Sveriges 100 mest populära podcasts

Fallen jag aldrig glömmer

Fallen jag aldrig glömmer

I 30 år har jag jobbat med att rapportera om brott. Den här podden handlar inte om brottsoffer. Den handlar inte om förövare. Den här podden handlar om de som gör sitt jobb. De som ser till att den skyldige åker fast. De som ger brottsoffren upprättelse. Den här podden handlar om utredarna som löste fallen jag aldrig glömmer. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro innan alla andra - på torsdagar på Podplay.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv-se/podcasts/fallen-jag-aldrig-glommer-28596

Avsnitt

105. Poliserna som överlevde

Mars 1993. Det kunde ha blivit ett dubbelmord där två poliser skjutits ihjäl. Hör den häpnadsväckande berättelsen om när de modiga poliserna Tomas Eriksson och Annika Svensson möter två rånare i ett pågående postrån och hamnar mitt i ett hänsynslöst skottdrama. Hasse Aro intervjuar poliserna som för första gången berättar om rånet, skottlossningen, gripandet och de spår som satt sig i dom båda efter en minst sagt dramatisk händelse i bägges liv. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2023-05-26
Länk till avsnitt

104. Sveriges rikaste man och styckmördare?

Juli 1996. Polisen får ett fax från en person som sedan tidigare är känd för ekonomisk brottslighet. Men faxet handlar inte om det utan istället om att den 38-åriga Maximilian ?Greven? Kartachev, beskriven då som Sveriges rikaste man, har mördat sin fru Marita Pentinmäki. Hur skulle polisen kunna veta att det som stod var sant? Hade ett mord skett överhuvudtaget? En massiv och omtumlande utredning drar igång. Hasse Aro minns tillbaka på samtalet med utredaren Sonny Björk om den kriminaltekniskt utmanande utredningen och den omdiskuterade rättegången mot Maximilian Kartachev. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2023-05-19
Länk till avsnitt

103. Styckmordet alla glömt

April 2017. Vi har alla våra berättelser och minnen från dagen då terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm inträffade. Men en sak kommer ingen av oss ihåg. Samma dag försvinner en kvinna, vars kropp ligger gömd i familjens källare, i väntan på att bli styckad. Ett av de mer bisarra fallen som Hasse hört talas om under sitt yrkesliv. Hasse Aro intervjuar utredare Håkan Ahlgren om det mystiska försvinnandet, det stormiga förhållandet och ett fullkomligt häpnadsväckande familjeöde. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2023-05-12
Länk till avsnitt

102. Mordet på Tove del 2: Väninnornas berättelser

Lyssna på fortsättningen om mordet på Tove i Vetlanda. Hasse Aro intervjuar Aftonbladets krönikör och krimreporter Oisín Cantwell om rättegången, den mediala uppståndelsen och domarna. Jenny Yourstone, doktor i psykologi har forskat om dödligt våld utfört av kvinnor och ger sin analys av de dömda unga kvinnorna. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2023-05-05
Länk till avsnitt

101. Mordet på Tove del 1 av 2: Utredarnas utmaning

Oktober 2022. 21-åriga Tove från Vetlanda anmäls försvunnen efter en till synes bråkig utekväll med två vänner. Drygt två veckor senare hittas hon död i ett skogsområde. Misstankar riktas tidigt i utredningen mot vännerna, en 20-årig och en 18-årig kvinna. Utredarna förbryllas av de unga kvinnornas tystnad till dess de hittar ett nytt tillvägagångssätt att komma vidare i utredningen. Hasse Aro intervjuar utredaren Rickard Finndahl om händelsen, misstankarna och förhörstaktiken som ledde till att utredningen kunde ta ny fart. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2023-04-28
Länk till avsnitt

100. Rånarligan och den oväntade vändningen

November 2021. En rånarliga tar fram en detaljerad plan för att råna en förmögen affärsman i hans hem. Till hjälp har dom även placerat en insider i mannens hem. Men det ligan inte vet är att polisen följer varenda steg dom tar. Hasse intervjuar spaningsledarna Mats och Milosz om ligan, telefonavlyssningarna och andra hemliga tvångsmedel som ledde till en noggrant planerad polisinsats. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2023-04-21
Länk till avsnitt

