Det kommer ut fler kokböcker än nånsin i Sverige. Dagens Meny tittar närmare på höstens nyheter.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledaren Tomas Tengby och reportern Nina Frogneborn tar hjälp av två kockar och krögare när de tittar närmare på höstens utbud av kokböcker.
Nadja Hasham driver den marockanska restaurangen Fatima i Göteborg.
– Jag har inga kokböcker. Men nu har jag blivit biten, säger Nadja.
Emma Kolback driver tre dumplingsrestauranger (två i Göteborg och en i Malmö) samt en vegetarisk restaurang (i Göteborg). Emma var med redan i våras när Meny kollade på vårskörden av kokböcker.
– Jag blir sugen på att laga maten i de här böckerna, säger Emma.
Var och en väljer ut två böcker ur utgivningen. Nadja tar dessutom med sig en gammal favorit hemifrån, som ett sätt att presentera sig.
Finns det några trender i höstens utgivning?
Böcker i programmet:
Nikola Adamovic, Niklas Bolle - El taco book
Ulrika hoffer - good mood food
Sabrina Ghayour - Persiana
Henrik Ennart, Niklas Ekdahl - Den blå maten
Jana Fröberg, Vanna Lönngren - Gröt, en fantastisk historia
Liselott Forslin - Good morning, frukost hela dagen
Paul Svensson - Den nya husmanskosten
Jamie - Familjens favoriter
Nadjas gamla goding: Ica förlaget - Den rutiga kokboken