193 avsnitt • Längd: 25 min • Månadsvis
Undervisning från Filadelfiakyrkan i Örebro.
The podcast Filadelfiakyrkan Örebro is created by Filadelfiakyrkan Örebro. The podcast and the artwork on this page are embedded on this page using the public podcast feed (RSS).
Ellen Hemström predikar. VANDRA OCH VÄXA MED VARANDRA - VILL DU VARA MED? Vandring och växande är två kompletterande bilder, väl förankrade i Bibeln, av vad lärjungaskap handlar om. Vandringen antyder att vi ständigt har nya saker att upptäcka på vår livslånga väg mot målet att bli mer och mer lika Jesus. Växandet indikerar i sin tur att vi behöver djupa rötter för att orka bära ett vidsträckt grenverk till glädje och nytta för världen. Under hösten vill vi börja med att bjuda in alla människor till vandringen tillsammans med Gud utifrån olika vandringstexter i det bibliska vittnesbördet. Efter denna inbjudan vill vi gräva djupare och rotas i den växtplats som Ordet utgör. I de båda Petrusbreven adresseras en församling som lever under omständigheter likt våra; som minoritet i en utmanande miljö. Därför kommer vi fördjupa oss i dessa brev. Varken vandrandet eller växandet kan reduceras till våra individuella projekt, utan sker bäst i den gemenskap vi kallar församling. Därför vill vi inte bara bjuda in till att vandra och växa. Vi vill bjuda in till att vandra och växa med varandra - vill du vara med?
Anna-Maria Jonsson predikar. VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKE Evangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden. Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
Anton Fagerstedt predikar. VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKE Evangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden. Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
Hanna Blom predikar. VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKE Evangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden. Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
Ellen Hemström predikar. VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKE Evangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden. Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
Henrik Wenell predikar. VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKE Evangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden. Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
Anton Fagerstedt predikar utifrån Luk 5:27-32. VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKE Evangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden. Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
Ellen Hemström predikar utifrån Joh 6:1-15/18:28-38. VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKE Evangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden. Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
Ludvig Nyman predikar. TRO, HOPP OCH KÄRLEK I KRISENS TID Vi står inför flera kriser samtidigt. Global uppvärmning, förlorad biologisk mångfald, förorening av vatten och hav är bara några exempel på existentiella hot mot vår jord. Vi kan inte överblicka vad detta kommer att innebära på sikt. Men vi kan inte ducka för oron och osäkerheten. Vad ska det bli av oss och jorden? Det handlar om vår existens, och om behovet av andlig och kulturell förvandling. Därför behöver vi Gud. För att söka svar på vad kristen tro har att säga om hoten som tornar upp sig. För att hitta en vettig och hållbar hållning när våra livsvillkor förändras. Under april kommer Filadelfiakyrkan och Immanuelskyrkan tillsammans söka en kristen väg i dessa frågor. Vi kommer fördjupa oss i tron på den Gud som både skapar och räddar, framtidshoppet i Jesus Kristus och kärleken som leder oss till handling.
Anton Fagerstedt predikar. TRO, HOPP OCH KÄRLEK I KRISENS TID Vi står inför flera kriser samtidigt. Global uppvärmning, förlorad biologisk mångfald, förorening av vatten och hav är bara några exempel på existentiella hot mot vår jord. Vi kan inte överblicka vad detta kommer att innebära på sikt. Men vi kan inte ducka för oron och osäkerheten. Vad ska det bli av oss och jorden? Det handlar om vår existens, och om behovet av andlig och kulturell förvandling. Därför behöver vi Gud. För att söka svar på vad kristen tro har att säga om hoten som tornar upp sig. För att hitta en vettig och hållbar hållning när våra livsvillkor förändras. Under april kommer Filadelfiakyrkan och Immanuelskyrkan tillsammans söka en kristen väg i dessa frågor. Vi kommer fördjupa oss i tron på den Gud som både skapar och räddar, framtidshoppet i Jesus Kristus och kärleken som leder oss till handling.
Ellen Hemström predikar om hopp i krisens tid. TRO, HOPP OCH KÄRLEK I KRISENS TID Vi står inför flera kriser samtidigt. Global uppvärmning, förlorad biologisk mångfald, förorening av vatten och hav är bara några exempel på existentiella hot mot vår jord. Vi kan inte överblicka vad detta kommer att innebära på sikt. Men vi kan inte ducka för oron och osäkerheten. Vad ska det bli av oss och jorden? Det handlar om vår existens, och om behovet av andlig och kulturell förvandling. Därför behöver vi Gud. För att söka svar på vad kristen tro har att säga om hoten som tornar upp sig. För att hitta en vettig och hållbar hållning när våra livsvillkor förändras. Under april kommer Filadelfiakyrkan och Immanuelskyrkan tillsammans söka en kristen väg i dessa frågor. Vi kommer fördjupa oss i tron på den Gud som både skapar och räddar, framtidshoppet i Jesus Kristus och kärleken som leder oss till handling.
Vi inleder en nytt predikotema om tro, hopp och kärlek i krisens tid. Åsa Molin predikar. TRO, HOPP OCH KÄRLEK I KRISENS TID Vi står inför flera kriser samtidigt. Global uppvärmning, förlorad biologisk mångfald, förorening av vatten och hav är bara några exempel på existentiella hot mot vår jord. Vi kan inte överblicka vad detta kommer att innebära på sikt. Men vi kan inte ducka för oron och osäkerheten. Vad ska det bli av oss och jorden? Det handlar om vår existens, och om behovet av andlig och kulturell förvandling. Därför behöver vi Gud. För att söka svar på vad kristen tro har att säga om hoten som tornar upp sig. För att hitta en vettig och hållbar hållning när våra livsvillkor förändras. Under april kommer Filadelfiakyrkan och Immanuelskyrkan tillsammans söka en kristen väg i dessa frågor. Vi kommer fördjupa oss i tron på den Gud som både skapar och räddar, framtidshoppet i Jesus Kristus och kärleken som leder oss till handling.
Under påsk kommer vi följa kyrkoårets texter och genom dessa slå följe med Jesus på väg mot korset. Predikningarna kommer utgå från Matteus skildring av Jesus sista dagar. Anton Fagerstedt predikar utifrån Matt 28:1-20.
Under påsk kommer vi följa kyrkoårets texter och genom dessa slå följe med Jesus på väg mot korset. Predikningarna kommer utgå från Matteus skildring av Jesus sista dagar. Ellen Hemström predikar utifrån Matt 27:32-56.
Under påsk kommer vi följa kyrkoårets texter och genom dessa slå följe med Jesus på väg mot korset. Predikningarna kommer utgå från Matteus skildring av Jesus sista dagar. Isak Spjuth inleder och predikar utifrån Matt 21:1-11.
Åsa Molin predikar. KÄNNETECKEN I predikotemat för februari och mars vill vi tala om församlingens kännetecken. Utifrån vår vision ”Ge vidare” vill vi fokusera på sju verb som beskriver den kristna församlingen och som vi önskar ska få känneteckna Filadelfia. Predikotexterna är hämtade från Paulus första brev till församlingen i Thessaloniki och utifrån det brevet vill vi tala om en församling som älskar, vittnar, lyssnar, hoppas, formas, går och tjänar.
