Sveriges 100 mest populära podcasts

Prata till punkt med ärkebiskopen

Prata till punkt med ärkebiskopen

I ärkebiskop Antje Jackeléns podcast samtalar hon och hennes gäster om existentiella frågor, kristen tro och det goda samhället.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

svenskakyrkan.se/pratatillpunkt

Avsnitt

54. Katarina Pirak Sikku

Om samisk kultur och samisk identitet, både i kyrka och samhälle, och om den svenska rasbiologins inverkan för samerna.

2022-10-07
Länk till avsnitt

53. Cecilia Rydinger

Om makt och ledarskap, om att vara kvinnlig dirigent för en manskör och om musikens betydelse.

2022-09-30
Länk till avsnitt

52. Linne?a Claeson

Om sexuella trakasserier, näthat, och mångfald, och om psykisk ohälsa bland unga. Linnéa berättar även om sin vänskap med Hedi Fried.

2022-09-23
Länk till avsnitt

51. Stefan Löfven

Om behovet av mer filosofi och teologi och om Sveriges roll i världen, om politik i ett övergripande perspektiv och om livet efter statsministeråren.

2022-09-16
Länk till avsnitt

50. Jenny Madestam

Om ledarskap, om maktens kvinnor och om formell och informell makt och om religionens plats i samhället, samt om vilka som vill engagera sig i politik i framtiden.

2022-09-09
Länk till avsnitt

49. Ulf Danielsson

I veckans avsnitt av ?Prata till punkt med ärkebiskopen? är Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet, gäst hos ärkebiskop Antje. Ett samtal om folkbildningens nödvändighet, om relationen mellan naturvetenskap och teologi och om hemligheterna med vårt ömkligt lilla klot.

2021-04-22
Länk till avsnitt

48. Margaux Dietz

I veckans avsnitt av ?Prata till punkt med ärkebiskopen? är bloggaren, Youtube-profilen och författaren Margaux Dietz gäst hos ärkebiskop Antje. Ett samtal om huruvida influencers behöver en fackförening, om sociala mediers fram- och baksidor och om likheten mellan deras yrken.

2021-04-13
Länk till avsnitt

47. Hanna Sahlberg

I veckans avsnitt av ?Prata till punkt med ärkebiskopen? är Sveriges Radios Kinakommentator Hanna Sahlberg gäst hos ärkebiskop Antje. Det blev ett samtal om utvecklingen och den religiösa situationen i Kina, om pandemierfarenheter och om makt och vanmakt.

2021-04-08
Länk till avsnitt

46. Svante Axelsson

I veckans avsnitt av ?Prata till punkt med ärkebiskopen? är Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige, gäst hos ärkebiskop Antje. Ett samtal om klimatångest, om äkta och bedrägligt hopp och om nästan-skeppsbrott.

2021-04-01
Länk till avsnitt

45. Micael Bydén

Överbefälhavare Micael Bydén gästar ärkebiskop Antje Jackeléns podd. Ett samtal om krisberedskap, uppförandekod, kyrkans roll i försvaret, och det vanskliga med neutralitet.

2021-03-25
Länk till avsnitt

44. Elisabeth Svantesson

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med Elisabeth Svantesson, riksdagsledamot och moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson. De pratar om tro i offentligheten, om huruvida pengar är roten till allt ont, om lönsamhetens gränser och behovet av mer visioner i Europa.

2021-03-17
Länk till avsnitt

43. Mark Levengood

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med Mark Levengood, författare, programledare och UNICEF-ambassadör. Om att vara folkkär berättare och ena halvan av Sveriges mest kända homopar. Om att Gud är kärlek, priderörelsen och regnbågsflaggan i Sölvesborg. Om Gud som försvunnit ut med badvattnet i det svenska folkhemmet, om att ha rötter i flera länder och om att bli utslängd från Lutherhaus i Wittenberg.

2020-02-27
Länk till avsnitt

42. Rosaline Marbinah

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med Rosaline Marbinah, ordförande för Sveriges ungdomsorganisationer. De diskuterar myten om ungdomars minskande engagemang, demokratins beroende av civilsamhället och varför Jesus vill hänga en kvarnsten om halsen på vissa människor. Och varför barnet är störst!

2020-02-17
Länk till avsnitt

41. Joanna Rubin Dranger

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med Joanna Rubin Dranger, affilierad professor i illustration på Konstfack, serietecknare och bilderbokskapare. De pratar om hur bilder säger mer än tusen ord, om den farliga lockelsen med stereotypa bilder, om Gud och tro och tvivel i skapandet.

2020-02-10
Länk till avsnitt

40. Bi Puranen

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med Bi Puranen, docent och forskare vid institutet för framtidssstudier. Om vägen från kyrkböckerna till World Value Survey, om vikten av digital teknik, och om migranternas röst - det som du nästan aldrig får läsa om i tidningen.

