När det kommer nya direktiv på hur vi bör äta mottas dessa sällan med överväldigande glädje, inte minst för att mat hänger ihop med identitet. Men hur länge har egentligen kostråd funnits, varför har vi dem och hur lätt är det egentligen att förändra människors matvanor genom dem? Det har Emma frågat Line Gordon som är professor i hållbar utveckling och föreståndare för Stockholm Resilience Center medan Clara har läst på om tidiga kostråd och husmorsfilmer.
Klipp och musik:
TV4 Nyheter, Nya kostråd fokuserar på miljön
SR P4 Östergötland, Nya kostråden föreslår mindre kött- "Man kan alltid prova”
SR P4 Västmanland, Kristoffer om nya köttsnåla kostråden- ”Fan heller”
P1 Morgon, Matexpert- Så här har kostråden förändrats över tid
SVT, Carina Bergfeldt
Husmorsfilm från 1975
SR Nyheter (Ekot) - Nervgiftet akrylamid i chips
Vår tenta i kostråd hittar du på instagram, @akursen_podd
mail: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.