Missionsmöte. Simeon Samuelsson predikar. KÄNNETECKEN I predikotemat för februari och mars vill vi tala om församlingens kännetecken. Utifrån vår vision ”Ge vidare” vill vi fokusera på sju verb som beskriver den kristna församlingen och som vi önskar ska få känneteckna Filadelfia. Predikotexterna är hämtade från Paulus första brev till församlingen i Thessaloniki och utifrån det brevet vill vi tala om en församling som älskar, vittnar, lyssnar, hoppas, formas, går och tjänar.
Anton Fagerstedt predikar utifrån 1 Thess 5:14-22.
KÄNNETECKEN I predikotemat för februari och mars vill vi tala om församlingens kännetecken. Utifrån vår vision ”Ge vidare” vill vi fokusera på sju verb som beskriver den kristna församlingen och som vi önskar ska få känneteckna Filadelfia. Predikotexterna är hämtade från Paulus första brev till församlingen i Thessaloniki och utifrån det brevet vill vi tala om en församling som älskar, vittnar, lyssnar, hoppas, formas, går och tjänar.
Evelina Erlandsson predikar utifrån 1 Thess 4:13-18.
KÄNNETECKEN I predikotemat för februari och mars vill vi tala om församlingens kännetecken. Utifrån vår vision ”Ge vidare” vill vi fokusera på sju verb som beskriver den kristna församlingen och som vi önskar ska få känneteckna Filadelfia. Predikotexterna är hämtade från Paulus första brev till församlingen i Thessaloniki och utifrån det brevet vill vi tala om en församling som älskar, vittnar, lyssnar, hoppas, formas, går och tjänar.
Henrik Wenell predikar utifrån 1 Thess 2:13. KÄNNETECKEN I predikotemat för februari och mars vill vi tala om församlingens kännetecken. Utifrån vår vision ”Ge vidare” vill vi fokusera på sju verb som beskriver den kristna församlingen och som vi önskar ska få känneteckna Filadelfia. Predikotexterna är hämtade från Paulus första brev till församlingen i Thessaloniki och utifrån det brevet vill vi tala om en församling som älskar, vittnar, lyssnar, hoppas, formas, går och tjänar.
Anton Fagerstedt predikar utifrån 1 Thess 1:5. KÄNNETECKEN I predikotemat för februari och mars vill vi tala om församlingens kännetecken. Utifrån vår vision ”Ge vidare” vill vi fokusera på sju verb som beskriver den kristna församlingen och som vi önskar ska få känneteckna Filadelfia. Predikotexterna är hämtade från Paulus första brev till församlingen i Thessaloniki och utifrån det brevet vill vi tala om en församling som älskar, vittnar, lyssnar, hoppas, formas, går och tjänar.
Ellen Hemström predikar utifrån 1 Thess 1:2, 2:7, 3:12-13 och 4:9-12. KÄNNETECKEN I predikotemat för februari och mars vill vi tala om församlingens kännetecken. Utifrån vår vision ”Ge vidare” vill vi fokusera på sju verb som beskriver den kristna församlingen och som vi önskar ska få känneteckna Filadelfia. Predikotexterna är hämtade från Paulus första brev till församlingen i Thessaloniki och utifrån det brevet vill vi tala om en församling som älskar, vittnar, lyssnar, hoppas, formas, går och tjänar.
Adina Wenell predikar utifrån Pred 3:13, Fil 4:10–20 och 1 Tim 6:9. BÖN I BRUSET Bön utgör kärnan i lärjungaskapet och är vårt personliga och gemensamma uttryck för gemenskap och kommunikation med Gud. I en värld som brusar och där listan på böneämnen kan göras lång kan Paulus ord vara igenkännande för oss: ”Vi vet ju inte hur vår bön egentligen bör vara…” (Rom 8:26–28). Mitt i detta brus finns det böner som vi alltid kan luta oss mot. Som en start på 2024 låter vi förkunnelsen utgå ifrån fyra böner som ständigt är relevanta för oss att be. Böner som vi tror kan forma, utmana och förändra våra liv och vår värld. Vi vill be om uthållighet – i en värld som är flyktig. Vi vill be om vishet – i en värld som är komplex. Vi vill be om ödmjukhet – i en värld som är stolt. Vi vill be om förnöjsamhet – i en värld som är girig. Det här är goda böner att be, för våra liv men också för vår värld.
Mikael Grenholm doktorerar och undervisar i kyrkohistoria och har även skrivit böcker om mirakler och i det här avsnittet ger han oss en inblick i den fascinerade gåva som tungotalet är.
Tommy Wasserman är professor i Nya Testamentets exegetik på ALT (Akademi för Ledarskap och Teologi) och ger oss en djupdykning i Hebreerbrevet som inleds med orden om att Gud har talat genom sin Son.
Jenny Petersson är bibellärare på Götabro bibelskolor och berättar om hur Gud talar i Bibeln, hur Gud talar till oss idag och hur vi kan göra för att vara säkra på att det är Gud som talar.
Anton Fagerstedt predikar utifrån Matt 5:5, Ps 51, Ps 25, Joh 1:19–34 och 3:22–30. BÖN I BRUSET Bön utgör kärnan i lärjungaskapet och är vårt personliga och gemensamma uttryck för gemenskap och kommunikation med Gud. I en värld som brusar och där listan på böneämnen kan göras lång kan Paulus ord vara igenkännande för oss: ”Vi vet ju inte hur vår bön egentligen bör vara…” (Rom 8:26–28). Mitt i detta brus finns det böner som vi alltid kan luta oss mot. Som en start på 2024 låter vi förkunnelsen utgå ifrån fyra böner som ständigt är relevanta för oss att be. Böner som vi tror kan forma, utmana och förändra våra liv och vår värld. Vi vill be om uthållighet – i en värld som är flyktig. Vi vill be om vishet – i en värld som är komplex. Vi vill be om ödmjukhet – i en värld som är stolt. Vi vill be om förnöjsamhet – i en värld som är girig. Det här är goda böner att be, för våra liv men också för vår värld.
Ellen Hemström predikar utifrån Kung 3:5–14, Kol 1:9, Jak 1:5 och Jak 3:17. BÖN I BRUSET Bön utgör kärnan i lärjungaskapet och är vårt personliga och gemensamma uttryck för gemenskap och kommunikation med Gud. I en värld som brusar och där listan på böneämnen kan göras lång kan Paulus ord vara igenkännande för oss: ”Vi vet ju inte hur vår bön egentligen bör vara…” (Rom 8:26–28). Mitt i detta brus finns det böner som vi alltid kan luta oss mot. Som en start på 2024 låter vi förkunnelsen utgå ifrån fyra böner som ständigt är relevanta för oss att be. Böner som vi tror kan forma, utmana och förändra våra liv och vår värld. Vi vill be om uthållighet – i en värld som är flyktig. Vi vill be om vishet – i en värld som är komplex. Vi vill be om ödmjukhet – i en värld som är stolt. Vi vill be om förnöjsamhet – i en värld som är girig. Det här är goda böner att be, för våra liv men också för vår värld.
