Den bästa elektroniska musiken och ljudkonsten. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Ansvarig utgivare: Pia Kalischer
The podcast Elektroniskt i P2 is created by Sveriges Radio. The podcast and the artwork on this page are embedded on this page using the public podcast feed (RSS).
Möt Skinny Puppy - cEvin Key och Nivek Ogre - i ett samtal om hur det hela började, den spektakulära scenshowen som blivit bandets signum och den bortgångne medlemmen Dwayne R Goettel.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Våren 2017 träffade Elektroniskt i P2 synthindustrilegenderna cEvin Key och Nivek Ogre inför en konsert i Stockholm i våras. Då berättade de om hur Skinny Puppy bildades efter att de mötts och spelat tillsammans på en fest i Vancouver 1982, om vad de anser om politik och hur de utvecklat sin rafflande scenshow. cEvin Key sörjer sin döde vän och bandkollega Dwayne R Goettel - som verkar finnas med på ett hörn i bandet fortfarande...
Detta är en poddversion av programmet som ursprunligen sändes 10 september 2017. Av upphovsrättsliga skäl är musiken förkortad.
Felicia Atkinson driver förlaget och skivbolaget Shelter Press, ger ut egen musik och skriver böcker om ljudkonst samt poesi. Hör henne berätta om det i denna poddversion av Elektroniskt i P2.
Michael Rother grundade bandet NEU! och spelade i Harmonia. Han har samarbetat med Brian Eno och Kraftwerk. Möt honom i ett samtal om musiken i denna poddversion.
Möt den svenska tonsättaren Hanna Hartman i ett samtal om ljuden hon inte kunnat glömma.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Elektroniskt i P2 gör hembesök hos den svenska tonsättaren Hanna Hartman som bott i Berlin sedan många år tillbaka. Bland syntar, böcker, partitur och installationsobjekt samtalar hon om ljud hon aldrig glömmer.
Detta är en poddversion. Originalprogrammet sändes i P2 våren 2024.
Som alva noto och i sina många samarbeten har Carsten Nicolai satt ett djupt avtryck på den elektroniska musiken.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Redan 1996 grundade Carsten Nicolai Noton. archiv für ton und nichtton. Under många år samarbetade han med Raster Media och drev då hybridbolaget Raster-Noton som gav ut banbrytande musik med både Carsten Nicolai själv och en lång rad andra artister som på många sätt definierade clicks'n'cuts och annan abstrakt elektronisk musik. Men mest känd kanske han blivit genom sina samarbeten med Ryuichi Sakamoto som bland annat utmynnade i det prisbelönta soundtracket till storfilmen The Revenant.
Han har också samarbetat med Martin Gore från Depeche Mode och japanske glitchmästaren Ryoji Ikeda, bland många andra.
Vi mötte Carsten Nicolai i hans minimalistiskt inredda studio i stadsdelen Mitte i Berlin för ett samtal om David Bowie, skapande och fascinationen för TV:s testbild.
Detta är en poddversion. Intervjun sändes ursprungligen i Elektroniskt i P2 våren 2024.
Hon har mixat ljudet till storstjärnor som Björk och Depeche Mode. På egen hand har hon gjort ett album som hyllar hennes bortgångne make.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Marta Salogni var med och mixade både Björks "Utopia" och Depeche Modes "Memento Mori". Nu släpper hon albumet "Music for open spaces" som hon spelad in med sin bortgångne partner Tom Relleen i amerikanska öknen, i Cornwall och hemma i Studio Zona i London.
Detta är en poddversion av en intervju som ursprunligen sändes i maj 2023.
Malmöbon Mika Hallbäck Vuorenpää kallar sig Rivet när han gör intrikat, experimentell elektronisk musik.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Tidigare kallade sig Mika Hallbäck Vuorenpää för Grovskopa och gjorde hård, industriell techno. Men på senare år har han lanserat ett nytt alias: Rivet. Första Rivet-albumet kom på legendariska skivbolaget Editions Mego. När det var dags för uppföljaren gick Editions Mego-grundaren Peter Rehberg tragiskt bort. Sorgen efter detta och efter ytterligare en smärtsam förlust har präglat nya Rivet-skivan L+P-2.
