Om Mexico, om maten de lagar med majsen, och om kampen för att kunna behålla alla gamla majssorter. Och så gör du egna tortillas hemma!
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
– Majs är världens största gröda. De senaste åren har man producerat en tredjedel mer majs än vete, som är världens näst största gröda, följt av ris, berättar Malin Jönsson.
Hon bor i Mexico och forskar om majs och majsproduktion på Latinamerikas största universitet som ligger i Mexico City.
– Majs är en stor del av kulturen och traditionerna i Mexico, säger Malin och berättar om maträtter och högtider där majs spelar huvudrollen.
I Mexico för 8000 till 10 000 år sen började människan förädla det gräs som är majsens ursprung.
– Svart majs, blå, röd, rosa... Det finns massor av ursprungliga majssorter i Mexico. Men de hotas av den moderna och genmanipulerade majsen.
Malin arbetar också i en organisation som försöker rädda kvar de ursprungliga sorterna.
Israel Lobato från Mexico och Jack Björklund visar oss hur man gör tortilla och taco på majs.