Vi inleder den nya året med ett nytt tema - Bön i bruset. Lars Johansson predikar utifrån Kol 1:11, 1 Thess 5:17, Heb 12:1–13, Fil 3:13–14 och Rom 5:3–5. BÖN I BRUSET Bön utgör kärnan i lärjungaskapet och är vårt personliga och gemensamma uttryck för gemenskap och kommunikation med Gud. I en värld som brusar och där listan på böneämnen kan göras lång kan Paulus ord vara igenkännande för oss: ”Vi vet ju inte hur vår bön egentligen bör vara…” (Rom 8:26–28). Mitt i detta brus finns det böner som vi alltid kan luta oss mot. Som en start på 2024 låter vi förkunnelsen utgå ifrån fyra böner som ständigt är relevanta för oss att be. Böner som vi tror kan forma, utmana och förändra våra liv och vår värld. Vi vill be om uthållighet – i en värld som är flyktig. Vi vill be om vishet – i en värld som är komplex. Vi vill be om ödmjukhet – i en värld som är stolt. Vi vill be om förnöjsamhet – i en värld som är girig. Det här är goda böner att be, för våra liv men också för vår värld.
Henrik Wenell predikar utifrån Jes 9:7.
HAN KOMMER
Vi firar advent igen. Vi firar Messias ankomst och påminns om att han kommit till denna värld, att han ständigt kommer till oss och att han ska komma igen. Denna december vill vi *varje söndag* läsa den messianska profetian i Jes 9:1-7 och möta den Jesus som kommer till oss med riket som inte kan skakas. Textens historiska sammanhang är ett mörkt kapitel i israeliternas historia, ”ångest råder”, men profeten förkunnar att det folk som vandrar i mörkret ska se ett stort ljus! När Jesus föds i Betlehem är det ett annat mörkt kapitel i folkets historia – förtrycket under den romerska makten – men i mörkret sjunger änglarna om frid på jorden. 2023 följer ytterligare ett nytt mörkt kapitel i samma del av världen. Mörker, oroligheter, korrumperad makt och hopplöshet är vida utbrett över världen och är också en del av vardagen här i Sverige. Vår uppgift är att förkunna de goda nyheterna att han kommer med ljus, fred, makt och hopp! December är vårt tillfälle att trotsigt lovsjunga vår och hela världens frälsare och ta emot hans gåvor till oss och världen.
Ellen Hemström predikar utifrån Jes 9:4-5. HAN KOMMER Vi firar advent igen. Vi firar Messias ankomst och påminns om att han kommit till denna värld, att han ständigt kommer till oss och att han ska komma igen. Denna december vill vi *varje söndag* läsa den messianska profetian i Jes 9:1-7 och möta den Jesus som kommer till oss med riket som inte kan skakas. Textens historiska sammanhang är ett mörkt kapitel i israeliternas historia, ”ångest råder”, men profeten förkunnar att det folk som vandrar i mörkret ska se ett stort ljus! När Jesus föds i Betlehem är det ett annat mörkt kapitel i folkets historia – förtrycket under den romerska makten – men i mörkret sjunger änglarna om frid på jorden. 2023 följer ytterligare ett nytt mörkt kapitel i samma del av världen. Mörker, oroligheter, korrumperad makt och hopplöshet är vida utbrett över världen och är också en del av vardagen här i Sverige. Vår uppgift är att förkunna de goda nyheterna att han kommer med ljus, fred, makt och hopp! December är vårt tillfälle att trotsigt lovsjunga vår och hela världens frälsare och ta emot hans gåvor till oss och världen.
Anton Fagerstedt inleder decembers predikotema "Han kommer" och predikar utifrån Jes 9:2-3. HAN KOMMER Vi firar advent igen. Vi firar Messias ankomst och påminns om att han kommit till denna värld, att han ständigt kommer till oss och att han ska komma igen. Denna december vill vi *varje söndag* läsa den messianska profetian i Jes 9:1-7 och möta den Jesus som kommer till oss med riket som inte kan skakas. Textens historiska sammanhang är ett mörkt kapitel i israeliternas historia, ”ångest råder”, men profeten förkunnar att det folk som vandrar i mörkret ska se ett stort ljus! När Jesus föds i Betlehem är det ett annat mörkt kapitel i folkets historia – förtrycket under den romerska makten – men i mörkret sjunger änglarna om frid på jorden. 2023 följer ytterligare ett nytt mörkt kapitel i samma del av världen. Mörker, oroligheter, korrumperad makt och hopplöshet är vida utbrett över världen och är också en del av vardagen här i Sverige. Vår uppgift är att förkunna de goda nyheterna att han kommer med ljus, fred, makt och hopp! December är vårt tillfälle att trotsigt lovsjunga vår och hela världens frälsare och ta emot hans gåvor till oss och världen.
Adina Wenell predikar om tystnad och avskildhet. BORTOM BRÅTTOM Oavsett tid i livet så beskriver många sin tillvaro som ”intensiv” eller ”svår att få ihop”. Det finns en hälsosam typ av upptagenhet där ditt liv är fullt av saker som spelar roll, enligt den definitionen var Jesus själv upptagen. Problemet är inte när du har mycket att göra, problemet är när du har för mycket att göra och det enda sättet att hålla jämna steg är att skynda sig. Kanske är upptagenheten den främsta distraktionen för lärjungaskap i modern tid? För hur vårdar man trons liv när det inte finns någon tid? Hur kan Andens frukt växa fram i mitt liv om jag hela tiden är på språng? Jesus har gett människan en inbjudan till ett liv bortanför skyndsamheten och stressen. Han kallar sitt folk att lära av honom, genom att gå nära honom. I den här predikoserien vill vi göra just det, vi vill lyssna till det Jesus lär oss om livet tillsammans med honom. Vi vill gå nära honom och se vilka vanor som kännetecknade hans liv.
Pastor Anton Fagerstedt predikar. BORTOM BRÅTTOM Oavsett tid i livet så beskriver många sin tillvaro som ”intensiv” eller ”svår att få ihop”. Det finns en hälsosam typ av upptagenhet där ditt liv är fullt av saker som spelar roll, enligt den definitionen var Jesus själv upptagen. Problemet är inte när du har *mycket* att göra, problemet är när du har *för mycket* att göra och det enda sättet att hålla jämna steg är att skynda sig. Kanske är upptagenheten den främsta distraktionen för lärjungaskap i modern tid? För hur vårdar man trons liv när det inte finns någon tid? Hur kan Andens frukt växa fram i mitt liv om jag hela tiden är på språng? Jesus har gett människan en inbjudan till ett liv bortanför skyndsamheten och stressen. Han kallar sitt folk att lära av honom, genom att gå nära honom. I den här predikoserien vill vi göra just det, vi vill lyssna till det Jesus lär oss om livet tillsammans med honom. Vi vill gå nära honom och se vilka vanor som kännetecknade hans liv.
Ellen Hemström predikar. BORTOM BRÅTTOM Oavsett tid i livet så beskriver många sin tillvaro som ”intensiv” eller ”svår att få ihop”. Det finns en hälsosam typ av upptagenhet där ditt liv är fullt av saker som spelar roll, enligt den definitionen var Jesus själv upptagen. Problemet är inte när du har *mycket* att göra, problemet är när du har *för mycket* att göra och det enda sättet att hålla jämna steg är att skynda sig. Kanske är upptagenheten den främsta distraktionen för lärjungaskap i modern tid? För hur vårdar man trons liv när det inte finns någon tid? Hur kan Andens frukt växa fram i mitt liv om jag hela tiden är på språng? Jesus har gett människan en inbjudan till ett liv bortanför skyndsamheten och stressen. Han kallar sitt folk att lära av honom, genom att gå nära honom. I den här predikoserien vill vi göra just det, vi vill lyssna till det Jesus lär oss om livet tillsammans med honom. Vi vill gå nära honom och se vilka vanor som kännetecknade hans liv.
Kent Edefors predikar utifrån Rom 8:31-39. FÖRANKRING OCH FRIHET Som lärjungar behöver vi både veta vad vi har vårt fäste i och samtidigt ta emot den frihet som Gud vill ge oss. Att vara förankrad i Kristus innebär att ha en stabil grund, ett fast fundament på vilket vi kan bygga våra liv. Denna förankring bygger inte på våra egna ansträngningar eller prestationer, utan på Guds nåd och kärlek. Men vår förankring i Kristus innebär inte att vi är bundna eller instängda. Tvärtom, det öppnar upp för en djupgående frihet. Denna kombination visar att vi både har en dynamisk grund och en djupt rotad frihet. Och att detta hör ihop.
Ungdomspastor Adina Wenell predikar.
Anton Fagerstedt predikar utifrån Rom 8:28-34. FÖRANKRING OCH FRIHET Som lärjungar behöver vi både veta vad vi har vårt fäste i och samtidigt ta emot den frihet som Gud vill ge oss. Att vara förankrad i Kristus innebär att ha en stabil grund, ett fast fundament på vilket vi kan bygga våra liv. Denna förankring bygger inte på våra egna ansträngningar eller prestationer, utan på Guds nåd och kärlek. Men vår förankring i Kristus innebär inte att vi är bundna eller instängda. Tvärtom, det öppnar upp för en djupgående frihet. Denna kombination visar att vi både har en dynamisk grund och en djupt rotad frihet. Och att detta hör ihop.
Vi fortsätter höstens predikotema "Förankring och frihet”. Ellen Hemström predikar utifrån Rom 8:9-11. FÖRANKRING OCH FRIHET Som lärjungar behöver vi både veta vad vi har vårt fäste i och samtidigt ta emot den frihet som Gud vill ge oss. Att vara förankrad i Kristus innebär att ha en stabil grund, ett fast fundament på vilket vi kan bygga våra liv. Denna förankring bygger inte på våra egna ansträngningar eller prestationer, utan på Guds nåd och kärlek. Men vår förankring i Kristus innebär inte att vi är bundna eller instängda. Tvärtom, det öppnar upp för en djupgående frihet. Denna kombination visar att vi både har en dynamisk grund och en djupt rotad frihet. Och att detta hör ihop.
I dagens gudstjänst avskiljer vi Adina och Henrik Wenell till ungdomspastorer i församlingen. Henrik predikar.
Vi fortsätter höstens predikotema "Förankring och frihet”. Bert Ingelsten predikar utifrån Rom 8:26-27. FÖRANKRING OCH FRIHET Som lärjungar behöver vi både veta vad vi har vårt fäste i och samtidigt ta emot den frihet som Gud vill ge oss. Att vara förankrad i Kristus innebär att ha en stabil grund, ett fast fundament på vilket vi kan bygga våra liv. Denna förankring bygger inte på våra egna ansträngningar eller prestationer, utan på Guds nåd och kärlek. Men vår förankring i Kristus innebär inte att vi är bundna eller instängda. Tvärtom, det öppnar upp för en djupgående frihet. Denna kombination visar att vi både har en dynamisk grund och en djupt rotad frihet. Och att detta hör ihop.
Vi fortsätter predikotema "Förankring och frihet”.
Anton Fagerstedt predikar utifrån Rom 8:22-27. FÖRANKRING OCH FRIHET Som lärjungar behöver vi både veta vad vi har vårt fäste i och samtidigt ta emot den frihet som Gud vill ge oss. Att vara förankrad i Kristus innebär att ha en stabil grund, ett fast fundament på vilket vi kan bygga våra liv. Denna förankring bygger inte på våra egna ansträngningar eller prestationer, utan på Guds nåd och kärlek. Men vår förankring i Kristus innebär inte att vi är bundna eller instängda. Tvärtom, det öppnar upp för en djupgående frihet. Denna kombination visar att vi både har en dynamisk grund och en djupt rotad frihet. Och att detta hör ihop.
Ellen Hemström predikar.
Andra söndagen med predikotema "Förankring och frihet”. Tilda Enell predikar utifrån Rom 8:12-21. FÖRANKRING OCH FRIHET Som lärjungar behöver vi både veta vad vi har vårt fäste i och samtidigt ta emot den frihet som Gud vill ge oss. Att vara förankrad i Kristus innebär att ha en stabil grund, ett fast fundament på vilket vi kan bygga våra liv. Denna förankring bygger inte på våra egna ansträngningar eller prestationer, utan på Guds nåd och kärlek. Men vår förankring i Kristus innebär inte att vi är bundna eller instängda. Tvärtom, det öppnar upp för en djupgående frihet. Denna kombination visar att vi både har en dynamisk grund och en djupt rotad frihet. Och att detta hör ihop.
Vi inleder höstens predikotema "Förankring och frihet”. Mikael Tellbe predikar utifrån Rom 8:1-9. FÖRANKRING OCH FRIHET Som lärjungar behöver vi både veta vad vi har vårt fäste i och samtidigt ta emot den frihet som Gud vill ge oss. Att vara förankrad i Kristus innebär att ha en stabil grund, ett fast fundament på vilket vi kan bygga våra liv. Denna förankring bygger inte på våra egna ansträngningar eller prestationer, utan på Guds nåd och kärlek. Men vår förankring i Kristus innebär inte att vi är bundna eller instängda. Tvärtom, det öppnar upp för en djupgående frihet. Denna kombination visar att vi både har en dynamisk grund och en djupt rotad frihet. Och att detta hör ihop.
Välkommen till installationsgudstjänst. Vi har glädjen att välkomna Anton Fagerstedt som ny pastor i församlingen.
