Juniorsporten handlar om skador. Att inte få göra det roligaste man vet och att inte kunna träna som vanligt med sina kompisar.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Fotbollslandslagets Emilia Appelqvist skadade knät på årets första träning. Hon missar både sommarens fotbolls-EM och hela den allsvenska säsongen med Djurgården.
Medan hennes lagkamrater tränar och spelar matcher ligger hon på golvet på gymmet med vänsterbenet utsträckt. Hon kan inte böja det, hela benet sitter fast i en lång bred skena, som ska hjälpa henne att läka från skadan.
Känner du dig som en fotbollsspelare?
– Ja, det gör jag. Men att inte få vara med och träna med laget och vara på fotbollsplanen gör ju att man känner sig lite på sidan av.
På hur många månader får du inte spela fotboll?
– Jag fick höra före operationen att jag ska räkna med ungefär ett år.
Förra sommaren spelade Emilia Appelqvist med landslaget när de vann silver i OS i Rio. Den här sommaren hade hon hoppats på att få spela Europamästerskapen i Nederländerna, men den dubbla knäskadan (korsbandet och yttre ledbandet i vänsterknät gick av) vid årets första träning stoppar henne.
Emilia klarade sig bra från skador tills hon var 17 år och bröt foten.
– Jag fick en fraktur i foten. Det var väldigt tufft också. Jag tror inte riktigt man förstår heller att man kommer tillbaka men det tar tid. Det är inte så att när man väl är tillbaka på fotbollsplanen att allt sitter. Man måste ha tålamod och det kanske man inte förstår om man inte har haft en skada tidigare. Så det var tufft mentalt att det tog så lång tid att komma tillbaka till där jag var innan.
Har du några tips till yngre aktiva som åkt på en skada?
– Det är klart att man måste få vara ledsen. Allt man vill är ju att få vara med laget, få vara med kompisarna. Samtidigt gäller det att hitta en tillvaro som man trivs i och hitta glädjen på något sätt. Om det är att vara med kompisarna och laget ändå eller om det är att göra något helt annat, det får var och en bestämma. Men man måste komma från att "jag har skadat mig och allt är pest och jobbigt", till att ta sig vidare därifrån. Sedan gäller det också att vara noggrann med rehabilitering och göra allt det rätt för att kunna vara på topp igen.
11-åriga Ella Gunnarsson är också skadad och har inte haft möjlighet att dansa eller simma på över en månad.
– Det känns synd, för jag har fått hoppa över många tävlingar och läger. Så ser jag i sociala medier att mina kompisar har väldigt kul där.