Sveriges mest populära poddar

Edward Bloms smörgåsbord

Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av g...

138 avsnitt • Längd: 50 min • Månadsvis

KomediKonstMat

Om podden

Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: [email protected]. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

The podcast Edward Bloms smörgåsbord is created by Edward Blom, Mats Ryd & Tonic Produktion AB. The podcast and the artwork on this page are embedded on this page using the public podcast feed (RSS).

Avsnitt

135. Poddprat i midsommartid

19 juni 2024 | 50 min
Read More

134. Om läskande drycker i försommarvärmen

17 maj 2024 | 49 min
Read More

133. Gastronomerna röker pipa (eller drar i alla fall romantiska ungdomsminnen om piprökning)

6 maj 2024 | 43 min
Read More

132. Friterad älgtunga, cava, blomkålssoppa och andra läckerheter

23 februari 2024 | 48 min
Read More

131. Rödvin tröstar gastronomerna under oxveckstid

9 februari 2024 | 48 min
Read More

130. Bonusavsnitt: Höstmys, novent, advent och jul – och maträtter att lära sig till perfektion

20 december 2023 | 50 min
Read More

129. Rödbetsmartini och annan ukrainsk mat och dryck när det lackar

15 november 2023 | 47 min
Read More

128. Livsnjutarrekommendation: 1800-tal och Normandie

23 oktober 2023 | 45 min
Read More

127. Gastronomerna blir ”Gauffin-fryntliga”

5 oktober 2023 | 46 min
Read More

126. Smultronlemonad och kypargrogg för er i hängmattan

15 augusti 2023 | 68 min
Read More

125. Familjeliv – toppat med klickar av kaviar

26 maj 2022 | 66 min
Read More

124. Grande finale med gravöl (och en massa andra drycker)

8 oktober 2021 | 65 min
Read More

123. Grande finale med en faslig björn på Freden

23 september 2021 | 76 min
Read More

122. ”Stekpannorna ska skaka!”

24 juni 2021 | 48 min
Read More

121. Champagne till midsommarsillen och jalapeño på svemestern

19 juni 2021 | 60 min
Read More

120. Vinprovning med Rieslingromantik

10 juni 2021 | 55 min
Read More

119. Om man finge äta en måltid med Bellman

3 juni 2021 | 55 min
Read More

118. Längtan till Bamberg

27 maj 2021 | 53 min
Read More

117. När nässlorna spira

20 maj 2021 | 56 min
Read More

116. Badhyttsrace, besk kål och middag à la 1890

13 maj 2021 | 57 min
Read More
00:00 -00:00