Grillen är också en ugn och en spis. Det går att koka, steka, röka, grädda bröd och paj. Grillmästaren Bea Hultfeldt berättar om allt från kol till hur man undviker stressen.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
- Grillen är ett helt utekök, säger Beatrice, Bea, Hultfeldt.
Hon är kock och styrelseledamot i föreningen Grillfrämjandet. Hon köpte sin första grill 1989, och har idag nio olika grillar. Hon har tävlat i BBQ-VM, och nu senast i juni kom hennes lag, Queens of barbecue, trea i grill-SM.
Bea lär oss att utnyttja grillens alla möjligheter:
Hur man väljer kol och briketter
Hur mycket kol som behövs
Hur kolen tänds
Hur kolen placeras
Hur man får kolen att brinna i 12 timmar
Hur värmen styrs
Hur korven blir perfekt
Hur man gör grönsaker på ett annat sätt
Hur man grillar indirekt
Hur maten kan varmhållas