Sveriges mest populära poddar

Heja Framtiden

292. Sara Bergqvist: Den svenska köttproduktionens framtid

18 min • 3 mars 2022

Kan kött verkligen vara hållbart? Det beror nog på vem man frågar, men ur ett svenskt perspektiv är köttproduktionen betydligt mindre klimatpåverkande än i andra delar av världen (och vi har i princip ingen antibiotikaanvändning alls). Heja Framtiden träffade Sara Bergqvist, marknads- och kommunikationsdirektör på HKScan, för ett samtal kring hållbarhetsarbetet och hur man jobbar för att reducera primärproduktionens klimatavtryck - bland annat genom det växande Gårdsinitiativet. Avsnittet är en del av projektet Framtidens hållbara matsystem, som är ett magasin och en plattform i samarbete med Livsmedelsföretagen. // Inspelat på HKScans kontor vid Lindhagen i Stockholm. // Programledare: Christian von Essen // Läs mer på hejaframtiden.se och beställ boken Nu fattar jag!  

Kategorier
Förekommer på
00:00 -00:00