Två demonstrationer ordnas på kort tid i Göteborg av NMR, Nordiska motståndsrörelsen. En organisation med tydligt antisemitisk agenda, enligt forskaren Lars M Andersson.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
NMR förnekar Förintelsen av judar under Andra världskriget och vill enligt punkt två på sitt politiska manifest "verka för att återta makten från den globala sionistiska elit som ekonomiskt och rent militärt ockuperat större delen av vår värld". Varför har den här retoriken varit så uthållig genom historien, hur kommer det sig att judar återkommande utses till fiende? Det analyserar historikern Lars M Andersson i programmet.
Vi hör också Allan Stutzinsky, ordförande i Judiska församlingen i Göteborg, om hur församlingen ser på demonstrationen och vilka vägar han tror på för att motverka antisemitism.
Vår reporter Shadi Rostamzadeh har besökt Judiska museets utställning Traces of Existence, som öppnar i dagarna. Den sätter ljuset på det historiska så kallade Stora judedopet, när två familjer på 1600-talet tvingades välja mellan att konvertera till kristendomen eller omedelbart lämna Sverige. Museichefen Christina Gamstorp ser kopplingar till vår egen tid, där judar känner sig hotade och överväger att söka sig en säker plats någon annanstans i världen.
Britta Hermansson växte upp med sorgen över en bror som dött innan hon föddes. En sorg som i många år hotade hennes livsglädje. Britta är i dag pastor i Equmeniakyrkan, aktuell med boken De vi ville bli, och hon deltar i programmet från Bokmässan i Göteborg. Det gör även Kashif Virk, som representerar Ahmadiyya Muslimska samfundet i mässan under temat "Fråga en muslim". Vad människor vill veta om islam berättar han om i Människor och tro.
Publicisten Mats Svegfors har funderat över vilken roll religionen spelar i den svenska politiken och hur de olika partierna förhåller sig till religion. Det har han skrivit en rapport om, Politiken och det postsekulära Sverige. Bakom rapporten står även Sankta Katharinastiftelsen.
I somras brann ett höghus i västra London, Grenfell Tower, med katastrofala följder. Hittills har 67 identifierats som döda. Sveriges radios korrespondent med ungt perspektiv, Palmira Koukkari Mbenga, har besökt en minnesplats och skickar en krönika om hur sörjande förenas över religionsgränserna.
Programledare: Åsa Furuhagen.