Halleluja! En podcast om hembryggningens ädla konst. Av och med Simon Svensson, Magnus Vasilis och Sebastian Rutelin.
The podcast Hembryggning Halleluja is created by Hembryggning Halleluja. The podcast and the artwork on this page are embedded on this page using the public podcast feed (RSS).
Märzen! Om just Märzen handlar detta avsnitt. Som vanligt blir det en djupdykning i stilen, men också lite annat smått och gott. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I detta avsnittet gör vi en liten avstickare och pratar om ost! Hur gör du ost? Hur lagrar du ost? Hur matchar du ost med öl? Detta, och mycket mer. Och, så dricker vi öl!
OBS - Varning för ostsmaskande!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Välkomna tillbaka från semestern säger vi. Smack in tillbaka i verkligheten med det kanske mest önskade ölstilsavsnittet, nämligen New England IPA - NEIPA. En sån grej va!? Förhoppningsvis reder vi ut ett och annat. Ska det till exempel vara humle i ölet? Det får ni reda på om ni lyssnar noga!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Mitt i Juli släpper vi ett avsnitt om lite av varje. Vi har samlat ihop tre kortare teman som vi inte tycker passar att göra ett helt avsnitt om, men som ändå känns värt att ta upp. Lite om effektivitet, lite om humleprodukter, lite om "nya produkter". Lite om varje. Och, en spännande utlottning till alla patreons. Och, så dricker vi öl.
Efter detta avsnittet tar vi en kortare paus, och kommer tillbaka utvilade igen i slutet av augusti. Må väl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Dags för en frågelåda! Vi går igenom lite olika frågor som rullat in under senaste året och försöka reda ut det ena och det andra. Häng med!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Weizenbock! Allt du velat veta om Weizenbock. Och, så dricker vi öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
...eller Brett, som det kanske oftast kallas. I detta avsnitt pratas det en hel del om Brett. med fokus på att sekundärjäsa eller flaskjäsa med just brett. Magnus har förberett ett spännande experiment. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Äntligen dags för ett avsnitt om Dark Mild. Simon går igenom en del historia, och hur du kan tänka när du brygger den. Och, så dricker vi öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Vi sammanfattar vår upplevelse av SM i hembryggd öl 2024 (succé-SM), som gick av stapeln sista lördagen i april i Linköping! Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Här kommer ett kort litet bonusavsnitt, där vi presenterar vinnarna i hembryggartävlingen vi under våren haft med Dugges bryggeri, där vinnaren kommer få brygga sitt öl hos Dugges och ställa till med tillhörande releasefest på Dugges Pils i Göteborg!
Totalt kom ca 50 bidrag in. 10 gick till final, och under finalen valdes en vinnare ut, plus en tvåa, en trea och en fyra. Vi kommer kontakta er som gick till final under kommande vecka!
Vi är imponerade över den höga standard på ölen som lämnades in!
Trä! I detta avsnittet pratar vi om trä. Olika sorters trä (men mest ek). Olika rostningsgrader, samt olika former. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Belgisk Blonde! I detta avsnitt handlar det om just den stilen. Hur man brygger, historia, och mycket mer! Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Äntligen kommer det efterlängtade avsnittet om pH! Vi pratar om pH i mäsk, pH i kok, pH under jäsning och pH i färdigt öl. Hur påverkar pH ölet? Och vilka faktorer påverkar pH? Många frågor att bena i. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Dags för Gose! Sebastian guidar er igenom stilen som är både salt och syrlig. Som vanligt blir det en del historia, och förslag på hur stilen kan bryggas. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I höstas utmanade vi oss själva att brygga en Session Pastry Stout/Porter till 2024 års upplaga av Porter- och Stoutträffen. Inga regler, mer än att ölet fick vara max fem procentenheter i alkoholstyrka. För några veckor sedan gick träffen av stapeln, och vi sammanfattar hur våra tankar gick. Men, innan det pratar vi med Jonas Eriksson, general för SM i hembryggning 2024. Han ger oss några scoops om diverse förändringar tävlingen kommer genomgå i år. Allt detta alltså - och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Ännu ett stiltypsavsnitt. Denna gång om en ölstil som inte finns listad i shbf. En klassisk amerikansk amber ale, minsann. Det är inte dumt. Det blir såklart en del information om stilens historia och hur den kan bryggas. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Halleluja! I detta avsnitt går vi igenom lite olika metoder för att tillverka alkoholfri öl, och de lämpligaste sätten att göra det hemma. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Är ni redo!? Vi tar ett grepp om den spännande och hyfsat nya stilen West Coast Pilsner, och försöker reda ut som karaktäriserar den. Det kommer bli spännande. Och, så dricker vi öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Svagdricka. Vad är det? Kan man göra det som hembryggare? Vi går igenom lite om det mesta i ämnet, sedan smakar vi på lite olika svagdricka. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål och God Jul!!!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
Bitter! Denna gång en Ordinary sådan. En vanlig bitter alltså. Vad är det? Hur smakar en Ordinary Bitter? Hur brygger du den? Många frågor, och förhoppningsvis en hel del svar! Allt detta, och så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
Så var det då dags för ett informationsspäckat avsnitt om emzymer! Endogena enzymer, exogena enzymer och så vidare. Magnus utsätter Simon och Sebastian för ett experiment. Och, så dricker vi öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
I december 2023 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
Äntligen! Avsnittet alla väntat på! Det om Wheat Wine. Simon berättar hur många medaljer han lyckats plocka från en enda batch öl, som råkar vara ett Wheat Wine. Och, så blir det lite historia. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Ännu ett låååångt avsnitt. Denna gången med mycket provsmakning. Våra fina patreons har skickat in en hel del experiment. Vi pratar split batch. Hur kan man göra det? Varför ska man göra det? Sebastian går igenom sitt experiment han gjorde inför SM 2023. Och, så dricker vi öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Äntligen dags för ett ölstilsavsnitt igen! Denna gången är det Sebastian som berättar allt han vet om California Common. Som brukligt är blir det lite historia, tillvägagångssätt och provsmakning. Dessutom kommer vår Patreon Lukas på besök i studion och bjuder på sin California Common som han jäst med Kveik. Häng med!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Här kommer det sista avsnittet i vår San Diego-svit! Denna gången träffar vi Erik Fowler, som är ansvarig för utbildning på White Labs. Vi sitter ner med honom och pratar lite ditten och datten om jäst i allmänhet, och förstås en hel del om White Labs. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Äntligen ytterligare ett avsnitt om jäst. Denna gången pratar vi m hur man kan gå till väga för att frysa och därmed spara jäst. Förutom det ringer vi upp Henrik Kristedal som berättar om sin metod för att spara jäst. Häng med!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Ytterligare ett avsnitt från vår resa till San Diego. Denna gång besöker vi Modern Times och pratar med dem om deras West Coast IPA Dungeon Map - ett öl vi gett oss på att klona. Hoppas ni vill hänga med!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I detta avsnitt har vi bjudit in Johan "Fölk" Lindberg för att prata om någonting han brinner lite extra för - nämligen Folköl. Självklart kommer vi prata om hur vi resonerar kring vad vi tycker är viktigt att tänka på vid bryggning av folköl. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I detta andra avsnitt från vår resa till San Diego träffar vi Doug Brown och Ben Frymark från hembryggarklubben QUAFF - USA:s största hembryggarklubb, som vunnit "Homebrew club of the year" flertalet gånger. Vi pratar bland annat om varför det kan vara vettigt att vara med i en sådan klubb, vilka utmaningar som finns med att vara hembryggare i USA med mera, med mera. Och, så dricker vi öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I juni 2023 åkte vi till San Diego för att närvara vid Homebrew Con! Detta avsnitt är lite av en reflektion kring eventet. Vi går igenom dag för dag vad vi lärt oss och vad som hänt. Häng med!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Äntligen dags för ett nytt klonavsnitt! I detta avsnitt pratar vi med David Jones från Jämtlands Bryggeri om hur han brygger Jämtlands Bärnsten. Det blir ett lååååångt avsnitt med mycket information, inte bara om just Bärnsten. