog sin an fallet. Du får även höra Wilmas mamma berätta om sorgen efter sin dotter och att leva med ovissheten om vad som hänt. Mail: [email protected]
2020-11-05
Länk till avsnitt

47. Fallet Ndella

28 augusti 2019. 18-åriga Ndella pratar med sin kompis Amina. Plötsligt viner närmare 40 skott från gatan rakt in i lägenheten i Stockholmsförorten Råcksta. Ndella träffas. Hennes man rusar ut från badrummet och försöker rädda hennes liv. Det är försent. Ndella faller offer för en skjutning som inte var riktad mot henne. Ett oskyldigt offer. Vilka ligger bakom skjutningen? Ett rivaliserande gäng eller finns förövarna närmare familjen än polisen kan tro? Det hela utmynnar i två helt olika domar i olika instanser trots samma bevisning. Hur är det möjligt? Hasse Aro har träffat åklagare Anna Svedin som läst in sig på fallet. Du får även höra Ndellas närmsta vänner Amina och Emilia berätta om sorgen efter deras förlorade vän och frustrationen inför rättssystemet. Mail: [email protected]
2020-10-29
Länk till avsnitt

46. Dubbelmordet i Linköping - del 2

Bilden av vem gärningsmannen kan vara klar. Polisens prestigelösa och oförtröttliga arbete fortsätter år efter år. Inget leder dem till en lösning. Hur ska familjerna till Mohamed och Anna-Lena få sin upprättelse? Det växer fram alternativa teorier om gärningsmannens ålder. Alltmer pekar på en mycket oerfaren mördare. Hasse Aro får 2014 ett uppdrag som ger mystiska svar. Ett första genombrott i fallet kommer 2018-19 när en lagändring ger polisen nya befogenheter. Vad är det som gör att polisen till slut löser fallet efter 16 år? Hasse Aro intervjuar kommissarie Jan Staaf som ledde utredningen och löste fallet. Mail: [email protected]
2020-10-22
Länk till avsnitt

45. Dubbelmordet i Linköping - del 1 av 2

19 oktober 2004. En regnig och gråmulen höstdag i Linköping. Åttaårige Mohamed är på väg till skolan. Anna-Lena, 56 år, är i sin tur på väg till jobbet. Samtidigt hoppar en 20-årig man på bussen i Sturefors. De tre hamnar senare på Åsgatan i Linköping. Det blir slutet för Mohamed och Anna-Lena. Flertalet spår säkras på brottsplatsen. Polisen är optimistiska att kunna lösa fallet. Det kommer att ta 16 år för att få fast gärningsmannen. Vilka spår blev avgörande den där dagen? Vilka hinder dyker upp på vägen? Hasse Aro intervjuar kommissarie Jan Staaf som ledde utredningen. Mail: [email protected]
2020-10-15
Länk till avsnitt

44. Regaliekuppen

31 augusti 2018. Tre ovärderliga regalier stjäls från Strängnäs domkyrka. Det är gassande sensommarvärme och mycket folk i rörelse runt kyrkan. Stulna cyklar och en stulen båt gör att förövarna verkar ha en snillrik plan för att fly med bytet. Allt som verkar gå helt rätt börjar plötsligt gå käpprätt och åt fel håll. Nu sätts en kedja av händelser igång som tagna ur en film. Stölden väcker stor uppmärksamhet. Några av nationens mest värdefulla konstskatter är stulna. Även i media får fallet stor uppmärksamhet. Till slut kommer Efterlyst spela en avgörande roll för att få fast gärningsmännen. Hasse Aro har träffat kammaråklagare Reena Devgun som specialiserat sig på brott med värdefulla föremål. Mail: [email protected]
2020-10-08
Länk till avsnitt

43. Dåden på Kärleksudden - del 2

En svårt skadad 77-årig kvinna med sitt liv förstört är inte den enda som misshandlats i gärningsmannens vansinniga framfart. Platsen Kärleksudden i Sollentuna kommer visa sig spela en mycket avgörande roll i polisens arbete att lösa fallet. Kan en overklig slump vara det som fäller avgörandet? Hasse Aro har träffat kriminalpolis Fredrik Kramp som ledde utredningen och löste fallet. Mail: [email protected]
2020-10-01
Länk till avsnitt

42. Dåden på Kärleksudden - del 1 av 2

26 februari 2019. Larmcentralen får in ett samtal om en svårt skadad 77-årig kvinna på Kärleksudden i Sollentuna. Hennes skador är så allvarliga att det senare visar sig att hon får sitt liv förstört. Några månader senare ringer en person in till polisen och tar på sig dådet. Han verkar närmast stolt över vad han gjort. Vem är denna gärningsman? Finns det fler offer? Nu följer en jakt som tar polisen ända till en chatsida i Pakistan och amerikansk domstol. Kan polisen säkra spåren som krävs för att få fast gärningsmannen? Hasse Aro har träffat kriminalpolis Fredrik Kramp som ledde utredningen. Mail: [email protected]
2020-09-24
Länk till avsnitt

41. Den amerikanske generalen

Hösten 2018. En kvinna uppvaktas av en man på Facebook. Mannen är från USA. Han ger ett propert och genuint intryck. Han är en amerikansk general. Han överöser kvinnan med smicker och tycke uppstår. Kvinnan blir mer och mer smittad av nätkärleken hon får. Med tiden pratar de två om att flytta ihop i Sverige, men är allt egentligen som det ska? Nu börjar en helvetesresa för kvinnan. Den kommer ta henne ända till Japan där hon hamnar i fängelse. Vad hände? Hur kunde ?den amerikanske generalen? genomföra sitt romansbedrägeri? Hasse Aro har pratat med analytiker Anna Lioufas på polisens nationella bedrägericentrum som hade hand om fallet. Du kommer även få höra kvinnans egen berättelse om vad som hände. Mail: [email protected]
2020-09-17
Länk till avsnitt

Trailer - Säsong 5

Ny säsong - nya fall. Bedrägerier, dubbelmord och spektakulära stölder. Nya säsongen av "Fallen jag aldrig glömmer" med Hasse Aro har premiär 17 september. Här kommer ett första smakprov på vad nya säsongen har att erbjuda. Mail: [email protected]
2020-09-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.