Kan man smaksätta gin med tång? Självklart och här i Ginpodden får du höra om Klocktornets resa dit. Hur Janne Bark och Michell Ruaro skapat en produkt som både sticker ut och tilltalar de kräsnaste gommarna. Vi pratar mycket om hållbarhet, att växa organiskt och deras samarbete med Göteborgs universitet (som odlar Klocktornets tång). Vi pratar också om att skapa fans istället för kunder och att ortens engagemang betyder mycket mer än vad man tror. Idén till Klocktornets destilleriprojekt kommer till stor del från systerföretagen Musselbaren Lyckorna och Musselbaren Smögen. Två restauranger inom besöksnäringen med olika upplevelser knutna till hav och natur och ett kök med lokala råvaror, främst Bohusläns blåmusslor. Intresset för mat och dryck är stort, inte minst för det närproducerade och unika. Varje år passerar där tusentals gäster med starkt intresse för dryck. Som en del i att använda det gamla Klocktornet från 1880 så bestämde gänget sig för att utveckla en tidigare tanke om ett bryggeri/destilleri.
ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR.
Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :)
Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på [email protected].
TACK FÖR ATT DU LYSSNAR!
Programledare: Joacim Lundin
Musik: Magnus Johansson
Följare?
Instagram: @ginpodden
Facebook: @ginpodden
www.ginpodden.se
Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.