Bland sirener och ljud i ett rum på anrika Bonniers förlag ses Jens Lapidus och jag för att prata om hans författarskap, juristkarriär och om hur det är att vara en juridikens och rättsapparatens röst idag.
Många använder sin röst utan att faktiskt kunna det de talar om. Rösten som ett maktinstrument kräver för Jens del att man vet en hel del om vad man talar om offentligt.
Han har alltid varit samhällsintresserad och var rätt stökig i skolan.
Jens Lapidus är jurist, som sedermera blev advokat, bästsäljande författare och juridisk expert i tv och berättar hur han tänker om ordet som vapen i rättssalen - Hur kan man inte göra som målsägarbiträde eller advokat? Vi konstaterar att det är smått häpnadsväckande att man på juristlinjen inte har några som helst studier i retorik!
Vi pratar straffrätt- vad är fel? Hur skulle vi bättre kunna få träffsäkerhet i systemet? Och hur kommer det sig att en person faktiskt kan sitta häktad och frihetsberövad i ett år för att sedan släppas fri utan vidare misstanke?
Givetvis talar vi om Snabba cash tillkomst och hur det var att bokdebuten blev en sådan succé. Sociala medier, självförtroende vs självkänsla, pengar och vapen pratar vi också om, och om att jobbet blivit ett stort intresse, som gör att Jens följer nyhetsflödet och olika rättsfall ständigt.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.