Producenten Dasha Rush berättar om hur viktigt det är med begränsningar i studion.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Dasha Rush började intressera sig för elektronisk musik som tonåring hemma i Ryssland. Snart flyttade hon till Frankrike och inledde parallella karriärer: som ambientproducent och som techno-dj. I dag bor hon i Berlin och 2023 kom hennes bästa album hittills: ”Contemplating”.
Drew McDowall (ex-Coil) gör rituell elektronisk musik med inslag av magiska element.
Den franska musikern Christine Ott berättar om sitt ovanliga instrument: Ondes Martenot.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
År 1928 uppfann den franske pianisten och musikpedagogen Maurice Martenot ett av de första elektroniska instrumenten. Han kallade den Ondes Martenot och det är ett relativt ovanligt instrument, men franska musikern Christine Ott har verkligen gjort det till sitt. I programmet berättar hon om hur hon tvingats ljuga när hennes instrument gått sönder och hur det egentligen är att spela på en Ondes Martenot.
Han bildade Depeche Mode, Yazoo och Erasure. Nu gör Vince Clarke solodebut med ambientalbumet Songs of Silence
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
På ”Songs of Silence” skapar Vince Clarke filmisk ambient med hjälp av sitt modularsyntsystem. I en intervju med Elektroniskt i P2:s Mats Almegård understryker hur viktigt det varit för honom att inte förlora det mänskliga i musiken och berättar i programmet hur han arbetat med att skapa spänning och variation på ett annat sätt än tidigare.
Kanadensiske Tim Hecker har varit stilbildande inom clicks'n'cuts, ambient och experimentell musik länge.
En av den elektroniska musikens mest spännande artister under senare år. Nu aktuell med albumet Atlas.
Mannen med de många aliasen - Uwe Schmidt. Han är bland annat känd som Atom TM och Senor Coconut.
Ana Quiroga berättar om magiska inslag i hennes elektroniska musik.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Kompositören och musikern Ana Quiroga kommer ursprungligen från Spanien men har under många år nu varit bosatt i London. Både hemlandet och den nya hemstaden har en relativt stor betydelse för Ana Quirogas nya album Azabache – som också är hennes solodebut på London-etiketten Houndstooth.
Möt Blixa Bargeld från Einstürzende Neubauten.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Blixa Bargeld är en legend. Han bildade Einstürzende Neubauten - bandet han fortfarande frontar. Dessutom har han samarbetat med Nick Cave, Teho Teardo och alva noto. I veckans Elektroniskt i P2 berättar han bland annat om hur det är att åldras som sångare.
Den italienska tonsättaren skapar elegant elektronisk musik med vissa inslag av akustiska instrument. Hon är med rätta en av konstmusikvärldens mest hyllade artister.
På Triangular Progressions utforskar Mattias Petersson additiv syntes.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Mattias Petersson är lärare i elektroakustisk komposition vid Musikhögskolan i Stockholm, han skriver på en avhandling i komposition vid Luleå tekniska universitet, han är tonsättare och livemusiker. I en studio på musikhögskolan berättar han om alla olika projekt han är involverad i – och hans album Triangular Progressions (utgiven på schweiziska bolaget Hallow Ground).
Med Silver Apples of the Moon skapade Morton Subotnick en elektronisk klassiker. I år fyller han 90 år.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Pionjären Morton Subotnick släppte sitt banbrytande (och omdiskuterade) album Silver Apples of the Moon 1967. Idag räknas det som en föregångare till techno och electronica. Och än idag återanvänder han materialet från den när han spelar live. Vi träffade honom under Intonalfestivalen i Malmö 2016 för ett samtal om ett album som snart fyller 40.
Detta är en poddversion av ett program som ursprungligen sändes 2016. Musiken är förkortad av upphovsrättsliga skäl.
Cosey Fanni Tutti myntade med sitt band Throbbing Gristle uttrycket Industrial Music redan på 1970-talet . Hon har varit med i projekt som Chris & Cosey, CTI, Carter Tutti och Carter Tutti Void. I den här podden berättar hon om sitt soloalbum om Delia Derbyshire.
