Hur mår den svenska kokboken? Kommer det fortfarande ut en ny bok om dan? Och i denna digitala internetuppkopplade värld: vad har kokboken för framtid?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Hur ser det senaste årets utgivning ut? Finns det några trender som sticker ut?
– Det kommer fler kokböcker än nånsin, säger Carl Jan Granqvist och Karsten Thurfjell som i Måltidsakademien håller koll på den svenska utgivningen av måltidslitteratur och också delar ut priser till de bästa böckerna.
– Storsäljande författare finns i sociala medier, säger tre viktiga makthavare i kokboks-Sverige: Johanna Kullman, förläggare på Norstedts, Lina Wijk, publicistisk chef på Bonnier fakta och Maria Nilsson, förläggare av illustrerade faktaböcker på förlaget Natur & Kultur. De analyserar utgivningen och tittar in i framtiden.
– Vegetariskt är trenden, säger Jenny Wapner, förläggare på det framgångsrika förlaget Ten Speed Press i Berkley, Kalifornien.