2020-02-03
Länk till avsnitt

39. Andreas Norlén

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med riksdagens talman Andreas Norlén. Det blir ett samtal om talmansrollen, skillnaden mellan människans värde och värdighet och om att samhället alltid är större än staten. Och om att lyssna på Churchill som peptalk!

2020-01-27
Länk till avsnitt

38. Emma Frans

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med Emma Frans, folkbildare, programledare, läkare och "roligast på Twitter", om humor och självtillit i informationsbruset och om olika sorters resistens. Och så funderar de tillsammans över hur det vakuum fylls som uppstår när tro saknas.

2020-01-20
Länk till avsnitt

37. Anders Thornberg

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med rikspolischefen Anders Thornberg om faktisk och upplevd trygghet, om att skydda demokrati och mänskliga rättigheter, och om stolthet över sin kallelse.

2020-01-13
Länk till avsnitt

36. Ute Steyer

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med Ute Steyer, rabbin för den judiska församlingen och stora synagogan i Stockholm. De pratar om antisemitismen i Europa, om förutsättningarna för judiskt liv i Sverige och om Sverige som ett fredsskadat land och dess brist på god stridskultur. Och om att kunna käfta med Gud!

2019-03-20
Länk till avsnitt

35. Alf Svensson

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med Alf Svensson, politiker och tidigare partiledare för Kristdemokraterna. De pratar om demokratins utmaningar, högerpopulism förr och nu och allemansrätten till bibelns berättelser. Dessutom om deras syn på åldrande och arbete och hur det är att vara partiledare i 31 år.

2019-03-11
Länk till avsnitt

28. Kristina Lindquist

Kulturjournalisten Kristina Lindquist och ärkebiskop Antje Jackelén samtalar om teaterkritik, kultursnobbism och tinderlitteratur, om det som fascinerar med Jesus och den flytande gränsen mellan att tro och inte tro.

2018-05-21
Länk till avsnitt

27. Olle Wästberg

Ärkebiskop Antje samtalar med Olle Wästberg, politiker och diplomat, om hur demokratin mår, om civilsamhällets erodering och att det behövs en kulturrevolution inom partierna. Och om trossamfundens och Bibelns betydelse, och om hur det är att vara svensk generalkonsul i New York den 11 september 2001.

2018-05-14
Länk till avsnitt

26. Paul Hansen

Fotografen Paul Hansen samtalar med ärkebiskop Antje Jackelén om ikoniska bilder, krigsreportage, återhämtning och vilka bilder han inte tar.

2018-05-06
Länk till avsnitt

25. Patrik Oksanen

Ärkebiskop Antje samtalar med Patrik Oksanen, journalist och politisk redaktör för Hudiksvalls Tidning, om gräshoppor, Armageddon och guldkalvar. Och om Rysslandspolitik och fake news.

2018-04-30
Länk till avsnitt

24. Jan Eliasson

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med diplomaten Jan Eliasson, om Dag Hammarskjöld, David och Goliat, FN:s svagheter och förtjänster, och om världens ljus och mörker.

2017-03-02
Länk till avsnitt

23. Emanuel Karlsten

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med journalisten Emanuel Karlsten om sociala medier, näthat, kyrka och samhälle.

2017-02-21
Länk till avsnitt

22. Sara Danius

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med Sara Danius, ständig sekreterare i Svenska Akademien, om språkglädje, Bob Dylan och att vara fast i en klänning.

2017-02-14
Länk till avsnitt

21. Carl Bildt

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med politikern Carl Bildt, om världsläget, krig, fred, förlåtelse och försoning.

2017-01-31
Länk till avsnitt

20. Agneta Pleijel

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med författaren Agneta Pleijel, om Sverige som kulturnation, om bildning, bibelöversättning och sanning.

2017-01-24
Länk till avsnitt

19. Annika Elias

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med förbundsordförande för Ledarna, Annika Elias, om ledarskap, värderingar, förändringar i arbetslivet genom digitalisering, och om man måste kunna älska för att vara en bra ledare.

2017-01-17
Länk till avsnitt

18. Lotta Schelin

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med fotbollsspelaren och diamantbollenvinnaren Lotta Schelin om prestationer, att locka fram det bästa hos varje individ och sträva mot ett gemensamt mål, men också om hennes engagemang för en rättvisare värld.

2017-01-10
Länk till avsnitt

17. Niklas Orrenius

Niklas Orrenius, journalist och författare, samtalar med ärkebiskop Antje Jackelén om nationalism, årets ord 2016 och journalister som jordens salt.

2016-12-20
Länk till avsnitt

16. Emma Persson

Advokaten och människorättsjuristen Emma Persson och ärkebiskop Antje Jackélen samtalar om flyktingsituationen i världen, asylrätt, Sveriges roll och mänskliga rättigheter.

