ÄNTLIGEN! I dagens avsnitt, det tjugonionde i ordningen intervjuar Ginpoddens Joacim Lundin Mackmyras Magnus Dandanell och Johan Lindström. Mackmyra Svensk Whiskey grundades av ett gäng vänner 1999 och är en pionjär i svensk dryckeshistoria. Allt började med en enkel fråga; varför finns det inte någon svensk maltwhiskey? Sagt och gjort så skapades en whiskey med tydlig svensk prägel innehållande svenskt korn, svensk ek och lokalt vatten. Det är i Gävle du hittar denna experimentlusta som till och med bjuder på ett destilleri som effektiviserar produktionen med hjälp av gravitation för att få en så liten miljöpåverkan som möjligt.
Vi pratar Mackmyras varumärke, mod, utmaningar och framgångar. Till och med den mest inbitna whiskeynörden kommer tycka att detta avsnitt är intressant. Självklart pratar vi gin, kanske framför allt lagrad gin och varför Kreatör Gin är så komplex. Magnus och Johan berättar också om deras satsning internationellt, att de idag exporterar till 48 länder, att de haft fullbokade provningar trots pandemin, kampen för gårdsförsäljning och hur nära de var att satsa på ett gindestilleri mitt i centrala London innan Sipsmith slog upp sina portar. Magnus berättar också om arbetet med boken om Mackmyra och hans 22 år på företaget.
Det är inte direkt så att vi blundar för marknadsföringsfrågan heller där Mackmyra inom kort är uppe i Högsta Domstolen i ett mål som kommer att kunna avgöra framtiden för hela branschen vad gäller marknadsföring i sociala medier. Snacka om ett fullpackat avsnitt!
Länkar:
www.mackmyra.se
Dryckesbranschrapporten 2021
ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR.
Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :)
Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på [email protected].
TACK FÖR ATT DU LYSSNAR!
Programledare: Joacim Lundin
Musik: Magnus Johansson
Följare?
Instagram: @ginpodden
Facebook: @ginpodden
www.ginpodden.se
Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.