DN skrev om sexuella trakasserier på medieutbildning och Paragraf gick till motattack. Mediers försiktighet vid självmord. Metoo i riksdagen, brist på politiskt intresse eller bristande journalistik?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Ensidig granskning av kritiserad DN-publicering
Nyligen publicerade sajten Paragraf en motattack mot den granskning som Dagens Nyheter gjort om sexuella trakasserier och sexism på skolan Medieinstitutet. En lärare trädde nu fram; han kände sig utpekad och felaktigt anklagad i granskningen.
Det här är ett av flera fall där anklagade nu slår tillbaka, men där svaret på frågan om vad som faktiskt hänt slutar med att ord står mot ord.
Jonna Westin har ägnat veckan åt att kolla närmare på DN:s granskning och funnit att det finns anledning att ställa frågor.
Men, visar det sig, frågor finns det även anledning att ställa till sajten Paragraf.
Behöver pressetiken uppdateras när det gäller självmord?
Trots att självmord är ett stort folkhälsoproblem och till och med den vanligaste dödsorsaken bland unga, rapporterar medier av tradition väldigt lite och väldigt sällan.
Men det finns rörelser som kritiserar det här.
Överdriven ängslighet och medial beröringsskräck kring ett stort samhällsproblem riskerar, menar de, snarare att vi som samhälle inte tar tag i problemen.
Reporter Ebba Kulneff.
Hjälp och stöd om du har självmordstankar
Stora metoo-slutsatser dragna på tomma bänkrader
I måndags, i en så kallad aktuell debatt, togs metoo upp i Riksdagen. 15 kvinnor och tre män närvarade vilket fick flera medier att vinkla på bristande engagemang.
Men vilka slutsatser om engagemang kan egentligen dras baserat på närvaron i Riksdagen?
Reporter Johan Cedersjö.