Vill du få jämnare energi? Mer glow? Idag ska vi jobba med vår energi, som är så intimt kopplad till blodsockret. Dagens industrimat innehåller mindre fibrer och näring än vår ursprungliga kost, vilket höjer vårt blodsocker. Fel typer av bakterier gynnas i tarmarna, vi får ständiga insulinskjutsar, som gör oss trötta och som leder till ökad risk för sjukdom. En teknik är att äta maten i en annan typ av ordning. I nyutkomna boken "Glukosrevolutionen", som vi gjort flera avsnitt här om i podden (avsnitt 119 och 127) berättar biokemisten och författaren Jessie Inchauspe om hur vettigt det är att börja måltiden med grönsakerna. Så detta är dagens utmaning –du får här flera härliga tips på hur.
Du som är med i Hälsorevolutionens nyårsutmaning kan delta i utlottningen av 2 fina bokpaket som innehåller böckerna "Glukosrevolutionen", "Hälsorevolutionen: Kokboken", "Hälsorevolutionen 12-veckorsprogrammet" och "Övervintring". Allt du behöver göra är att lägg ut en bild på Instagram och tagga @halsorevolutionen_podcast #nyårsutmaningen
En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.