Manuel Göttsching var med och formade krautrocken och Kosmische Musik - med sina band Ash Ra Temple och Ashra - samt som soloartist. År 2022 gick han bort, endast 70 år gammal.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Manuel Göttsching (1952–2022) var grundare och bandledare i Ash Ra Temple och Ashra och därmed en av de som var med och formade hur Krautrock och Kosmische Musik skulle komma att låta. Som soloartist satte han också djupa spår i den elektroniska musikens utveckling, inte minst med det fantastiska albumet E2-E4 från 1981 - som har inspirerat många technoproducenter genom åren.
Detta är en poddversion där musiken har förkortats av upphovsrättsliga skäl.
Aimée Portioli driver en studio för ljuddesign och musik för filmer, tv och radio. Hon driver skivbolaget One Instrument - och hon ger ut egen musik under namnet Grand River.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Vi gör ett hemmabesök hos Aimée Portioli (Grand River) i stadsdelen Friedrichshain i Berlin och pratar om hur hon en gång i tiden började med musik, vad som intresserar henne med förvrängningar och manipuleringar - och hur det kom sig att hon startade skivbolaget One Instrument, där artister får begränsa sig till ett enda instrument för att få ge ut musik.
Detta är en poddversion av Elektroniskt i P2. Av upphovsrättsliga skäl är musiken förkortad.
Ljudkonstnären Lawrence English har samarbetat med många viktiga artister inom elektronisk musik, släppt solomaterial och driver bolaget Room40.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Lawrence English är en central figur för den elektroniska och experimentella musiken – inte bara hemma i Australien. Han har en egen stark karriär som ljudkonstnär och producent. Dessutom driver han skivbolaget Room40 och på det har han släppt massor med bra musik sedan 2000.
Detta är en poddversion av Elektroniskt i P2. Av upphovsrättsliga skäl är musiken förkortad.
Stephen Mallinder var med och grundade Cabaret Voltaire och har både i det bandet och på egen hand format technon.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Stephen Mallinder arbetar i dag halvtid som akademiker och skriver om elektronisk musik. Resten av tiden producerar han musik. Mest känd är han förstås som en av grundarna av Cabaret Voltaire – det stilbildande post-punk-bandet från Sheffield som gick från att göra experimentell musik som tilltalade industripubliken till att göra elektronisk dansgolvsfunk med poppiga inslag. Stephen Mallinder var förste sångare i Cabaret Voltaire, dessutom spelade han trummor, syntar – och bas. I dag spelar han i bandet Wrangler och gör soloskivor.
Detta är en poddversion av Elektroniskt i P2 från 8 januari 2022. Av upphovsrättsliga skäl är musiken förkortad.
Gudrun Gut är en av de stora pionjärerna inom tysk experimentell,elektronisk musik.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Följ med på hemma-hos-besök i Berlin hos Gudrun Gut. Vid köksbordet berättar hon om tiden med Einstürzende Neubauten, om technons befriande kraft och om sitt skivbolag Monika Enterprise som i firade 20-årsjubileum då vi träffade henne - år 2017.
Detta är en poddversion av Elektroniskt i P2 från 19 februari 2017 - musiken är förkortad av upphovsrättsliga skäl.
zoviet france är ett av de mer långvariga banden inom experimentell elektronisk musik.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
zoviet france bildades redan 1980. Medlemmarna har kommit och gått. Men en sak har bestått: deras ständiga utforskande av den elektroniska musiken. De har verkat i genrer som ambient och post-industriell experimentalism - men de var också tidiga med att smyga in rytmer i musiken. Vissa av deras tidiga låtar blev långt senare en viktig inspiration för technoartister.
Tiden verkar äntligen hunnit ifatt svenska dronelegenden Catherine Christer Hennix.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Catherine Christer Hennix har varit en outsider i den svenska elektroniska musiken. Men de som upplevde hennes högljudda dronespelning på Moderna Museet i Stockholm år 1976 glömmer det förmodligen aldrig. Hennix skapade minimalistiskt musik i kretsarna kring Fylkingen i Stockholm innan hon flyttade till USA där hon samarbetade med La Monte Young, och senare även Arthur Russell. För några år sedan gavs albumet The Electric Harpsichord ut - och Hennix fick en ny trogen publik. Catherine Christer Hennix är matematiker, filosof, författare och ljudkompositör. Hon har studerat för Pandit Pran Nath och räknas i dag som ett av dronemusikens viktigaste namn.
