För att unga ska kunna få ett jobb idag krävs slutfört gymnasium. Men trots att dom flesta går vidare till gymnasiet är det långt ifrån alla som lyckas.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Många hoppar av gymnasiet eller går klart, men utan att få godkända betyg i alla ämnen. I veckan presenterade regeringens utredare en lång rad förslag för att fler ska klara gymnasiet. Vilka av dom förslagen kan regeringen tänka sig att genomföra?
Anna Ekström (S), gymnasie- och kunskapslyftsminister intervjuas i Ekots Lördagsintervju.
I lördagsintervjuns fördjupning tittar vi närmare på vinstfrågan. På tisdag lämnar Ilmar Reepalu över sin utredning om vinster i välfärden till regeringen, som väntas föreslå ett vinsttak på 7 procent. Men idén om vinsttak har svagt stöd i riksdagen. Så vilken väg ska regeringen och socialdemokraterna välja - konflikt eller kompromiss?
Daniel Suhonen, chef på tankesmedjan Katalys, som i flera år varit en av vänsterns mest profilerade vinstkritiker tycker att socialdemokraterna ska söka en kompromiss.
- Jag vill ha någon typ av överenskommelse. Om man verkligen vill begränsa vinst i välfärden så finns idag någon typ av läge där man kan ta ett steg åt rätt håll, säger Daniel Suhonen.
Kommunalrådet i Malmö, Andreas Schönström, också en mångårig kritiker av vinster i välfärden, vill att socialdemokraterna väljer att ta konflikt i den här frågan.
- Om det inte finns en majoritet i riksdagen för att begränsa vinstuttagen, då menar jag att man måste gå till val och söka väljarnas mandat för att förändra detta, säger Schönström.