Vi fortsätter predikotemat: Lär känna den helige Ande. Tilda Arvidsson predikar utifrån Apg 6:1-10 samt 9:31. Det är genom den helige Ande som Jesus blir närvarande i våra liv. Det är Anden som vitaliserar och förnyar vår tro på Jesus och som skapar längtan efter vad han själv vill vara för oss – det som Fadern har lovat, det som Jesus uppmanade sina lärjungar att vänta på. Liksom i Apostlagärningarna är Anden för oss nyckeln till glädje, gemenskap, visdom, bön, frihet och mycket mer. Därför uppmanar vi nu varandra i Filadelfia: LÄR KÄNNA DEN HELIGE ANDE
Vi fortsätter predikotemat: Lär känna den helige Ande. Markus Sand predikar utifrån Apg 16:6-10. Det är genom den helige Ande som Jesus blir närvarande i våra liv. Det är Anden som vitaliserar och förnyar vår tro på Jesus och som skapar längtan efter vad han själv vill vara för oss – det som Fadern har lovat, det som Jesus uppmanade sina lärjungar att vänta på. Liksom i Apostlagärningarna är Anden för oss nyckeln till glädje, gemenskap, visdom, bön, frihet och mycket mer. Därför uppmanar vi nu varandra i Filadelfia: LÄR KÄNNA DEN HELIGE ANDE
Vi fortsätter predikotemat: Lär känna den helige Ande. Ellen Hemström predikar utifrån Apg 1:6-11. Det är genom den helige Ande som Jesus blir närvarande i våra liv. Det är Anden som vitaliserar och förnyar vår tro på Jesus och som skapar längtan efter vad han själv vill vara för oss – det som Fadern har lovat, det som Jesus uppmanade sina lärjungar att vänta på. Liksom i Apostlagärningarna är Anden för oss nyckeln till glädje, gemenskap, visdom, bön, frihet och mycket mer. Därför uppmanar vi nu varandra i Filadelfia: LÄR KÄNNA DEN HELIGE ANDE
Vi fortsätter predikotemat: Lär känna den helige Ande. Mikael Tellbe predikar utifrån Apg 2:1-13. Det är genom den helige Ande som Jesus blir närvarande i våra liv. Det är Anden som vitaliserar och förnyar vår tro på Jesus och som skapar längtan efter vad han själv vill vara för oss – det som Fadern har lovat, det som Jesus uppmanade sina lärjungar att vänta på. Liksom i Apostlagärningarna är Anden för oss nyckeln till glädje, gemenskap, visdom, bön, frihet och mycket mer. Därför uppmanar vi nu varandra i Filadelfia: LÄR KÄNNA DEN HELIGE ANDE
Vi fortsätter predikotemat: Lär känna den helige Ande. Markus Sand predikar utifrån Apg 10:34-48. Det är genom den helige Ande som Jesus blir närvarande i våra liv. Det är Anden som vitaliserar och förnyar vår tro på Jesus och som skapar längtan efter vad han själv vill vara för oss – det som Fadern har lovat, det som Jesus uppmanade sina lärjungar att vänta på. Liksom i Apostlagärningarna är Anden för oss nyckeln till glädje, gemenskap, visdom, bön, frihet och mycket mer. Därför uppmanar vi nu varandra i Filadelfia: LÄR KÄNNA DEN HELIGE ANDE
Vi fortsätter predikotemat: Lär känna den helige Ande. Ellen Hemström predikar utifrån Apg 2:41-47. Det är genom den helige Ande som Jesus blir närvarande i våra liv. Det är Anden som vitaliserar och förnyar vår tro på Jesus och som skapar längtan efter vad han själv vill vara för oss – det som Fadern har lovat, det som Jesus uppmanade sina lärjungar att vänta på. Liksom i Apostlagärningarna är Anden för oss nyckeln till glädje, gemenskap, visdom, bön, frihet och mycket mer. Därför uppmanar vi nu varandra i Filadelfia: LÄR KÄNNA DEN HELIGE ANDE
Andra söndagen med predikotema: Lär känna den helige Ande. Bert Ingelsten predikar utifrån Apg 2:37-40. Det är genom den helige Ande som Jesus blir närvarande i våra liv. Det är Anden som vitaliserar och förnyar vår tro på Jesus och som skapar längtan efter vad han själv vill vara för oss – det som Fadern har lovat, det som Jesus uppmanade sina lärjungar att vänta på. Liksom i Apostlagärningarna är Anden för oss nyckeln till glädje, gemenskap, visdom, bön, frihet och mycket mer. Därför uppmanar vi nu varandra i Filadelfia: LÄR KÄNNA DEN HELIGE ANDE
Vi inleder vårens predikotema Lär känna den helige Ande. Anders Sundström predikar utifrån Apg 1:1-5. Det är genom den helige Ande som Jesus blir närvarande i våra liv. Det är Anden som vitaliserar och förnyar vår tro på Jesus och som skapar längtan efter vad han själv vill vara för oss – det som Fadern har lovat, det som Jesus uppmanade sina lärjungar att vänta på. Liksom i Apostlagärningarna är Anden för oss nyckeln till glädje, gemenskap, visdom, bön, frihet och mycket mer. Därför uppmanar vi nu varandra i Filadelfia: LÄR KÄNNA DEN HELIGE ANDE
Hans Lindstrand predikar utifrån Joh 20:24-31.
Pastor Ellen Hemström predikar utifrån Joh 20:1-10.
Predikan från långfredagsgudstjänst i Filadelfiakyrkan i Örebro. Bert Ingelsten predikar utifrån Joh 19:17-37.
Marcus Sand predikar utifrån Joh 12:1-16.
Universitetspastor Isak Spjuth predikar utifrån Luk 1:46-55.
Sara Hjalmarsson predikar utifrån Matt 18:1-5.
Sista söndagen med temat "Ge vidare".
Ellen Hemström predikar utifrån Ef 2:11-21 och Joh 14:1-3.
GE VIDARE Uppmaningen att ge vidare har sin början i att Gud ger sig själv till oss. Vi kan bara ge vidare genom att först få ta emot. Genom att både få ta emot och ge vidare kommer vi upptäcka mer av hur Gud verkar i världen. När församlingen genom att tjäna ger vidare Guds kärlek, Guds ord och Andens gåvor till alla folk, alla generationer och till hela människan innebär det en fördjupning inåt för oss som enskilda och tillsammans, men också att vi rör oss mot ett nytt och större vi.
Femte söndagen med predikotemat "Ge vidare".
Markus Sand predikar om gästfrihet som missionell handling utifrån texterna om Abraham och gästerna, och att godta varandra (Rom 15:7).
GE VIDARE Uppmaningen att ge vidare har sin början i att Gud ger sig själv till oss. Vi kan bara ge vidare genom att först få ta emot. Genom att både få ta emot och ge vidare kommer vi upptäcka mer av hur Gud verkar i världen. När församlingen genom att tjäna ger vidare Guds kärlek, Guds ord och Andens gåvor till alla folk, alla generationer och till hela människan innebär det en fördjupning inåt för oss som enskilda och tillsammans, men också att vi rör oss mot ett nytt och större vi.
Fjärde söndagen med vårt predikotema "Ge vidare". Bert Ingelsten predikar.