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Dubbelbock! Om det handlar detta avsnitt. Historia! Typdeff! Hur man brygger! Mycket mycket mer! Och, så dricker vi öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I detta avsnitt har vi finfrämmat! Pär Windahl från Smedsbo Slott kommer på besök i studion och vänder uppochner på alla normer kring ölbryggning. Pär berättar om sin filosofi kring öl och sin respekt för hembryggning. Spänn fast er, för i detta avsnitt blir det åka av!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Porter! Denna mörka mytomspunna dryck! I detta avsnittet pratar vi om hur du kan brygga en stabil porter. Och så går vi igenom lite om porterns historia och dess typdefinition. Och, så dricker vi öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I höstas utmanade Magnus oss att brygga med lite ny tysk humle. I detta avsnitt smakar vi av resultaten och Magnus berättar lite om vad som händer på humlefronten i Tyskland. Och, så dricker vi öl. Prost!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I detta avsnittet blir det skotte. Och inte vilken skotte som helst, utan stark skotte. Simon ger oss en spännande historielektion i skotsk öl, och vi pratar om hur stilen bryggs. Dessutom testar vi 5 (!) olika öl i stilen. Öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Pastry Stout! Kanske inte ett renodlat ölstilsavsnitt, men väl så nära man kan komma. Vi har dessutom finbesök av Tomas Halberstad från Dugges Bryggeri, som berättar hur de resonerar kring stilen. Vi har gjort ett försök till att skapa en egen typdefinition för stilen, och berättar hur det gick i vår stora pastry stout battle på Porter och Stout-träffen i februari i år. För dig som är patreon släpper vi dessutom ett exklusivt avsnitt där Tomas delar med sig av det grundrecept Dugges använder när de brygger stout. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Surt var det här! I detta avsnittet får vi följa med Magnus i hans tankar kring hur man brygger kettle sours. Vilka stilar är lämpliga? Vilken metod funkar bäst? Humle eller inte? Kok eller inte? Vi får Magnus tankar kring massor av frågor. Men inte nog med det. Vi berättar också om en ny spännande möjlighet för våra patreons. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I detta avsnittet pratar vi om hur världsläget påverkar förutsättningarna för att brygga öl. Såväl konflikter som svängningar i klimatet påverkar tillgång, kvalitet och utbud på de råvaror vi behöver för att kunna brygga öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Modern mörk lager. Ett ganska långt avsnitt, men med mycket prat om annat. Till exempel en intervju med Anders Birgersson som varit vänlig nog att skicka oss en flaska Gotlandsdricka! Men såklart också en hel del om just modern mörk lager. Hur mörk är den? Hur modern är den? Hur lager är den? Lyssna, så kanske du får svar på de frågorna. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Att jäsa under tryck. Är det en fluga, eller någonting som är här för att stanna? Och vad menas egentligen med att jäsa under tryck? Hur påverkas ölet och vad finns det för nackdelar och fördelar? Och exakt hur förvirrade kan en trio vara över enheten bar? Det, och mycket mer, i detta avsnittet. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Äntligen får Simon en chans att prata om en av sina favoriter: Rököl av typen man gör i Bamberg. Förutom en hel del historia och process/recept får vi höra en mycket spännande intervju! Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
Det har blivit dags för ett nytt avsnitt där vi svarar på några av de frågor som kommer in till oss. Det blir frågor om SM, cider, tillsätta socker vid torrhumling, dubbelmäskning och så vidare och så vidare! Vi får ta del av ett spännande experiment. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
Åter igen kommer ett ölstilsavsnitt från Hembryggning Halleluja! Denna gången handlar det om ljus stark belgisk ale. Påminner den inte lite om en annan belgisk ölstil? Kanske det... Men förutom det kommer vi bland annat prata om stilens historia, hur den bryggs och ska smaka. Och, så klart en hel del om the original ljus belgare: Duvel. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
December 2022 provar Hembryggning Halleluja en hembryggd öl om dagen, hela vägen fram till julafton! Lyssna gärna och fira in julen med oss!
Skål!