Detta är en poddversion av Elektroniskt i P2 som ursprungligen sändes 18 december 2021. Musiken är förkortad av upphovsrättsliga skäl.
Möt Felix K som blandar drum'n'bass, techno och ambient.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
"Skruvad drum'n'bass" är en någorlunda bra beskrivning av halftime-genren. Producenten Felix K från Berlin är ett av de viktigaste namnen inom denna scen. Vi möter honom i ett samtal om genreupplösning, nattning av barn och kärleken till elektronisk musik.
Detta är en poddversion av Elektroniskt i P2 som ursprungligen sändes 23 april 2022. Musiken är förkortad av upphovsrättsliga skäl.
Följ med Elektroniskt i P2 på ett exklusivt besök i Nils Frahms studio i Funkhaus i Berlin.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Pianisten och tonsättaren Nils Frahm har förtrollat både kritiker och publik i hela världen. Han har gjort soundtracket till den suggestiva filmen Victoria, han har samarbetat med många inom den postklassiska och experimentella musiken - och han har släppt en lång rad egna album och ep.
Bäst trivs han på scen - där är det "han + adrenalin" som han säger i denna exklusiva intervju, gjord i forna DDR:s radiohus - Funkhaus - i Berlin i december 2018.
Detta är en poddversion av Elektroniskt i P2 som ursprungligen sändes 9 februari 2019. Musiken är förkortad av upphovsrättsliga skäl.
Martin & Richard Dust från The Black Dog berättar om det ambitiösa projektet Music for Photographers - som består av en ambientskiva och fotoböcker.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Brittiska The Black Dog är ett av IDM- och elektronikavärldens mest inflytelserika band. Nu har de fotograferat och dokumenterat Sheffields brutala arkitektur samtidigt som de skapat ett soundtrack till både bilder och stad. Nya albumet Music for Photographers är både en kommentar till fotografering som medium och en ljudkuliss som de använt för att fotografiskt dokumentera den brutalistiska arkitekturen i Sheffield.
Extramaterial: I denna poddversion hör vi bröderna Martin & Richard Dust berätta mer om de fotografiska influenserna för albumet Music for Photographers.
Elektroakustiska pionjären Janet Beat om att skapa musik i motvind.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
År 2021 - samma år som hon fyllde 84 år - släppte Janet Beat sitt debutalbum Pioneering Knob Twiddler. Och det är vad hon är. Hon har länge varit verksam inom den elektroniska musiken. Att det tog så lång tid att debutera på skiva har med en rad olika omständigheter att göra. I Elektroniskt i P2 berättar hon varför det tog så lång tid och hur mycket motstånd hon varit tvungen att kämpa mot - från sin pappa och från andra män runt omkring henne som motarbetat henne på olika sätt.
Moritz von Oswald är en centralgestalt inom både Berlintechno och dubtechno (en genre som han och kollegan Mark Ernestus i princip uppfann). I dag leder han Moritz von Oswald Trio.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Dubtechnopionjären Moritz von Oswald är tillbaka med en ny uppsättning av sin Moritz von Oswald Trio. Denna gång med Heinrich Köbberling på trummor och Laurel Halo på syntar och elektronik. Själv sitter Moritz von Oswald bakom pianot. I en exklusiv intervju för Elektroniskt i P2 berättar han om inspelningen av albumet - men också en del om hur Basic Channel och Rhythm & Sound revolutionerade technomusiken.
Filmmusikkompositören, musikern och producenten Ryuichi Sakamoto bjuder in till ett personligt samtal i sin sin studio i New York.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Ryuichi Sakamoto blev känd som en av medlemmarna i det japanska popbandet Yellow Magic Orchestra i slutet av 1970-talet. Sedan dess har han som soloartist producerat en hel hög med skivor och samarbetat med en lång rad olika artister som David Sylvian, alva noto, Fennesz, Christopher Willits och Taylor Deupree. Han har också gjort filmmusik till en lång rad filmer och emottagit en Oscar för soundtracket till Bernardo Bertoluccis film Den siste kejsaren.
