Sveriges mest populära poddar

Mat & Vin-frågan

14. Vin i matlagning – Goda tips!

26 min • 6 mars 2021

Vinerna som lyfter grytan och såsen. Och viner som du ska undvika.

Skillnaden mellan att dricka vin och äta vin – Se vinet som en krydda. 

Italienska vinrätter – Pasta vongole, Risotto & Saltimbocca.

Franska klassiker med vin – Bouillabaisse, Moule marinière och

Coq au vin.

TIPS: 4 röda & vita viner som passar både i maten och glasen.

Super-smaksättare: Fransk vermouth (inte Martini). Starkvinet som ger såsen en extra touch.

Lär dig snabbt göra en himmelsk vitvinsås. 


Utvalda vinerna i avsnittet som passar i maten: Vin, pris & nr på Systembolaget >


Fler fyndviner: Se Vinbetygets nyhetsbrev >


Mer inspiration: Se Vinbetygets Instagram >



Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

00:00 -00:00