Caroline, Jacob och Erik diskuterar två nyhetsartiklar från veckan som har gått. En i SvD som handlar om veganer som i smyg börjat äta kött igen eftersom de upplevt att de inte mått bra med sin kost eller att de känt ett ökande begär efter att få äta kött igen. Artikeln tar också upp en del kring biotillgängligheten av näringsämnen i de nya köttsubstituten som kommit ut på marknaden de senaste åren.
Efter det diskuteras en artikel i DN som påstår sig handla om vilka kolhydrater som är bäst att äta för att hålla vikten. Men i själva verket har studien tittar på stora kostmönster där inte bara typen av kolhydrater ar skiljt sig utan även andra saker likt intaget av processat kött och sötsaker.
Till sist blir det en kort notis kring en ny trend på sociala medier där man varnar människor för att dricka havredryck eftersom det ska ge en ”spike” av blodsockret.
På Hälsoveckan by Tyngres instagram kan du hitta bilder relaterat till detta och tidigare avsnitt.
Hålltider