99. Tonårsmörderskan i Stuvkällaren

Oktober 2005. En 36-årig kvinna hittas mördad i tygbutiken Stuvkällaren i centrala Göteborg. Hon har utsatts för ett besinningslöst våld. Allt tydde på att mordutredningen skulle bli snabb och effektiv. Trots vittnesuppgifter, DNA-spåret och flera misstänkta så gick tiden. Mordet förblev olöst i två decennier - men nu är gåtan löst. Hasse Aro intervjuar fd rotelchef Sven Alhbin om det bestialiska mordet, inslaget på Efterlyst och om preskriptionstiden efter den långa utredningen. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2023-04-14
Länk till avsnitt

98. Mordet på Årstabron del 2: FBI:s hemliga projekt

Lyssna på fortsättningen om mordet på Årstabron. Hasse Aro intervjuar återigen åklagare Lisa dos Santos om FBI:s inblandning i fallet och om den stökiga rättegången. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2023-04-06
Länk till avsnitt

97. Mordet på Årstabron del 1 av 2: Den bästa kompisens svek

September 2020. En man hittas mördad med flera skott i ryggen och i huvudet på Årstabron i södra Stockholm. Det rör sig inte bara om en hämndaktion, utan också om ett svek. Hasse Aro intervjuar åklagare Lisa dos Santos om mordutredningen, den ovanliga brottsplatsen och om en särskild chattjänst som användes för att planera dådet. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2023-03-31
Länk till avsnitt

96. Bunkerläkaren

September 2015. Han har planerat det i flera år och nu är tiden inne. Läkaren Martin Trenneborg kidnappar en kvinna och låser in henne i en egenbyggd bunker långt in i Smålands skogar. Hasse Aro intervjuar chefsåklagare Peter Claeson om fallet och om hur det var att besöka bunkern. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2023-03-24
Länk till avsnitt

Säsongspremiär 23 mars på Podplay

Ny säsong - nya fall. Hasse Aro är äntligen tillbaka med en av Sveriges största krimpoddar. Säsongspremiär på Podplay 23 mars. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar.
2023-03-17
Länk till avsnitt

95. Julspecial: Nu tändas åter bocken

Det har hållit på i 56 år. Och kommer förmodligen leva länge än. Hasse pratar om julbocken i Gävle. Den som har blivit världskänd ? för att den brinner. Hasse Aro intervjuar presstalesman Jonas Eronen och vice chefsåklagare Micael Dahlberg om bränderna, traditionen och konsekvenserna. God jul och god fortsättning önskar Hasse och redaktionen. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-12-16
Länk till avsnitt

94. Kungen och Prinsen del 2: Attacken mot rättssystemet

Lyssna på fortsättningen av berättelsen om de två försvarsadvokaterna med dold agenda, Kungen och Prinsen. Kriminaliteten visar sig inte längre vara utanför rättssalarna, utan innanför. Hasse Aro fortsätter att intervjua spaningsledare Lasse Bröms, analytikern David Nyberg och finansiella analytikern Tobias Qvist om attacken mot rättssystemet, gripandet och domarna. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-12-09
Länk till avsnitt

93. Kungen och Prinsen del 1 av 2: Gängens favoritadvokater

2020. Två av landets mest anlitade advokater visar sig ha mörka sidor med en dold agenda. De bryter inte bara sekretess. En av dom går betydligt längre än så. Hasse Aro intervjuar spaningsledare Lasse Bröms, analytikern David Nyberg och finansiella analytikern Tobias Qvist om utredningen, krypterade chattar och kampen mot klockan. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-12-02
Länk till avsnitt

92. Arlandarånet: Historien som aldrig tog slut

Juli 2002. Det spektakulära rånet på Arlanda blev aldrig uppklarat. Hör berättelsen om det största rånet i svensk kriminalhistoria. Hasse Aro minns tillbaka intervjun med Marianne Öman och hennes redogörelse om den långdragna utredningen som aldrig tog slut. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-11-25
Länk till avsnitt

