I det här avsnittet av Hälsolabbet träffar Fredrik matprofilen Jessica Frej, matprofilen som redan som 10-åring bestämde sig för att bli TV-kock.
Även om Jessica alltid intresserat sig av mat och hälsa så var det en period när hon som 13-åring fick veta att hon var glutenintolerant som hon hade det och fick en ohälsosam relation till det.
Nu är hon redo för en ny fas i livet då hon utbildar sig till dietist- Fredrik och Jessica pratar om just utmaningarna med att samma kostråd ska gälla för alla, sanningar som faktiskt inte alls är sanningar och om utmaningen med att hjälpa ens barn att få en sund helhet när det gäller mat & hälsa.
Är rörelse bättre för skelettet än mat? Är vin nyttigt eller farligt? Visste man bättre förr hur man skulle äta och hur och med vilka redskap ska man laga mat med som inte är giftigt?I labbet provar de en jordningsmatta och pratar om hur elektroner i jorden påverkar oss.
I samarbete med Nutrilight.
Hälsolabbet är en produktion av Poddagency
Kontakt: [email protected]