Semestern är över och nu drar skolorna igång, men osäkerheten är stor inför hösten. Kommer en andra smittovåg? Vad kommer att händer med alla som permitterats? Vad gör ovissheten med oss människor?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Ingen lämnades oberörd av vårens pandemi då mycket plötsligt förändrades och det blev nästintill omöjligt att planera inför den närmaste framtiden.
Runtom om i landet varslades och permitterades anställde och vissa samhällen försattes i total lock down – och befinner sig där än.
Vad gör denna ovisshet med oss hur och ska vi förhålla oss till den?
– I oron finns en insikt om att vår kunskap om världen är begränsad säger sociologen Roland Paulsen.
– Det finns ett värde att erkänna att man upplever oro men samhälleligt sett borde vi vara mer fundersamma över varför folk mår allt sämre.
Men när det kommer till att hantera ovisshet så menar ärkebiskopen Antje Jackelén att det varken är något vi ska distrahera oss ifrån eller ”destruera”.
– Det funkar helt enkelt inte, utan vi måste våga kännas vid den här ovissheten. Utan att närma oss den så skulle vi beröva oss möjligheten att mogna som människor.
Detta kommer nästa veckas Kropp & Själ i P1 handla om då vi gör plats för ovissheten och det oväntade som kommer av den.
Gäster i programmet: Roland Paulsen, författare och sociolog, aktuell med boken Tänk om – en studie i oro, Antje Jackelén, ärkebiskop, aktuell med boken Otålig i hoppet, Patrik Hadenius, förlagschef på Nordstedts, författare till boken Paus.
Programledare är Ulrika Hjalmarson Neideman.
Producent Shang Imam.
Programmet sänds direkt.