GE VIDARE
Uppmaningen att ge vidare har sin början i att Gud ger sig själv till oss. Vi kan bara ge vidare genom att först få ta emot. Genom att både få ta emot och ge vidare kommer vi upptäcka mer av hur Gud verkar i världen. När församlingen genom att tjäna ger vidare Guds kärlek, Guds ord och Andens gåvor till alla folk, alla generationer och till hela människan innebär det en fördjupning inåt för oss som enskilda och tillsammans, men också att vi rör oss mot ett nytt och större vi.
Tredje gudstjänsten med predikotemat "Ge vidare". Mikael Hallenius predikar utifrån Joh 4.
GE VIDARE Uppmaningen att ge vidare har sin början i att Gud ger sig själv till oss. Vi kan bara ge vidare genom att först få ta emot. Genom att både få ta emot och ge vidare kommer vi upptäcka mer av hur Gud verkar i världen. När församlingen genom att tjäna ger vidare Guds kärlek, Guds ord och Andens gåvor till alla folk, alla generationer och till hela människan innebär det en fördjupning inåt för oss som enskilda och tillsammans, men också att vi rör oss mot ett nytt och större vi.
Andra söndagen med vårt predikotema "Ge vidare". Sara Hjalmarsson predikar utifrån Matt 9:35-38.
GE VIDARE Uppmaningen att ge vidare har sin början i att Gud ger sig själv till oss. Vi kan bara ge vidare genom att först få ta emot. Genom att både få ta emot och ge vidare kommer vi upptäcka mer av hur Gud verkar i världen. När församlingen genom att tjäna ger vidare Guds kärlek, Guds ord och Andens gåvor till alla folk, alla generationer och till hela människan innebär det en fördjupning inåt för oss som enskilda och tillsammans, men också att vi rör oss mot ett nytt och större vi.
Vi inleder vårt nya predikotema “‘Ge vidare”.
Uppmaningen att ge vidare har sin början i att Gud ger sig själv till oss. Vi kan bara ge vidare genom att först få ta emot. Genom att både få ta emot och ge vidare kommer vi upptäcka mer av hur Gud verkar i världen. När församlingen genom att tjäna ger vidare Guds kärlek, Guds ord och Andens gåvor till alla folk, alla generationer och till hela människan innebär det en fördjupning inåt för oss som enskilda och tillsammans, men också att vi rör oss mot ett nytt och större vi.
När vi nu börjar ett nytt år med en månad som vi vill ska präglas av bön, slår vi följe med Jesus in i bönens värld. Vi vill lära oss att be med honom och med en förnyad och gemensam längtan: Herre lär oss att be!
När vi nu börjar ett nytt år med en månad som vi vill ska präglas av bön, slår vi följe med Jesus in i bönens värld. Vi vill lära oss att be med honom och med en förnyad och gemensam längtan: Herre lär oss att be!
När vi nu börjar ett nytt år med en månad som vi vill ska präglas av bön, slår vi följe med Jesus in i bönens värld. Vi vill lära oss att be med honom och med en förnyad och gemensam längtan: Herre lär oss att be!
När vi nu börjar ett nytt år med en månad som vi vill ska präglas av bön, slår vi följe med Jesus in i bönens värld. Vi vill lära oss att be med honom och med en förnyad och gemensam längtan: Herre lär oss att be!
Under adventstiden firar vi det oerhörda att Gud kommer till oss i Jesus Kristus. I år vill vi rikta särskilt fokus på att Jesus är den som kommer med fred. I Jesaja kapitel 9 står det ”och detta är hans namn: Allvis härskare, Gudomlig hjälte, Evig fader, Fredsfurste.” Detta är hämtat från ett profetiskt sammanhang som vi återvänder till under julen där vi också läser: Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus… Ty ett barn har fötts, en son är oss given. Idag predikar Sara Hjalmarsson utifrån Jesaja 9:2-7.
Under adventstiden firar vi det oerhörda att Gud kommer till oss i Jesus Kristus. I år vill vi rikta särskilt fokus på att Jesus är den som kommer med fred. I Jesaja kapitel 9 står det ”och detta är hans namn: Allvis härskare, Gudomlig hjälte, Evig fader, Fredsfurste.” Detta är hämtat från ett profetiskt sammanhang som vi återvänder till under julen där vi också läser: Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus… Ty ett barn har fötts, en son är oss given. Idag predikar Bert Ingelsten utifrån Mark 1:14-15 samt Rom 14:17.
Under adventstiden firar vi det oerhörda att Gud kommer till oss i Jesus Kristus. I år vill vi rikta särskilt fokus på att Jesus är den som kommer med fred. I Jesaja kapitel 9 står det ”och detta är hans namn: Allvis härskare, Gudomlig hjälte, Evig fader, Fredsfurste.” Detta är hämtat från ett profetiskt sammanhang som vi återvänder till under julen där vi också läser: Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus… Ty ett barn har fötts, en son är oss given. Luk 4:16-23 samt Sakarja 9:9-12
I den tredje och sista gudstjänsten med aktuella ämnen predikar vår föreståndare Ellen Hemström om kriminalitet. Gud vill rättvisa och helhet. Kallelsen att vara en gemenskap som orkar vara generös och välkomnande, visar en annan väg än misstänksamhet och hämnd.
I den andra gudstjänsten av aktuella ämnen predikar teologen Åsa Molin om kriget. Gud vill fred för världen. Kallelsen att verka för fred utmanar oss att be och förtrösta så att vi inte förlamas av rädsla och oro, men också att tillsammans med Gud göra fred.
I den första gudstjänsten av aktuella ämnen predikar Bert Ingelsten om klimatförändringarna. Bland annat utifrån 1 Mos 2:15 och Joh 1:1-14.
I den sista gudstjänsten på temat "Enhet" predikar Ludvig Nyman utifrån 1 Korinthierbrevet 12:12-20.
I det tredje och sista avsnittet får vi lyssna till Mikael Tellbe, docent och lektor vid Akademi för ledarskap och teologi. Han kommer att tala undervisa om ledarskap.
I denna fjärde gudstjänst på temat enhet predikar Annelie Dagernäs utifrån Romarbrevet 12:1-9.
I det andra avsnittet får vi lyssna till Maria Karlsson, adjunkt vid Akademi för ledarskap och teologi. Hon kommer att tala undervisa om diakoni.
I den tredje gudstjänsten på temat Enhet predikar vår ungdomspastor Sara Hjalmarsson utifrån 1 Petrusbrevet 4:7-11
I det första avsnittet får vi lyssna till Roland Spjuth som är lärare och teologi vid ALT. Han kommer att tala utifrån uttrycket försoning.
I denna gudstjänst för alla åldrar predikar vår föreståndare Ellen Hemström utifrån temat Enhet i församlingen.
Vi påbörjar denna veckan vårt nya tema "Enhet". Vår pastor Bert Ingelsten predikar utifrån Efesierbrevet kap 4 och kap 2.
Vår pastor Bert Ingelsten predikar i denna sista gudstjänst på temat "Lär känna Gud".