Sakamoto är en av den elektroniska musikens stora artister - och har också gjort sig känd för sitt starka miljöengagemang. Tillsammans med Kraftwerk har han bland annat manifesterat mot kärnkraft.
Sedan nittiotalet lever han och verkar i New York, där han också tog emot Elektroniskt i P2:s Mats Almegård för ett samtal om musik, vardagsljud och de tonsättare och filmare som inspirerat honom.
Detta är en poddversion av programmet - där musiken är förkortad av upphovsrättsliga skäl.
Hildur Gunadóttir har prisats för sina soundtracks till filmer som Joker och tv-serier som Chernobyl.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Första gången cellisten och kompositören Hildur Gu∂nadóttir medverkade i Elektroniskt i P2 var i januari 2013. En månad tidigare hade vi mött henne på en regnig London-gata utanför det konstgalleri där brittiska bolaget Touch firade 30-årsjubileum. Då pratade vi mest om hennes album Leyfðu Ljósinu, Mount A och Without Sinking som hon släppt på Touch.
Sedan dess har det hänt en hel del. Hildur Gu∂nadóttir har samarbetat med artister som Pan Sonic, Throbbing Gristle, Ben Frost, Jóhann Jóhannsson, Hauschka och The Knife - för att nämna några.
Under senare år har hon mest uppmärksammats för sina blygrått fantastiska soundtrack till tv-serien Chernobyl och långfilmen Joker. Hon har tagit emot några av film- och tv-världens tyngsta priser för dem.
Elektroniskt i P2 mötte Hildur Gu∂nadóttir på nytt - den här gången i hennes studio i Berlin inför ett konsertframträdande med materialet från Chernobyl under CTM-festivalen i januari 2020.
Och fieldrecordingsmästaren och forne Cabaret Voltaire-medlemmen Chris Watson följde också med - och berättade om hur han och Hildur Gu∂nadóttir samarbetat på Chernobyl.
Detta är en poddversion av programmet - där musiken är förkortad (av upphovsrättsliga skäl).
Industrilegenderna S.P.K.:s grundare Graeme Revell i en sällsynt intervju.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Graeme Revell är en legend inom elektronisk musik. Under sjuttiotalet var han med och grundade bandet S.P.K. i Australien. Efter några singelsläpp flyttade de till Storbritannien och var tillsammans med Throbbing Gristle med och definierade det som skulle bli känt som industrimusik.
Efter ett antal riktigt noiseiga skivor gick Graeme Revell vidare och orienterade sig mot konstmusik och världsmusik. På soloalbumet The Insect Musicians utforskade han ljuden av insekter - och på Zamia Lehmanni. Songs of Byzantine Flowers skapade han magiskt vacker musik som också blev starten på hans andra karriär: filmmusikkompositör i Hollywood.
Idag bor han på Nya Zeeland och skriver böcker. Han ger oerhört sällan intervjuer - men via en gemensam vän fick Elektroniskt i P2 fatt på Graeme Revell för en unik intervju.
Ólafur Arnalds är en av den postklassiska musikens största artister. Hör honom berätta om sitt favoritpiano, hur karriären började och varför det är så enkelt att samarbeta med Nils Frahm.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I en öppenhjärtig intervju från studion i Reykjavik berättar Ólafur Arnalds om hur det var att som ung självlärd kompositör börja samarbeta med symfoniorkestrar runt om i världen, om varför hans gamla piano är så viktigt och om vad coronapandemin betydde för honom - och hans senaste album Some Kind of Peace.
Musiken i denna poddversion är förkortad av upphovsrättsliga skäl. Intervjun med Ólafur Arnalds är dock förlängd - i poddversionen får du bland annat höra honom berätta mer om vad Sigur Rós betytt för honom. Radioprogrammet Elektroniskt i P2 med Ólafur Arnalds sändes för första gången 6 februari 2021.
Den amerikanske ljudkonstnären William Basinski pratar om sitt mästerverk The Disintegration Loops - och annat.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Elektroniskt i P2-podden #5 berättar den amerikanske ljudkonstnären och minimalistkompositören William Basinski om sina experiment med sönderfallande kassettband – där ljudet i musiken tydligt vittnar om ett sönderfall och en upplösning. Hans mest magiska och framstående verk är The Disintegration Loops som kom 2002. På totalt fyra album tonsatte Basinski i och med detta sina känslor av 9/11-attacken mot New York.
