Avsnitt 131:
Vi pratar om hur förläggaren går tillbaka till sin källa, hur en del författare är skamlösa i sin marknadsföring, stöter på en hybridförläggare som bygger upp sig själv och lyfter en intressant krönika om bristen på skolbibliotek.
Förläggaren startar en klassikerserie med kvinnliga 1900-talsförfattare. Om journalisten inte tar fel kommer det att ge utslag på Richterskalan i bokbranschen. Inte minst med tanke på vem som gör det. Vi börjar i det lilla och åtminstone journalisten räknar med att det blir ett samtalsämne för kommande poddar.
Vi vet att Internet är en guldgruva för egenkära, oreflekterande och självupptagna själar och vi vet också att gränserna för vad som anses vara ett okey beteende i offentligheten sedan länge är bortplockade på nätet. Så vi är inte förvånade när vi hittar en del tondöva författare i den världen.
En förläggare för ett par hybridförlag känner behovet att, i en opinionsartikel, berätta för omvärlden att han tillhör framtiden, att författarna i allt större antal ser igenom de traditionella förlagen som snart tillhör historien. Tonen är allvarlig och artikeln innehåller en del reflektioner av betydelse. Så varför känns det hela som ett skämt? Journalisten anar en PR-byrå i kulisserna, en byrå utan kunskap om branschen.
Till det ett par kortare inslag om en ny spännande multimedieplattform och en hyllning till skolbiblioteket.
Innehåll:
00 24 – Det trodde ni inte
11 01 – Ekokammare för narcissister
15 09 – En tondöv säljpitch
20 09 – En intressant tysk multimediesatsning
22 49 – Det här med skolbibliotek