91. Handboll, knarkaffärer och kidnappning

2021. Utåt sett var han en passionerad handbollstränare och en omtyckt person av både barn och vuxna. Tills en dag då polisen upptäcker att han lever ett dubbelliv. Det är tydligen inte bara handboll han ägnar sig åt. Hasse Aro intervjuar Jacob van Roij om spaningarna som kräver tålamod och noggrannhet för att kunna knäcka ett knarknätverk. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-11-18
Länk till avsnitt

90. Avrättningen i Tillinge

Augusti 2021. Den lilla byn Tillinge utanför Västerås är minst sagt idyllisk med några hus, gårdar och en vacker kyrka. Tills en dag då en förbipasserande kvinna gör en fasansfull upptäckt och ser en ung man skjuten i huvudet - mitt på en åker. Polis tillkallas till platsen och tidigt konstateras det vara ett gängrelaterat mord. Hasse Aro intervjuar polisinspektör Petra Blomqvist om fynden på brottsplatsen, svårigheterna i fallet och hur pusselbitarna noggrant måste läggas ihop när det gäller gängrelaterade mord. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-11-11
Länk till avsnitt

89. Morden i Malexander del 2: Polisjakten som skakade Sverige

Lyssna på den dramatiska fortsättningen av Kenneths berättelse om händelseförloppet kring en av de mest uppmärksammade fallen i svensk kriminalhistoria. Hasse Aro intervjuar den överlevande polisen Kenneth Eklund om utryckningen, biljakten och de känslokalla avrättningarna på poliskollegorna i Malexander. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-11-04
Länk till avsnitt

88. Morden i Malexander del 1 av 2: Polisen som överlevde

28 maj 1999. Det är en lugn och stilla fredag i den lilla tätorten Kisa i Östergötland. Polisen Kenneth Eklund är nyligen hemkommen efter semestern och har precis gått klart sin polisrond inför helgen. Plötsligt utlöses banklarmet på Östgöta Enskilda Bank och Kenneth tar på sig sin skyddsväst och beger sig mot platsen. Detta var bara början på fallet som skakade en hel nation. Hasse Aro intervjuar den överlevande polisen Kenneth Eklund om utryckningen, biljakten och det hänsynslösa skottdramat i Malexander. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-10-28
Länk till avsnitt

87. Klotterpapporna

Hösten 2019. Det här avsnittet handlar inte om vilket småklotter som helst, utan om den största klotterutredningen av sitt slag i Sverige. Gärningsmän som inte alls stämmer överens med den bild många har av klottrare. Hasse Aro intervjuar utredaren av idrottsrelaterad brottslighet, Tomas Ivering, om spaningarna och dubbelliven gärningsmännen levde och om straffen de dyrt fick betala. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-10-21
Länk till avsnitt

86. Styckmordet i Boden

Maj 2013. En ung kvinna försvinner. Polisen vet inte vart hon tagit vägen, vad som hänt henne och om hon lever. Redan innan hennes öde är känt och innan polisen vet om hon är mördad eller inte har de två misstänkta. Två personer, varav en av dom med stor sannolikhet är skyldig. Hasse Aro intervjuar utredningsledare Lotta Daniels om fallet som kom att bli det största kriminalfallet i Norrbottens historia. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-10-14
Länk till avsnitt

85. Sveriges första incel

November 1999. En ung kvinna hittas mördad i sin lägenhet. Det är ett oerhört bestialiskt mord. Hennes huvud har krosskador och hon är knivhuggen över hela kroppen. Detta kom att bli det fall som Hasse funderat mest över. Polisen fick nämligen inblick i exakt hur mördaren tänkte. En detaljerad beskrivning av hur gärningsmannen förvandlas från en osäker och sexuellt frustrerad person till att bli en mördare. Hasse Aro berättar om det bestialiska mordet och minns intervjun med den ansvarige utredaren Peter Ståhl. Hasse ringer även upp psykiatrikern och författaren Stefan Krakowski som släppt en bok om män som lever i ofrivilligt celibat, så kallade incels. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-10-07
Länk till avsnitt