Klona klona klona! Äntligen är det dags för ett nytt klonavsnitt! Denna gång har vi bjudit in Nikola Sarcevic från Duckpond till vår studio - och han har varit generös nog att dela med sig av receptet på sitt flaggskeppsöl Darkwing - en syrlig svartvinbärsöl! Magnus, Sebastian och Simon får alltså en riktig utmaning när de tvingas gå utanför sina comfort zones! Så är du intresserad av hur Nikola brygger ölet, hur vi brygger ölet, och allmänna tips om hur du brygger kettle sour är det ett utmärkt avsnitt att lyssna på. Och, så dricker vi öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Hopfenweizen. Vad kan man säga om denna stil? Är det en stil? Ja, det är det. Är den populär? Nja? Är den god? Ja! Kommer vi prata om den i detta avsnitt? Japp! Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Ni läste rätt! Ett helt avsnitt om en enda humlesort! Går det verkligen att fylla en timme med prat om Sorachi Ace? Tydligen! Denna vattendelare till humle har en intressant bakgrund. Och, kanske kanske kanske, kommer Sebastian byta åsikt om Sorachi Ace innan Avsnittet över. Det finns bara ett sätt att ta reda på det. Genom att lyssna, så klart! Alltså - allt om Sorachi Ace. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Ytterligare ett avsnitt i serien "är detta verkligen en riktig ölstil"? Tja, det finns väl bara ett sätt att få reda på det? Genom att lyssna på podden såklart! Som vanligt pratar vi om stilens historia, hur den ska smakas, hur den ska bryggas, vad den ska heta OCH SÅ VIDARE! Det blir som vanligt ett mycket trevligt avsnitt. Och, så dricker vi öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
By popular demand! I detta avsnitt pratar vi nästan uteslutande om utrustning. Vi går i tur och ordning igenom våra setups och listar vilka av alla våra prylar vi värderar högst för att göra bättre öl OCH för att få en smidigare bryggdag. Så var så goda att frossa i prylsnsnack! Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Avsnittet om en ölstil som inte finns. Eller kanske till och med avsnittet om tre ölstilar som inte finns. Vad menar vi med det? Lyssna så får du veta mer! Om detta handlar detta avsnitt. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Då var det dags för det andra avsnittet om malt. Denna gången är det fokus på specialmalt (basmalt avhandlas i avsnitt 9). Simon guidar oss genom process, historia och smak, och i slutet testar vi ett drygt dussin olika sorters malt. Vi pratar en HEL DEL om karamellisering. Och, så dricker vi... vört.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Då så! I detta avsnitt handlar det om Porter. Men inte vilken porter som helst, utan Imperial Porter. Vi pratar om vad i all sin dar det är för stil, och hur det går till när man brygger den - och så delar vi med oss av två medaljvinnande recept. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Gammal, gammal öl. Eller åtminstone gamla, gamla recept. I detta avsnitt har Simon, Magnus och Sebastian utmanat sig själva genom att brygga var sin utdöd ölstil, och tillsammans med Edward Blom diskuteras huruvida stilen förtjänas att återupptas eller om den mår bäst av att stanna kvar i det förgångna. Sebastian har med sig ett spännande snacks. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Irish Red Ale! IRA! Öl! Detta avsnitt handlar om Irish Red Ale. Simon Guidar oss genom stilens historia och ger råd om hur du kan brygga stilen. Men inte bara det - vi pratar även med Erik Rova, som tillsammans med sina vänner gick och vann hela SM i hembryggd öl. Och testar deras guldöl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Alla hembryggare har väl någon gång närt en dröm om att lyfta sin hobby till en mer professionell nivå? Men vad innebär det att gå från att brygga små batcher hemma, som man delar med sina vänner - till att brygga stora batcher som ska ut på marknaden? Vi försöker reda ut det i detta avsnitt, bland annat med hjälp av Ralf från 68th floor brewing och Jessica från Hop Notch/Waxholm. Förhoppningsvis kommer vi alla vara lite klokare när avsnittet är slut.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Helles! Enligt Magnus är det den heliga graalen för en LoDO-bryggare. Varför är det så? Lyssna så får du veta. Dessutom, Simon briljerar med sina fyndiga namnförslag på ölstilen. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Mjöd. Någonting Magnus kan en hel del om. I detta avsnitt berättar han hur det går till när han gör mjöd. Det blir en hel del matnyttig information. Och, så dricker vi... mjöd.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Inspelning från vår livepodd från spårvagnen i Göteborg den 3 april 2022. Eventuellt lite svajigt ljud här och där, men jösses vilken trevlig dag det var! Quiz, ordvitsbattle med Robin Berglund, god öl och grymma människor!
