Idag träffar vi Mathias Dahlgren, den kock som fått flest och finast utmärkelser av alla svenska kockar som även 1997 vann den prestigefulla tävlingen Boccuse D’or vilket innebär att han rankades som världens bästa kock. Det är det faktiskt ingen annan svensk kock som lyckats med. Han fick Gastronomiska akademiens guldmedalj 98, och valdes till "Kockarnas kock" åren 1997, 1999, 2002, 2004 och 2008.
Han har grundat restaurangerna Fredsgatan 12, Bon Lloc, Matsalen och nu senast den vegetariska Rutabaga. Han har också ett rågbrödsbageri Green Rabbit som ligger i Stockholm och har också skrivit 7 matlagningsböcker varav vi ska prata om den senaste, Kokbok för grå dagar, i dagens avsnitt.
Förutom att jag går på djupet kring vem Mathias är och hans drivkraft så pratar vi om hans utveckling som person och företagsledare genom åren. Vi pratar om hälsa, träning och skavanker. Om hur mat inte alltid måste vara fin utan också kan vara både ”fun” och enkel men såklart ändå alltid god. Om hur förlegad synen är på vegetarisk mat och vad det kan få för konsekvenser. Och vi pratar om hur stressen i jobbet kan skapa rätt intressanta mardrömmar och mycket, mycket mer.
Mathias är den krönte kungen av Sveriges kockar, det är det svårt att argumentera mot. Han är en fascinerande person med en rätt mäktig, spännande aura runt sig. Jag gillar honom skarpt och jag hoppas du kommer gilla det här avsnittet med honom.
Om det är så vore jag supertacksam om du kan dela avsnittet till dina vänner så att så många som möjligt kan ta del av det. Följ mig gärna på Instagram @johannescullberg så kan ni också vara med och påverka vilka spännande avsnitt jag ska göra framöver.
Nu rockar vi.
Johannes
Support this show http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.