Elektroniskt i P2 mötte William Basinski några timmar innan hans spelning under Intonal-festivalen i Malmö 2017. Intervjun sändes ursprungligen i Elektroniskt i P2. Musiken i denna poddversion är förkortad av upphovsrättsliga skäl.
Följ med Elektroniskt i P2 till pionjären Jean-Michel Jarres studio i Paris nordöstra förort, invid Seine.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
På Electronica vol 1 & vol 2 har Jean-Michel Jarre samarbetat med en rad prominenta artister som bland annat Pet Shop Boys, Yello, Jeff Mills och Laurie Anderson. De båda skivorna har tagit cirka fem år att spela in och nu längtar Jean-Michel Jarre ut på vägarna.
Som få andra inom den elektroniska musiken har Jean-Michel Jarre nått en miljonpublik - rent fysiskt: han innehar världsrekordet för antal besökare på konsert (3,5 miljoner i Moskva 1997) och han älskar att stå på scen.
I en öppenhjärtig intervju med Elektroniskt i P2:s Mats Almegård berättar Jean-Michel Jarre bland annat om sina mest älskade synthar, om varför Laurie Anderson är en så perfekt samarbetspartner och om hur det var att möta Pierre Schaeffer på sjuttiotalet.
Du får också veta varför han älskar Sveriges Radio!
Intervjun sändes ursprungligen i Elektroniskt i P2 söndagen 22 maj 2016. Musiken i denna poddversion är förkortad av upphovsrättsliga skäl.
En verklig pionjär inom den elektroniska musiken tar emot i sitt loft i Tribeca, New York.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Laurie Spiegel ger inte så många intervjuer - och det krävdes månader, ja till och med år, av övertalning innan Elektroniskt i P2:s Mats Almegård fick en inbjudan till Laurie Spiegels studio och loft i Tribeca i New York. Men väl där var den kvinnliga elektronmusikpionjären på gott humör, trots att hon blev försenad till sin dagliga mata-fåglarna-promenad.
Laurie Spiegels album The Expanding Universe och Unseen Worlds är milstolpar inom den elektroniska musiken. Hennes mjukvaruinstrument Music Mouse blev kultförklarat redan i mitten av åttiotalet och hennes datorgenererade musikaliska version av Johannes Keplers Harmoʹnices muʹndi, Världens harmoni, färdas fortfarande rakt ut i rymden med rymdraketerna Voyager 1 och Voyager 2.
Intervjun sändes ursprungligen i Elektroniskt i P2 lördagen 9 november 2019. Musiken i denna poddversion är förkortad av upphovsrättsliga skäl.
Besök hos Kite i studion. Den svenska duon är kända för sina spektaktulära konserter, sina känslofyllda EP-skivor och för sina extremt trogna fans.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Sedan starten 2008 har Christian Berg och Niklas Stenemo släppt sex EP-skivor och ett antal singlar som Kite.
När Elektroniskt i P2 besökte dem i studion förberedde de en stor spelning på Kungliga Operan i Stockholm för fullt - och skrev nytt material. Det blev ett samtal om favoritsyntar, vilken EP de själva är mest nöjda med och hur det är att vara huvudakt på en festival tillsammans med gamla hårdrocksband.
Intervjun sändes ursprungligen i Elektroniskt i P2 lördagen 16 november 2019. Musiken i denna poddversion är förkortad av upphovsrättsliga skäl.
Följ med på besök hos dronemusiklegenden och elektronikpionjären Éliane Radigue i hennes hem i Paris.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
En av den elektroniska musikens nyckelpersoner heter Éliane Radigue, född 1932. Hon är fortfarande fullt verksam som kompositör. I en unik intervju i hennes hem i södra Paris berättar hon om varför hon lämnade elektroniken och började komponera för akustiska instrument - och mycket annat!
Intervjun sändes ursprungligen i Elektroniskt i P2 9 juni 2018. Musiken i denna poddversion är förkortad av upphovsrättsliga skäl.
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.