I detta avsnitt pratar vi om schwarzbier. Denna uråldriga stil från norra Bayern. Det blir historia, receptformulering, provsmakning med mera. Vi har fått inskickade tre flaskor schwarzbier från lyssnare, som vi givetvis testar. Men vi lägger också lite tid på att reflektera kring SM. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Städ. Ack så viktigt, ack så tråkigt att utföra. Ett nödvändigt ont, som det ju heter. I detta avsnittet pratar vi om just städ. Hur och varför och när och så vidare. Och, så dricker vi... någonting.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Engelsk IPA minsann. Knappast det du får i glaset om du beställer en IPA på krogen idag. Det blir en hel del historia om stilen - en ganska spännande sådan. Självklart pratar vi om hur ölet kan bryggas och kanske slår rekord i antal namnförslag för stilen (med hjälp av våra Patreons). Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Jäst jäst jäst, ännu mera jäst. Denna gången med fokus på förkultur. Varför ska du göra det? Hur ska du göra det? Vad behöver du för att göra det? Det är några av frågorna vi ställer oss och försöker svara på. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
En modern ölstil som verkligen inte är den mest populära. Magnus går igenom lite bakgrund och hur man brygger stilen, och ställer sig frågan - är det en stil värd att bevara? Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I detta avsnitt har vi testat att brygga öl på färdiga extrakt-kit, dels för att se hur bra de är, men också hur mycket godare vi kan göra dem med lite olika tricks. Dessutom har Sebastians pappa testat att göra öl på ett kit, och vi pratar med honom om hans upplevelse och tar givetvis del av det färdiga resultatet. Detta, och en hel del till. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I detta mastiga avsnitt pratar vi om kaffe. Och kanske framför allt kaffe i öl. Johan från Gringo besöker oss, och bjuder på sin kunskap kring ämnet. Vi har också utmanat oss själva med att brygga var sitt öl med kaffe från just Gringo i, efter ett besök hos Johan där vi fick sondera sortimentet. Självklart kommer Johan få prova våra öl. Allt detta, och mer information om vårt kommande event i början av April. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Dags för nytt ölstilsavsnitt, denna gången Tjeckisk pilsner. Eller Böhmisk, om du så hellre vill. Såklart blir det lite historia och diskussioner kring recept. Dekoktionsmäskning eller ej? Golvmältad böhmisk pilsnermalt eller ej? Och den kanske mest brinnande frågan - Diacetyl eller ej? Detta och mycket mer. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Det börjar dra ihop sig inför SM i hembryggd öl! I detta avsnitt pratar vi om lite hur det går till och vad man bör tänka på inför såväl domartävlingen som folkets val. Det blir med andra ord lite om ditten, men även en hel del om datten. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Black IPA, Svart IPA, American Black Ale, Cascadian Dark Ale, India Black Ale - OCH SÅ VIDARE! I detta avsnittet avhandlas just denna stil. En förhållandevis ung stil, men som trots det har en spännande historia. Vi kommer så klart prata om allt detta. Och, så dricker vi öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Ohoj! I detta avsnitt har vi besök av Karl-Johan Fredén Jansson, som driver företaget K-Yeast. Vi pratar med honom en hel del om hur du kan gå tillväga för att hitta jäst i naturen för att sedan odla upp den och brygga på den. Och så avslöjar Kalle sina hemligheter om hur han lyckas göra otroligt stark öl! Häng med!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Årets sista avsnitt, årets första Bitter - som man brukar säga. Magnus anser att en Best Bitter är lite av den ultimata drycken på julbordet. Och i detta mastiga avsnittet, såhär dan före dopparedan, djupdyker vi i stilen - i vanlig ordning. Vad har tidig brittisk hembryggning med häxeri att göra? Det och mycket mer KOMMER redas ut i detta avsnitt. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Nu är det alldeles strax jul (det är ju redan Annadagen!), och vad passar bättre då en ett avsnitt som helt och hållet är fokuserat på jul och öl? Det blir sannerligen en hel del bakgrund om ölets betydelse för julen (spoiler - den är stor), och kanske också lite gnabb om när det är dags att börja pynta inför jul. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Pock!? Pökk? Bock! Simon pratar bock och ni lyssnar! Det blir en fördjupning i den väldigt intressanta bakgrunden till ölstilen, och såklart allt du behöver veta för att brygga en bock! Namnförslag? You bet! Och, så dricker vi öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
MAT! Och ÖL!!! Ja - det är väl lite av vad detta avsnitt handlar om. Magnus har nyligen haft anledning att fördjupa sig i den gåtfulla konsten att kombinera mat och öl. Så vi får lära oss lite om grunderna i hur vi kan resonera kring detta - och efter det drar vi av runt ett dussin inskickade öl som vi pratar kring (både vad vi tycker om själva ölet, och hur vi skulle para det till en måltid).
