Olivoljan, fisken och de färgglada grönsakerna... Medelhavsmaten har kommit för att stanna och nu finns även vetenskapliga studier på hur hälsosam denna mat är. För den som vill skippa processad skräpmat och hitta en hållbar vana att äta mer hemlagad god mat för mer energi och mättnadskänsla, är det här en rolig, enkel väg. "Hitta tiden! Prioritera dig själv för att förbättra dina matvanor", säger veckans gäst, Ulrika Davidsson, kostrådgivare och bästsäljande kokboksförfattare som har sitt andra hem på Mallorca där hon även lagade all mat och fotograferade sin nya bok "66 day challenge med medelhavsmat" (The Book Affair). Ulrikas kostprogram med lågkolhydratkost och periodisk fasta är baserade på hennes mångåriga erfarenhet av kostrådgivning. Hon lär dig äta mer hälsosamt med naturligt protein, mycket grönsaker och långsamma kolhydrater.
Hon berättar också varför det är så bra att låta magen vila och varför hennes favoritört är basilikan.
En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.