84. Politikern som styckade

September 2021. Några personer vid Karlbergskanalen i Stockholm fiskar upp en mystisk påse ur vattnet. Det dom fick se blev en chock. I påsen ligger ett avhugget huvud. Ett huvud genomborrat av ett skotthål. En mordutredning drar igång som leder till ett hårresande fall kring en politiker och ett styckmord. Hasse Aro intervjuar polisinspektören Ulf Höglund och utredare Yasemin Özkan om utredningen, fynden och de chockerande uppgifterna i fallet. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-09-30
Länk till avsnitt

Uppsnack med Hasse (från Podplay Live)

Hasse Aro bjuder in Content Director (Bauer Media) Anna Rastner och pratar om arbetet bakom podden, vad du som lyssnare har att förvänta dig av den kommande säsongen, samt svarar på lyssnarfrågor i livechatten. En perfekt mjukstart inför den kommande säsongen med start 29 september. Du hittar Fallen jag aldrig glömmer på Podplay.se eller i Podplay-appen.
2022-09-27
Länk till avsnitt

Ny säsong på Podplay 29 september

Ny säsong - nya fall. Hasse Aro är äntligen tillbaka med en av Sveriges största krimpoddar. Säsongspremiär på Podplay den 29 september. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar.
2022-09-25
Länk till avsnitt

83. Den halshuggna flickan och fallet som Bosse inte löste

Sommarspecial - avsnitt 5 av 5. Säsongsfinal. Hasse och Bosse pratar om två fall som förföljer honom än idag. Ett brutalt fall som knäckte Bosse i bilen hem, men även det fall som Bosse aldrig löste. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-07-29
Länk till avsnitt

82. Efterlysts första mordfall

Sommarspecial - avsnitt 4 av 5. 1991. Timo Mäkinen, känd inom polisen sedan tidigare försvinner spårlöst. Senare hittas han avrättad i en fåtölj med ett skott i huvudet. Frågan är när skedde mordet? Av vem? Och varför? Bosse och hans utredare jobbar mot klockan med dörrknackningar och vittnesförhör tills TV-programmet Efterlyst kommer på tal. Kan det ge något? Hasse Aro samtalar med Bosse ?22-0? Åström om mordutredningen där polisen valde att ta hjälp av TV-programmet Efterlyst. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-07-22
Länk till avsnitt

81. Konspirationen knäckte mordutredningen

Sommarspecial - avsnitt 3 av 5. 22 juni 1985. En ung student hittas mördad på ett studentboende i Solna. Fyra mystiska detaljer sticker ut ganska snart. Brottsplatsen verkar nämligen vara riggad. Kan motivet bakom mordet möjligen vara politiskt? Hasse Aro samtalar med Bosse ?22-0? Åström om den frustrerande utredningen som fick honom att se rött. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-07-15
Länk till avsnitt

80. 48 timmar

Sommarspecial - avsnitt 2 av 5. 4 februari 1993. 48 timmar. Det är vad det tog för Bosse och hans utredare att klara upp det brutala fall som inträffade i ett tjänsterum på Karolinska Sjukhuset i Solna. Ett fall som kom att sätta hela Bosses organisation på prov. Hasse Aro samtalar med kriminalkommissarie Bosse ?22-0" Åström om motivet bakom mordet och de 48 kritiska timmarna utredarna hade på sig för att lösa fallet. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-07-08
Länk till avsnitt

79. Mordet på Joksovic

Sommarspecial - avsnitt 1 av 5. 4 februari 1998. Dragan Joksovic, eller Jokso som han också kallas, parkerar sin flådiga bil utanför Solvalla Travbana där han är en känd spelare. Två meter lång, vältränad och mån om sitt yttre går han in på travbanan. Det han inte vet då är att där inne väntar någon som skjuter honom till döds med fyra skott. Denna brutala dödsskjutning kom att bli upprinnelsen och början på slutet för den s k ?Juggemaffian?. Hasse Aro samtalar med kriminalkommissarie Bosse ?22-0" Åström som snabbt fick ärendet på sitt bord. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-07-01
Länk till avsnitt