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Oud Bruin! Vad fasen är det för en ölstil? Och hur skiljer det sig från Flamländsk Röd? Det ska vi bena ut! Men, även såklart hur du brygger stilen själv. Kanske också lite om hur du inte brygger den. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Den rafflande fortsättningen på temat Jäst (första avsnittet var avsnitt 17). Denna gången helt fokuserat på jäsning. Jäsningens olika faser, viktiga parametrar att hålla koll på, utrustning som kan vara bra att äga för att lyckas så bra som möjligt med en bra jäsning. Och, så dricker vi öl. Och cider.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Dags för ännu ett ölstilsavsnitt, och denna gången är det Magnus som valt Weissbier! En stil som hävdas vara lite knepig att få till som hembryggare. Som vanligt blir det prat om bakgrund och receptformulering, och så vidare. Men, även en del om vapensköldar! Vi avslöjar vinnarna i förra avsnittets utlottning. Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Golden Ale!? Vad fasen är det egentligen? Det visar sig inte vara 100% uppenbart, men Simon hjälper oss att reda ut vad som gäller. Som vanligt blir det en genomgång om allt du behöver tänka på för att behärska stilen. Men också BAKING NEWS: Simons topp 3 kakor!!! Och, så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Jäst! Så viktigt att de inte går att avhandla i ett enda avsnitt! Så i del ett får vi veta vad jäst är, vart det kommer ifrån och hur du ska tänka när du vill välja jäst. Och, mycket mer än så! Dessutom dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
Dags för ett nytt ölstilsavsnitt, och denna gången är det Sebastian som valt American Pale Ale! Tja, det finns väl inte så mycket mer att säga än att det blir väldans trevligt. Och, så dricker vi öl!
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I detta avsnittet svarar vi på frågor. Alla möjliga frågor faktiskt, som kommit in under våren. Allt från jäsning till felsmaker till att kombinera humle, OCH SÅ VIDARE! Dessutom har Sebastian med sig en otroligt spännande uppfinning till studion som kommer få dig att fullkomligt tappa hakan! Och så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. Du kan också stötta oss på Patreon här (tack på förhand): patreon.com/hembryggninghalleluja
I detta MASTIGA avsnitt har vi med oss Olle Andersson från O/O. Det är första avsnittet i vår nya programserie där vi ger oss på att klona kommersiella öl, och först ut är Narangi. Kommer Olle kunna plocka ut originalet i en blindprovning när den ställs mot våra tre klonförsök? Men vi pratar inte bara Narangi, utan frågar även ut Olle om hans bakgrund som hembryggare och mycket annat. Och så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram.
Halleluja! I detta avsnitt pratar vi Dubbel IPA. Simon har självinsikt nog att inse att han tidigare tänkt lite fel när han bryggt denna stil, men har kommit fram till hur han ska tänka. Vi har också fått oss tillskickade en flaska av en lyssnare som vill ha hjälp att förstå varför hans öl smakar kompost. Och så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram.
