Vad sägs om praliner på vit choklad och dill, kantareller med mörk choklad eller satsumas med curry?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Joel Lindqvist hoppade av IT-karriären för att bli dessertkock.
– Det finns nån slags koppling mellan IT-branschen och desserter, säger han.
Dessertkocken blev konditor. Och sen utbildade han sig till sommelier.
– För att de har ett språk för smakerna. Jag kände att jag behövde skaffa mig ett smakspråk för att kunna utvecklas vidare.
Joel hittar spännande ovana smakkombinationer. Som en dessert med ostron, mörk choklad och havtorn.
– Den blev jättegod, och är egentligen ganska självklar.
Det handlar om att vidga sina vyer och utmana vårt slentrianmässiga användande av råvaror. Varför ska rotsaker bara användas i mat? Morotskaka går ju bra, varför inte en tårta på jordärtskockor?
Ett sätt att hitta nya kombinationer är att se smakerna som färger.
– Rädisa är en grön smak för mig trots att den är röd och vit. Grön som äpplen.
– Potatis med skal är jordig. Potatis utan skal är vit. Som ett raffinerat socker eller mjöl. Och inte lika spännande.
Joel tror att vi behöver ett språk för att utveckla våra smaksinnen.
– Ät en middag utan att få säga "jättegott". Försök istället att pricka in ett antal andra beskrivande ord för smakerna.
– Utan ord på smakerna kan vi inte kommunicera.
2012 tog Joel silver i Matlagnings-OS, som en i laget Skåne Kulinar. 2014 vann han Dessertmästarna i tv. 2015 kom hans kokbok Dessertrevolution ut. Och efter att ha jobbat på flera fina restauranger öppnade han 2016 sin egen mat- och chokladstudio i Malmö, där han tillverkar och säljer och också har olika work shops, kurser och aktiviteter.