Maten är ett viktigt verktyg i kampen mot cancer, det vet vi från en rad forskningsstudier. Veckans gäst Anna Ottosson, jobbar med cancerrehabilitering och är legitimerad dietist med över 25 års erfarenhet. Nu har hon skrivit boken "Kraften i maten" för den som vill veta mer om de senaste rönen, fylld med tips, recept, konkreta verktyg och råd som vilar på Världscancerfondens kostrekommendationer.
Varje år får över 70,000 människor ett cancerbesked. Bakom varje besked står en drabbad människa och anhöriga, familj, vänner, arbetskamrater. Alla frågar sig: "vad kan vi göra nu?" Och den som fått diagnosen tänker: "Hur skall jag leva för att få bästa chansen att klara mig?
En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.