Helle Robertson är kläddesignern som blev marmeladkokerska. För att hon ville rädda världen.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
– Jag klarar inte av resursslöseri. Jag blir provocerad.
Helle klarade inte av att se all frukt gå till spillo i villaträdgårdarna. Så hon började koka marmelad.
– Jag stod mitt i natten och kokade marmelad. Alltså jag äter ju knappt marmelad.
Dessutom är hon ingen matmänniska.
– Jag kan inte laga mat överhuvudtaget.
Men det kändes inte så farligt att koka marmelad.
– Det värsta som kan hända är att det inte smakar gott. Men jag märkte att jag hade känsla för smakkombinationer.
Kolla in länken till några av Helles smakkombinationer!
– Det finns så fruktansvärt mycket lokalt odlad, obesprutad frukt som går i soporna, säger Helle och uppmanar oss att bli modigare och be att få ta hand om frukten.
– Skräp är materia på fel ställe. Ruttnande frukt på en gräsmatta är sopor. Frukt i en skål på ett bord är mat.