Sommarspecial - premiär 30 juni

Hasse tillbaka med en sommarspecial av Fallen jag aldrig glömmer. Med sig har han kriminalkommissarie Bosse Åström, som också går under smeknamnet ?22-0? eftersom han klarade upp 22 av 22 möjliga mord i sitt distrikt. I hela 5 veckor i sommar får vi höra Hasse och Bosse prata om fallen som främst Bosse aldrig glömmer. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-06-27
Länk till avsnitt

Kalla Fall - Gotlandsmorden: Tips från Hasse

Hasse tipsar om den nya och grävande podden Kalla Fall som nyligen fått ett uppsving i media efter nya spännande upptäckter. Du hittar Kalla Fall här på Podplay.se eller i appen Podplay.
2022-06-22
Länk till avsnitt

78. Kollegemordet i Trollhättan

September 2020. Två personliga assistenter befinner sig hos en brukare i Trollhättan. En av dem är "Johan" som har bakjour och sover i lägenhetens sovrum och den andre är Erik som är vaken och har det nattliga ansvaret. Brukaren är sängbunden och behöver ständig tillsyn dygnet runt. Tidigt på morgonen vid skiftbytet påträffas Erik blodig och livlös av en annan kollega. Vem kan ha mördat Erik och varför? Hasse Aro intervjuar förhörsledaren och handläggaren Anette Timm Preinfalk om de första åtgärderna, misstankarna och vändningarna i fallet. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-05-27
Länk till avsnitt

77. Den hämndlystne mordbrännaren del 2: Den andra attacken

Augusti 2018. Ytterligare en brand uppstår i ett flerfamiljshus i Rotebro och en rörelsehindrad kvinna är nära att mista livet. De första poliserna på plats avfärdar branden som en olycka, men gruppchefen Jacob van Rooij börjar se en koppling mellan de två bränderna. Mannen som tidigare betett sig underligt dyker återigen upp i utredningen. Hasse Aro fortsätter att intervjua Jacob van Rooij om förhören med mannen och motivet bakom de förödande bränderna. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-05-20
Länk till avsnitt

76. Den hämndlystne mordbrännaren del 1 av 2: Eld utan motiv

Juli 2018. Tidigt på morgonen får 112 ett samtal om att ett hus i en radhuslänga står i full brand. Lite längre bort från brandplatsen sitter en man i en bil och visar stort intresse för det som händer. Polisen sätter ihop flertalet pusselbitar och misstankarna mot mannen i bilen stärks. Hasse Aro intervjuar Jacob van Rooij, gruppchef för grova brott i polisområde Nord, om utredningen, hemliga tvångsmedel och processen för att klargöra att det faktiskt var en mordbrand som polisen fått på sitt bord. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-05-13
Länk till avsnitt

75. Styckmordet vid Drottningholm

September 1992. En fritidsfiskare är ute med sin båt på Mälaren och passerar strax utanför Drottningholm. Han märker att en flock med fiskmåsar tycks ha hittat något intressant i vattnet. När båten närmar sig ser han vad det är som väckt deras intresse. Ett underben från en människa. Polisen anländer snabbt till platsen och ett omfattande sökarbete inleds. Hasse Aro intervjuar sin fd kollega Stefan Wahlberg (som då jobbade på Expressen) om fallet han aldrig glömmer. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-05-06
Länk till avsnitt

74. Julmordet i Katrineholm

December 2020. En övergiven bil hittas i ett dike utanför Katrineholm. I bagageluckan ligger en död man i fosterställning. Mannen är knivhuggen flera gånger och alla hugg har skett på och vid hans könsorgan. Vem eller vilka ligger bakom det bestialiska mordet? Hasse Aro intervjuar åklagare Klas Engdahl som fick det uppseendeväckande fallet på sitt bord och jobbet att driva utredningen framåt. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-04-29
Länk till avsnitt

73. Den nya Arbogakvinnan

December 2018. Carina beskrivs som en manipulativ, stundtals elak och kontrollerande person. Hon har flera relationer samtidigt och utnyttjar sina män ekonomiskt. När Carinas sambo, den 50-årige Tommy från Kolsva, försvinner spårlöst uppdagas en rad märkliga händelser. Polisen söker förgäves Carina i flera dagar tills hon en dag infinner sig självmant på polisstationen i Västerås. Hennes egna berättelse om försvinnandet håller inte ihop. Vad kan ha hänt Tommy? Hasse Aro intervjuar utredarna Lars Franzén och Thomas Tellebro om polisutredningen, vändningarna och likheterna med den ökända Arbogakvinnan. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-04-08
Länk till avsnitt