2016-12-13
Länk till avsnitt

15. Cecilia Uddén

Journalisten Cecilia Uddén och ärkebiskop Antje Jackelén möts på orgelläktaren i Storkyrkan i Stockholm. De samtalar om den arabiska våren, om kristnas situation i Mellanöstern och om radioreportagets styrka som förmedlare av saklighet.

2016-06-14
Länk till avsnitt

14. Maja Hagerman

Maja Hagerman, författare och vetenskapsjournalist, gästar ärkebiskop Antje Jackelén i Uppsala. De samtalar om svenskhet och om Sveriges kristnande. Samtalet handlar även om rasbiologi, ett tankegods som dessvärre inte bara hör till historien utan tar sig uttryck även i dag.

2016-06-07
Länk till avsnitt

13. Mohammad Fazlhashemi

Mohammad Fazlhashemi, professor i islamisk teologi och filosofi, gästar ärkebiskopsgården i Uppsala. Antje Jackelén och Mohammad Fazlhashemi talar om islambilden i Sverige, om relationen mellan kristendom och islam, samt om utvecklingstendenser inom muslimsk teologi. Dessutom pratar de om Daesh (IS) barbari och om vilket ansvar muslimer har för att ta avstånd från våld som utövas i religionens namn.

2016-05-31
Länk till avsnitt

12. Soran Ismail

Komikern Soran Ismail gästar Antje Jackelén i ärkebiskopsgården i Uppsala. De samtalar bland annat om humor, mångfald, Twitter, det aggressiva samtalsklimatet och en förlorad generation. Dessutom berättar Soran Ismail om när han träffade Jesus.

2016-05-24
Länk till avsnitt

11. Leymah Gbowee

Leymah Gbowee, medborgarrättskämpe och fredsaktivist som fick Nobels fredspris 2011, gästar ärkebiskop Antje Jackeléns podcast. De pratar om mänskliga rättigheter, fred och försoning. Samtalet handlar även om kvinnor med makt, klimatet, existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället.

2015-12-07
Länk till avsnitt

10. Jonas Kjellstrand

Jonas Kjellstrand, strategisk rådgivare i framtidsfrågor, gästar ärkebiskop Antje Jackeléns podcast. De talar om den nya teknikens möjligheter och risker och om vad den gör med oss människor och vårt samhälle. De talar även om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället.

2015-12-01
Länk till avsnitt

9. Maciej Zaremba

Journalisten och författaren Maciej Zaremba gästar ärkebiskop Antje Jackeléns podcast. Ett samtal om hur man försvarar demokratin, om biktens evangelium, om flyktingsituationen och det självsäkra Sverige. De diskuterar även existentiella frågor, kristen tro och det goda samhället.

2015-11-24
Länk till avsnitt

8. Lotta Lundberg

Författaren Lotta Lundberg och ärkebiskop Antje Jackeléns samtalar bland annat om existentiella teman i Lotta Lundbergs författarskap ? som identitet, skuld och ?mellanrummet? som kreativitetens hemvist. Det handlar även om kristen tro och det goda samhället.

2015-11-17
Länk till avsnitt

7. Fredrik Önnevall

Journalisten Fredrik Önnevall gästar ärkebiskop Antje Jackeléns podcast. Ett samtal om journalistrollen och om vad som händer när ens medmänskliga plikter tycks kollidera med yrkesuppdraget. Avsnittet handlar även om existentiella frågor, kristen tro och det goda samhället.

2015-11-10
Länk till avsnitt

6. Karin Bojs

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med vetenskapsjournalisten och författaren Karin Bojs live på Bokmässan i Göteborgs podd-scen. Det blev ett samtal om existentiella dimensioner i både vår kunskap om mänsklighetens ursprung och klimatfrågan.

2015-11-03
Länk till avsnitt

5. Alice Bah Kuhnke

Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokrati-minister, gästar ärkebiskop Antje Jackeléns podcast. De samtalar om kulturens bidrag till hopp och sammanhållning, och om religionens roll i samhället.

2015-10-27
Länk till avsnitt

4. Martin Schibbye

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med journalisten Martin Schibbye. Om hur vi odlar hopp i till synes hopplösa situationer, om engagemang, framtidstro och om att be om nåd.

2015-06-09
Länk till avsnitt

3. Carolina Klüft

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med före detta friidrottsdrottningen Carolina Klüft, nu föreläsare och programledare i TV. Om prestationer och ledarskap och om att locka fram det bästa hos varje individ och sträva mot ett gemensamt mål.

2015-06-02
Länk till avsnitt

2. Cecilia Wikström

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med europaparlamentarikern Cecilia Wikström. Om politikens utmaningar, det europeiska projektet, flyktingkatastroferna på Medelhavet och om tro och solidaritet.

2015-05-26
Länk till avsnitt

1. Jonas Gardell

Ärkebiskop Antje Jackelén samtalar med författaren, artisten och komikern Jonas Gardell. Om tro, normer, humor, homosexualitet och om ett samhälle med öppenhet för det annorlunda.

2015-05-18
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.