En flavourist, en odlare och massor med jordgubbar.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
– En flavourist är motsvarigheten till en parfymör, säger flavouristen och aromexperten Jan-Olof Lundberg.
– Vi skapar smak från naturens egna råvaror och även syntetiserade råvaror för att få fram smaker till olika produkter. Smaksättning av mejeriprodukter, glass, drycker.
En vanlig smak är jordgubbar.
– Det är en av de tio största smakerna alla kategorier.
Hur får man fram jordgubbssmak?
– För länge sen gjordes jordgubbsarom med kanel, citron och spunnet socker.
Och hur man gör numera berättar Jan-Olof i programmet.
I Halland träffar vi odlaren Mikael Jidenholm som har odlat 40 olika sorters jordgubbar.
– Det finns otroligt många olika jordgubbar. Såna som är stora som en näve, eller väldigt små, nästan svarta eller vita.
Mikael visar de förvildade jordgubbarna i strandkanten och berättar hur jordgubbarna förändrats sedan mitten på 1900-talet.
– Förr hade vi mindre jordgubbar och saftigare, mjukare. Numera är de fastare, för att de ska klara längre transporter.