Vår ungdomspastor Sara Hjalmarsson predikar denna valsöndag utifrån Joh 14 om att lära känna anden i den fjärde gudstjänsten på temat "Lär känna Gud".
Teologen och författaren Mikael Tellbe predikar utifrån temat "lär känna Sonen". Vår tredje gudstjänst i serien "Lär känna Gud".
Vår föreståndare Ellen Hemström predikar utifrån Jesaja 40 i den andra gudstjänsten på temat "Lär känna Gud".
Vår pastor Bert Ingelsten predikar utifrån Jesaja 40 om det livslånga lärandet i denna första gudstjänst på temat "Lär känna Gud".
Vi påbörjar vårt predikotema "Guds rike bryter fram". I en adventsgudstjänst för hela familjen med mycket musik predikar Anders Sundström om "Kungen".
Vi fortsätter vårt predikotema "Hur visar sig tron?". I veckans gudstjänst predikar Staffan Jenemark utifrån "Hur visar sig tron i Brasilien?".
Vi fortsätter vårt predikotema "Hur visar sig tron?". I veckans gudstjänst predikar vår utsända Japan-missionär Kent Edefors utifrån "Hur visar sig tron i Japan?".
Vi fortsätter vårt predikotema "Hur visar sig tron?". I denna gudstjänst predikar vår avgående pastor Anders Sundström sin sista predikan utifrån "Hur visar sig tron när vi ber?" (Jakobsbrev 5:13-18).
Vi avslutar vårt predikotema "Hur visar sig tron?". I temats sista gudstjänst predikar vår föreståndare Ellen Hemström utifrån "Hur visar sig tron när vi bråkar?" (Jakobsbrev 4:1-12).
Vi fortsätter vårt predikotema "Hur visar sig tron?". I vår tredje gudstjänst predikar vår pastor Isak Spjuth utifrån "Hur visar sig tron i det vi säger?" (Jakobsbrev 3:13-18).
Vi fortsätter vårt predikotema "Hur visar sig tron?". I vår andra gudstjänst predikar föreståndare Ellen Hemström utifrån "Hur visar sig tron i handling?" (Jakobsbrev 2:14-26).
Vi påbörjar vårt predikotema "Hur visar sig tron?". I den första gudstjänsten predikar Ludvig Nyman utifrån "Hur visar sig tron i prövning?" (Jakobsbrev 1).
Predikan av gästande Mattias Martinsson från Compassion.
Vi avslutar vårt predikotema "Vår stadiga grund" (Hebreerbrevet 4:14-16, 5:5b-10). Anders Sundström predikar.
Vi fortsätter vårt predikotema "Vår stadiga grund" (Uppenbarelseboken 5:1-14). Åsa Molin predikar.
Vi fortsätter vårt predikotema "Vår stadiga grund" (Filipperbrevet 2:1-11).
Vi påbörjar vårt predikotema "Vår stadiga grund" (Kolosserbrevet 1:13-22). Vår ungdomspastor Isak Spjuth predikar.
Det här är STÅ TILLSAMMANS, en podcast om ledarskap av Filadelfia för Filadelfia med Ellen Hemström och Isak Spjuth.
Pilotavsnittet i poddserien där alla avsnitt släpps samtidigt. Vi pratar ledarskap. Vi pratar kristet ledarskap. Vi pratar ledarskap i Filadelfiakyrkan i Örebro. Du får svar på vem den här poddserien är till för och om det verkligen behövs en ledarpodd till?
Det här är STÅ TILLSAMMANS, en podcast om ledarskap av Filadelfia för Filadelfia med Ellen Hemström och Isak Spjuth.
Vilken ledarkultur vill vi ska prägla vår församling? Det här är avsnittet när pastorerna inte riktigt kan hålla sig ifrån att predika lite. Givetvis i tre punkter. Vi pratar om att vi vill se ett tjänande, överlåtet och modigt ledarskap. Dessutom får vi svar på vad som egentligen gömmer sig bakom den låsta dörren i källaren.
Det här är STÅ TILLSAMMANS, en podcast om ledarskap av Filadelfia för Filadelfia med Ellen Hemström och Isak Spjuth.
Likt Mose stammar vi nog alla fram våra ursäkter och undanflykter när Gud kallar. Här pratar vi om några av dem innan vi med tveksam framgång testar poddformatets gyllene snitt: listan. Vi listar våra fyra(!) bästa konkreta tips för dig som ledare! Dessutom får vi reda på hur dålig Isak egentligen är på att uttala namnen på asiatiska maträtter.
Det här är STÅ TILLSAMMANS, en podcast om ledarskap av Filadelfia för Filadelfia med Ellen Hemström och Isak Spjuth.
Podden får besök! Vi pratar med Fredrik Wenell, vår expert på ledarskap och frikyrkans historia. Det blir ett svep över 150år för att se vad vi som frikyrka har packat med oss i vår ledarskapsryggsäck. Här nämns såväl jungfruföreningar och föreståndare med helskägg, som entreprenörer och platta ledarstrukturer. Vi spanar både bakåt och framåt på jakt efter utmaningar och möjligheter för kristet ledarskap!
Predikan av Anders Sundström den 13 juni 2021.
Mark 14:32-42.
Se gärna vår introduktion i temat på YouTube, klicka här!
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Ellen Hemström den 6 juni 2021.
Mark 14:3-8.
Se gärna vår introduktion i temat på YouTube, klicka här!
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Julia Forsberg den 30 maj 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Lovisa Ellehammer den 23 maj 2021.
Mark 12:29-34.
Se gärna vår introduktion i temat på YouTube, klicka här!
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Anders Sundström den 16 maj 2021.
Mark 10:17-31.
Se gärna vår introduktion i temat på YouTube, klicka här!
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Mikael Tellbe den 9 maj 2021.
Mark 8:27-34.
Se gärna vår introduktion i temat på YouTube, klicka här!
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Ellen Hemström den 2 maj 2021.
Mark 6:30-44.
Se gärna vår introduktion i temat på YouTube, klicka här!
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Sara Hjalmarsson den 25 april 2021.
Mark 4:1-20.
Se gärna vår introduktion i temat på YouTube, klicka här!
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Isak Spjuth den 18 april 2021.
Mark 2:1-17.
Se gärna vår introduktion i temat på YouTube, klicka här!
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Anders Sundström den 11 april 2021.
Mark 1:1-28.
Se gärna vår introduktion i temat på YouTube, klicka här!
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Ellen Hemström den 4 april 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Isak Spjuth den 2 april 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Anders Sundström den 28 mars 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Isak Spjuth den 21 mars 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Lars Johansson den 14 mars 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Ellen Hemström den 7 mars 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Anders Sundström den 28 feb 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Victor John den 21 feb 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Ellen Hemström den 14 feb 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Anders Sundström den 7 feb 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Ellen Hemström den 31 januari 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Anders Sundström den 24 januari 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Ludvig Nyman den 17 januari 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Isak Spjuth den 10 januari 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Anders Sundström den 3 januari 2021.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Lars-Erik Jonsson den 20 dec 2020.
