Hallå Charlotta på Spriteriet, här i avsnitt 120 träffas vi på Drinkmässan i Göteborg 2024 och snackar lite cocktails, säsongstillverkning och det senaste samarbetet med Sandberg Drinks Lab - Hallon & Ros Elixir. Sommar på flaska som de själva säger! Det är en stilla färdigblandad drink om 200 ml som är redo att serveras direkt från kylen, eller på rikligt med is. Som bas hittar vi en rosé vermouth gjord på rosévin från tyska Weingut Knauss, där smultron och jordgubbar trängs med varandra i symbios med syra. Detta ger en vinös och rik bas som sedan smaksatts med massor av hallon, ros och syrajusterat äpple för en fin fräschör. Vidare har drinken kryddats med örter vi tycker mycket om, bland annat en trogen favorit - myskmadran.
TACK FÖR ATT DU LYSSNAR!
ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR.
Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det till [email protected].
Programledare: Joacim Lundin
Musik: Magnus Johansson
Följare?
Instagram: @ginpodden
Facebook: @ginpodden
Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet!