Sveriges Radios veckomagasin om veckan som gått och veckan som kommer med reportage, intervjuer, kommentarer och satir.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Timme 1:
Veckans EU-toppmöte har beskrivits som avgörande för både Ukrainas- och unionens framtid. Hur gick det och vilka konsekvenser får det för Ukrainas fortsatta försvar mot den ryska invasionen? Hör Sveriges radios Ukrainakorrespondent Lubna el-Shanti och Göran von Sydow, chef för Svenska institutet för Europapolitiska studier.
Även i USA tar det fortsatta stödet till Ukraina stor plats i den politiska debatten men det är inte den enda utrikesfrågan som fått en viktig roll i kampanjandet inför presidentvalet 2024. Hur ovanligt är det att utrikesfrågor tar så pass stor plats i den amerikanska valdebatten? Och vem vinner på det? Hör ett samtal med Ginna Lindberg, Washingtonkorrespondent.
Om en vecka är det julafton och många ordnar och donar just nu med det sista inför den stora aftonen, inte minst gäller det klapparna som ibland skjuts upp till sista stund. Men vad är egentligen en bra sista-minuten-julklapp? Vår reporter Kalle Wannerskog har undersökt den saken.
I Israel pågår fortfarande arbetet med att leta efter kvarlevor i de kibbutzer som drabbades värst av Hamas terrorattack den 7e oktober. Hör ett reportage av vår Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén från kibbutzen Nir Oz där soldaterna tagit hjälp av arkeologer för att sila aska och leta efter brända mänskliga kvarlevor.
Krönika av Katarina Barrling.
Panelen: Göran Greider, Dalademokratern, Carolin Dahlman, NWT och Kajsa Kettil, Borås tidning.
Timme 2:
Regeringen tillsammans med Sverigedemokraterna vill införa mobilförbud på Sveriges grundskolor men hur tas det här emot av lärare och elever? Och vilken skillnad skulle ett mobilförbud egentligen göra för resultaten? Hör ett reportage av Ekots politikreporter Ci Holmgren.
På tisdag kommer hovrättsdomen mot den livstidsdömde iraniern Hamid Noury, en dom som kan få betydelse för de svenskar som sitter fängslade i Iran. Hör ett samtal om svensk fångutväxlingspolitik med diplomaten och tidigare ambassadören Michael Sahlin och Svt:s utrikesreporter Gilda Hamidi-Nia.
Public service.
Året går mot sitt slut och för många människor innebär det också ett slags omtag i livet. Hör ett reportage om den så kallade ”nystartseffekten”.
Samtidigt som stödet för kärnkraft ökar i Sverige och Europa - något som inte minst var tydligt på FN:s klimatmöte COP28 tidigare i veckan - så kämpar man i Fukushima i Japan fortfarande med konsekvenserna efter kärnkraftskatastrofen där för drygt tolv år sen. Hör ett reportage av vår Kinakorrespondent Björn Djurberg.
Kåseri av Mark Levengood.
Producent: Felicia Hassan
Programledare: Nina Benner
Tekniker: Calle Hedlund