72. Infiltratören i pedofilnätverket

Augusti 2020. En pappa sitter i soffan tillsammans med sin son och en okänd man. Planen är att männen ska förgripa sig på pojken. Vad pappan inte känner till är att mannen bredvid honom inte är en pedofil utan en polis som lyckats infiltrera det pedofilnätverk som pappan tillhör. Hasse Aro intervjuar kammaråklagare Emelie Källfelt om utredningen, de tuffa besluten och den riskfyllda infiltrationen av nätverket. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-04-01
Länk till avsnitt

71. Styckmordet i Karlskrona

Juli 2020. 21-årige Anatoliy anmäler till polisen att hans far, Mikael Pettersson, är försvunnen. Karlskronapolisens största sökinsats inleds och tidigt misstänker polisen att något inte står rätt till. Misstankarna riktas mot sonen Anatoily och hans sambo Leonard. Hasse Aro intervjuar utredaren Helen Svedberg om sökinsatsen och förhören angående en planerad bestialisk gärning, som Karlskrona sent kommer att glömma. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-03-25
Länk till avsnitt

Ny säsong 24 mars - på Podplay

Ny säsong - nya fall. Hasse Aro är äntligen tillbaka med en av Sveriges största krimpoddar. Säsongspremiär på Podplay den 24 mars. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2022-03-17
Länk till avsnitt

70. Superkommissarien och likhunden

Hösten 1994. I oktober kommer en kvinna in på polisstationen. Hon har en väska med kläder och förnödenheter till sin man, Elving Faltin. Han är väl känd hos polisen sedan tidigare och hon tror att maken befinner sig i en häktningscell. Det gör han inte. Han är spårlöst försvunnen. Var finns han? Ett vittne träder fram och efter ett gediget polisarbete blir en sommarstuga och sjön Hjälmaren högintressant i utredningen. Hasse Aro intervjuar Bo Åström, en av Sveriges främsta utredare med smeknamnet "22-0" som är antalet mord han löst på raken. Bosse berättar om spaningsarbetet, sökinsatserna och fokuset på sjön Hjälmaren där en likhund används i en mordutredning för första gången i Sverige. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-12-03
Länk till avsnitt

69. Bombmannen från Tumba

December 2019. Polisen i Tumba knackar på dörren för att omhänderta en ung man med missbruksproblem. En okänd man öppnar, nämligen 59-åriga Jörgen. Polisen får syn på en machete som hänger i hallen och bestämmer sig snabbt för att agera. De hittar kemikalier och manualer för tillverkning av bomber och en "dödslista" över ett hundratal personer och diverse olika platser i Stockholm som är tilltänkta mål för bombattentat. Det här är historien om gripandet av Tumbamannen - mannen med planer och uppsåt som kunde ha blivit Sveriges mest omfattande terrordåd någonsin. Hasse Aro intervjuar den fd polisen och silvervargen Curt Anhlund om gripandet och förhören av den sk Bombmannen från Tumba. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-11-26
Länk till avsnitt

68. Mordet på Lena Wesström

15 maj 2018. I det lugna villaområdet i Hjärsta i Örebro väcks dom boende där av hjärtskärande, panikslagna kvinnoskrik och larmar polisen. Efter fyra dagars sökande hittas en kropp i skogen som visar sig vara Lena Wesström. Misstankarna riktas mot en man som Lena haft en relation med, 47-årige Stefan. Han friades i tingsrätten men dömdes sedan i hovrätten till ett straff som Stefan aldrig skulle komma att avtjäna. Hasse Aro intervjuar utredaren Lisa Rehn om det uppmärksammade mordet och efterföljderna. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-11-19
Länk till avsnitt