Snygg öl! Spelar det någon roll hur ölet ser ut? Det är klart att det gör! Och exakt vad som är en snygg öl kanske vi kan tvista en del om. Men i detta avsnittet pratar vi framför allt om vilka parametrar som är viktiga för klarhet och fin skumkrona. Förutom det försöker Magnus få revansch på sin witbier från förra avsnittet. Och så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram.
Witbier! Det ultimata vår/sommarölet? Hursomhelst är det en stil som ligger Sebastian varmt om hjärtat, och denna gången är det han som fått bestämma ölstil. Som vanligt blir det lite om stilens bakgrund, dagsläge och givetvis hur du får till en bra witbier som hembryggare. Och så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram.
Avsnittet om malt, eller det stora smakaravsnittet. I detta avsnitt pratar vi malt, och framför allt basmalt. VI testar en hel uppsjö maltsorter genom hot steep method, och pratar med William Blackmon, som gjort ett experiment där han bryggt samma öl med tre olika basmalter. Och så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram.
I detta sprillans nya avsnitt av Hembryggning Halleluja har Magnus åter igen fått välja ölstil. Och, första lagerölet i podden fick bli en Italopils. Kanske inte den stil som folk är mest bekanta med, men en ölstil som Magnus i alla fall hävdar är perfekt att brygga som hembryggare. Och som om inte det vore nog får vi också lära känna Magnus lite bättre. Och så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram.
Äntligen! Det stora avsnittet om humle. Eller kanske snarare ett av många stora avsnitt om humle? Vi bjuder på lite historia om humle, vad de olika värdesiffrorna på humlepaketen betyder, och vad du ska tänka på när du tillsätter humle i olika faser av din bryggning. Dessutom har Magnus sett en föreläsning om humle och beska som fått honom att helt ändra sina tankegångar kring bittergivor och IBU. Och så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram.
I detta avsnitt är det Simon som håller i spakarna, och han har valt att fokusera på en stil som vi vet många tycker om att brygga, nämligen Imperial Stout! Det blir en del historia och prat om hur du ska tänka när du författar ett recept till en imperial stout. Och så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram.
Vatten! Vad vore öl utan vatten? Säkert ganska torrt. I detta avsnittet går vi igenom en hel del om vatten, men det är ett ämne som knappt går att sluta prata om. Det blir en del om vattenbehandling, med ett stort fokus på pH. Simon håller i en vattenprovning och Magnus har med sig ett öl han har vattenbehandlat på olika sätt. Vi får dessutom lära känna Sebastian lite närmre, och Simon har blivit kränkt. Och så dricker vi öl.
Recept och länkar finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram.
Denna gången är det Sebastian som fått välja ölstil, och valet föll på Amerikansk Brown ale! Kanske en öl som är vanligare att hitta som hembryggd än på krogen? Vi benar ut det mesta kring hur du ska tänka för att få till en bra Amerikansk Brown ale - och det visar sig finnas mer än ett sätt! Och så dricker vi öl.
Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram.
Felsmaker! Eller kanske felsmaker och rättsmaker? Diacetyl, högre alkoholer, acetaldehyd, DMS, svavel, oxidation och så vidare. I detta avsnitt går vi igenom många av de vanligaste felsmakerna - hur de kan undvikas, eller rent av provoceras fram? Vilken felsmak är samarin? Simon utsätter Magnus och Sebastian för en utmaning, med minst sagt blandade resultat! Och så dricker vi öl.
Magnus fick äran att välja öl till första ölstilsavsnittet, och valet föll på saison. Och när Magnus väl börjar snacka om saison, då blir det ett långt avsnitt. Allt du vill veta om saison och vad du behöver tänka på för att brygga just saison gås igenom grundligt. Varm jäsning? Kryddor? Flaskjäsning med brettanomyces? Och så dricker vi öl.
Halleluja! Äntligen finns första avsnittet ute! Simon, Magnus och Sebastian ger lyssnarna en introduktion till podcasten och vi får lära känna Simon lite bättre. Vi frågar oss hur det blir med SM i hembryggd öl 2021. Och så dricker vi öl.
I början av januari släpps första avsnittet av podcasten Hembryggning Halleluja! En podd av och för hembryggare,
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.