Sef 3:14-17.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Anders Sundström den 13 dec 2020.
Jes 29:17-24.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Isak Spjuth den 6 dec 2020.
2 Kor 5:1-5.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Ellen Hemström den 29 nov 2020.
Sak 9:9-10 (Matt 21:1-9).
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Isak Spjuth den 15 november 2020. Detta är den fjärde och avslutande delen i vårt predikotema "Goda relationer". Du hittar vårt samtalsmaterial till predikotemat här!
Ef 6:5-9.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Ellen Hemström den 15 november 2020. Detta är den tredje delen i vårt predikotema "Goda relationer". Du hittar vårt samtalsmaterial till predikotemat här!
Ef 6:1-4.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Anders Sundström den 8 november 2020. Detta är den andra delen i vårt predikotema "Goda relationer". Du hittar vårt samtalsmaterial till predikotemat här!
Ef 5:21-32.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Anna-Maria Jonsson den 1 november 2020. Detta är den första delen i vårt predikotema "Goda relationer".
Joh 15:12-17.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Jonas Lundquist den 25 oktober 2020. Detta är den nionde och avslutande delen i vårt predikotema "Kom hem"!
Joh 14:1–6
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Isak Spjuth den 18 oktober 2020. Detta är den åttonde delen i vårt predikotema "Kom hem"!
Rom 15:1-6.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Peter Paulsson den 11 oktober 2020. Detta är den sjunde delen i vårt predikotema "Kom hem"!
Luk 15:11–24.
Du kan även fira gudstjänst med oss LIVE söndagar kl 11:00 på vår YouTube-kanal, Filadelfiakyrkan Örebro!
Predikan av Ellen Hemström den 4 oktober 2020. Detta är den sjätte delen i vårt predikotema "Kom hem"!
1 Mos 37–45.
Predikan av Anders Sundström den 27 september 2020. Detta är den femte delen i vårt predikotema "Kom hem"!
Matt 12:46–50.
Stina Lindberg - Sång
Mikael Linder - Fiol, sång
Jarl Furingsten - Gitarr
Predikan av Isak Spjuth den 20 september 2020. Detta är den fjärde delen i vårt predikotema "Kom hem"!
Predikan av Ellen Hemström den 13 september 2020. Detta är den tredje delen i vårt nya predikotema "Kom hem"!
Jer 29:5-14.
Predikan av Ellen Hemström den 30 augusti 2020. Detta är den första delen i vårt nya predikotema "Kom hem"!
Predikan av Anders Sundström den 7 juni 2020. Detta är den första delen i vårt nya predikotema "Vad gör den helige Ande?". Du kan även se gudstjänsten på vår YouTube-kanal "Filadelfiakyrkan Örebro", klicka här!
1 Kor 13:1-13.
Predikan av Lovisa Ellehammer den 31 maj 2020. Detta är den sjätte och avslutande delen i vårt predikotema "Tro, hopp och kärlek". Du kan även se gudstjänsten på vår YouTube-kanal "Filadelfiakyrkan Örebro", klicka här!
1 Kor 13:1-13.
Predikan av Hanna Wärlegård den 24 maj 2020. Detta är femte delen i vårt predikotema "Tro, hopp och kärlek". Du kan även se gudstjänsten på vår YouTube-kanal "Filadelfiakyrkan Örebro", klicka här!
Rom 5:5-8.
Predikan av Victor John den 17 maj 2020. Detta är fjärde delen i vårt predikotema "Tro, hopp och kärlek". Du kan även se gudstjänsten på vår YouTube-kanal "Filadelfiakyrkan Örebro", klicka här!
Rom 8:24-28.
Predikan av Anders Sundström den 3 maj 2020. Detta är tredje delen i vårt predikotema "Tro, hopp och kärlek". Du kan även se gudstjänsten på vår YouTube-kanal "Filadelfiakyrkan Örebro", klicka här!
Rom 8:24-28.
Predikan av Ellen Hemström den 26 april 2020. Detta är andra delen i vårt nya predikotema "Tro, hopp och kärlek"! Du kan även se gudstjänsten på YouTube!
Luk 17:5-6.
Predikan av Anders Sundström den 19 april 2020. Detta är första delen i vårt nya predikotema "Tro, hopp och kärlek"! Du kan även se gudstjänsten på YouTube!
Luk 24:13-25.
Predikan av Ellen Hemström den 12 april 2020. Klicka här för att se gudstjänsten på vår YouTube-kanal!
Predikan av Lars Johansson den 5 april 2020. Klicka här för att se gudstjänsten på vår YouTube-kanal!
Matt 21:1-11.
Predikan av Anders Sundström den 29 mars 2020.
Ps 121.
Den här predikan finns även på vår inspelade gudstjänst som finns publicerad på vår YouTube-kanal! Klicka här för att se den gudstjänsten, och passa även på att prenumerera på kanalen!
Predikan av Ellen Hemström den 8 mars 2020. Spoken word poetry framförd av Erica Spjuth.
1 Kor 12:12-26.
Predikan av Anders Sundström den 1 mars 2020.
2 Tim 1:1-5.
Predikan av Scott Breslin den 23 feb 2020.
Predikan av Ellen Hemström den 15 feb 2020.
Predikan av Mikael Tellbe den 12 jan 2020.
Matteus 4:23-25.
Predikan av Anders Sundström den 5 jan 2020.
2 Kung 5:1-19.
Predikan av Anders Sundström den 24 november 2019.
Matt 24:29-31; Ps 102:26-29.
Predikan av Linalie Newman den 17 november 2019.
Matt 6:25-34.
Predikan av Isak Spjuth den 10 november 2019.
2 Mos 19:16-25.
Predikan av Hanna Wärlegård den 3 november 2019.
1 Joh 4:16-21.
Predikan av Anders Sundström den 13 oktober 2019.
Predikan av Isak Spjuth den 6 oktober 2019.
Predikan av Isak Spjuth den 31 augusti 2019.
Predikan av Anders Sundström den 18 maj 2019.
Predikan av Anders Sundström den 4 maj 20019.
Predikan av Isak Spjuth den 27 april 2019.
Predikan av Anders Sundström på påskdagen den 20 april 2019.
Predikan av Jörgen Lundberg den 13 april 2019.
Predikan av Ludvig Nyman den 6 april 2019.
Predikan av Anders Sundström den 30 mars 2019.
Predikan av Barbro Nyström den 23 mars 2019.
Predikan av Isak Spjuth den 16 mars 2019.
Predikan av Ellen Hemström den 9 mars 2019.
Predikan av Mikael Tellbe den 23 februari 2019.
Predikan av Anders Sundström den 16 februari 2019.
Predikan av Ellen Hemström den 2 februari 2019.
Predikan av Isak Spjuth den 26 januari 2019.
Predikan av Ellen Hemström den 19 januari 2019.
Predikan av Mikael Hallenius den 12 januari 2019.
Predikan av Anders Sundström den 5 januari 2019.
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.