67. Chefsmordet i Jönköping

22 april 2021. En kvinna ringer polisen i Jönköping och anmäler att hennes man är försvunnen. Hon har inte hört något från honom sedan morgonen dagen innan. Och det är verkligen inte likt honom. Dagen efter hittas han död i ett skogsområde i Dumme mosse utanför Jönköping. En av mannens kollegor blir snabbt misstänkt i utredningen. Har mordet skett med eller utan uppsåt? Är alla kapabla till att mörda? Hasse Aro intervjuar åklagare Lisa Hedberg om dådet i Dumme mosse och rättsprocessen kring ärendet. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-11-12
Länk till avsnitt

66. Nytorgsmannen

November 2020. Till synes var han en charmig, utåtriktad man som bodde flott i ett eftertraktat kulturhus på Södermalm i Stockholm. Men bakom fasaden gömde sig ett becksvart mörker. I sin lägenhet vid Nytorget drogade han ner kvinnor. Kvinnor som han våldtog och förgrep sig på. Det sägs att han är den värsta våldtäktsmannen i svensk kriminalhistoria, den så kallade Nytorgsmannen som varit åtalad för brott under 26 åtalspunkter. Nu har domen fallit. Hasse Aro intervjuar civilutredaren Rima Almadeh om polisens arbete för att kartlägga och hitta de kvinnor som hamnade i Nytorgsmannen våld. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-11-05
Länk till avsnitt

65. Mannen med halvt ansikte

11 april 2012. Han blev känd i Sverige genom en uppmärksammad grannfejd och efter att ha överlevt en yxattack som deformerade halva hans ansikte. Det skulle dröja flera år tills det skrevs i tidningarna om Esa Rano igen. Han hittas i sitt hem avrättad av ett pistolskott på nära håll. Vem kan ha utfört mordet? Det är nu upp till polisen att gå igenom Esa Ranos kontaktnät som visade sig bestå av fler fiender än vänner. Hasse Aro intervjuar Lotta Daniels som ledde mordutredningen. Tack till Kalix Folkhögskola: https://www.kalixfolkhogskola.se/ Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-10-29
Länk till avsnitt

64. Mordet på Malin del 2 av 2: Sanningens fläck

31 maj 2021. Mordet på Malin 1996 har fått en ny vändning. Normalt preskriberas inte mord i Sverige, men det finns ett undantag. Allt talade för att DNA-profilen var oanvändbar. En lång juridisk process med överraskande vändningar har däremot gjort fallet aktuellt igen. Hur tungt är bevisläget egentligen? Hasse Aro intervjuar åklagare Mats Svensson om de oväntade och helt avgörande vändningarna i fallet. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-10-22
Länk till avsnitt

63. Mordet på Malin del 1 av 2: Den kraschade utredningen

23 november 1996. 16-åriga Malin Lindström sätter sig på bussen från Örnsköldsvik till Husum för att åka till en kompis och plugga. Vittnen såg henne kliva på bussen, men ingen såg när hon klev av. Hon var spårlöst försvunnen. Redan fem dagar efter försvinnandet vänder sig polisen till Efterlyst för att få in tips från allmänheten. Dagarna blev till månader. I maj 1997 hittas Malin mördad i en snöig skogsdunge, bunden och knivhuggen. En brottsutredning full av avskyvärda detaljer inleds. Misstankarna riktas mot en ung man som tros ligga bakom mordet. En juridisk process startar där ena domstolen fäller, den andra friar. Och nu, 25 år senare, är processen igång igen. Hasse Aro intervjuar åklagare Mats Svensson som återupptagit fallet. Ljudupptagningarna i avsnittet är från Efterlyst. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-10-15
Länk till avsnitt

62. Mördarkvinnorna i sommaridyllen

26 december 2020. Under annandag jul på det idylliska Åland får utredare Tommy Thörnroos ett samtal från sina kollegor. En man har anträffats med svåra brännskador i ett villaområde. Mannen lyckas berätta för polisen hur det har gått till innan han på sjukhuset senare avlider av sina skador. Det visar sig att branden är anlagd och noggrant planerad. Misstankarna riktas så småningom mot någon i hans närhet. Hasse Aro intervjuar kommissarie Tommy Thörnroos på Ålands polismyndighet om det uppmärksammade mordet på Åland. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!
2021-10-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.