I dagens avsnitt träffar jag min vän kocken Paul Svensson som medverkar för andra gången i Vägen mot Paradiset. Han var även med i avsnitt 14 som var en fantastisk livepodd på Akademibokhandeln i Stockholm för ca 150 personer i publiken.
Paul är som de flesta vet en av Sveriges främsta kockar som både vunnit flera priser, skrivit mängder av kokböcker och medverkat i flera TV-program. Han är också väldigt aktiv inom hållbarhetsfrågan och har blivit en frontfigur i matsvinnsfrågan.
I dagens avsnitt tar vi avstamp i den tuffa situation vi alla lever i just nu och vi pratar om hur hårt Corona har påverkat Pauls verksamheter och hur han väljer att hantera det. Vi pratar såklart om hans senaste bok Grönsaker A-Ö, Recept och Bruksanvisningar, vi pratar om vår relation till mat och att odling borde komma tillbaka på schemat i skolan. Vi pratar om hur man gör för att odla själv, lite olika fun facts från boken, hur man kan laga mer grönt med familjen, och vilka verktyg som behövs eller kan göra matlagningen bättre och roligare. Det är alltså både stora samhällsfrågor och mer vardagsrelaterade frågor som berörs i en spännande mix.
Jag hoppas ni kommer gilla avsnittet och jag rekommenderar er varmt att köpa boken. Det är också en perfekt present till någon ni tycker om. Dela gärna det här avsnittet på era sociala medier så att fler upptäcker podden och får möjlighet att lyssna. Kommentera också på Instagram på @johannescullberg och kom med feedback och idéer på spännande gäster ni vill ha med framåt i Vägen mot Paradiset.
Support this show http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.