Mohammed Ali, 28årig fritidsledare och samhällsbyggare, gläds av att göra andra glada!
Han såg ett behov och agerade - 2015 startade han den omtalade fritidsgården MiniMix i Hammarkullen utanför Göteborg, en insats han uppmärksammats och prisats för. En spontan idé föddes när han såg att barn i området inte hade någonstans att vara och lätt lockades till att vara ute på gatorna. Mohammed är en nyckelperson i detta att identifierade det nödvändiga i att agera redan på mellanstadiet, när en del halkar snett.
Han säger att han själv är en produkt av Hammarkullen och beskriver området som Sveriges FN där alla länder möts.
Den mediala bilden, verkligheten och självbilden av området hos de boende stämmer inte helt överens.
Utmaningarna här är många, men möjligheterna likaså. Vi pratar om utanförskap, känslan när samhället inte tror på en och om rasprofilering.
Som barn ville Mohammed bli polis, idag har han nära kontakt med polisen utifrån sitt arbete som barn- och ungdomsledare i ett socioekonomiskt utsatt område .
Fritidsledare har en enormt viktig roll där representation på alla fronter i alltifrån bakgrund, idrottsintressen till religion spelar stor roll då detta skapar förtroende och de blir barnens förebilder!
Hur stärker man barns självkänsla? Hur förhåller man sig till föräldrarna? Och varför är det inte en bra lösning att rakt av porta barn som missköter sig?
Fritidsgårdar är vara onödiga om det saknas ett engagemang och dessvärre blundar en del av oss inför att barn runtom i landet inte har samma möjligheter- där måste våga se problematiken och kommunerna behöver resurser för att stärka insatser för utsatta barn.
Och makthavare, de har ofta åsikter men inte insikter!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.